Halloween

Halloween

Airboard - The Personal Hovercraft

Airboard - The Personal Hovercraft
Wanneer je deze hoovercraft ziet dan denk je eigenlijk dat deze toch wel coole gadget ook gewoon het water op kan, maar dat is dus niet het geval. Deze 15.000 dollar kostende Airboard is geschikt op elke ondergrond behalve water, toch cool!

Dexter's - Early Years

Dexter's - Early Years
De serie Dexter behoort meteen al vanaf de eerste aflevering van het eerste seizoen tot mijn favorieten series. De serie gaat over een seriemoordernaar diezelf bloedanalist is bij de politie van Miami. Voor de "Die Hard" fans is er tegenwoordig ook een animated series en daar kan je hier alvast 2 episodes van bekijken.

San Fransisco in HD

San Fransisco in HD
Mooi HD film van Philip Bloom die met z'n Canon 5DmkII de volgende opnamens maakte toen hij in 2008 in San Francisco was. De muziek "Taxi Driver" is van Bernard Herrman. Meer info.

Eichborn Flyers

Eichborn Flyers
Op een beurs jezelf promoten kan op verschillende manieren. Boeken leverancier Eichborn neemt het woord flyers wel erg letterlijk. Of alle beursgangers deze actie konden waarderen is nog maar de vraag.

World's smallest Train

World's smallest Train
In deze video zie je wereld's kleinste werkende trein ever. Het is allemaal zo miniatuur dat het een schaal vertegenwoordigd van 1:35.200 en werd gemaakt door James River. Hier kan je nog eens nalezen hoe hij het gemaakt heeft.

Jay-Z & Alicia Keys - Empire State of Mind

Jay-Z & Alicia Keys - Empire State of Mind
Tijdens de pauze van de 2009 World Series in New York werd het publiek verrast door een geweldig optreden van New Yorkers Jay-Z en Alica Keys die het nummer "Empire State of Mind" live onder begeleiding van band ten gehoor brengen en daarmee hun favoriete team stiekum aanmoedigen.

A Kodak Moment

A Kodak Moment
Op een rommelmarkt kun je soms de mooiste dingen vinden. Cameragek Ronan vond vorig jaar in Massachusetts een originele Cine Kodak Model K (1930-1946). Zo zie je maar, ook oude glorie heeft zo zijn charme.

Amazing Macro

Amazing Macro

Google Maps Navigation

Google Maps Navigation
Grote jongens als TomTom en Navigon zullen binnenkort een concurrent erbij krijgen. Google komt een gratis navigatie applicatie voor OS Android en met een beetje geluk ook voor de iPhone. Zie hier een kleine demo van Google Maps Navigation.

Twilight vs Bon Jovi

Twilight vs Bon Jovi
De film Twilight gaat over een meisje die verliefd wordt op een vampier en zo haar leven in de waagschaal stelt. Hier een trailer van die film en hier een super leuke spoof op het nummer Dead or Alive van de Pantless Knights met een dame die wel heel erg veel op Bella de hoofdrolspeelster uit Twilight lijkt. Let vooral op de tekst!

Buiksprekers Koor

Buiksprekers Koor
Een buikspreker is wat mij betreft een ware artiest want het valt immers niet mee om iets te zeggen met je lippen op elkaar. Nog moeilijker wordt het als je al buiksprekend gaat zingen in een koor en dat is nu juist wat deze mannen doen en ze zingen Yesterday van de Beatles voor ons.

Green Zone

Green Zone
Green Zone is de nieuwe thriller met Matt Damon in de hoofdrol en zit een beetje in het genre van de Bourne Indentity reeks. CIA agenten proberen een lading massa vernietingswapens te achterhalen en een correspondent volgt ze bij deze missie. Het is nog eventjes wachten tot 10 april 2010 voordat deze film in de Nederlandse bios komt. We hebben natuurlijk alvast een trailer..

Nature 6

Nature 6

White Collar

White Collar
De meeste series in Amerika zijn weer begonnen en zoals je vorige week al kon zien aan de nieuwe serie Flash Forward zitten daar ook weer een paar goede bij. White Collar draait op USA en gaat over een geboren oplichter die de FBI helpt zaken optelossen die te maken hebben met witteboorden criminaliteit zoals oplichting en verduistering. De pilot werd vorige week uitgezonden, wanneer deze serie in NL te zien zal zijn is nog eventjes afwachten. Trailer!

Ship Unloading

Ship Unloading
Overal te wereld worden schepen ingezet voor het vervoer van diverse goederen. Na het bouwen van zo'n gigantisch gevaarte is het ter water laten nog best indrukwekkend.

Cars & Coffee

Cars & Coffee Waalwijk
We hebben al eens eerder aandacht besteed aan de opmerkelijke Cars & Coffee meetings. Maar niet alleen in Amerika kennen ze dit fenomeen, ook in Waalwijk kwamen pas de nodige exclusieve bolides bij elkaar.

Emma & Marieke, Tik Tok

Emma & Marieke, Tik Tok
Talent komt in alle vormen en hoeft niet gelijk te betekenen dat je een sterzanger of topatleet bent. Deze Emma & Marieke denken talent te hebben en ik laat het graag aan jullie over om te bepalen of dat wel of niet zo is.

Axa Evolution

Axa Evolution
De Franse verzekeraar AXA voorziet de toekomst uiterst onzeker en laat in deze commercial de snelle veranderingen in het bestaan van de mensheid zien eindigend met een vraagteken waar het allemaal heengaat. Een ding is zeker, AXA helpt je door alle tijden heen.

Useloos Fotocollage 21

null
Die van vorige week was echt weer helemaal te gek. Hier en daar erg subtiele toevoegingen tot en met erg in het oog springende "adds". Maar het resultaat mag er zeker zijn. Hoe hij uiteindelijk is geworden? kijk hier! In de collages hebben we tot nu toe ben ik elke keer gestart met een scenery of landschap, dit keer een wat actievere foto al, benieuwd wat dit voor moois zal opleveren.

