Speel het Meterkastspel!

Speel het Meterkastspel!
Gametime! Om optimaal te genieten speel je het Meterkastspel in het donker. Ben jij mans genoeg om een plekje in de top 10 te bemachtigen? Doe je best!

Live Music

Geweldig initiatief hier van Mass Animation die allerlei animators van over de hele wereld hebben uitgenodigd om samen één geanimeerde short film te maken over muziekinstrumenten die tot leven komen. Leuk bedacht en sterren als Steve Vai werken er aan mee, dit is alvast de trailer.

Schoonwater maak je zo

Schoon water maak je zo
Echt de uitvinding van de eeuw kan je deze waterfilter noemen en dan vooral voor die mensen die in landen wonen waar er een tekort is aan schoondrinkwater. Tijdens deze demonstratie bij TEDglobal 2009 laat engineer Michael Pritchard zien hoe het precies werkt.

Dog's Life

Dog's Life
Als je zo eens op de straten kijkt in een grote stad zie je eigenlijk altijd wel zwervers of daklozen die zich proberen te redden met wat een ander ze toestopt. Diep triest natuurlijk en vooral als je dan ziet hoe sommige mensen hun huisdieren behandelen. Nog beter dan een mens dus, Amnesty vraagt daar met de winter voor de deur in deze PSA aandacht voor.

Salt

Roommates

Roommates Google
Om de eindjes een beetje aan elkaar te knopen is het niet eens zo'n verkeerd idee om een huisgenoot te nemen. Althans, wellicht dat Google niet de beste keuze is. Meer hier en hier.

Dub FX

Niet alleen onze eigen Najib Amhali is goed in het beatboxen met loops. Dub Fx is een "street-loop-beatboxer" die opgroeide in Australië. Hij speelde in diverse bands voordat hij wereldwijd ging rondreizen. Met zijn Roland Boss effect en loop pendalen creeërt hij hij zijn eigen muziek waar hij vervolgens zijn teksten op loslaat.

Mtv Rejects

Mtv Rejects
De mensen van Fatal Farm werden door Mtv gevraagd een aantal korte filmpjes te maken om tijdens de Mtv Awards in de breaks te vertonen. Ze maakte er in totaal 9 maar de clips werden geweigerd door Mtv, terecht ? Kijk zelf naar de toch ietwat vreemde bewerkingen van bekende films waarvan alleen de Star Trek clip het uiteindelijk haalde.

100 Famous Guitar Riffs

Het is soms een beetje rommelig, maar deze muzikant speelt 100 gitaarriffs van bekende liedjes. Ik dacht zelf altijd dat ik weinig naar muziek luisterde, maar als ik dan dit filmpje eens bekijk, denk ik zelfs dat ik 80% van de liedjes herken. En jij, herken je ze allemaal?

Ramadan 2009

Otamatone

Laat het maar aan de Japanners over om een muziekaal instrumentje te ontwikkelen met het gezicht van een cartoon karakter. Daar zijn ze beregoed in, alleen vind ik dit meer op een zingende spermacel lijken dan een muzieknootje.

The time traveler's wife

The time traveler's wife
Niet helemaal wat je zou verwachten aan filmtrailer hier op Useloos al lijkt me dit toch wel een grappige film wanneer ik zo eens de verhaal lijn beluister en zeker leuk om met je vriendin te bekijken. Een man kan door tijd reizen alleen gebeurt dit altijd onverwachts en kan hij het niet tegenhouden, tijdens zijn reizen komt hij een meisje tegen die later zijn vrouw wordt. Wat leek op een sprookje blijkt dan toch tegentevallen. Voor NL lijkt er nog geen release datum beschikbaar ?!

First Kiss

First Kiss
Mocht je de behoefte hebben om te vertellen over jouw "First Kiss" dan kan dat natuurlijk in de comments. De androids Thomas & Janet oefenen alvast wat voor dat ene moment.

Body Paint installation

Body Paint installation
Kunstenaar Mehmet Akten maakt voor het Clicks of Mortar project, een club waarbij allerlei kunstenaars en kunstige ideeën samenkomen, een interactieve set up waarbij toeschouwers virtueel met kleuren kunnen gooien op een projectiescherm. Op maat gebouwde software maakt het in dit geval mogelijk een live feed van infrared camera's te analyseren en omtezetten naar vorm, kleur en beweging.

Summertime!

Summertime!

App For That

App For That
Sinds de lancering van de iPhone zijn er onderhand duizenden applicaties te downloaden voor de slimme telefoon. Er is werkelijk waar aan alles gedacht.

Ping Pong Celebration

Ping Pong Celebration
Bij de een potje ping pong denk ik altijd aan de fijne vakanties op de camping. Maar tafeltennis is natuurlijk ook een serieuze sport. Althans..

Lion Man

Lion Man
Ze noemen ze king of the jungle, maar als ik de beelden van Kevin Richardson zo bekijk lijkt daar niets van waar. Feit is wel dat Kevin een uitzonderlijk band heeft met de leeuwen.

Nano Carpet

Percenta Nano Carpet
We gooien zo nu en dan allemaal wel eens wat om. Vaak gepaard met een boel rommel en een levenslange vlek in het tapijt. Lang leve Percenta's Nano Carpet.

Opera Singing Parrot

Opera Singing Parrot
Ieder heeft zo zijn voorkeur voor een huisdier. Je moet immers kiezen voor een beestje dat goed bij je past. Gek van opera? Dan is deze vogel waarschijnlijk je beste maatje.

