Rio's Drug War

Rio's Drug War

Tony Hawk's V8 Skateboard Project

Tony Hawk's V8 Skateboard Project
Tony Hawk is heer en meester op een skateboard. De legende heeft diverse games op zijn naam staan en weet niet van ophouden. Zijn laatste project is wel heel bijzonder. Een V8 Skateboard..

Super Mario Kart RC Track

Super Mario Kart RC Track
Als echte Mario fan is de game alleen natuurlijk niet genoeg. Met een beetje handigheid en tijd teveel maak je zelf een baan. En wel met mini RC autotjes. Ik zeg cool!

MattyB - Pray

MattyB - Pray
De 7 jarige rapper MattyB is hard op weg om de volgende Vanilla Ice te worden, want inmiddels weet iedereen al wel dat white men behalve springen ook niet kunnen rappen. Toch moet je dit soort talent niet al in de kiem smoren maar ze tenminste een kans geven. Vandaag doet hij Pray van Justin Bieber op geheel eigen wijze. Meer!

Mayhem Like Me

Mayhem Like Me
Autoverzekeraars hebben het druk deze dagen dat NL weer bedekt is met dit jaars eerste sneeuw, meestal zijn het kleine ongelukjes met wat blikschade maar je kan het ook slechter treffen. Zaak is het om dan een goede autoverzekering te hebben en die bieden ze bij Allstate, een amerikaanse verzekeraar, aan door middel van een aantal korte commercials waarvan dit een compilatie is.

Ultimate Retro Running Race

Ultimate Retro Running Race
Wie heeft vroeger geen games gespeeld? De meeste games zitten vol actie en ren je je eigen gek. Maar wie van alle helden is nu eigenlijk de snelste? Wie zien het in de Ultimate Retro Running Race.

Pink Fluffy Unicorns

Eigenlijk zegt de titel het al, dit filmpje gaat werkelijk helemaal nergens over, maar het mooie van dit filmpje is, dat het mij wel vrolijk maakt en dus kon ik het jullie niet onthouden! Het lijkt wel een parodie op de huidige kinderprogramma's zoals Dora.

Multi-touch Bend Desk

Multi-touch Bend Desk
Die duitsers toch, vinden nog beste coole aparaten uit ook. Konden we pas nog een uiterst inventief en vernieuwend fietsslot zien vandaag een supercool multi-touch scherm waarop je zelfs met meerdere spelers tegelijk op spelletjes kan spelen. Meer info over dit toch wel erg coole en vernieuwende beeldscherm op deze site.

Alien vs Tron

Alien vs Tron
Toch wel weer erg knap gemaakt deze mashup van de legendarische film Alien en de nieuwe over gehypte Tron film die 26 januari in de NL bios gaat verschijnen. Een trailer van Tron the Legacy staat hier!

B-Boy Dance in the Dark

Dansen gebeurd veel op straat, maar wat nu als het donker is? De jongens van B-Boys deden een experimentje met Neon pakken wat een mooi resultaat opleverde.

Interactive Lego System

Interactive Lego Systems
Van ouderwets blokjes stapelen tot robots, hoe oud Lego ook is, ze blijven met de tijd meegaan. Vandaag gaan we nog een stapje verder. Zie hier het Interactive Lego System.

Levi's Trucker | Directors Cut

Levi's Trucker
Het denim merk Levi's is allang niet meer zo populair als pakweg een jaar of 15 geleden, neemt niet weg dat ze nog wel steeds erg coole commercials maken. Dit is er daar één van en dan ook nog eens de directors cut.

Agents of Secret Stuff

Agents of Secret Stuff
Hoe lang mag een short movie eigenlijk zijn ?! Het wordt tijd dat daar een bepaalde standaard voor komt want deze Agents of Secret Stuff duurt maar liefst 35minuten en kan je eigenlijk geen short movie meer noemen. De moeite van het kijken waard is het zeer zeker wel.

Mixed Pics

360º Ski Experience

360º Ski Experience
Binnenkort staat half Nederland op de lange latten om vervolgens 's avonds te genieten van de après-ski. Om alvast in de sfeer te komen hierbij een 360º Ski Experience.

Voor de liefhebbers hier de showreel van Yellowbird.

Epische fietsslot

Epische fietsslot
Wie is er nog nooit een fiets kwijtgeraakt door dat een of andere junk z'n dagelijkse portie drugs moest gaan scoren ?! Als het aan deze duitser ligt gaat dat niet meer gebeuren en vond een episch fietsslot uit, alleen word er niet bij verteld hoe je bij je fiets moet komen wanneer er meerdere mensen gebruik maken van dit briljante slot.

Aurora Borealis timelapse HD

Aurora Borealis timelapse HD
Een andere naam voor Aurora Borealis is het noorderlicht en dit lichtverschijnsel is vooral 's winters in de duisternis goed zichtbaar. In deze mooie timelapse video kan je zien hoe cool dat er uit ziet zonder meteen zelf aftereizen naar de Noordpool.