Klik hier voor de First Pic

Rubik's Last Supper

Rubik's Last Supper
Kunstenaars in Toronto hebben het meesterwerk van Da Vinci, Het laatste Avondmaal uit de 15e eeuw nagebouwd met Rubik's cubes en dat ziet er ongeveer zo uit. Hierbij werden trouwens zo'n 4500 kubussen gebruikt.

Don't Worry Be Happy LipDub

Don't Worry Be Happy LipDub
Langzaam aan zie je steeds meer bedrijven met het personeel een nummer playbacken. Een vrolijk gebeuren, maar bij Souffrance Telecom is het allemaal niet zo gezellig.

Dolphin Soccer

Dolphin Soccer
Dit zijn beelden gemaakt door Marika Mizuna voor het Marine Awarness Wildlife Trust in Noord Wales waar in Cardigan Bay elk jaar zo'n 150 tot 200 dolfijnen samen komen om een potje te voetballen met kwallen.

Useloos Cartoon

cartoon
Je hebt wel eens van die rare / vreemde nieuwsverhalen waar je je vraagtekens bij zet, zo ook bij deze. En juist bij deze kreeg ik dan ook het idee om er een cartoon over te maken. Bij elkaar een leuke grap en een goed begin van den week.

En alhier de cartoon: Op bezoek bij de BK!

Spore 2.3

Spore 2.3
Een van de meeste bizarre commercials die je ooit gaat zien moet wel deze Ursula & Spore 2.3 zijn gemaakt ter promotie van de Spore 2.3 een actionhero pop. Ursula loopt op een dag over straat en vind dan de pop Spore waar ze tot over haar oren verliefd op wordt. Wanneer ze dit vertelt aan haar familie en vrienden lachen die haar uit en neemt ze in koelebloede wraak.

The Street Magician

The Street Magician
Een goochelaar die op straat zijn kunsten vertoont krijgt wat honger en besluit een appeltje te stelen, wat wordt gezien door oom agent. Gelukkig kent deze goochelaar nog wat meer kunstjes in deze grappige animatie die mooi is getekend en alles van een goede cartoon in zich heeft.

Victoria's Secret Fantasy Bra 2009

Victoria's Secret Fantasy Bra 2009
Victoria's Secret staat bekend om haar zeer exclusieve dames lingerie. Naast de zeer indrukwekkende show die 1 December uitgezonden zal worden is de speciale 'Fantasy Bra; elke keer weer het hoogtepunt van de show. Logisch met een waarde van een kleine 3 miljoen dollar.

Druppel

Druppel
Het blijft knap hoe reclamemakers keer op keer weer iets origineels kunnen verzinnen. Zie hier een paar seconden uit het leven van een druppel met een eigen missie.

Fanta Mime

Fanta Mime
Fanta is een van de frisdranken van The Coca-Cola Company en bestaat al sinds de Tweede Wereldoorlog toen de duitse Coca-Cola niet meer aan de juiste ingredienten kon komen om cola te maken en daarom met een eigen variant kwamen. In deze leuke geanimeerde Amerikaanse commercial voor Fanta een meisje die een flater slaat op een feestje maar dankzij het frisdrankje loopt alles toch nog goed af.

36 Stairs

36 Stairs
Het leven op deze planeet wordt er niet beter op als we zo doorgaan zoals we nu bezig zijn en dat zien we terug in de nieuwe shortfilm van Grzegorz Jonkajtys die eerder al genomineerd werd voor zijn werk door het Cannes filmfestival. In 36 Stairs zien we een wereld waarin mensen afhankelijk zijn van bio-mechanische upgrades aan het menselijke lichaam, dit is slechts de trailer we houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen van deze film die uiteindelijk 30minuten moet gaan duren. Meer info!

Winter Approaching

Winter Approaching

Turtle Power

Turtle Power
Nou staan schildpadden niet echt bekend voor hun snelheid, maar vergis je niet. Ondank hun zware schild zijn ze rapper dan je denkt. Zie hier de Usain Bolt van de schildpadden.

Flash Forward

Flash Forward
Vandaag maak ik jullie eventjes attent op het bestaan van deze geweldige nieuwe serie van het Amerikaanse station ABC gebaseerd op het boek "Flashforward" van de Canadese science fiction schrijver, Robert J. Sawyer. Op 24 september zijn ze begonnen in de USA en inmiddels heb ik 5 afleveringen gezien. Wanneer deze serie in NL komt valt nog te bezien, mocht je de mogelijkheid hebben om deze serie alvast te downloaden of ergens online te kijken dan moet je dat zeer zeker doen, hier alvast de trailer.

Vodafone Symphonia

Vodafone Symphonia
Een zeer mooi gemaakte Vodafone commercial voor Vodafone New Zealand waarin ze met 1000 mobiele telefoontje doormiddel van het sturen van smsjes Tchaikovsky's 1812 overture spelen met 53 verschillende ringtones. Knap gemaakt en hier kan je nog eens in 1, 2 delen zien hoe ze dat deden.

Donkey Kong 3

Donkey Kong 3
Een zeer vreemde versie van Donkey Kong, daar laat ik het maar bij.

Diwali 2009

Diwali 2009

The Perfect Burger

The Perfect Burger
De perfecte hamburger. We zien hem alleen op aanplakbiljetten, posters en in reclamefolders. Bestaat hij eigenlijk wel? Na het zien van deze beelden mag het duidelijk zijn van niet.

Wooden Mirror

Wooden Mirror
Spiegels heb je in alle soorten en maten. Ze worden zelfs van verschillende producten gefabriceerd, maar van hout?

Funny, Stupid & Banned

Funny, Stupid & Banned
Commercials kunnen leuk zijn, stom en zelfs verboden worden door allerlei reclame code comissies. In deze compilatie komen bekende commercials voorbij maar ook sommige die je nog nooit gezien hebt.

Droid Does

Droid Does
Het lijkt er sterk op dat Google met z'n Android plaform, waarbij onder andere Motorola, HTC, Samsung en LG zijn betrokken, nu toch echt de strijd gaan aanbinden met de iPhone van Apple. In deze pas opgestarte campagne zien we namelijk allerlei zaken die de iPhone niet kan / heeft, iDon't maar de Droid foontjes natuurlijk wel.