La Tomatina 2009

La Tomatina 2009

Laura Dekker

De discussie over Laura Dekker, die als 13-jarige een solo zeiltocht wil maken, is nog lang niet afgelopen. De kinderbescherming is tegen, de gemeente wil haar niet uitschrijven zodat ze vanuit Australië kan vertrekken, maar Erik-Jan Rosendahl van Radio Veronica wenst haar alle succes. Speciaal om Laura een hart onder de riem te steken maakte hij een liedje voor haar.

Dipping Airplane

Als de landing goed gegaan is krijgt de (automatische) piloot altijd een applausje voor de mooie landing. Of is het omdat ze blij zijn dat ze weer op de grond staan? De mensen in dit vliegtuig zullen in plaats van applaudisseren snel hun zwemvest aantrekken. Ik moet zeggen, het is ook wel een ontzettende korte landingsbaan zeg.

Roundabout Scratch

Roundabout Scratch
E4 is niets anders dan een verzamelkanaal van het Britse Channel 4 vergelijkbaar met Rtl 4 en Rtl 5, waarvan de laatste een soort van herhalings kanaal is van Rtl 4. Om de boel te promoten moet je tegenwoordig wel een geinige virale videoclip maken en dat is gelukt.

Softbank

Softbank, Brad Pitt
Is een van de grootste Mobile Operators van Japan en willen met deze commercial waarin Brad Pitt een hoofdrol speelt benadrukken dat zei toch echt de beste service geven en je helpen waar maar kan. Grappige trucage wel in deze clip.

Blaas of Glory

Blaas of Glory
Toen een iemand van Metallica de jongens van het dweilorkest Blaas of Glory zag spelen bedacht die zich geen moment en vroeg deze 8 mans formatie met hun hilarische, akoestische en mobiele act, die de hardrock terugbrengt naar de absolute essentie, mee op tour. Hier wat videobeelden vanaf het Sonicsphere festival en er is ook nog een mogelijkheid een plaatje te beluisteren.

Globalwarming ?

Globalwarming ?
Globalwarming oftewel de opwarming van de aarde is de stijging van de gemiddelde temperatuur die op aarde wordt waargenomen. Volgens de één 'n hoax volgends de ander bittere ernst en tijd dat er iets aangedaan wordt. Wanneer je naar deze toevallig opgenomen video kijkt vermoed je toch eigenlijk het laatste.

Bouncy Ball Surprise

10.000 Bouncy Balls Surprise
Wanneer je chef jarig is kan je natuurlijk ouderwets zijn stoel versieren of slingers ophangen om hem te verrassen. Nee, tegenwoordig moet dat anders kunnen. Wat dacht je van 10.000 stuiterballen?

New York City Portrait

New York City Portrait
New York, de grootste stad van de USA. Warm, druk en indrukwekkend. Maar als ik de beelden van deze time-lapse creatie 'New York City Portrait' mag geloven ook zeker mooi.

In Flight

Mario The Movie

Super Mario, Mario World, Mario Cart, het is een kwestie van tijd voor er Mario The Movie uitkomt. Er is een trailer die zich zachtjes verspreid over internet die suggereert dat The Movie er inderdaad aankomt. Ik geloof dat ik even oversla en liever uitkijk naar Wolfman.

Milkman v.s. Mailman

Wat de uitdrukking "Hij is zeker van de melkboer" betekend weet iedereen wel. Maar er zijn verschillende varianten op de oorsprong van deze uitdrukken. Want waarom is het juist de melkboer en niet de postbode? Deze uitleg ziet er aannemelijk uit.

Rexona Rusland

Rexona Rusland
Een commercial voor Mc Donalds NL ziet er ongeveer hetzelfde uit als een spotje voor de Mc Donalds in Japan. Alleen voor sommige merken gaat dat niet op, neem nou deze Russische commercial voor Rexona deodorant die een verassende ontknoping heeft.

Smoke

Smoke

VideoTrace 3D

VideoTrace 3D
Wanneer je een fan bent van 3D modelling dan moet je echt eventjes een kijkje nemen naar deze video wat een demonstratievideo is van het software pakket Videotrace waarmee je op kinderlijk eenvoudige wijze 3D modellen kan maken vanuit een video. En wij maar denken dat 3D modelling moeilijk was. Meer info hier.

PspGO

PspGO
Dit weekend heb ik eventjes de kans gehad om te spelen met de nieuwe portable PspGo console van Sony. Erg leuk ding en ik moet zeggen dat het apparaat er super strak uitziet en het design een beetje doet denken aan de iPhone. In de nieuwe PspGo console die vanaf 1 oktober verkrijgbaar is in NL zit een standaard 16GB hd wat je nog kan uitbreiden met micro memory sticks van 2GB en 4GB.

meer zien

Defaced

Defaced
Omdat we zo graag naar originele shortfilms kijken heb ik er vandaag weer eentje gevonden voor jullie. Een posterfiguur aan de muur wil graag nader kennismaken met een meisje die aan de andere kant van de straat aan de muur zit. Hij probeert te ontsnappen en doet er alles aan om bij haar te komen in deze cool geanimeerde short "Defaced".

