Airspace rebooted

Airspace rebooted
Een week of twee geleden kon er door aswolken boven Europa niet meer gevlogen worden en dat is best vreemd om te zien op deze Flightradar. Langzaam komt het vliegverkeer weer op gang in deze mooie timelapse van 5 dagen vliegverkeer.

The Making Of Staple City

Ik sta er best versteld van hoe je met nietjes een hele stad kan nabouwen. Door te stapelen krijg je een een mooi panorama van wolkenkrabbers.

The construction of Florida One

The construction of Florida One
Mooie stopmotion van Southwest Airlines waarin ze een boeing van scratch opbouwen en in zo'n 2.5 minuut laten zien, wat eigenlijk zo'n 8 dagen geduurd heeft.

Coke Quest

Coke Quest
Ergens op een stoffig veldje in Afrika voetbalt een jongeman met allerlei vreemde tegenstanders en dat gaat natuurlijk beter met een flesje Coca-Cola in z'n hand.

The Raven

The Raven
Met slechts 5.000 dollar een shortfilm maken is voor Ricardo de Montreuil geen probleem zoals je kan zien in deze kickass sci-fi thriller short waarin ene Chris Black de hoofdrol speelt en wordt opgejaagd door de futuristische machthebbers van Los Angeles.

Binboa Vodka

Binboa Vodka, stopmotion
Vincent van Gogh werd uiterst creatief door het drinken van Absinth maar of dat ook voor Vodka geldt vraag ik me af. Voor deze stopmotion van Binboa Vodka werden 550 flessen beschilderd en 5000 foto's gemaakt, de muziek komt van Lorenz Rhode en heeft als titel "Like A Player".

13 Beste afleveringen van Southpark

13 Beste afleveringen van Southpark
Southpark, Family guy, The Simpsons, ik volg het allemaal omdat ik dit soort volwassen cartoons nu eenmaal helemaal geweldig vind. Op BBC3 kan je tegenwoordig zelfs elke avond genieten van 2 afleveringen van Family Guy. Dit zijn de 13 beste aflevering van Southpark, zeker eventjes het uitchecken waard!

Take Care

Take Care
Dit is een cover van de cover van The Big star song "Take Care" door Yo La Tengo directed door Erik Power. Het zegt mij eigenlijk allemaal niets maar deze videoclip zit wel erg kunstig in elkaar en verdiend alleen daardoor al een plaatsje hier op Useloos! Meer informatie vindt je op de site van The Lovely Sparrows.

Operation Toyland

Echt weer een hele mooie tiltshift animatie gemaakt met beelden uit Munchen, Innsbruck en Luzern geschoten met een 5d mark II camera en later nog nabewerkt in Adobe's Aftereffects. Meer Titlshift animatie op Useloos via deze link..

Broken Fingaz - Graffiti Stop Motion

Broken Fingaz - Graffiti Stop Motion
Graffiti is in zekere zin al een kunstobject op zich. Maar combineer Graffiti met een dosis stop motion en je krijgt het kunstwerk Broken Fingaz als resultaat. Best knap.

Skateboard Stop Motion

Men neme een paar skatemagazines als Monster Skateboard magazine, Limited Skateboarding magazine en Place magazine ter hand plus nog een hele boel pix die je her en der online vindt en ziedaar mooi materiaal om een coole stop motion video te maken over skateboarden. Erg cool!

The Dark Night

The Dark night
Chicago is vooral bekend door de maffia bende oorlogen in de jaren '30 met de legendarische Al Capone aan het roer en is tevens de thuishaven van de Chicago Bulls, één van Amerika's bekendste basketbal ploegen. In deze timelapse met zo'n 3 maanden beeldmateriaal een kleine impressie van het hedendaagse Chicago, oftewel windycity.

Pollo

Pollo
Er gaan steeds meer stemmen op om een soort van vleesbelasting in te voeren in NL, waar ik het als vleesliefhebber uiteraard niet mee eens kan zijn. Of dat ook voor kippevlees gaat gelden valt nog te bezien maar deze Juan Andrés Castañeda maakte alvast een grappige animatie met de kip in de hoofdrol. De clip is Engels ondertiteld.

Design Currency 2010

Design Currency 2010
Giant Ant media maakte een coole stop-action video ter promotie van de Design Currency 2010 in Vancoucer en kan je hier bekijken. Hoe ze het precies deden kan je via deze link zelf nog een terugzien.
volgende
vorige