We Are All Connected

We Are All Connected
We konden laatst al kijken naar "A Glorious Dawn" met daarin de 70er jaren ster Carl Sagan. Vandaag deel twee eigenlijk met de titel "We Are All Connected", wederom een kleine reis in de wondere wereld van science met muzikale ondersteuning.

Light

Kop of Munt

Kop of Munt
Stel je voor dat er geen krantenbezorgers meer zijn, geen pizzakoeriers en ook de gevangenissen staan in de uitverkoop. Kortom de laatste Marokkaan staat op het punt Nederland te verlaten, dat is althans het scenario in deze short film die zo'n 8 minuten duurt en knap gemaakt werd door Munt.nu met titel Kop of Munt.

Marilyn Monroe Pixel Painting

In de eind jaren 40 was Marilyn Monroe een van de bekendste sexboms ter wereld. Haar befaamde scene in The Seven Year Itch werkte daar hard aan mee. Sommige mensen zijn nog steeds weg van deze mooie vrouw en blijven dan ook portretten maken op hun eigen manier.

Useloos Fotocollage 20

null
De winter komt eraan en om een beetje vast het gevoel te krijgen vandaag voor de Fotocollage een wat winterslandschap. Wie heeft de meest creatieve bui vandaag? Voor het resultaat van de vorige collage kijk hier!

Klik hier voor de First Pic

Een Minuutje Cabaret

Stel je komt een leuk meisje (of een leuke vent) tegen, maar zodra ze begint te praten krijg je de afknapper van de avond. Een zware, doorgerookte stem zegt je gedag. Jochem Meijer noemt nog een aantal afknappers op waar je niet op zit te wachten als je een meisje leuk vind. Wat is jou grootste afknapper geweest?

Spiraal Trappen

Special Effects

De special effects in horrorfilms en science fiction films worden steeds beter en mooier. De computer heeft daar een groot aandeel in doordat veel dingen digitaal te bewerken zijn, maar er zijn ook nog kunstenaars die dingen mogelijk maken. Deze kop is er een van. Wat een bewegingen, prachtig gemaakt!

BMX Lights

BMX Lights
Nu met de donkere dagen voor de deur gaan de verkeerscampagnes weer van start voor licht op de fiets. Natuurlijk is het van groot belang om je te laten zien, maar aan die saaie postbus 51 filmpjes hebben we niets. Dat moet stoerder kunnen.

Show Us Your Vifit DanceMoves!

Show Us Your Vifit DanceMoves!
Ben jij de echte koning van de dansvloer? Laat het dan maar eens zien in deze game, en verdien eenmalig twee codes waarmee je een uniek Daryl van Wouw shirt kan bemachtigen voor maar 10 euro! Dus: Show us your Vifit Dancemoves and get your own Daryl van Wouw-shirt now!

Multikov

Multikov
Vandaag stel ik jullie voor aan de Russische animator Multikov die een vrij aparte stijl van animeren heeft maar dit wel erg goed kan. Het zijn drie shortfilmpjes : Bandit - Monkey Face & Karate Keeper, Multikov heeft ook nog een eigen Youtube channel met daarin nog veel meer van zijn werk.

Herfst

Luxo Jr.

Pixar heeft als boegbeeld al bijna 23 jaar het lampje die de letters in de grond stampt. Nooit iemand die zich afvroeg waarom hij dit onbestraft kon doen. Tot nu, want ik vrees dat zijn dagen geteld zijn.

O'Neill presenteert: De snowcollectie!

O'Neill presenteert: De nieuwe herfst en snowcollectie!
In deze prachtige E-magazine vind je de meest prachtige foto's van de nieuwe herfst en sneeuwcollectie voor mannen. Bekijk hier de 'making of' in Davos. Wil jij ook naar Davos en tevens van 4 tot 9 januari 2010 het snowboard event 'The Evolution' bezoeken van O'Neill? Beantwoord dan eenvoudig de vraag in het E-magazine, en wie weet zit jij binnenkort in de sneeuw.

Milton Glaser Draws & Lectures

Milton Glaser Draws & Lectures
Milton Glaser die dit jaar 80 werd is een designer die eigenlijk in een klap beroemd werd en vooral bekend is door zijn "I love New York" logo. In deze shortfilm zien we hem aan het werk en vertelt hij wat hem trekt in het tekenen.

Gray Code - Recovery

Gray Code - Recovery
We kregen een mailtje van Reinout die met zijn band Gray Code het nummer Recovery bij ons onder de aandacht bracht en ik moet zeggen er zit echt een hele grappige clip bij. In de clip zien we namelijk niet de bandleden maar zo'n 180 fragmentjes van de aller grootste artiesten van de aarde die het nummer zogenaamd zingen van deze Nijmeegse formatie.

Dungeons & Dragons

Dungeons & Dragons, MS Surface
Dungeons & Dragons wordt in het algemeen gespeeld door een groep spelers tot 6 personen en een spelleider die Dungeon Master genoemd wordt. Nadat in de 70er en 80er jaren vooral studenten het spel speelde werd D&D al snel een internationaal succes. Er spelen naar schatting wereldwijd circa 20 miljoen mensen D&D en voor de MS Surface tafel wordt momenteel een spelconcept gemaakt en getest waarvan dit alvast een kleine demonstratie is.

MJ vs Bean

Ondanks Michael Jackson, te vroeg, overleden is blijft hij natuurlijk the King of Pop. Mr. Bean leeft nog, maar ook hij wordt in Engeland als held gezien. Tijd voor een battle tussen de beide heren. Een zeer mooie animatie!

Credible Kunst

Credible Kunst
Altijd al iets leuks aan de muur willen hebben, maar nooit genoeg geld om iets fatsoenlijks te kopen? Dan is dit je kans, want Terre des Hommes is in samenwerking met drie (jonge) illustratoren een actie gestart. Als je nu donateur wordt krijg je een genummerde en gesigneerde artprint van DED ass, Darrin Umboh of MAKI. Daarmee help je jezelf aan een uniek kunstwerk, en Terre des Hommes met het tegengaan van kinderuitbuiting.