Smssen tijdens het rijden

De boetes voor het bellen of smssen in de auto zijn in Nederland behoorlijk hoog. Zo betaal je al ¤150,- als je je telefoon in je hand houd tijdens het rijden. Eigenlijk is het niet zo gek dat hier veel op wordt gecontroleerd, want bij het zien van dit filmpje besef je ineens welke consequenties het kan hebben. Het filmpje is gemaakt in Engeland en bedoeld om de jeugd te laten zien wat de gevolgen zijn van smssen tijdens het rijden. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Cats

Real Life Gaming Heroes

Real Life Gaming Heroes
Op de Gamescom 2009 werd gisteren een poging gedaan om het record, met zoveel mogelijk game helden tegelijk op een gamingconventie te verschijnen, te verbreken. Zo rond 15.00 uur was er heuse parade waarvan dit een kleine impressie is.

We kregen ook nog de kans om eventjes te spelen met de nieuwe PspGo van Sony een verslag, met foto's volgt.

Danyl & Stacey

De X-Factor programma's zijn weer begonnen in Engeland en bij de eerste aflevering stond de jury al versteld van het optreden van de 27-jarige Danyl. Wat een show zet hij neer in zijn korte broek, met die lollige kop en die nonchalante houding van hem. Ik geeft toe, ik ben fan! Ik kan niet wachten tot meer optredens van deze Danyl. Ok ok, ik ben de rotste niet, voor jullie heren was er namelijk ook Stacey met een geweldige stem, maar vooral onzettende lange benen!

Grand Prix Skateboard Finale 2009

Mijn vriendin Ingrid, werkzaam bij Funx, wees mij op de filmpjes van "WelkomOpDeZaak". Zo kwam ik bij de Grand Prix Skateboard Finale van 2009 uit. Wat ik vooral bijzonder vind aan deze filmpjes, is dat ik niemand op zijn plaat zie gaan, terwijl ze toch behoorlijk wat stuntjes uit halen! Nederland is weer een kampioen rijker! | Deel 1 | Deel 2 |

Wolfman

De eerste officiële trailer voor de horrorfilm The Wolfman is online gekomen. We zien Benicio Del Toro in het oude Engeland als het harige titelpersonage. Hij krijgt steun van vader Anthony Hopkins, vriendin Emily Blunt en onderzoekende inspecteur Hugo Weaving. De beelden zien er werkelijk prachtig uit. Het lijkt erop als make-up maestro een weergaloze combi heeft gevonden tussen de practical FX en CGI. The Wolfman gaat op 11 februari in de bioscopen draaien.

Venice Beach

Venice Beach

Neergestort

Gisteravond was er groot alarm in een dorpje waar feitelijk nooit wat gebeurd. Op de P2000 verscheen het bericht dat er een vliegtuig neergestort was en dus rukte alle hulpdiensten uit op zoek naar het vermeende vliegtuig. Wat ze toen aantroffen had niemand verwacht.

Toon Time

Toon Time
De cartoons die we vandaag de dag op tv mogen bewonderen zijn van een heel ander kaliber dan die van een kleine 50 jaar terug. Laten we een stap terug in de tijd nemen naar de jaren 50. Met Goofy in de hoofdrol, Motormania en Man's best friend.

Drop The Tough

Drop The Tough
Een disco feestje is niet compleet zonder spiegelbol en laser. Om meteen ook maar de halve stad mee te laten genieten stuur je je maten de straat op met een spiegel. Een beetje omslachtig, maar gaaf is het wel.

Enicycle

Enicycle
De éénwieler oftewel unicycle bestaat al een tijdje. Aleksander Polutnik ging met het het 'fietsje' aan de slag en kwam met een electrische variant de Enicycle op de proppen. Leuk stukje techniek.

Geek Baby Rocker

Geek Baby Rocker
Nieuw leven in het gezin is geweldig. Maar helaas is het wel zo dat zo'n kleine spruit tijd in beslag neemt die je normaal aan je hobby zou kunnen besteden. Of is een Linux verslaving te combineren met een baby?

Nascar

Nascar

Guns n Roses - Animated Biography

Guns N' Roses werd in 1985 opgericht door zanger Axl Rose, gitaristen Tracii Guns en Izzy Stradlin, bassist Duff McKagan en drummer Robbie Gardner. Van het album Appetite for Destruction werden inmiddels wereldwijd 20 miljoen exemplaren verkocht. In 1998 vormde Axl Rose een nieuwe groep Guns N' Roses met o.a. Josh Freese, voormalig The Vandals-drummer, maar nadat gitarist Slash de groep verlaten had in 1996 is het eigenlijk nooit meer wat geworden met de Guns. Hier nog eens het verhaal, maar dan in animatievorm.

Visual FX

Visual FX
Visual Effects worden doorgaans in films gebruikt om de film wat op te spicen en tegenwoordig ziet dat er allemaal gelikt uit. Door echte live filmbeelden met computer generated imagary (CGI) te mixen krijgt men het gewenste effect. Visual effects betaan al 100 jaar en in deze compilatie van zo'n 26 films zie je eigenlijk hoe het ontstond en waar we hedentendage zijn.

Sand Art

In het begin van Useloos hebben we meerdere malen wat Sand Art video's gepost en nu hebben we weer een nieuwe. Kseniya Simonova was bij Ukraine's Got Talent en liet haar Sand Art verhaal zien waar mensen in het publiek een traantje bij weg moesten vegen.

Bruggen

Hier in het Westen, maar ook in Amerika en andere "rijke" landen, wordt er veel aandacht besteed aan het uiterlijk van een brug. Maar soms is het uiterlijk helemaal niet nodig en geld verspillen. Als die brug maar functioneert! En zo denken de bouwers van deze bruggen daar ook over.