Crows watch Cats fight

Crows watch Cats fight
Hier achter mijn huisje vinden er regelmatig gevechten plaats tussen de verschillende katten uit de wijk en dat kan er best hard aan toe gaan als ik afentoe es die geluiden hoor. Of daar ook gevochten word met toeschouwers en dan in het bijzonder vogels die toekijken weet ik niet. Grappig ziet dat er ie geval wel uit.

panoptICONS Utrecht 2010

Tegenwoordig wordt in veel steden iedereen in de gaten gehouden die op straat loopt door middel van camera's. Dus misdragen zit er niet meer in, want Big Brother ziet alles! Voldoende reden voor de studenten van de kunstacademie om er een project aan te wijden. Zeer creatief bedacht!

Rapping Movie Titles!

destorm
We hadden al eerder op Useloos een filmpje gepost van DeStorm. Hij rapte hier diverse intro's aan elkaar, maar nu had hij een nieuwe uitdaging. Naar aanleiding van de reacties op YouTube en FaceBook rapt hij nu zo'n 100 filmtitels aan elkaar.

What the ......

Dat kamelen sterke beesten zijn en veel ingezet worden om spullen te vervoeren in de bergen en woestijn is niemand echt onbekend. Maar dat ze zo sterk zijn dat ze een auto kunnen vervoeren is voor mij vrij nieuw. Ik mag toch hopen dat ze eerst de motor eruit gehaald hebben!

Yogi Bear

Yogi Bear 2
Het is welliswaar nog geen maandag maar dat weerhoud mij er niet van om jullie alvast kennis te laten maken met de nieuwe Yogi Bear film die op 16 februari 2011 in de NL bioscopen word verwacht. De stemmen zijn o.a. van Dan Aykroyd, Justin Timberlake en Anna Faris. Hier alvast de trailer / teaser!

16th Asian Games

16th Asian Games

Snow Train

Snow Train
Wanneer het koud weer gaat worden, en er een beetje bladeren op de rails liggen, dat gaan bij de NS de bellen rinkelen. Dat is gevaarlijk namelijk. In Japan hebben ze daar schijnbaar een stuk minder last van..

Ben en Dean Saunders

De muzikale broers Dean en Ben Saunders, nu populaire kandidaten in talentenshows op tv, deden 12 jaar geleden al mee aan talentenjachten. Het KRO programma "Life is like a box of chocolates" volgde de broers tijdens een van deze talentenjachten.

Tassimo

Tassimo
Voor een lekker bakkie koffie hoef je allang niet meer de deur uit naar een lunchroom of chique Grandcafe want met de huidige generatie koffiemachines kan je zelf thuis prima koffie zetten. Ik noem bijvoorbeeld een Nespresso machine of deze laatste creatie van Bosch de Tassimo brewbot.

Luis Suárez is Hapman

Luis Suárez is Hapman
In de afgelopen weekend gespeelde wedstrijd Psv - Ajax had Ajax speler Luis Suárez een hoofdrol en dat niet omdat hij scoorde maar doordat hij tegenstander Otman Bakkal in z'n nek beet in de laatste minuten van de wedstrijd. Het levert Suárez een schorsing op voor 7 wedstrijden en de bijnaam Hapman!

Super vergrootglas

Vroeger als kind zijnde was het altijd erg leuk en spannend om met een vergrootglas de hort op te gaan terwijl de zon scheen. Alles waarvan je dacht dat het kon branden, werd onder het vergrootglas gelegd. Dit vergrootglas stop je niet even in je binnenzak, maar wat een power heeft dat ding samen met de zon!

Racebaan met 1200 autootjes

Nu weet ik dat er mensen zijn die een kamer van het huis opgeofferd hebben voor hun trein liefhebberij. Maar als je nu meer van autootjes houd, zou je dan ook een kamer opofferen voor een gigantische racebaan?

Sterke Verhalen In De Mix

Sterke Verhalen In De Mix
Noël en Uriah zijn twee grappige gasten die in komische sketches jongerencultuur op de hak nemen. In samenwerking met Sonnema zijn ze nu op zoek naar studenten met sterke verhalen. En die vinden ze! Zo komen ze erachter wat een stuurvrouw bij een roeivereniging allemaal te verduren heeft en dat je vooral niet met twee kratjes op je stuur moet gaan fietsen. Heb je een sterker verhaal, dan maak je kans op mooie prijzen!

Flashmob bij Pauw en Witteman

Flashmob bij Pauw en Witteman
Er is nogal wat te doen de laatste tijd over de bezuinigingen op het potje gesponsorde cultuur wat niet geheel onterecht is al denken andere daar misschien heel anders over. Afgelopen weekend was er op diverse plaatsen in NL een manifestatie en zelfs coryfee Frits Bolkenstein, oud leider van de VVD, was daarbij aanwezig en zeker niet bang om tegen de aanwezigen te vertellen waar het geld dan wel vandaan moest komen, briljant! Eergister werd de uitzending van Pauw en Witteman ook nog eens verstoord door het omroepkoor wat ook ophoud met bestaan zonder subsidie, jammer ?

The Mustache

The Mustache
Je zou denken dat een grote snor een beetje achterhaald is en uit de mode. Toch zijn er mensen die er nog heilig in geloven. Waarom? Dit filmpje zegt genoeg..

Kinect

Nu Kinect van xBox360 uit is, zijn er heel wat mensen bezig om de mogelijkheden buiten de xBox om te bekijken. Ik moet zeggen, het lukt ze aardig met deze vogel.