Ghostbusters Multitrack

Ghostbusters Multitrack
Dit soort composities waarin door 1 persoon hetzelfde liedje wordt gezongen met daarbij alle instrumenten nog eens appart en op een originele multitrack manier zitten eigenlijk best knap in elkaar. Niet alleen moet je elk soundje nabootsen je moet daarna ook alles nog eens qua video kloppend maken. Matt Mulholland is daar een meester in en vandaag verrast hij ons met de Ghostbusters themesong.

Fiat 500

Fiat 500
De Ebeling Groep ontwerpers collectieve Lobo heeft een mooie geanimeerde commercial voor de kleine Fiat 500 gemaakt. Deze kleinste telg uit de Fiat familie ook wel liefkozend rugzakje of topolino genoemd wordt al sinds 1936 geproduceerd en gaat toch elke keer weer met z'n tijd mee getuige ook deze spot.

Freediving World Record

Freediving World Record 88m William Trubridge
Kijken wie het verste onder water kan zwemmen. Wie het langste onder water kan blijven. het zijn allemaal spelletjes die wel vroeger wel eens gedaan hebben. Eťn ding is zeker, deze duik van wereldrecord houder William Trubridge is opmerkelijk te noemen.

Useloos Cartoon

cartoon
De week is weer begonnen en dat betekend dat we ook weer een fantastische week op Useloos tegemoet gaan. Ik had dit weekend een leuk ideetje voor mijn 2e cartoon. Dit keer ook een totaal andere, ik ben nog op zoek naar vaste personages. Uiteraard hoop ik die te vinden samen met jullie.

Ondertussen geniet vandaag van Blub de Goudvis!

Unseen Sahara

Duinen

Er zijn meerdere manieren om een duin af te gaan. Ik kan ze allemaal wel opnoemen, maar als je je fantasie op de loop laat kan je ze zelf wel verzinnen. Deze manier vind ik toch vrij bijzonder, zeker als je het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.

Sonic vs Pacman

Wie kent de spelletjes Pacman en Sonic niet. De meeste van ons hebben ze eindeloos gespeeld, maar een combinatie in ťťn spel van deze twee 'helden' is er niet. Daarom moeten we het maar doen met een mashup.

Connecting Norway

Connecting Norway
In Scandanavische landen is meer land dan er mensen zijn om op te wonen daarom is daar nog zoveel ongerepte natuur. Erg mooi allemaal maar toch gaan wij NL liever op vakantie naar de Spaanse costa's. Tijd dus voor wat meer promotie zoals met deze promotievideo voor Noorwegen.

Crazy Stop Motion Dancing

Het maken van deze stopmotion dance clip duurde zo'n 3 dagen en er kwamen maar liefst 1500 foto's aantepas.

Photoshop Disasters

Photoshop Disasters
Dagelijks worden er plaatjes en foto's door de welbekende Photoshop machine gehaald. Op zich niets mis mee, maar als je het doet, doe het dan wel goed.

Mixed Pics

Telenoika Audiovisual Mapping

Telenoika Audiovisual Mapping
Tegenwoordig gebruikt men een beamer niet alleen voor presentaties of films. Met projectoren is het ook mogelijk om gebouwen tot 'leven' te brengen. Kijk mee naar een indrukwekkende sessie video mapping tijdens het Ingravid festival.

Coral Gardening

Coral Gardening
De natuur onder water is werkelijk bijzonder mooi te noemen. Maar ook de natuur kan soms wel een beetje hulp gebruiken. Zie hier de tuinmannen van het koraal.

It's on Me for We

It's on Me for We
Mooie nieuwe commercial van Adidas voor hun basketbalsportlijn met ondermeer Dwight Howard van Orlando Magic in de hoofdrol.

Meer Adidas

I Gots'a Peace Prize

I Gots'a Peace Prize
Het winnen van een Nobel prijs lijkt niet zo moeilijk meer als voorheen. Kregen eerder nog mensen als Nelson Mandela een Nobel prijs voor hun leven lange strijd tegen onrecht. Barack Obama heeft er nog niet echt veel voor hoeven doen.

Google Street View Guys

Googlemaps gebruik ik zelf vrij veel, maar Google street view heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt. Je zal maar in je autootje heel de wereld door moeten crossen om de google street view gebruiker te bevredigen. Deze animatie laat zien hoe dat zal moeten zijn geweest (met de orginele street views).

Alan, Guitar Hero

Je zal maar als rocker geboren worden, dan lijkt het mij verdomd lastig om je instincten te negeren. Dat overkwam ook Alan. Maar de game Guitar Hero bied dan wel de uitkomst. Zo kan je je normale leven blijven volgen naast je rock leventje.

Captain Kirk on LSD

Captain James T. Kirk is de belangrijkste personage in de legendarische sciencefictionserie Star Trek en kapitein van het ruimteschip Enterprise in het denkbeeldige jaar 2265. De rol wordt vertolkt door de Canadese acteur William Shatner en in deze remake met daarin allerlei scenes uit de serie zien we Captain Kirk space in space. Captain's log..

Sling Wars

Sling Wars
We gaan eventjes terug naar ouderen tijden toen er nog geen moderne wapens waren en de slinger nog een geducht wapen was. Sling Wars is een variant op Risk maar in plaats van te dobbelen kan je met objecten gooien die je op de grond vindt. Zo moet je continent na continent proberen te veroveren. Game on!

Veel, heel veel

0900-kleinkind

De bevolking vergrijst en de 0900 nummers sjezen op de tv aan je voorbij. Om dit nu eens te combineren is er het telefoonnummer 0900-kleinkind in de wereld geholpen. Grote kans dat dit 'de hit' van het jaar gaat worden!

