Confronting racism face-to-face

20140601-racisme.jpg
Voor mij is iedereen hetzelfde ongeacht welke kleur men heeft. Maar niet iedereen denkt daar zo over. En wat gebeurd er als een donkere vrouw, geboren en getogen in Duitsland, mensen confronteert die hier heel anders over denken. Ik vind het lef als je dit doet!

Top 10 Dangers Facing Our Planet

Top 10 Dangers Facing Our Planet
Ik ben niet zo van de globalwarming en de klimaat hoax die dat ten gevolg had maar volgens dit lijstje is er wel degelijk van alles aan de hand, en is dit een top 10 van gevaren die onze planeet staan te wachten.

How Artificial Eyes are made

20140405-eye.jpg
Kreeg je vroeger gewoon een ooglapje voor als je je oog verloren was, tegenwoordig maken ze de mooiste glazen ogen die zo realistisch zijn dat je amper nog het verschil ziet. Hoe ze dat doen? Nou zo!

Technologies That Could Enslave Humanity

Technologies That Could Enslave Humanity
Een lijstje met technologieŽn waar we als mens niet erg blij van hoeven te worden en uiteindelijk zou kunnen leiden tot een mensen ras wat slaaf is van de technologie.. Hmzz

Road to the Octagon

Road to the Octagon
Je beland niet zomaar in de ring bij de UFC, daar gaat een hele reis aan tegenslagen en overwinning aan vooraf. In deze documentaire zie je wat er allemaal nodig is om de top te bereiken..

Tracing Skylines

Tracing Skylines
Detroit is sinds 3 december 2013 failliet verklaard met een schuld van ruim 18 miljard dollar. De stad is inmiddels half verlaten, maar wel een 'speeltuin' voor urban skiŽrs zoals we zien in deze clip. Maar of ze welkom zijn is een ander verhaal.

Everything is a Remix Case Study: The iPhone

Everything is a Remix Case Study: The iPhone
En wij maar denken dat de iPhone een geheel eigen bedenksel en ontwerp van wijlen Steve Jobs was. Niets is minder waar ook Steve nam dingen over van andere want laten we wel wezen.. Alles is al een keer bedacht of gemaakt en eigenlijk is alles een remix!

How the Universe Works - Birth of the Earth

How The Universe Works - Birth of the Earth
We leven al jaren lang op onze planeet, maar hoe is het nou allemaal begonnen? Hoe is onze aardbol ontstaan? Zie hier de documentaire Birth of the Earth.

Making Meth in Tennessee

Making Meth in Tennessee
We hebben de afgelopen 5 jaar in de serie Breaking Bad kunnen zien dat het maken van Meth loont. Maar hoe maak je dat goedje ?! Docu kanaal "National Geographic" gaat op onderzoek uit in Tennessee ...

The Secret story of Toys

The Secret story of Toys
Het verhaal achter het speelgoed vertelt door een speelgoed maker... Check!

The Rise of Artificial Intelligence

The Rise of Artificial Intelligence
Kunstmatige intelligentie en robots worden met de dag belangrijker en tevens geavanceerder. Maar wanneer is het dan eindelijk zover dat ze mensen kunnen vervangen? En willen we dat eigenlijk wel? Zie hier de korte docu: The Rise of arificial intelligence.

Hard Voor De Hal

Hard Voor De Hal, Energiehal
Hard voor de Hal is een documentaire over de Rotterdamse Energiehal, de plek waar het zaadje is geplant voor de hedendaagse Gabberscene. De feesten in de Energiehal waren rauw, puur en omstreden. Ze lagen aan de basis van een scene die tot op de dag van vandaag wereldwijd actief is. Heerlijk die oude tijden!

The Lowest Life Expectancy

The Lowest Life Expectancy
Niet iedereen heeft het geluk om in een Westers land geboren te worden en / of 100 jaar oud te worden. In sommige landen ligt de levensverwachting beduidend lager, dit is een top 10...

The History of Grand Theft Auto

The History of Grand Theft Auto, Docu
Sinds 1997 kunnen we al genieten van Rockstar's Grand Theft Auto. Inmiddels is het spel uitgegroeid tot een waar succes en zit iedereen met smart te wachten op deel 5. Maar hoe is het allemaal begonnen? Zie hier 'The history of Grand Theft Auto'.

The Cell Phone

The Cell Phone
Vandaag de dag is het een standaard iets. Maar jaren terug was de mobiele telefoon een bijzondere uitvinding. We kijken even terug.

Will 3D Printing Change The World?

Will 3D Printing Change The World?
3D printen door middel van plastic wordt steeds meer toegankelijk voor de normale mens. Er is zo veel mogelijk met een 3D printer dat de toepassingen eindeloos zijn. Gaat 3D printen de wereld wat veranderen? We zien het in deze korte docu.

Chris Bishop: The Science Of Fireworks

Chris Bishop: The Science Of Fireworks
Vuurwerk is een gigantisch mooi schouwspel. Maar hoe werkt het eigenlijk allemaal? Chris Bishop maakt ons in de docu 'The Science of Fireworks' het een en ander duidelijk.

The Next Generation Space Suit

20130216-spacesuit.jpg
Ruimtepakken zijn behoorlijk ingewikkelde dingen. Er moet van alles in op en aan zitten om te kunnen overleven in de ruimte. Deze twee mannen doen hun best om deze pakken te ontwikkelen, maar ook om ze leuk eruit te laten zien.

Docu: The Pirate Bay Away From Keyboard

TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard
The Pirate Bay is de grootste torrent site van de wereld. Op zich een dappere prestatie, maar daar is niet iedereen blij mee. Gratis films en muziek downloaden blijft een heet hangijzer. Zie hier de documentaire The Pirate Bay away from keyboard.