Highspeed in Slowmotion

Highspeed in Slowmotion
In slowmotion ziet alles er net iets anders uit en zo ook een trein die met hoge snelheid een station passeert zonder te stoppen, wanneer je dan even later deze beelden in slowmotion bekijkt krijg je een grappig effect alsof mensen staan te poseren voor een camera. Opgenomen met een 210fps camera met een snelheid van 60km per uur en daarna afgespeeld met 30fps zijn deze videos opgenomen op het Bath Spa treinstation in de UK. Uiteraard kan je dit ook gewoon op straat doen met mensen die voorbij komen lopen! Dit idee is niet nieuw trouwens want iemand anders deed het al eens op het station van Düsseldorf, al was dat welliswaar niet uit een rijdende trein. Meer slowmotion clips op Useloos hier!

First Date ?!

First Date ?!
Als je voor het eerst bij een meisje thuiskomt dan kan je eigenlijk meteen al wel zien wat voor soort vleesch je in de kuip hebt, is het er bijvoorbeeld netjes opgeruimd of is het een tering bende, heeft je nieuwe verovering huisdieren of een of andere allergie. Op sommige zaken kan je je eigenlijk niet voorbereiden en moet je er maar gewoon het beste van maken.

Dragon Painter

Dragon Painter
Er zijn mensen die een geweldig talent in de vingers hebben. Zo ook deze man die uit de losse pols de meest bijzondere draken op papier kan toveren. Ik zeg knap..

Slaap kindje slaap

Kleine baby's zijn vooral schattig en lief, je kan er als ouders uren naar kijken terwijl er feitelijk niks gebeurd. Alhoewel, niks gebeurd, sommige baby's hebben al slapend invloed op de lachspieren en ze hebben zelf niks door. Schattig? of baby'tje pesten, zeg jij het maar.

Man Shoots Gun With Feet

Een leven zonder armen lijkt mij enorm lastig. Je moet alles met je voeten doen. En alsof de dagelijkse handelingen nog niet voldoende energie kosten, dan kan je je lekker uitleven met je pistooltje in een bos.

Maandag Trailer dag

Maandag Trailer dag
Het was alweer eventjes geleden maar zoals ik al eerder zei, doen we alleen een Maandag Trailerdag als er ook echt iets te melden is. Vandaag weer 5 nieuwe films die je rustig in je 2watch lijstje kan zetten.

- Gulliver's Travels.
- Cowboys & Aliens.
- The Green Lantern.
- Red Riding Hood.
- Cars 2.

Illusion Ring Trick

Als je in de kroeg zit met wat vrienden is het altijd leuk om wat trucjes uit te halen waar niemand iets van begrijpt. We hebben weer een trucje gevonden en hopelijk werkt het. Neem in elk geval altijd een elastiekje mee, want een ring hebben de meeste wel.

The Real Facebook

Facebook is toch wel een van de meest gebruikte sociale netwerk sites. Maar wat nou als Facebook echt zou zijn/worden? Bouygues Telecom wilde hun facebook account promoten en daar heeft deze reclamemaker zijn best voor gedaan.

The Recycling Container

The Recycling Container
Niet echt heel erg origineel deze campagne van het zwitserse Blauwe Kruis om mensen bewust te maken van de gevolgen door overmatig alcoholgebruik want het deed mij meteen denken aan een verborgen camera actie van Bananasplit die ik helaas niet meer kan terug vinden online. Of het helpt ?! Filmpje begint pas op 0:30!

Pixels

Pixels
Vet coole animatie hierzo van Patrick Jean die de echte wereld mixt met allerlei legendarische games uit de tijd dat alles nog wat meer pixelated was. Ik zie de C64 voorbij komen en zelfs reclame voor Ocean, hét merk voor coole games, zo'n 30 jaar geleden.

Nog Geen Cadeau Voor Sinterklaas?

Nog Geen Cadeau Voor Sinterklaas? Speciaal Voor De Vrouw, Ladyshape!
Over twee weken staan Sint en Piet alweer voor de deur. Heb jij wegens tijdsgebrek nog geen cadeau voor je vriendin gevonden? Geen paniek, want dit jaar krijg je hulp van Ladyshape! De schaamhaarsjablonen (oftewel Intimate Shaping Tools) van Ladyshape zijn namelijk gegarandeerd een uniek cadeau voor jouw vriendin. Meer info en tevens een kant en klaar gedicht vind je hier!

Clean the Fan

Even de ventilator van je laptop schoonmaken, even snel. Ja dat dacht je! Zo simpel is het allemaal blijkbaar niet. Deze muzikant werd er zo gefrustreerd van dat hij er een "How to do" nummer over schreef. En het klinkt nog goed ook!

Bizarre commercial!

Weet jij waar je handdoek uitgehangen heeft voor je hem gebruikt? Meestal heb je hem zelf gewassen, maar wat als je in een hotel overnacht? Deze bizarre commercial laat je wel even 10 keer nadenken voor je de handdoek in het hotel weer gebruikt. Een echte WTF!

The Silent City

The Silent City
Een kickass short movie van de Irish Filmboard die al wel weer eventjes online stond maar waarvan dit de 1080p HD versie is en als je 'm nog niet gezien had zeer zeker die paar minuten van het bekijken waard is. Meer Shortmovies hier!

Create HDR Photos Online (Beta!)