Simon's cat - Fly Guy

Simon's Cat
Deze speelse snorrebaard passeerde hier al eerder de revue. Deze keer maakt onze schattige (?) dikkerd een nieuw vriendje, met alle gevolgen van dien. Simon Tofield schetste opnieuw een indrukwekkend waarheidsgetrouw beeld van het gedrag van een kat.

Alcohol Monkeys

Alcohol Monkeys
Mocht je toevallig nog een last minute boeken richting de Caribbean wees dan alvast gewaarschuwd, en laat je drankje niet onbemand. Voor je het weet gaat er een aap mee aan de haal.

Weer Alarm

Het weeralarm wat afgegeven is voor vandaag brengt een aantal mensen toch in paniek. Zo is het strand en de zee van Scheveningen al ontruimd, heeft een winkelcentra in Zoetermeer de deuren gesloten en dat terwijl het nog heerlijk weer is op de meeste plee liefhebbers van spanning en sensatie kunnen hier terecht voor de laatste weer-updates.

Zeg maar NEE

Zeg maar NEE
Dit jochie mocht voor het eerst mee met zijn vader naar een baseball game. Hier gebeurt iets wat normaal een kans van 1 op de zoveel miljoen heeft, het jochie vangt namelijk twee keer kort achterelkaar de foutslag van de slagman.

Cover Creation

Cover Creation
Dagelijks vallen over heel de wereld tijdschriften op de mat. Hoeveel werk zit er eigenlijk in het maken van de cover van zo'n tijdschrift? Geloof me, meer dan je denkt.

MotoGP Brno 2009

MotoGP Brno 2009

Boeee!

Boeee!
Als politicus heb je vaak af te rekenen met mensen die het niet met je mening kunnen vinden. Zo ondervond ook Ben Konop, kandidaat-burgemeester van Toledo.
'Are you done?' - 'No, I'm gonna keep doing it...'

CRISTAL

CRISTAL
De techniek van vandaag wordt met de dag leuker voor de luie mens onder ons. Neem CRISTAL wat staat voor: Control of Remotely Interaced Systems using Touch-based Actions in Living spaces. Een hele mond vol, maar erg mooie uitvinding.

Multitask

Multitask
Het schijnt zo te zijn dat mannen de grootste moeite hebben met multitasken. Laten wij hier bij Useloos eens de proef op de som nemen. Wie zet de hoogste score neer met Multitask?

Boodschappenwagentje - The Movie -

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe al die boodschappenwagentjes op de vreemste plekken komen, verlaten en wel? Deze short film laat zien hoe ze daar terecht komen. Natuurlijk is het niet echt, maar wel mooi gemaakt met een verrassend eind.

Alles tegelijk of toch niet?

Op de site inbflat.net staan video's die je tegelijk, afzondelijk of een aantal tegelijk kan aan zetten en dan nog klinkt het zoals het klinken moet. Ik vind het vrij bijzonder en wat een werk zal het gekost hebben om dit project in elkaar te zetten.

Tasers

Tasers
Het duurt niet lang of ook de Nederlande agent loopt met een taser over straat. Ik ben er geen voorstander van en in Amerika waar dit apparaat veelvuldig gebruikt wordt gaan nu ook stemmen op om de taser te verbieden.

Met de flam in de peip

Met de flam in de peip, Bovag Aktie
Dat er op de weg nogal eens wat mis kan gaan is helaas maar waar. Dat je met jouw foto, filmpje of verhaal een leuke Vespa Scooter kan winnen is ook waar. Op de onlangs gelanceerde site Verkeert.nl kan je namelijk allerlei prijzen winnen door het insturen van jouw video, foto of verhaal. Dus kijk snel eventjes op Verkeert.nl en win zo'n supermooie scooter, flip video of één van de andere week- en dagprijzen.

Luchtballon

Tweetlejuice

De Twitterhype is nog steeds gaande. Ik zelf ben er toch ook wel een beetje aan verknocht, maar ik heb mij in mijn vakantie ingehouden en was stilletjes afgekickt. Helaas duurde dat maar tot de grens en ben ik weer vollop actief. Heb jij ons al toegevoegd of ben je bezocht door Tweetlejuice en ben je acuut gestopt?

Bavaria City Racing

Onze eigen Patrick was gisteren persoonlijk uitgenodigd op de Bavaria City Racing. Deze kans liet hij natuurlijk niet voorbij gaan en maakte voor Biertijd 3 series met schitterende foto's. Daar gaan wij natuurlijk gewoon van meegenieten. [videos hier!]
| Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 |

Mashups

Mashups
Vandaag weer twee mashups met daarin verwerkt iets wat bekendere platen dan de vorige keer. We gaan luisteren naar een mashup van Duran Duran vs U.N.K.L.E. met Raging like the Wolf en daarna nog deze mooie Bjork vs. The Cure met "A Hidden Forest".

Dirt 2

Dirt 2
Helaas zijn er eigenlijk maar weinig spellen waar ik zelf echt goed in ben. Rallyrijden is een van die spelletjes waarvan ik de besturing aardig onder de knie heb. Vandaag de Teaser van het formidabele rallyspel Dirt 2 van Codemasters die in september 2009 gereleased wordt. Nadat je de teaser hebt gezien moet je ook nog eventjes deze vette trailer checken.