Hand From Above

Veel mensen worden een beetje nerveus als de aandacht op hun gevestigd is, waardoor ze soms gekke dingen doen. Dit billboard zet wat mensen op een aparte manier in de schijnwerpers. Dat levert leuke reacties op bij het publiek.

Cardboard

Cardboard
Cardboard is een stop-motion animatie, waarbij geanimeerde replacements frame voor frame in de film zijn geplaatst. De film bestaat uit ruim 1200 fotos, opgenomen met een Cannon Powershot G9. Deze animatie is over een tijd van 3 maanden op verschillende locaties en dagen in Eindhoven en Tilburg opgenomen en werden ruim 800 kartonnen dozen gebruikt. De animatie werd gemaakt door Sjors Vervoort als afstudeer project en de sound komt van Steven Aerts.

Voters Remorse

Voters Remorse
Het winnen van de Nobelprijs heeft USA president Barack Obama in eigen land in sommige kringen niet echt veel populairder gemaakt. Steeds meer wordt hij beschouwd als iemand die vooral in het buitenland goede sier maakt, maar in eigen land toch maar bitter weinig van zijn plannen waar weet te maken. Deze stemmers hebben spijt en zingen daar een liedje over.

Airport's 'Naked' Scanners

De medewerkers op het vliegveld hebben een nieuw speeltje. Een scanner waarbij je heel makkelijk al je kleding aan kan houden terwijl ze kijken of je iets op je lichaam draagt wat illigaal is. Een nadeel van dit apparaat ligt aan de kant van degene die gescant wordt. Ze zien niet alleen wat je op je lichaam draagt, maar ze zien je alsof je in je blootje staat.

Pinnen bij de DSB

Al een paar dagen staat het nieuws bol van de ontwikkeling bij de DSB bank en jahoor, Erik-Jan Rosendahl is weer wakker nu er van alles gebeurd bij de DSB bank. De mogelijkheid om hier een satirische jingle voor te maken laat hij dan ook zeker niet schieten.

Useloos Cartoon - Dsb

cartoon
Na de succesvolle reeks van de Fotocollages wil ik ook een reeks wekelijkse cartoons toevoegen. De cartoon van vandaag heb ik zelf getekend en is mijn eerste cartoon ooit. (ja hij is in de stijl van J&J getekend maar dat is ook een ode aan hen.) Ik hoop dat jullie het wat vinden en hoor uiteraard graag reacties/opbouwende kritiek etc.

Heb je zelf een leuke cartoon aarzel niet en zet hem in de comments!!

Jesus 2000

De UK band Faithless maakte in '98 de hit "God is a DJ" en zo te zien heeft zijn zoon dit voorbeeld opgevolgt. Zo vader zo zoon in deze geinige animatie clip.

Guns and roses

Een Minuutje Cabaret

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Een spreekwoord welke iedereen wel kent. Om dit spreekwoord bij te staan is de bedoeling elke week een minuutje cabaret te doen. Heb je suggesties voor een leuk stukje mail dan even naar froukje@useloos.com. Deze week hebben we Martine Sandifort en Alex Klaasen met "De Psychiater".

Videogioco

Videogioco
Papier vouwen leren we al van kleins af aan. Zo ook tekenen. Combineer die twee ingrediŽnten met een dosis stopmotion en dan is dit het ietwat lugubere resultaat.

Here Come the Waves

Here Come the Waves
Op 19 oktober zal er in de Royce Hall op de UCLA campus te Los Angeles een stuk worden opgevoerd door 4 verschillende filmmakers op het nummer The Hazards of Love Visualized - Here Come the Waves. Filmmakers : Guilherme Marcondes, Julia Pott, Peter Sluszka en Santa Maria maakte alle vier een stukje animatie wat bij de muziek past. Hier alvast een trailer, we houden jullie op de hoogte.

New York Street Advertising Takeover

New York Street Advertising Takeover
In New York vergat het reclameburo NPA voor zo'n 120 billboards de benodigde vergunningen te verlengen waardoor dit eigenlijk illegale aanplakplekken waren geworden. De mensen van de guerrilla achtig opererende groep, The Public Ad Campaign kwamen op het briljante idee om deze gelegenheid aan te grijpen voor een "Street Takeover" en al deze 120 billboards wit te schilderen en van hedendaagse kunst te voorzien.

Abandoned

Abandoned

NesP

NesP
Vandaag de dag wordt alles mooier, beter en luxer als het om game consoles gaat. Maar gelukkig zijn er ook nog mensen die de retro consoles als de Nes niet vergeten. Wat dacht je van een portable versie?

Real Life Paperboy

Real Life Paperboy
Paperboy is een van de eerste spelletjes uit het tijdperk van de Commodore 64 en origineel ontworpen door Atari in 1984. Paperboy is net als Donkey Kong en Mario Bros een legendarische game te noemen. De mannen van Nocturnal Comedy maakte deze Real life waarheidsgetrouwe Paperboy sketch.

Super Barack wint Nobel prijs

Super Barack
Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Amerikaanse president Barack Obama die eigenlijk nog niet zo heel erg veel van zijn verkiezingsbeloftes heeft waargemaakt de Nobel prijs voor de Vrede heeft gewonnen. Ik vind het persoonlijk nogal vreemd dat hij deze prijs heeft gewonnen maar hij schijnt een soort van superheldenstatus te hebben wereldwijd. Nu nog waarmaken, ondertussen Jib Jab!

Useloos Fotocollage 19

null
Na al een aantal keer als begin locaties de aarde te hebben gehad vond ik dat het tijd werd voor wat meer buitenaards. Vandaag een beroemde foto waar we ons op mogen uitleven. Wie heeft de meest creatieve bui vandaag? Voor het resultaat van de vorige collage kijk hier!

Klik hier voor de First Pic

Straatconcert Diggy Dex

Straatconcert Diggy Dex
Nederlandse rapper Diggy Dex, bekend van de succesvolle hit Slaap Lekker, heeft afgelopen week voor de deur van Paradiso een straatconcert gegeven ter promotie van de nieuwe interactieve muziekzender Xite. Via Xite TV, te vinden op UPC kanaal 618, kun je clips aanvragen zoals dat vroeger bij The box ook kon (alleen zie je ze nu meteen). Tussen alle clips zit nu ook een Gouden Winclip. Als je die vindt, kan het zomaar zijn dat Diggy Dex, of een andere artiest, opeens bij jou thuis komt optreden. Check het nu!