Create HDR Photos Online
Gisteren kon je al zien hoe je met een videocamera HDR effecten kan creeeren en vandaag heb ik zelfs een online HDR creator gevonden die nog wel in de beta fase zit maar prima werkt. Upload 3 dezelfde foto's, een donkere, een normale en een heldere en ga er daarna mee aan de gang. Bij meer lezen nog een kleine uitleg wat HDR, wat staat voor High Dynamic Range, nu precies inhoud.

meer zien

Een met de natuur

Kerri Wolter heeft in Zuid Afrika een beschermingsproject opgezet voor de gieren in dat land. Ze bestudeerd het 'vlieggedrag' van de dieren en gaat zelfs zo ver dat ze met een paraglider tussen deze beesten de lucht in gaat. Wat een prachtige natuur!

Knikkerbaan

Knikkers, je vind ze in allerlei soorten en maten en wie vond een knikkerbaan vroeger toen die klein was niet helemaal geweldig?! Dit ventje mag blij zijn met zijn pa, die het blijkbaar nog steeds geweldig vind, want anders zou hij zo'n baan niet maken voor hem.

Very Small House

Japan is redelijk overbevolkt en het zoeken naar een betaalbaar huis is dan ook geen makkelijke taak. Tenzij je vrijgezel bent en nog bij je moeder woont, dan heb je maar heel weinig leefruimte nodig. Deze Japanner bouwde zijn huis op een oppervlakte waar wij normaal gesproken onze auto neer zouden zetten. Oke, oke, ietsje groter dan.

HDR video

HDR video
Hoe HDR fotogalleries eruit zien dat weten de oplettende Useloos bezoekers wel maar je kan sinds kort ook met bepaalde camera's HDR filmen. Hier een kleine demonstratie met de Canon 5dmk2!

NYC Lights

NYC Lights
Coole video hierzo met allerlei straatverlichting in New York met eronder de muziek van Gorillaz, Melancholy Hill!

In Protest

In Protest

Bombardier Beetle

Bombardier Beetle
De natuur blijft een wondere wereld. Zelfs de kleinst mogelijke beestjes blijven je verbazen. Neem het 'afweergeschut' van de Bombardier kever. Daar moet je als mier geen ruzie mee krijgen..

Harry Potter And The X-Rated Trailer

Harry Potter And The X-Rated Trailer
Nu met de nieuwe Harry Potter in de bioscopen gaan mensen weer creatief worden. Met een beetje knip en plakwerk krijg je wel een heel erotisch geheel..

Breathing life into spray paint

Om deze clip te maken werd er 144 uur gecondenseerde verf bewegingen opgenomen en versneld afgespeeld met enkele edits van Pahnl die hier z'n eigen site heeft en de muziek komt van Kidstreet, die ook nog een eigen myspace pagina hebben.

Ode to a Post-it Note

Al voorgedragen voor de viral video award voor Berlijnse filmfestival is deze mooi gemaakte viralclip van 3M Canada die nog maar eens een ode brengt aan die altijd verdraaid handige Post-it Notes. Een klein Post-it Note(tje) gaat op avontuur en vind uiteindelijk z'n vader.

Palm Top Theater

Palm Top Theater
Vandaag de dag is 3D helemaal hot. De winkels staan vol 3D tv's, game consoles ondersteunen inmiddels 3D, en ga zo maar door. Als gsm gebruiker kun je natuurlijk niet achterblijven. Zie hier de Palm Top Theater.

Flute Beatboxing Skills

Als je denkt dat dwarsfluit spelen suf is, dan heb je het mooi mis. Want je kan er wel degelijk wat bijzonders van maken zonder dat het suf wordt. Deze mogelijkheden komen pas naar boven als je ergens in een hotel je eigen verveeld.

World's Biggest Harry Potter Fan

Vannacht is het eerste deel van de laatste Harry Potter film in première gegaan. Voor sommige fans is het sprookje bijna afgelopen en kunnen ze alleen nog in juli 2011 voor het laatst genieten. Ik denk dat het voor sommige fans hartverscheurend zal zijn.

Hajj 2010

Hajj 2010

MarshBros Hat Project

Een cap is een populair hoofddeksel onder de jongeren. Hoe mooier van kleur en hoe mooier van vorm, hoe cooler je bent. Sommige jongens dragen de cap niet alleen, maar proberen er ook wat leuke filmpjes van te maken. Ze benadrukken dat het geen fake is en er dus geen special effects in het filmpje zitten

Beautiful Perspectives

De windmolens van tegenwoordig zien er heel anders uit dan de molens op bijvoorbeeld de Kinderdijk. Vele Nederlanders vinden het een doorn in het oog zodra ze een windmolenpark voorbij rijden. Maar als je dingen in het juiste perspectief zet, zie je ineens dat ook die windmolens mooi kunnen zijn.

The Robots are Comming

The Robots are Comming
Robots zijn handig in de industrie maar wellicht over een tijdje ook in het huishouden en dergelijke en je zou eigenlijk denken dat een robot erg netjes is doordat het uiteindelijk gewoon een machine is die door de mens is gebouwd en geprogrammeerd. Helaas geldt dat niet voor alle robots.