Antartica II

Antartica II

Oldskool

Oldskool
Joseph Saddler beter bekend als dj Grandmaster Flash is een van de eerste pioniers in de hiphop. Met zijn groep The Furious Five brengt hij in 1981 The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel uit, waarop hij zijn 'dj-skills' laat horen. Inmiddels is deze Oldskool hiphopper 51 maar rockt hij nog steeds. Zeer recentelijk is hij zelfs een eigen Youtube kanaal gestart. In de loop der jaren is het Dj'en flink veranderd en in deze clip legt Flash het verschil uit tussen digitaal en analoog mixen.

Booster Mp3

Booster Mp3
Terwijl de muziekindustrie nog steeds op zoek is naar geschikte modellen om toch een graantje meetepikken van de huidige download mentaliteit die onder jongeren heerst duikt de ene na de andere site op waar je gewoon gratis en voor niets de meeste muziek kan beluisteren en / of zelfs downloaden. Dit Booster Mp3 is eigenlijk de zoveelste site die deze service aanbied, het handige aan deze site is dat je ook gelijk de nummers kan downloaden.

Photo Finish

Photo Finish
Mooie stopmotion animatie voor Nascar racer Brad Coleman met daarin beelden vanaf zijn jeugd tot de dag van vandaag. Brad Coleman, born to race!

Play Offs

Play Offs
Net als elk jaar moet je ook dit jaar weer oppassen met spullen die gemaakt zijn in de maand oktober. De MLB playoffs 2009 zitter er namelijk weer aan te komen en wil er nog wel eens ergens een schroefje niet goed aangedraaid worden.

Lightning

Lightning

Crane Swing

Crane Swing
Met het huidige warme weer moet je bij gebrek aan een glijbaan toch wat anders verzinnen om jezelf bij het water te vermaken. Wat dacht je hiervan?

NES

NES
Vandaag de dag zijn we behoorlijk verwend met consoles als de X360, PS3 en Wii. Maar de echte die hard gamer vergeet zijn NES nooit en te nimmer. Game On!

Veilig vliegen ?

Veilig vliegen ?
Eigenlijk had ik dit overzichtje hoe je kansen te vergroten om veilig een bestemming te bereiken per vliegtuig voor de vakantie periode moeten posten maar het is toch nog best een intressant overzicht. Zo zijn er maatschappijen die je beter kan mijden en in bepaalde maanden van het jaar kan je ook maar beter niet in een vliegtuig stappen.

Like a Golf

Like a Golf
De eerste Golf kwam in 1974 op de markt en zou de Volkswagen Kever al snel naar de kroon steken en later zelfs voorbijstreven en is daarmee een van de succesvolste modellen van Volkswagen. De Golf is tevens een van de populairste auto's bij jongeren en in deze nieuwe commercial van Volkswagen lijkt alles en iedereen van alles te vergelijken met diezelfde Volkswagen Golf.

Antartica

Antartica

Colour Girl

Color Girl
Een vrolijke short film gaat er altijd wel in bij ons. Neem Colour Girl, het verhaal over een meisje die al het sombere grijs omtovert in vrolijke kleurtjes. Althans, is het allemaal wel rozengeur en maneschijn?

Two Weeks

Two Weeks
Dit nummer van Grizly Bear, Two weeks doet me eigenlijk een beetje denken aan de muziek van bijvoorbeeld de Beatles. Leuke band alleen nog wat onbekend, al zijn er tegenwoordig met het laagdrempelige internet van elke band wel hordes fans. Ene Gabe Askew is zo'n fan en hij maakt dit meesterstukje. Hier kan je de originele clip nog eens bekijken.

Juiced and Jazzed

Juiced and Jazzed
We gaan eventjes terug in de tijd naar het Amerika van de jaren '30 toen alchohol verboden was en de misdaad welig tierde met mannen als Al Capone nog in de schijnwerpers. Een vrouwtje komt per toeval in het bezit van een flesje drank en wat er dan gebeurt kan je zien in deze knap gemaakte grappige animatie.

Ignite Accuracy

Ignite Accuracy
Stel je eens voor dat moderne voetballers in de toekomst met ingebouwde Tom Tom het veld op gaan. Dan krijg je een soort clip als deze nieuwe commercial van Nike waarin sterspeler Fernando Torres van FC Liverpool de hoofdrol speelt.

Sport Stills

Sport Stills

Toy Soldiers

Toy Soldiers
We hebben al heel wat stop motion en tilt shift creaties voorbij zien komen hier op Useloos. Maar een meesterwerk als Toy Soldiers is wel uniek te noemen.

Humanthesizer

Humanthesizer Calvin Harris
Muzikant Calvin Harris maakt niet alleen leuke muziek, hij is nog creatief ook. Waarom zou je een standaard synthesizer gebruiken, als je die ook kan vervangen voor een groepje mooie meiden. Voor de liefhebbers hebben we hier the making of.

The Hubble Ultra Deep

The Hubble Ultra Deep
Altijd al eens willen hebben zo'n telescoop al kan je een doorsnee huis tuin en keuken telescoop natuurlijk niet vergelijken met de Hubble die sinds de lancering door de NASA op 24 april 1990 als een kunstmaan rond de aarde zweeft. Deze Hubble geeft mooie beelden en dat gaan we zien in deze geanimeerde clip met voice over met beelden van zo'n 10.000 melkwegstelsels in 3D. Leuk speeltje, en dat voor slechts 2 miljard dollar.