The Fray - Heartless

The Fray - Heartless
Een erg mooie stopmotion animatie clip zit er bij de nieuwe videoclip van The Fray een 4 mans rock-band uit Denver, Colorado. Ze zijn in de USA bekend geworden dankzij hun single "Over My Head" die in de top 100 billboard belande en dit is hun laatste song. De videoclip voor "Heartless", werd geanimeerd door Titmouse en directed door Hiro Murai.

Koefnoen

Voor degene die de uitzending gemist heeft, heeft ook de rapservice gemist. Eigenlijk is dat een deel van de uitzending die je juist niet gemist moet hebben. Al rijmend nemen ze de week met je door.

Eight Bits of Jam

Eight Bits of Jam
Stel je eens voor dat je je favoriete Nintendo games kan spelen onder begeleiding van een heus live orkest die zorgen voor de gametune en ook voor de gamesounds. De mensen van "Eight bits of jam" kwamen op dit briljante idee, kijk en luister vooral even mee.

Time Warp - Skateboard

Een goede skater is een genot om naar te kijken. Als je het vanuit een sportief oogpunt kijkt is een skater eigenlijk een atleet. In dit filmpje wordt duidelijk hoe de sprongen nu daadwerkelijk gaan en hoe lenig ze zijn.

China

Rapper Feels The Recession

De recessie treft iedereen, zo ook muzikanten. Rappers hebben vaak veel bling bling en dames in hun videoclips zitten. Om de kosten te drukken heeft deze rapper iemand te hulp geroepen. Bij ons beter bekend als het programma "een dubbeltje op zijn kant".

Canal+

Van de week zat ik tv te kijken toen ik deze commercial van Canal+ voorbij zag komen. In eerste instantie begreep ik niet goed waar het verhaal naar toeging, maar op het eind werd het al snel duidelijk. Ik vond hem zo grappig dat ik hem ook nog even wilde laten zien aan degene die hem nog niet gezien hadden.

Version Download

Version Download
Ken je dat, je gebruikt bijvoorbeeld Msn messenger om te chatten en plots moet je dat verplicht upgraden naar een nieuwere versie, al wil je dat eigenlijk helemaal niet. Op deze super handige site kan je van allerlei free en open source software de meeste oude versies gewoon terugvinden en meteen downloaden.

Gigantische spin

Spinnen, het is niet mijn favoriete huisdier, maar vaak verschuilen ze zich waar je ze niet snel opmerkt. Deze jongeman maakt er een spannend verhaal van, maar al met al is het een gigantische spin die ik niet hoop tegen te komen.

WTF Collective

WTF Collective
Jon Lajoie is born and raised in Montreal, Canada en gaat door het leven als komiek en maakt zo afentoe erg leuke clips. Jon is eigenlijk gewoon een Everyday Normal Guy maar in zijn laatste clip WTF Collective is hij ineens een gangsterrapper Šla WuTang clan & Nwa.

Pumpkin Cannon

Ene Gary Arold uit Kingston en John Gill uit het plaatsje Hurley vlakij Newyork bouwden samen deze 60-foot lange kanon waarmee ze bijv. pompoenen met 600mph kunnen afschieten en ongeveer 1.5km verder landen. Een vergunning hebben de heren niet eens.

Autumn Scenes

Autumn Scenes

Scare Pranks

Scare Pranks
Omdat retro cool is en het alweer vrijdagmiddag is heb ik voor jullie deze alltime best Scare pranks compilatie.

The Golden Age of Video

The Golden Age of Video
We houden hier op Useloos wel van knap video edit werk vandaar ook dat ik jullie deze toch wel indrukwekkende compilatie wil laten zien.

De ondergang van Buma/Stemra

Afgelopen week is er veel gezegd over de nieuwe acties van Buma Stemra. Voor wie onder een steen gelegen heeft, Buma Stemra wil bloggers die muziek op hun site hebben 'aanpakken'. Hoe dit gaat uitpakken en wat er nu precies gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, omdat het zelfs kamervragen opgeroepen heeft. Zal dit dan de ondergang van Buma Stemra betekenen?

Update: Buma schrapt omstreden embedtarief

Kiss M&M's

Kiss M&M's
Ben je altijd al fan van de rockband Kiss geweest en hou je ook nog eens van M&M's, check dan eventjes deze uber coole Kiss M&M's. Onvoorstelbaar eigenlijk dat deze band uit de jaren '70 nog steeds zo ongekend populair is trouwens, deze "gerickrollde" clip blijft epic!

Update: Het is niet voor niets dat Kiss in de publiciteit is, na 11 jaar is er eindelijk een nieuw album.

Wolk of ufo?

Hier in Nederland hebben we geregeld met wolken te maken. Grijze wolken, stapel wolken, schapen wolken, noem het op en we herkennen ze. Maar deze verschijning heb ik nog niet mee gemaakt. Het is gefilmd boven Moskou een paar dagen geleden.

The Fun Theorie

In elk winkelcentra of groot kantoorgebouw kom je ze tegen, de roltrappen. Iedereen weet dat de gewone trap nemen eigenlijk gezonder is en daarom hebben ze bij VW The Fun Theorie ontwikkeld. Maak iets leuker om te doen en mensen kiezen dan vanzelf de gezondste manier!

Dead Fly's

Je heb wel eens van die tijden dat, wat je ook probeert, de vliegen niet buiten kan houden. Elke dag liggen er wel dode in het raamkozijn die dan weer door de stofzuiger opgeruimd worden. Maar je kan meer met dode vliegen dan opzuigen.