Battle : Los Angeles

Battle : Los Angeles
Al jaren hoor je regelmatig over UFO's die wel of niet gespot zijn, soms op de meest vreemde plekken en vaak ook gefaked zodat je op het laatst eigenlijk al meteen denkt met weer een fakert te maken te hebben. Toch zijn er "Patterns that can not be explained" en daar gaat deze film / documentaire over die in februari gaat uitkomen, dit is alvast de trailer.

Useloos Fotocollage 30

Ik ben die herstbuien en de kou ondertussen alweer zat en dus wordt het tijd om lekker te verdwijnen naar een onbewoond eiland. Althans onbewoond, wie of wat wil jij meenemen naar dat eiland??? Succes!

meer zien

The Sardine Dance

De enige twee keer dat ik sardientjes gezien heb was in blik en in de film Nemo. In de film zwemmen ze als een grote school en wijzen ze de weg. Toen ik dit filmpje zag moest ik er gelijk aan terug denken. Wat een prachtig gezicht!

Unboxing Johns Phone

De meest simpele telefoon die er op dit moment in de winkels ligt is een nederlands fabricaat en kan je in deze unboxing video eens van dichterbij bekijken. Meer info over deze telefoon die slechts ¤69,95 kost vind je hier!

Europe - 10 Centuries in 5 Minutes

10 Centuries in 5 Minutes
Albanie is samen met Bosnie het laatste land wat toetreed tot Europa en is voor elke albanier het beloofde land als je de diverse actualiteiten programma's moet geloven. Ik kijk het allemaal maar met lede ogen aan en vond deze animatie waarin je Europa ziet veranderen in de laatste 10 eeuwen tot wat het nu is.

Veterans Day 2010

Clever Commercial

Als je je afvraagt wat die witte tanden nu met deze posting te maken heeft, dan raad ik aan snel het spannende filmpje te bekijken. Ik zag deze in de verste verte niet aankomen!

The Shoot A Brew Cooler

Als je denkt dat Heineken als enige denkt te weten waar je mannen blij mee kan maken, dan vergis je je. Met deze stoere Shoot a brew cooler steel je de show op het eerst volgende feestje of bbq.

Coffeebreak

Coffeebreak
Sinds hier zo'n nieuwerwetse Nespresso machine staat begint de dag steevast met een kopje koffie waardoor ik ook meteen wakker ben / word. Uiteraard is alles te verbeteren en zo denkt deze kantoormedewerker de ultieme machine uitgevonden te hebben, ik hou het bij de Nespresso!

Gemenoid-F

Gemenoid-F
Je kan geen tv programma aanzetten of het gaat wel over de subsidie stop betreffende cultuur waar ik het eigenlijk volkomen mee eens ben. Wij denken natuurlijk graag mee en presenteren daarom deze acterende robot die wellicht een aantal van z'n menselijke collegae kan vervangen wat vast geld oplevert.

RC Turbine Powered Mountainbike

RC Turbine Powered Mountainbike
Van fietsen word je moe, dat weet iedereen. Nou kan je de boel wat verlichten door een elektrische fiets aan te schaffen, maar een echte bikkel kiest natuurlijk voor een turbine.

Frozen Coke

Frozen Coke
Je moet als één van de oudste frisdrankfabrikanten de mensen blijven boeien met nieuwe versies van je heerlijke drankje. Persoonlijk had ik de Frozen Coke nog niet eerder gezien. Best apart.

Photocopy Romance

Photocopy Romance
Je zou denken dat een zonnebril merk als Rayban met leuke clips komt zo vlak voor de zomer maar dat is dit keer niet het geval. Een erg leuk gemaakte clip is deze Photocopy Romance en er is zelfs een speciale Flickr pagina waar je kan zien hoe zit dit gemaakt hebben.

Adventures in Motion

Adventures in Motion
Momenteel wordt er in Londen het Onedotzero_adventures in motion festival gehouden waar allemaal vormgevers en designers samen komen om de laatste innovaties en trends door te nemen. Dit is een preview van wat daar zoal allemaal te zien is. Het Onedotzero_adventures in motion festival is van 10-14 November 2010 in BFI Southbank, Londen.

Slechte verliezer

Toen Rockband en Guitar Hero net uitkwamen waren de groepjes jongere eerder achter de tv te vinden dan in de kroeg. Door de verschillende instrumenten is het spelen in groepsverband dan ook erg gezellig en leuk, tenzij je vriend niet tegen zijn verlies kan, dan is het spel snel afgelopen.

Chain man

Dat mensen vastgebonden worden met kettingen in de gevangenis is voor ons Nederlanders ondenkbaar! Ook bestaan er geen illegale gevangenissen, tenminste niet dat ik weet. Gelukkig maar, want anders moet je eerst even geopereerd worden voor je weer naar huis kan. Een echte WTF!

Sweet & Sour

Sweet & Sour
Dit Sweet & Sour heeft in 2007 de prijs van beste animatie gewonnen op het Sydney Film Festival en dat zie je er ook wel aan af. Een hond die op straat leeft denkt dat hij in de hemel is beland maar of dat ook echt zo is ?!

Tim & Tom

Tim & Tom
Tim en Tom zijn twee vrienden die uitelkaar gehouden worden door een mysterieuse kracht in deze knappe animated short van Romain Segaud.