Dexter Seizoen 4

Dexter Seizoen 4
Ik kan er bijna niet langer meer opwachten toch moeten we nog eventjes geduld hebben voordat het nieuwe seizoen van de super serie Dexter op de buis is. Op 27 september is het weer zover en wordt ons wachten beloond met een nieuwe reeks afleveringen waarin Dexter nu vader is en getrouwd. Hier is alvast de extra lange teaser / trailer zoals die te zien was bij het Comic con festival 2009.

Robots

Robots

Soma - Phone Act

Soma - Phone Act
Ik blijf me verbazen over de trucjes die menig goochelaar en illusionist ons laten zien. Desalniettemin blijft het elke keer weer een heerlijk stukje vermaak.

Lama's Online

Lama's Online
Het succesvolle programma de Lama's gebaseerd op het Channel 4-programma "Whose Line Is It Anyway" wordt helaas niet meer gemaakt door BNN. Jammer voor ons natuurlijk, maar er is nu wel een website gelanceerd waar je echt alles, maar dan ook echt alles wat ooit is gemaakt door de Lama's nog eens op je gemak kunt bekijken.

Rubber band Gun

Rubber band Gun
Dit moet toch wel het ultieme speeltje zijn voor de pestkop van elke school. Een machine geweer die elastiekjes schiet aangedreven door een boormachine. In totaal kan je 2000 elastiekjes per keer laden, het laden duurt een eeuwigheid.

zelf maken ?

Laptop Tricks

Laptop Tricks
We zien met regelmaat filmpjes voorbij komen van mensen die met het grootste gemak een blikje in een prullenbak kunnen gooien van 20 meter afstand. Nu maar eens tijd voor een filmpje zonder trucage. Toch?

Lee Unkrich's 5000 Twitter Followers

null
Lee Unkrich is een van de leden met de meeste invloed bij Pixar's creative team waar hij in 1994 begon als filmeditor. Momenteel werkt hij druk als director aan Toy Story 3, die voor zomer 2010 gepland staat. Via zijn twitter account beloofde hij om zijn gezicht in een taart te storten mocht hij de 5000 followers bereiken. Hier het Filmpje.

War games ?

War games ?
Gisteren werd bekend gemaakt dat dit weekeinde het Nederlands kamp Holland in Afghanistan weer bestookt werd met raketaanvallen van de Taliban en dat de Taliban een stevig offensief tegen de ISAF lijkt te hebben ingezet. In Engeland proberen ze met dit wervingsspotje jeugdigen warm te maken voor een baan in het leger. Ik vind het een beetje op een spelletje lijken. Kijk ter vergelijking maar eens naar deze clip van het spel Operation Flashpoint waar directors commentaar bij zit.

Shadowplay

Shadowplay
Toen de atoombom op 6 augustus 1945 op het Japanse Hiroshima werd gedropt kwamen er in eenklap 80.000 mensen om. De verblindende flits brande als het ware de silhouetten van de mensen tegen de muren aan. De schaduwen werden gespaart de mensen niet. In deze mooie animatie ShadowPlay uit 2002 het verhaal.

Typhoon Morakot

Typhoon Morakot

Evolta

Evolta Panasonic
Zoals Duracell het welbekende konijntje heeft, heeft Panasonic de kleine robot Evolta. Evolta is een uitzonderlijk klein ding met een behoorlijke reputatie. Zo gebruikt Panasonic hem voor diverse tests en tevens records. Wat dacht je van de Grand Canyon beklimmen, of de 24 uur van Le Mans rijden. En dat allemaal op 2 AA batterijen.

Michael Jackson Update

Michael Jackson Update
Hij mag dan dood en begraven zijn, hij is voorlopig nog niet vergeten. Vandaag stond ene Mark Lester op die keihard beweerd dat Paris, het blanke dochtertje van Michael Jackson, afkomstig is uit zijn sperma donatie. In een interview voor News of the World doet hij zijn verhaal uit de doeken. Wisten jullie trouwens al dat MJ een hele hoop van zijn dancemoves gewoon uit de film "The Little Prince" met Bob Frosse heeft gejat ? De film is uit 1974 dus trek zelf je conclussie, ik denk er het mijne van.

Steve Vai Live

Steve Vai Live
Steve Siro Vai geldt samen met Joe Satriani als de belangrijkste gitaarvirtuoos van de jaren '80 en vooral de jaren '90. Als 14 jarige jochie ging Steve Vai in de leer bij Joe Satriani en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Zijn nieuwe concert Dvd "Live In Minneapolis - Where The Wild Things Are" komt uit op 29 september 2009 en dit is alvast een voorproefje daarop.

Imitating

Imitating
Aparte vogel deze Lyrebird waar ik zo 1,2,3 geen NL vertaling voor heb al lijkt het een beetje op een pauw. Deze vogel is een ster in het imiteren van geluiden. Nou zijn ze in de Adelaide Zoo in Zuid Australie al een tijdje aan het verbouwen en dat is ook te horen aan de Lyrebird, luister mee.

Wall Art

Wall Art

Sesame Street Behind The Scenes

Sesame Street Behind The Scenes
Elke avond is het weer pret voor de kleine spruiten. Sesamstraat kennen we zelf allemaal ook nog wel van vroeger, maar hoe komt zo'n scene van Bert en Ernie nou eigenlijk tot stand. Zie hier een stukje achter de schermen bij de Amerikaanse Sesame Street.

All Bond Poker

All Bond Poker
In vrijwel alle films van James Bond brengt hij een bezoekje aan een casino. Hoe zou het zijn als hij tegen zichzelf een potje zou kaarten? Laten we eens kijken.

