Man vs Earth

manvsearth

Hang Son Doong

Hang Son Doong

Hagel storm op het strand

20140714-hail.jpg
Zonaanbidders moesten in de Siberische stad Novosibirsk in allerijl dekking zoeken toen een hevige hagelstorm de kop opstak. Het zorgde voor apocalyptische beelden. Volgens zwemmers die op dat moment verkoeling zochten in de Ob rivier, brak ineens de hel los op het strand.

Nuestra Tierra - Our Earth

Nuestra Tierra - Our Earth
We staan er te weinig bij stil maar de aarde is een mooie plek en zaak is het om het ook zo te houden. In deze heerlijke timelapse video "Nuestra Tierra - Our Earth" zie je de aarde op z'n mooist!

Amazing Standstill Tornado

20140628-sandtornado.jpg
We blijven even in de natuurverschijnsels. Iedereen heeft wel eens gehoord van een tornadohunter. Deze (meestal) mannen wagen hun leven om de juiste informatie te krijgen over dit verschijnsel. Maar er zijn ook mensen die hun leven in de weegschaal leggen om mooi beeldmateriaal te krijgen. Gelukkig voor ons mogen we daar van mee profiteren zonder dat ons eigen leven op het spel staat.

Upward Lightning

20140628-bliksem.jpg
Zo in de zomermaanden is er meer kans op een onweersbui. Iedereen heeft wel eens een bliksemschicht aan de hemel gezien, maar deze kwamen van boven naar beneden. Nu is er ook bewijs dat de bliksem soms ook van beneden naar boven gaat!

Earth - The North American Southwest

Earth - The North American Southwest
De mooiste beelden uit Noord Amerika en dan voornamelijk het Zuid Westen zie je nog eens voorbij komen in timelapse mode in deze schitterende video..

Volcanic Eruption In Russia

20131111-vulkaan.jpg
Vulkaan uitbarstingen zijn best boeiend om te zien, maar hier in Nederland gaan we dat niet vinden. Daarom gaan we nu even naar Rusland, want daar hebben ze wel vulkanen! Een mooie timelapse.

The Nature of Things

20131020-nature.jpg
De aarde is eigenlijk een hele mooie planeet. Verschillende klimaten, landschappen, dieren, te veel om op te noemen. Als je deze beelden bekijkt snap je ineens waarom bijvoorbeeld de spaarlampen beter zijn om de aarde zo te houden als dat hij nu is.

Breathtaking Pictures

20130930-chaser.jpg
Samen met zijn vrouw jaagt hij al jaren op stormen. Al vele tornado's hebben ze op hun naam staan en gaan nog even door tot het magische getal 1000. Bij elke storm maken ze prachtige foto's van dit natuurgeweld.

Nature Compilatie

20130922-nature.jpg
De natuur heeft mooie plekjes, mooie diertjes, waar je hele gave shots van kan maken. Ik kan wel een mooi verhaal gaan verzinnen, maar je kan beter gewoon de compilatie bekijken.

Below the fog falls

20130822-fog.jpg
De natuur kan soms verrassend uit de hoek komen. Zo ook deze keer, de mist komt als een grote golf over de bergen heen wat een schitterend beeld op levert.

Relaxing Music & Beautiful Nature

Relaxing Music & Beautiful Nature
Ga eventjes lekker onderuitgezakt in je stoel zitten, pak er wat te drinken bij en zorg dat je niet in slaap valt want deze prachtige beelden van moedertje natuur, met rustgevende muziek, zijn zwaar relax gevend...

Hyperactieve plant

20130414-natuur.jpg
De natuur bied zoveel moois, maar ook zoveel bijzondere dingen. Niet alleen in het dierenrijk, maar ook in het plantenrijk. Deze plant beweegt uit zichzelf. Er staat amper wind, maar het doet alsof het stormt!

Looping Rain on the Sun

20130224-sun.jpg
De natuur heeft mooie verschijnsels, neem de zon. Het verwarmd onze aarde, laat met het licht alles groeien en bloeien, maar op de zon zelf gebeuren ook de mooiste dingen.

Fertilization

20130205-bevruchting.jpg
Het bevruchten van een eicel hebben de meeste van ons wel vaker gezien in een filmpje. Maar in dit filmpje ben ik toch weer een stukje wijzer geworden. De tekeningen na het indringen van de eicel zijn wel opmerkelijk en interessant te noemen.

Time Lapse Storms

20130202-tornado.jpg
Het zou geen baantje voor mij zijn, maar tornado jagers kicken er helemaal op! In dit filmpje krijg je een idee hoe ze het doen en zie je dat ze zo dicht mogelijk bij willen komen.

Bijzondere vogeltjes

20130103-vogel.jpg
Het zijn de meest bijzondere vogeltjes die ik ooit gezien heb. Ze zijn er in alle maten, kleuren en vormen en kunnen een bijzonder vorm aannemen om het vrouwtje te lokken of om juist een ander af te schrikken. Wat ik helemaal bijzonder vind is dat ze maar op 1 plek op de aarde te vinden zijn.

With Water and Light

20130102-water.jpg
Soms moet je genieten van de kleine dingen die je tegenkomt. Neem nu maar eens een plantje die helemaal opleeft met wat water en licht. Blijft toch een mooi en bijzonder gezicht.