Elephant Birth

Elephant Birth
Ik had het nog nooit gezien en ik denk weinige onder ons dus misschien eens leuk om te laten zien hoe een olifantje geboren wordt. Als je niet tegen bloed kan dan moet je beslist niet kijken want er komt nogal wat bloed aantepas in deze video.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
De laatste fantasiefilm directed door Terry Gilliam gaat binnekort in premiere en heeft die illustere titel "The Imaginarium of Doctor Parnassus" meegekregen. Eigenlijk zou Heath Ledger de hoofdrol spelen maar door zijn tragische dood is die rol inmiddels door Johnny Depp, Jude Law, en Colin Farrell overgenomen. Het verhaal gaat over iemand die een deal met de duivel heeft gesloten en daardoor onsterfelijk is geworden. Deze film scoorde hoge ogen bij het filmfestival in Cannes van 2009 en ook deze trailer beloofd veel goeds. Voor NL staat de premiere op 11 februari 2010 gepland.

Border Patrol

Border Patrol

Orange

In sommige commercials worden tegenstrijdigheden vaak extra belicht. Ook Orange is daar sterk in. Met motto: "Music makes a difference" hebben ze 3 super gave commercials gemaakt!
| Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 |

PhotoSketch

PhotoSketch is een nieuw software programma wat nieuwe foto's creŽert en het werkt eigenlijk heel simpel. Je tekent een object, geeft het een naam en dit doe je met alles wat je in de nieuwe foto wil zien. PhotoSketch zoekt dan het internet af naar foto's die bij de omschrijving/tekening passen. Nou kijk zelf maar even.

De Space Hopper Invasie

De Space Hopper Invasie
's Werelds eerste online invasie is begonnen. Kijk hier wat er gebeurde toen 500 space hoppers in Barcelona werden losgelaten. Nu ben jij aan de beurt! Word deel van 's werelds eerste online flash mob. Dit begint bij het ontwerpen van je eigen hopper. Kies een kleur. Welke ogen neem jij? Een lachende mond? Wat dacht je van een tattoo? Ga los en zie hoe de strijd begint.

Zune HD

Zune HD
Tot nu toe was de Zune mp3 speler van Microsoft altijd een beetje het lelijke zusje van de iPods geintroduceerd door Apple maar met deze nieuwe Zune HD lijkt dat toch verleden tijd. Zo kan er op de nieuwe generatie Zunes tevens een videogame als Project Gotham Racing in 3d gespeeld worden en komt er een Zune Marketplace om apps downteloaden. De promotieclip is in iedergeval erg cool en meer info over de specs vindt je alvast hier. Of deze nieuwe gadget hier in Europa uitkomt is nog onzeker maar zal zo rond de 250 euro gaan kosten en er komt een 16 en 32GB versie.

Accordion Master

Accordion Master
Nou moet ik eerlijk toegeven dat accordeonmuziek niet helemaal mijn smaak is. Maar wat deze jongen laat zien dwingt toch wel respect af.

MIDNR terug op de radio?

Naar aanleiding van de reacties gisteren op dit artikel ben ik eens wat research gaan doen. Nu is Useloos geen plek om roddels in de rondte te strooien, maar doordat het nu eenmaal leeft (en blijkbaar ook bij een deel van onze bezoekers) kon ik jullie dit niet onthouden! Zal het dan echt zo zijn dat Midden In De Nacht Rick terug komt op de radio? En zo ja, zal het dan inderdaad de kleur magenta zijn? We zullen zien! Want uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat Fleischbaum/Dominique Weesie en Rick elkaar goed liggen en recent samen gezien zijn! Dat EJ erbij was is natuurlijk zeer verdacht.

High School Answering Machine

High School Answering Machine
Het mag duidelijk zijn dat een school regelmatig 'lastige' ouders aan de lijn krijgt. Maar om dat net zo op te lossen als de Maroochydore High School in AustraliŽ gaat wel erg ver. Luister mee naar het antwoordapparaat van de school.

Reach for the stars

Reach for the stars
Ik vind dat Fransen altijd een beetje uit de hoogte doen en ik vraag me dan ook af of deze HEC Business school waar deze animatie voor gemaakt is wel echt de nummer 1 van Europa is. In deze coole animatie probeert het Parijse buro Ogilvy & Mather dat ons aan het verstand te brengen.

Tub race

Elk jaar wordt er in Japan een 200 meter lange race over de Matsukawa rivier gehouden. De bedoeling is dat de deelnemers plaatsnemen in een soort van drijvende wasmand en het gaat erom het snelst de finish te halen, al lijkt mij het Łberhaupt halen van die finish al een hele prestatie. Er doen zelfs verschillende landenteams aan mee.

Desert [2]

Desert [2]

Wat klopt er niet?

Nu ben ik altijd een Midden In De Nacht Rick fan geweest en luisterde met heel veel plezier. Het radioprogramma van Rick van Velthuysen is al een poos gestopt en iedereen blijft hoop houden dat het weer in de ether komt. Maar om nu met dit shirt te gaan lopen gaat mij toch wel te ver. Ik heb echt geen zin om mijn haar te gaan blonderen. (blonde dames, no offence)

Echt Hema

De meeste mensen kennen de beroemde rookworsten van de HEMA wel. Ik moet zeggen dat zijn ook wel de lekkerste die ik gegeten heb tot nu toe. Maar om van dat imago af te komen heeft de Hema een grappige commercial gemaakt om hun schoolspullen te promoten. Het heeft wat weg van Koreaanse praktijken.

Latisse Parody

Latisse Parody
Er draait momenteel een commercial in de UK waarin voormalig kinderster Brooke Shields die we voor het eerst zagen in de Blue Lagoon reclame maakt voor de makeup artikelen van Latisse. Hier een parodie, en hier het origineel.

Useloos Fotocollage 18

null
Het is weer zover, tijd voor creativiTEIT. In aflevering 17 van deze succesvolle items werd er weer volop geknutseld en werd er weer hoog en uiteraard ook laag niveau bereikt. Met waardevolle toevoegingen van o.a. Bigbold, Matesk, Petra, Henk, Toeval bestaat niet?, The Kraken, thepinquin, The Picturenizer, Sjors, nr3 en Ideeenman, hebben we een geweldige collage gemaakt. Voor het resultaat kijk hier!