Blackberry vs Apple

Blackberry vs Apple
De eeuwige strijd tussen Microsoft en Apple is onderhand de normaalste zaak van de wereld. Nu heeft ook Blackberry de aanval op Apple geopend.

Pietels in the Sky

Pietels in the Sky
The Pietels zijn terug! De ruzies zijn bijgelegd, en de heren uit Volendam bewijzen na lange tijd dat zij nog steeds beschikken over gouden kelen. Geniet van hun eerste afscheidssingle Pietels in the sky een persiflage op het oudere Cats nummer, Sailing Home.

G.I. Joe

G.I. Joe
Gisteren is wereldwijd de film G.I. Joe in premiere gegaan en daar had ik toch eigenlijk een iets andere voorstelling van gemaakt. Ik ga hem zo kijken en ik heb voor jullie een teaser uit de film en de officiele trailer neergezet, ik laat vanavond nog eventjes weten hoe die was.

Monster Basement 2

Monster Basement 2
Je zit opgesloten in een kelder terwijl er een camera op je gericht staat die elke beweging van je opneemt. Uit de verre hoor je een geluid wat afkomstig blijkt te zijn van een moordenaar aan wie je moet ontsnappen. Je hebt daarvoor tot 12 uur middernacht,Monster Basement 2, game on

Uitgespeeld ? Speel hier deel 1

Reulf

Reulf
De meeste grote steden zijn maar saai en kleurloos, dat vind tenminste animator en kunstenaar Charlesque die met de muziek van Robert Le Magnifique & Olivier Mellano deze clip "Reulf" maakte.

Beste Sleep prank Ever

Beste Sleep prank Ever
Toen de 25 jarige duitser Gerle Kittler eventjes in slaap was gesukkelt op een feestje besloten zijn vrienden met hem een grap uit te halen. Ze reden de bank waarop hij lag te pitten ongeveer 1.5 kilometer verder naar het treinstation zette hem op de trein en plaatste zijn bed midden op het perron van het volgende treinstation. Lees verder..

Greenland

Greenland

In The 80's

In The 80's
Vandaag de dag wordt alles kleiner, sneller, dunner, mooier, maar of het ook allemaal beter is, dat is nog maar de vraag. Laten we vooral de jaren 80 niet vergeten.

Just a Zombie

Just a Zombie
Ik moest zelf eventjes zoeken hoe het liedje van Taylor Swift met "You belong with me" ook alweer ging. Ze heeft er momenteel een hit mee in Australie en New Zealand en ook in NL is deze single nu promoplaat. Ene Venetian Princess, een dame van Youtube besloot alvast een parodie te maken op het nummer en dat is "Just a Zombie" geworden.

Virgile

Virgile
Deze animatie, Virgile, gaat over een verlegen jongeman die het meisje van zijn dromen tegenkomt en op allerlei mogelijke manier indruk om haar probeert te maken wat uiteindelijk succes lijkt te hebben.

Chlorophyll Skin

Chlorophyll Skin
Beweging, kleurtjes en het absorptievermogen van de huid komen terug in deze toch wel coole clip van kunstenaars Lucy McRae and Mandy Smith.

Paper Disco

Paper Disco
Combineer een lading papier met een aanstekelijk stukje muziek en een dosis stopmotion. Dan krijg je dit als resultaat.

Ants vs Chips

Ants vs Chips
Niet alleen mensen maar ook dieren hebben soms wel eens lekkere trek. Voor ons is het een kleine moeite om een zak chips open te trekken, maar voor mieren is dat een ander verhaal. Typisch geval van 'vele handen maken licht werk'.

Super Baozi

Super Baozi
Geinig animatie figuurtje deze Super Baozi die tevens een grote fan is van Bruce Lee. In het eerste filmpje neemt Super Baozi het op tegen Sushi Man en in het tweede animatie filmpje iets muzikaals in Dragon Fist.

White Swan

White Swan
Sil van der Woerd studeerde cumlaude af op de Academy of Art and Design in Arnhem. Hij mixte film met nieuwe media, live aktie en dominante soundtracks en bouwde daarmee zijn eigen futuristische wereld. Hier zijn laatste project, White Swan.

Threebond

Threebond
In eerste instantie dacht ik dat het hier ging om een commercial voor software om muziek te maken, maar niets is minder waar. In deze nieuwe commercial van Threebond, lijm epoxy's, een DJ die op aparte wijze zijn platen mixed.

Ringo wants to Sing

Ringo wants to Sing
De Engelse band "The Beatles" wordt nu nog steeds beschouwd als de invloedrijkste band uit de geschiedenis van de huidige popmuziek. De Beatles-leden Paul McCartney en John Lennon waren de belangrijkste liedjesschrijvers van het viertal. Lead gitarist George Harrison en drummer Ringo Starr hadden een wat kleinere rol in de band. In deze clip zien we dat Ringo het daar eigenlijk helemaal niet mee eens was.

Toon Time

Toon Time
Met deze zomerse temperaturen hebben we bijna het gevoel alsof we in Mexico zitten. Laten we dat gevoel compleet maken met onze kleine vriend Speedy Gonzales. Zie hier Assaul and Peppered en Nuts and Volts.

Colorful Rainbows

Colorful Rainbows

Lego Arcade 3

Lego Arcade 3
Ik zag dat Froukje al een paar van dit soort filmpjes gepost heeft waarin iemand zo ijverig is geweest om met een heleboel legostukjes allerlei klassieke arcade games natebouwen. Dit 3e deel, kende ik nog niet, de andere clips vindt je hier.

