Cosmosaurus

Animation, Cosmosaurus
Waarom zijn dinosaurussen al eeuwen lang niet meer op aarde? Het blijft een lastige vraag. Maar deze animatie laat zien hoe de wereld is veranderd na de dino. En dat is nog best logisch ook.

Renesens

Renesens
Je bent nooit te oud om iets te leren maar hoe ouder je wordt hoe moeilijker alles wordt.. Zelfs dansen..

Space Invader

Space Invader
De animated shorts zijn dun bezaaid tegenwoordig maar zo heel af en toe komt er iets voorbij wat het vermelden waard is. Zoals deze geinige Space Invader!

"Swan Song" by PES

"Swan Song" by PES
In hotels willen schoonmakers je nog wel eens verrassen met een leuk kunstwerk op je bed, die je dan aantreft bij terugkomst in je kamer. Vandaag hebben we een stopmotion met dit soort kunstwerkjes van PES!

Missing U

Missing U
Missing U is een award winning animated short van B. Wagstaff die met dit project afstudeerde aan het Ringling College of Art and Design.

CGI Animated Short - Verstaubt

CGI Animated Short - Verstaubt
Korte animaties zijn we dol op. Of het nou actie, horror of humor is, ze zijn altijd welkom. Vandaag gaan we voor 'Verstaubt'.

Dark Noir

Dark Noir
Goede animated shorts liggen niet voor het oprapen maar dit "Dark Noir" van Absolut en Rafael Grampá moet je echt even zien...

Rust in a Nutshell

Rust in a Nutshell
Ik ken de game Rust persoonlijk niet maar heb net even vluchtig een aantal gameplay vids bekeken en deze "Rust in a Nutshell" is eigenlijk een zeer goede weergave van de game Rust in Real Life.. Uiteraard voorzien van de nodige VFX!

Tiny Worlds Cleanup Team

Tiny Worlds Cleanup Team
We hebben weer een kort animatie filmpje waarin we dit keer in een mini wereld zijn beland waar net als in onze wereld straatvuil bestaat wat natuurlijk opgeruimd moet worden.. In deze mini wereld gebeurt dat op een vrij grappige manier.. Kijk mee!

Crazy Furniture

Crazy Furniture
Hier bij Useloos zijn we gek op animatie en zo ook deze korte demonstratie van Immortal-arts waarin een klaslokaal tot leven komt...

ReeBot

ReeBot
Ik stel je voor aan Reebot een vriendelijke vlijtige robot die eigenlijk maar een wens heeft, iets meer aandacht van zijn menselijke collega's. Reebot is een korte animatie clip van de getalenteerde Ciboulot. Nice!

The Answer

The Answer
Scheren, je wilt het tot dat je elke dag verplicht moet scheren om er nog een beetje toonbaar uit te zien. Voordat je het onder de knie hebt ben je ook een paar jaar verder, al lijken sommige mensen het nooit te leren.

Marco Iozzi VFX Reel of 2014

Marco Iozzi VFX Reel of 2014
Hier op Useloos houden we van animatie en vinden we het tevens prachtig om te zien hoe een animatie, of special FX in films, tot stand komt. Met enige regelmaat kan je dan ook een mooie showreel voorbij zien komen. Dit is de 2014 reel van de Italiaanse VFX specialist Marco Iozzi... Prachtig!

En Tus Brazos HD

En Tus Brazos
De short animated clip "En Tus Brazos" werd al een aantal jaren geleden geproduceerd maar is zeer zeker de moeite van het kijken waard. Kijk maar eens mee!

A la Française

A la Française
Er komen niet zo heel erg veel animated shorts voorbij de laatste tijd maar als er dan eentje is dan delen we die natuurlijk meteen met je. Dit is de animatie "A la Française" een afstudeerproject van vijf studenten aan de Supinfocom Arles die inmiddels al heel wat internationale prijzen heeft gewonnen waaronder die voor Best Show Award op het 2013 SIGGRAPH Festival...

Love In The Time Of Advertising

Love In The Time Of Advertising
Korte animaties zijn we dol op. Of het nou actie, horror of humor is, ze zijn altijd welkom. Vandaag hebben we het liefdesverhaal 'Love in the time of advertising' voor je.

Smitten - Simon's Cat (A Valentine's Special)

Smitten - Simon's Cat (A Valentine's Special)
Wie thuis een kleine huistijger heeft lopen, weet dat de eigenwijze beestjes dagelijks op ontdekkingstocht zijn. Simon's cat is ook zo'n beestje.

Once Upon a Candle

Once Upon a Candle
Heel sporadisch komt er nog een animated short voorbij en dit keer is het een afstudeerproject van de Deense Animation Workshop school met als titel Once Upon a Candle en gaat over een kaars in een identiteitscrisis..

Roadkill Redemption

Roadkill Redemption
Het kan weleens voorkomen dat je tijdens het autorijden iets aanrijdt, iets wat plots voor je auto langs schiet. Een konijn, een kat... tja, het is nooit leuk en na het zien van deze animated short zelfs een beetje spooky..

Operation "LOLcat"

Operation "LOLcat"
Wat nu precies de bedoeling is van deze lollige animated short is mij eigenlijk niet geheel duidelijk... We zien een bewaker die ene Lolcat in de gaten houdt terwijl die laatste het internet verovert ?!

The Big Lebowski Animated

The Big Lebowski Animated
Voordat je denkt dat een geanimeerde versie is van de hele "The Big Lebowski", weer gerust. Het betreft hier slechts een korte 30 seconden durende trailer, gemaakt door Deense studenten van de VIA UC in Viborg, Denmark geïnspireerd op de film...

Animated Short - Catch A Lot

Animated Short - Catch A Lot
Korte animaties zijn we dol op. Of het nou actie, horror of humor is, ze zijn altijd welkom. Vandaag gaan we voor 'Catch A Lot'.

Space Bruce

Space Bruce
Er komen niet zo heel erg veel animated shorts voorbij meer de laatste maanden maar ik heb er vandaag toch weer eentje voor je neergezet. Kijk even mee naar deze korte maar grappige short met als titel Space Bruce..

Decor Amore

Decor Amore
Met de kerst zit je met je familie en geliefden onder de kerstboom, gezellig kerstliederen te zingen, maar wat als je vrijgezel bent ? Dan moet je dus op zoek naar een geliefde, maar dat valt niet altijd mee..

Rollin' Christmas

Rollin' Christmas
Het is algemeen bekend dat er met kerst heel wat wordt gegeten, en soms wel eens teveel. Op zich geen probleem, maar sommige dieren hebben geen tijd om op de bank uit te buiken.