Vandaag een nieuwe locatie en een nieuwe pic! We beginnen in het paradijs. Kom maar op met de nieuwe creaties.

Klik hier voor de First Pic

Desert [1]

China's 60th Anniversary Parade

Deze video heeft eigenlijk alle elementen die je de laatste tijd veel ziet. Tilt shift, time lapse en slowmotion. IngrediŽnten waar wij van Useloos blij van worden. Het filmpje is gemaakt tijdens het 60 jarige jubileum in China. Vooral de mannen in de witte pakjes zijn strak!

Insecten van ballonnen

Je kan ze voor elk kinderfeestje of bedrijfsfeestje inhuren en ook op een braderie ontbreken ze vaak niet, ballonnenclowns. Van die clowns die allerlei beestjes en dingen maken van ballonnen. Een kunst apart, maar dat was voor deze ballonvouwer geen uitdaging meer en dus ging hij een stapje verder.

Got Milk?!

Got Milk?!
Melk is gezond voor elk behalve voor Jan want die plast ervan. Geinig dat soort slogans maar die werken natuurlijk allang niet meer, wanneer je hedentendage je product onder de aandacht van miljoenen mensen wilt brengen komt daar iets meer bij kijken. White Gold en Strawberry Summers doen het met een song.

Emails to Peter

Emails to Peter
David Thorne kende we nog van zijn inmiddels beroemde emailwisseling waarbij hij telkens een tekening van een spin aanbood als betaling en je hier nog eens kan teruglezen. In deze laatste emailwisseling heeft David het aan de stok met zijn huurbaas en weet deze weer op hilarische wijze het bloed onder de nagels vandaan te mailen.

F1 Red Bull

F1 Red Bull

Typhoon Over Hong Kong

Toen de Typhoon over Hong Kong trok is er dit time lapse filmpje gemaakt. Wat ik vrij bijzonder vind, zijn de 'regenmuren' op 0:50, 1:10, 1:45, 4:10 minuten. Wederom een mooie time lapse.

GlowDance

Nu kom ik tegenwoordig niet zo heel veel meer in discotheken, maar toen dat nog wel het geval was, was BlackLight het helemaal! Expres werden er witte shirtjes aangetrokken om goed gezien te worden als je stond te dansen. Toen ik dit filmpje zag moest ik daar even aan terug denken. Wat een leuk fenomeen is dat BlackLight.

Ze kraken zoals...

Ze kraken zoals...
Het kan aan mij liggen maar volgens mij wordt er op televisie bijna geen reclame meer gemaakt voor chips. Bij het Amerikaanse Kettle chips wat tegenwoordig in Britse handen is weten ze hoe belangrijk adverteren is voor je naamsbekendheid, een paar mooie meiden in de commercial werkt ook altijd.

CPU Alive

CPU Alive
De Japanse kunstenaar Mio Lizawa maakt wel een heel erg appart kunstwerk door de cpu van een computer aantesluiten op een gigantische blob achtig iets. Er zit een aircompressor en een klein motortje in die de boel aandrijft. Het kunstwerk heet "Mechinical Tumor" en is best creepy!

100 Internet Classics in 4 Minutes

100 Internet Classics in 4 Minutes
Mocht je vandaag voor het eerst internet hebben opgestart kijk dan even naar dit filmpje. In een kleine vier minuten ben je volledig op de hoogte.

Current Affairs

Current Affairs
Dat we allemaal wat zuiniger aan moeten doen met energie wordt je van alle kanten ingefluisterd maar nog nooit op zo'n leuke manier als in deze knap geanimeerde clip "Current Affairs" van het Australische mediabureau Marmalade uit Melbourne.

A Dog's Unending Loyalty

A Dog's Unending Loyalty
Alweer zo'n geweldig verhaal over een hond die zo trouw is aan zijn familie dat hij nog dagen nadat de auto waarin zijn familie / baasjes verongelukte tevergeefs wachten op die plek en op hun terugkeer. Check hier het verhaal en zorg dat je een zakdoekje bij de hand hebt bij het bekijken van deze clip. Dierendag valt op 4 oktober.

Fallout 3 - Aer 9 Laser rifle Mod

Fallout 3 - Aer 9 Laser rifle Mod
Toen een goede vriend van Harrison Krix een wapen nodig had die bij zijn Vault Dweller / Fallout 3 kostuum zou passen reserveerde deze custombuilt ontwerper 30 uur en ontwierp en maakte deze vette Aer 9 laser rifle. Een stap voor stap tutorial met plaatjes hoe hij dat deed.

Mixed Pics

It's a Small World

De makers van deze tilt shift video nemen de kreet "It's a Small World" van Walt Disney wel heel letterlijk. Ze nemen ons mee met een dagje Disney World. Alle bekende dingen komen aan bod. Zo ook de optocht met en zonder verlichting.

Eugene The Librarian

Eugene was een opmerkelijke verschijning bij Britain's got Talent. Hij kwam niet zingen, hij kwam geen goocheltruc doen en hij danste niet, maar hij bracht zijn eigen geschreven ode aan Britain's got Talent. Hij houd namelijk van PoŽzie.

Witte Tijger

wittetijger
Tijgers zijn mooie, exotische beesten, maar ik heb witte tijgers altijd wel heel erg bijzonder gevonden. Fotograaf Birte Person heeft deze bijzondere beesten dan ook bijzonder vastgelegd in de dierentuin in Singapore Zoo.

Gyro Wheel

Gyro Wheel
Allemaal hebben we het een keer moeten leren. Vaak waren de eerste meters op de fiets met mooie zijwieltjes, maar tijden veranderen. Binnenkort leren we het met een Gyro Wheel.

Oktober Wallpapers

Oktober Wallpapers
Een nieuwe maand, een nieuwe wallpaper. Elke dag naar hetzelfde scherm kijken is al erg genoeg, laten we die eens versieren met een mooie afbeelding voor Oktober.
volgende
vorige