Birds Of Rome

Birds Of Rome
Dat vogels vaak in grote zwermen van de ene plaats naar de ander vliegen is normaal. Maar als de zwerm zo groot is dat het de meest bizarre vormen in de lucht produceert is wel een heel apart gezicht.

Bavaria City Racing

Bavaria City Racing
Na Rusland is nu ook Rotterdam aan de beurt voor een dag race geweld. 16 augustus staat de stad in het teken van Bavaria City Racing. Naast de mooie grid girls zullen ook F1 iconen David Coulthard en Fernando Alonso aanwezig zijn. Wie gaat er naartoe?

Daytraders of Death

Daytraders of Death
Het laatste spel OGame schijnt wel aan te slaan bij jullie uselozers al kan ik het met mijn pc specificaties zelf helaas niet meespelen. Wat ik nog wel net kan spelen is deze Daytraders of Death een intense Zombie vs Bankmanagers schietspel. Er zijn twee modes voor dit spel, en je kan kiezen uit verschillende wapens, game on!

Pentatonic Scale

Bobby McFerrin Pentatonic Scale
Nu is Bobby McFerrin al een muzikaal wonder, maar wat ook opmerkelijk is dat iedereen de pentatonische toonladder in zijn hoofd heeft zitten. Dat bewijst hij tijdens de World Science Festival 2009.

Whatever the Level

Beweging is gezond voor de mens en ook een teamsport is helemaal niet slecht voor je sociale contacten. Toch zijn er steeds minder mensen die aan sport doen, wegens tijdgebrek, of jeugdigen die liever achter de playstation thuis zitten. In Engeland loopt deze campagne met een video geheel in POV stijl, om je toch vooral aan te moedigen te gaan bewegen door bijvoorbeeld te gaan voetballen.

The Fantastic Mr Fox

The Fantastic Mr Fox
Van de hand van director Wes Anderson komt eind dit jaar de animatie film Fantastic Mr. Fox, gebaseerd op het boek van Roald Dahl in de Nederlanse bioscoop. De stemmen komen voor rekening van o.a. George Clooney, Meryl Streep en Bill Murray. Mr Fox, leeft samen met zijn familie onderaan een heuvel onder een boom elke avond steelt hij bij de lokale boerenbevolking eten om zijn jongen te voeden totdat de boeren besluiten Mr Fox optejagen. Hier alvast de trailer.

Obama & Kwik Fit

Obama & Kwik Fit
Geinige viral hier van de bandenspecialist Kwik Fit die met wat handig knip en plakwerk president Obama laat zeggen wat zij graag willen dat hij zegt.

Forces Of Nature

Forces Of Nature

Angry Gamer

Angry Gamer
Er zijn al genoeg onderzoeken geweest of gewelddadige games het gedrag van kinderen beïnvloeden. Nou is het wel zo dat het ene kind er eerder last van zal hebben dan het andere. Maar één ding kan ik wel met zekerheid zeggen. Geen games meer voor deze jongen.

Budweiser

Budweiser - Lyrics
Als er één Amerikaanse bierbrouwer is die elke keer weer met geweldige commercials op de proppen komt, dan is het Budweiser wel. Vooral de Bud light commercials zijn stuk voor stuk hilarisch. Met 'Lyrics' gooit Bud het over een andere boeg.

Why must I Cry

Why must I Cry
Het leukste programma bij Comedy Central, is zonder twijfel Tosh.0 wat wekelijks wordt uitgezonden op donderdagavond. In een vastonderdeel van de show zoeken ze mensen op die op de een of andere manier bekend zijn geworden door Youtube. Deze Rehdogg maakte in 2006 de videoclip, Why must I Cry, en heeft daar zo'n 2 miljoen views mee behaald. Tosh.0 vond dat dit beter kon en besloten en zochten Rehdogg 3 jaar later op, en maakte deze nieuwe remix clip.

OGame

OGame
OGame is een strategisch spel wat zich afspeelt in de ruimte. Duizenden spelers van over de hele wereld spelen simultaan het spel OGame met jou op het web. Game on!

Dive Right In

Dive Right In

Audi - Economic

Audi Economic
Zo langzamerhand denken steeds meer autofabrikanten aan manieren om de auto's 'groener' te maken. Audi denkt natuurlijk ook over de techniek na, en komt niet alleen met een subliem idee, maar ook met een mooie commercial.

Homage to American Psycho

Homage to American Psycho
Miles Fisher heeft het klassieke nummer "This Must Be The Place" van The Talking Heads verandert in een eerbetoon aan de Amerikaanse cult film American Psycho. Meer video's of muziek van Miles Fisher vindt je hier.

Hier het origineel van The Talking Heads.

I Love Trash

I Love Trash
Twee vrienden besluiten om een afvalexperimentje te doen. Ze huren samen een appartement zonder meubels en proberen daar slechts met de kleren die ze aan hebben en een zaklamp, 3 maanden te overleven van het afval wat andere mensen weggooien. "I Love Trash" is een 1 uur en 16 minuten durende documentaire over Dumpster Diving.

Toon Time

Toon Time
Je kan echt merken dat het vakantietijd is, het is stil op straat en er is weinig te beleven. In deze cartoon uit 1937, gaan de Disney figuurtjes Mickey en Minni Mouse samen met Donald en Goofy op vakantie naar Hawaii. Hier nog de grappige Beach Party uit 1939.
volgende
vorige