Firefox extensies

Firefox Extensies
Ondertussen is Firefox 3 al lang niet meer de snelste of lichtste browser, maar het blijft nog steeds mijn favoriet. De reden hiervoor is dat je hem zo makkelijk kunt 'upgraden' met de talloze Add-ons. Hoor ik daar iemand vragen wat de must-haves volgens Useloos zijn? Klik maar even op 'Meer'.

Zijn er extensies die we hebben gemist? Laat het weten in de reacties!

AdBlock Plus: meestal storen reclamebanners me niet, maar soms heb je van die vervelende Flash-banners die je toch liever weg wil. AdBlockPlus inschakelen filtert ze mooi weg. Ook handig om achtergrondmuziekjes op websites te blokkeren.

Fireshot: maak een screenshot van een volledige webpagina (die bijvoorbeeld groter is dan je scherm zelf) of van het zichtbare gedeelte ervan. Met mogelijkheid tot bijsnijden, toevoegen van tekst enz. Je kunt kiezen om de afbeelding naar het klembord te kopiëren, meteen op te slaan, te e-mailen,...

Greasemonkey: hiermee kun je de duizenden gratis scripts van http://userscript.org gebruiken. Met deze scripts kun je websites aanpassen, zowel qua werking als lay-out. Een voorbeeld is het script YousableTubeFix, dat je toelaat om YouTube aan te passen (verberg secties, verklein of vergroot de videospeler,...)

Colorzilla: met deze eyedropper-tool heb je in een mum van tijd de hexadecimale code van een kleur op een webpagina gevonden. Handig voor webdesign (als je dezelfde kleur wil gebruiken.) Je kunt dit opslaan in een persoonlijk kleurenpalet. Met Colorzilla kun je echter ook de afstand tussen twee punten op een webpagina bepalen, zoomen,...

Dragdropupload: met deze add-on kun je eenvoudig bijlagen aan mails toevoegen door de bestanden naar het invoervakje te slepen i.p.v. op 'Bladeren' te klikken en naar de juiste map te klikken.

ReadItLater: hiermee sla je webpagina's op waar je nu even geen tijd voor hebt. Daardoor blijft je bladwijzermenu gespaard van 'vergeten pagina's die je ooit één keer hebt gelezen'.

Video Downloadhelper: de naam zegt eigenlijk al genoeg. Met deze handige add-on kun je filmpjes van Youtube en gelijkaardige sites op je harde schijf opslaan.

Download Statusbar: voegt een klein werkbalkje onderaan toe, waarin je de downloads kunt zien. De handigste functie van deze add-on is volgens mij echter dat het vervelende Downloadsvenster niet steeds opduikt.

FireFTP: vergeet Filezilla en andere externe software. Met FireFTP heb je een zeer goede en compacte FTP-beheerder in Firefox. Je website up-to-date houden via FTP was nog nooit zo handig!

iMacros: kan taken (bijvoorbeeld het invullen van bepaalde webformulieren) opnemen. Zo kun je die taken later weer 'afspelen' en wordt je formulier automatisch ingevuld.

Tab Mix Plus: om een overzicht te bekijken van alle geopende tabbladen, afsluiten van tabbladen ongedaan te maken, tabbladen te kopiëren maken en veel meer.

Tiny menu: hoe vaak gebruik je de menubalk in Firefox? Juist. Te weinig om toe te staan dat er een volledige werkbalk voor nodig is. Tiny Menu verstopt de volledige werkbalk achter een kleine knop. Wel even deze informatie lezen want enkel installeren zal niet veel uithalen. Sorry, Mac-fanatics. Enkel voor Windows en Linux. :/

WebMail Notifier: controleert Gmail, Hotmail (en andere Microsoft-varianten), Yahoo Mail en meer. Het aantal nieuwe e-mails wordt in de statusbalk weergegeven.

FireGestures: hiermee kun je bijvoorbeeld naar de volgende webpagina gaan door Control in te drukken en je muis wat naar rechts te bewegen of je scrollknop te gebruiken.

IE Tab: hoe goed Firefox ook is, wie Windows heeft moet af en toe noodgedwongen Internet Explorer opstarten om bepaalde pagina's (Microsoft updates bijvoorbeeld) te openen. Toch? Niet meer met deze add-on!

NoScript: sommige scripts op websites kunnen kwaadaardig zijn. Met NoScript beheer je welke scripts mogen uitgevoerd worden en welke geblokkeerd moeten worden.

BugMeNot: bij sommige sites moet je eerst registreren voor je bepaalde inhoud kunt bekijken. Als je persoonlijke gegevens (emailadres, naam enz.) liever voor jezelf houdt, en zo spam wil vermijden, dan is BugMeNot iets voor jou. Deze extensie verzamelt 'openbare' aanmeldingsnamen en paswoorden, je kunt dus op veel sites meteen inloggen zonder het risico te lopen dat je gegevens worden doorverkocht aan adverteerders.

3 reacties:

All-in-One Sidebar

Gebruik je FF voor verzamelen van info
Define
Zotero
blah - 02 Mar '09 - 17:27
Autopager.

Geniaal programma wat er voor zorgt dat bij veel pagina's de volgedne pagina er onder geladen wordt oftewel je kan gewoon door scrollen.
MYM - 03 Mar '09 - 20:10
GGGG
Vlad - 11 Mar '11 - 21:13Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.