Hologram Concert

In Japan is het eerste hologram concert gegeven. De muziek klinkt goed, de hologrammen bewegen soepeltjes, maar de vraag is of de sfeer net zo goed is als dat je naar een concert gaat met 'levende' artiesten. Ook iets voor in Nederland?

Lekker vliegeren

Voor wie vandaag heel de dag niet buiten is geweest en lekker bij de kachel heeft gezeten, het was vandaag erg winderig buiten! Als de regen weg had gebleven dan was het zeker een mooie dag geweest om te vliegeren. Of zal het daar te hard voor waaien?

Mt Rushmore

Mt Rushmore
Een van de laatste coole snufjes waar zoekmachine gigant Google meegekomen is het laatste jaar is Google Goggles een downloadbare applicatie die images die je genomen hebt met je mobieltje kan herkennen en daarbij de nodige online informatie zoekt. Inmiddels is deze applicatatie ontwikkeld voor én de Android telefoontjes én de iPhone van Apple! In deze video een kleine demonstratie en hier vind je meer info en meer videos.

A life on Facebook

A life on Facebook
In NL kende we Hyves al een tijdje, een social netwerk waar je vooral mensen tegenkomt die je al jaren niet gezien hebt zo lijkt het. In de rest van de wereld is het vooral Facebook wat de boventoon voert en in deze toch wel erg grappige short zie je hoe dat een beetje in het werk gaat allemaal. Meer over Facebook!

Sneaker Projection Mapping

Sneaker Projection Mapping
We zien met regelmaat dat gebouwen worden omgetoverd tot ware kunst door middel van projection mapping. Een beetje creatieve geest weet dat er veel meer mogelijk is met deze techniek. New Balance maakt er gretig gebruik van voor hun nieuwe limited edition lijn.

Zombigotchi

Zombigotchi is een super gave stop motion, maar een beetje dat het een vrij agressief filmpje is. Maar ondanks dat wilde ik hem toch even delen.

Fingerboard Skate

Fingerboard Skate
Mooie viral hierzo van het franse bedrijf Hermes die al sinds 1837 mooie designs maken en met deze videoclip laten zien waarom ze wereldwijd één van de marktleiders zijn in het vermarketen van high quality producten.

The Future Of Wheat

The Future Of Wheat

A Longboarding Year in Review

A Longboard Year In Review
Longboarden is niet nieuw, maar wordt wel met de dag populairder. Dat verbaast me niets. Het is heel anders dan skateboarden, maar je hebt nog steeds alle vrijheid op een plankje met vier wielen..

RC Corvette PC

Een corvette is toch wel een droom van menig man, maar als je altijd maar aan het bloggen bent heb je helemaal geen tijd om in dat ding te rijden! Daarom combineren we deze mooie hobby's en maken we van een speelgoedje een super pc waar je mee voor de dag kan komen.

The Big Blue test

The Big Blue test
Of we allemaal eventjes het volgende filmpje bij favorieten willen opslaan en nog eens bekijken a.s. zondag 14 november wanneer het World Diabetes Day is want voor elke view die deze video krijgt is er een donatie die gaat naar kinderen met diabetes! Doen wij natuurlijk!

LEGO Factory Project 2.0

LEGO Factory Project 2.0
Zo vlak voor de feestdagen komen er vanzelf weer leuke filmpjes van Lego op het interweb zoals deze zichzelf bouwende Lego fabriek gebouwd met behulp van 5 Mindstorm computers en 25.000 Lego stukjes. Ook zelf zoiets inmekaar knutselen ? Meer info!

Flashmob gone Wrong

Flashmob gone Wrong
Het mooie aan internet is dat je op vrij eenvoudige wijze snel veel mensen kan bereiken om bijvoorbeeld een flashmob te organiseren. Tom Scott vertelt op geheel eigen wijze en met ondersteuning van fragmentjes hoe dat allemaal in z'n werk gaat.

Passionate Claymation

Iedereen heeft wel eens klei in zijn handen gehad. Op de lagere school was het een van mijn favoriete bezigheden, maar meer dan een misvormde asbak kwam er niet uit mijn handen. De makers van Wallace en Gromit daar in tegen zijn zeer populair geworden met hun geklei. Deze animatie gaat over passie, liefde en is uiteraard gemaakt van klei!

Pepsi Max v.s. Coca Cola Zero

Light cola is niks voor mij, ik heb Coca Cola Zero geprobeerd, Pepsi Max en beide hadden zo'n nare zoetstof nasmaak, maar het 'gevecht' tussen Coca Cola en Pepsi gaat ongestoord verder met deze geniale commercial! Wat drink jij als je cola drinkt?

Streetview Stopmotion

Streetview Stopmotion
Google streetview is uiteraard cool en ook al weer zo'n top applicatie van de zoekmachine gigant die ook afentoe weleens een foutje maakt zoals hier waar op streetview gewoon vervaagde huizen te zien zijn als je het programma gebruikt op een iPhone. De duitse waakhond DPA is not amused en eist een verklaring terwijl wij nog eens naar deze coole stopmotion animatie kijken van Sehnsucht die juist is bedoeld als promo voor Google Streetview Duitsland.

Invisible Fire

Dit heb ik echt nog nooit gezien, Formule 1 racers die in brand staan verzoorzaakt doordat alcohol is gaan branden en dat zie je met het blote oog schijnbaar niet. Iemand een verklaring hiervoor, en waarom gebeurt dit de laatste jaren nooit meer ?

Sandboarding

De winter komt eraan en dus worden alle ski's en snowboards weer in het vet gezet! Ik vind wintersport erg gezellig en leuk, maar het liefst zou ik in mijn korte broek en t-shirtje de berg afgaan. Wellicht is dat Sandboarding meer iets voor mij!

Overtreding!

Voetbal is een zeer populaire sport en als Oranje speelt slaat het hele land de handen in één. Uiteraard moet er wel sportief gespeeld en gefloten worden en als je denkt dat Nigel de Jong de enige is die zware overtredingen maakt, dan heb je het goed mis.

Angry Birds - Stopmotion

Angry Birds - Stopmotion
Ik ga er eventjes van uit dat iedereen bekend is met de game Angry Birds de game die inmiddels ook verkrijgbaar is op Android telefoontjes nadat er zo'n 10 miljoen exemplaren verkocht waren voor alleen al de Apple iPhone. Vandaag een stopmotion animatie van dit populaire spel.

Gunfire Echoes

Gunfire Echoes
Coole game dit Gunfire Echoes waarin je op een battlefield staat waar vijandelijke troepen van rechts naar links voorbij komen schuivelen en 6 levels met op het eind telkens een bassie die je moet neerknallen om naar de volgende level te gaan.

A Normal Day 3

A Normal Day 3
Elke dag hebben we zo ons ritme. Opstaan, douchen, kopje koffie, enzz. Totaal niet interessant eigenlijk, maar de 'normale' dag van deze jongen is wel apart te noemen.

Masterchef Final 2010

Masterchef Final 2010
Het welbekende kookprogramma Masterchef is bijna dagelijks op tv te bekijken. Je zal begrijpen dat alleen een echt culinair wonder zichzelf uiteindelijk Masterchef mag noemen. Althans..

Elephants Dream in 3D

Elephants Dream in 3D
De titel lezend zou je kunnen denken dat we gaan kijken naar een dromende olifant maar dat is dus niet zo. Elephants Dream vertelt het verhaal van twee vreemde figuren die een machine onderzoeken die oneindig lijkt. Proog de oudere, ziet vooral de gevaren terwijl zijn protogé Emo vooral nieuwsgierig is. Officieel al gereleased in 2006 werd deze hele clip nog eens bewerkt met 2010 tools zoals Digital Cinema 2K Flat resolution. Meer info over dit project op deze website.

L'Odyssée de la Vie

L'Odyssée de la Vie
Het wonder dat leven heet samengevat in een 5 minuten durende videoclip, van eicel tot baby.

Great Migrations

Prosper

Prosper
Als ik tegenwoordig bekijk wat een mobieltje aan kwaliteit foto's of filmpjes maakt dan bedenk ik me dat die ontwikkeling toch wel erg snel gegaan is de laatste jaren. Betaalde je vroeger voor een beetje camera met autozoom al snel enkele duizenden guldens tegenwoordig kom je met een paar honderd euro al heel ver. Nou is Kodak eigenlijk altijd al wel een groot merk geweest in de fotografie en deze commercial voor KODAK "Prosper" mag er zeker wezen. Van dezelfde maker overigens als de lottery commercial van vanmorgen. Er is ook nog een making of!

Red Dead Redemption - Undead Nightmare

Red Dead Redemption - Undead Nightmare
Game gigant Rockstar blijft ons verbazen. Na de geweldige game Red Dead Redemption, toveren ze met Undead Nightmare het spel om in een open-world zombie-horror ervaring. Meer spektakel als dit is haast onmogelijk. Beelden zeggen meer dan woorden, dus check de gameplay en webclip. Meer info? Check Rockstar!

It's a Beard World

It's a Beard World
De Oregon Lottery is een beetje zoals de krasloten die wij kennen en net zoals bij ons doen ze daar ook met bepaalde jaargetijde aan thema's, zo ook aan kerstmis waarvoor deze toch best leuk uitziende animated spot is bedacht.

Ben Wilson, Gum Artist

Ben Wilson
Je moet er maar opkomen maar op zichzelf vind ik dit nog niet eens een heel slecht idee en het draagt zeker bij aan de bewustwording om niet zomaar alles op straat te gooien. Kunstenaar Ben Wilson ergerde zich groen en geel aan alle plakkaten kauwgom op de openbare weg en besloot die maar eens te gaan schilderen. In deze twee videos een aantal van zijn kunstwerkjes.

Super Slow Motion

De herfst is begonnen en dus kunnen we onze regenlaarzen weer aantrekken. Met regenlaarzen mocht ik vroeger altijd in de plassen stampen wat ik erg leuk vond. Maar hoe ziet dat er nou precies uit in slow motion?!

Renault Zoe @ Dutch Design Week

Renault Zoe @ Dutch Design Week
Nu alle fabrikanten 'groene' electrische wagens in hun assortiment opnemen is Renault natuurlijk ook van de partij. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven kon men kennis maken met de Renault Zoe, een 100% electrische compacte hatchback. De Zoe is niet het enige electrische model dat Renault te bieden heeft. Kijk hier voor een overzicht.

Dots in Motion Illusion

Wij van Useloos staan altijd open voor leuke en boeiende Illusies. Er zijn al diverse illusies de revu gepasseerd, maar deze kende ik nog niet. Concentreer je op het rollende object en zie de stippels golven.

Influencers

Influencers
Hoe worden bepaalde allerdaagse zaken beinvloed en waarom zijn sommige dingen zoals ze zijn, in bijvoorbeeld de muziek, mode of entertainment industrie je ziet het allemaal in deze korte documentaire van ongeveer 15 minuten die echt heel erg intressant is om even te bekijken. Meer info hierover vind je trouwens op deze site.

Miss Daisy Cutter

Miss Daisy Cutter
Of ze hier erg blij van worden bij de studios van Walt Disney durf ik zeer te betwijfelen want in deze animated short zien we een op Mickey Mouse gelijkend figuurtje die in een slechte lsd trip beland is, meer kan ik er niet van maken. Je kan deze clip trouwens ook nog in 3D bekijken. De muziek is overigens van The Veils met Nux Vomica. Hier Mickey Mouse zoals we hem allemaal wél kennen.

Stem Op Jouw Favoriete Lay's Smaak!

Stem Op Jouw Favoriete Lay's Smaak!
Eerder dit jaar riep Lay's heel Nederland op om een nieuwe chipssmaak te bedenken, na ruim 650.000 inzendingen zijn er drie finalisten uitgekozen. De drie smaken liggen inmiddels in de winkel: Nr. 66 Babi Pangang, Papatje Joppie en Mango Red Chilli. Welke van deze drie is jouw favoriete smaak? Maak kans op een Limited Edition Mini Clubman, en stem nu!

World's Biggest Drum Machine

Je kent de dansmatten van diverse spelcomputers wel of de vloerdrums die voor sommige gelegenheden gebruikt worden, maar heb je de grootste drum vloer van de wereld wel eens gezien? In Stockholm deden ze de test wat veel publiek trok en het publiek mocht ook eens proberen.

Hamburgers Kunst

Hamburgers bevatten nogal wat vet en dat vet is niet alleen geschikt om je een paar kilootjes zwaarder te maken, maar ook om er een kunstwerk mee te maken. Phil Hansen nam de som op de proef en reed eerst door de McDrive voor hij aan de slag ging.

Beautiful Words

Beautiful Words
Geniale viralcampagne in een frans flatgebouw voor het aloude spel Scrabble waar een nieuwe variant van op de markt komt met de naam "Scrabble Delirium" met andere en meer uitgebreidere regels. In deze special edition kan je bijvoorbeeld met woorden schuiven en je mag ook namen gebruiken in deze nieuwe versie. Leuke viral, maar helaas wel in het frans.

Impossible Nail-Through-Wood Trick

Impossible Nail-Through-Wood Trick
Soms zie je dingen die eigenlijk niet logisch zijn. Sterker nog, ze lijken zelfs onmogelijk. Toch is de oplossing vaak een stuk simpeler dan je denkt. Zo ook met deze nail-through-wood trucje.

Wharmpess Beer

Wharmpess
Een heerlijk koud vers getapt pilsje kunnen we allemaal wel waarderen. Al vraag ik me toch af of dit merk zijn naam wel zo slim gekozen heeft..

Sesamstraat vs Apple

Sesamstraat vs Apple
Steve Jobs heeft het dan maar mooi voor elkaar Apple is helemaal hot en dat terwijl dit merk in de jaren 80 ten dode leek op te zijn geschreven. Tegenwoordig ben je niet eens hip als je geen iPhone hebt en zijn alle andere smartphones eigenlijk allemaal imitaties van die iPhone. Zelfs Sesamstraat doet een duit in het zakje met deze clip.

Miami Horror Holidays

Miami Horror Holidays
We hebben nog niet echt heel erg veel speciaal voor de Halloween gemaakte shortfilms voorbij zien komen maar dit is er dan toch een.

Demo Slam

Google Demo Slam is een site waar iedereen met een beetje creativiteit en kennis van de huidige, moderne technieken zijn ei wel kwijt kan. Er worden regelmatig wedstrijdjes gehouden, dus als jij denkt dat je ook iets kan zoals dit of dit, dan zou ik zeggen aarzel niet en doe mee! Maar geef ons dan ook even een gil zodat wij jou filmpje kunnen posten.

Mirror Scare Compilation

Wat is dat toch met spiegels, films en engerds? In elke spannende thriller zit wel een scene met een spiegel waar iets of iemand in opduikt en als degene die in de spiegel kijkt zich omdraait, datgene er niet staat. In dit filmpje komen een aantal scenes aan bod.

Maandag Trailerdag

Maandag Trailer dag
De dagen worden weer donkerder en buiten kouder tijd dus om je lijstje met films 2 watch aantevullen met enkele films die binnekort gaan verschijnen. De oogst van deze week hieronder.

- The Debt.
- Due Date.
- The next 3 days.
- Scream 4.
- Saw 3D.

Best Halloween costume of 2010

Best Halloween costume of 2010
Gisteren was het dus Halloween en de aankomende dagen gaan we vast overspoeld worden met originele Halloween kostuums, ik vond er alvast eentje en misschien hebben jullie her en der op het net nog andere gevonden die het plempen in de comments waard zijn. Ik ben benieuwd..
volgende
vorige