Afghanistan

Afghanistan

Strange Bug

Strange Bug
Er lopen genoeg beestje op de wereld waarvan we op het eerste gezicht denken, 'wat is dat nou?'. Dit is zo'n geval. Heeft iemand een idee?

One Year In 40 Seconds

One Year In 40 Seconds
Elk seizoen brengt de nodige schoonheid met zich mee. Maar zo'n heel jaar is moeilijk vast te leggen in een paar seconden. Toch is het gelukt. Zie hier een mooi stukje time lapse.

Happy New Year

Happy New Year
We moeten zuinig zijn op onze energie. Zo zijn er genoeg manieren om op een milieubewuste manier warmte en licht om ons heen te krijgen. Energiebedrijf Electrabel maakt dat nog eens duidelijk met deze campagne. Hier de 'making of'.

Spray Artist

Spray Artist
In elke stad zijn er wel straatartiesten te vinden die je versteld doen staan. Zo ook deze man die met een paar simpele spuitbussen een stuk papier omtovert tot een klein kunstwerk.

Virgins

Virgins
Burger King heeft momenteel een reclame campagne lopen met de naam Whopper Virgins waar we laatst al eventjes aandacht aan hebben besteed. Maar in de wereld zijn natuurlijk nog wel veel meer mensen onbekend met voor ons toch allerdaagse artikelen en merken als bijvoorbeeld Nike of Gap. In een response op de originele Burger King commercial maakte een Humanitarian Lion supporter, een groep die zich inspant om de wereld elk jaar een stukje beter te maken deze video, met alleen maar "Virgins".

BodyArt

bodyart

Friesland te koop

rtlz
Misschien ken je ze nog wel. De heren van Buro Renkema. Sinds september 2006 maakt Buro Renkema wekelijks een filmpje voor Koppensnellers. Deze filmpjes zijn vaak politiek-getint. Sinds dat programma is gestopt maken ze weer voor hun eigen site filmpjes. Ze zijn een tijdje uit de running geweest, maar het lijkt alsof ze terug zijn. Dit keer zit Minister Bos bij ze aan tafel.

Yoda

yoda
Je kent dat groene, kleine mannetje met te grote oren vast nog wel. Hij lijkt oud als hij loopt, hij wordt soms als een bejaarde behandeld. Maar ook hij heeft ongekende talenten en dan niet alleen in de vechtsport, maar hij kan zo mee doen met "so you wanna be a dance king?".

Spookrijden

spookrijders
Het is toch wel vrij opmerkelijk wat er hier gebeurd. Zo goed als alle vrachtwagens rijden over de vluchtstrook de tegengestelde richting in. Zullen ze massaal een afslag vergeten zijn??

Yamaha R1

Yamaha R1
Persoonlijk heb ik echt helemaal niets met motoren maar voor veel mannen is en blijft het een natte droom op twee wielen. Mooi reclame dan ook van Yamaha waarin een man droomt van, ja van wat droomt hij eigenlijk.

Gears Of War Xmas

Gears Of War Xmas
Wat zijn we met z'n allen toch altijd lekker druk met deze feestdagen. Kerstmis is nog niet eens voorbij of oud en nieuw staat alweer voor de deur. Na het zien van deze Gears of War Xmas vraag ik me wel af, of er volgend jaar überhaupt nog wel een kerstmis te vieren valt want de kerstman lijkt ten prooi te zijn gevallen aan een zeer bloeddorstig klein dametje.

MSN

msn
MSN, wie heeft het niet tegenwoordig. ICQ hoor je niemand meer over, maar MSN is een must anders hoor je er niet meer bij! Alleen net als in het verkeer zijn er ook op MSN nogal wat irritaties onder de gebruikers. Onze vriend Patrick zet ze even op een rijtje voor je. Alleen, waarom op de wc?!

De Staat

De Staat
Sommige nummers zijn al mooi van zichzelf. Als er dan ook nog een mooie videoclip bij wordt gemaakt is dat mooi meegenomen. Zo hebben ze bij de clip van De Staat geen enkel special effect toegevoegd. Alle splitscreens hebben op de set plaatsgevonden.

Candy Shop

Toch wel een vrij aparte uitvoering van 50 cents, "I take you to the Candyshop", vooral de tekst is zeer speciaal. Het origineel zocht ik er ook nog eventjes bij en kan je hier bekijken.

Monkey go Happy

Monkey go Happy
Ik weet niet of het door de afgelopen zoetsappige kerstdagen komt maar ik vind dit Money go Happy eigenlijk best een leuk spelletje. Het aapje is namelijk bedroefd en het is de bedoeling dat je door wat te klikken op verschillende objecten hem gelukkig maakt. Het is niet echt een game, meer een click&point adventure.

Freeze Photography

Freeze Photography

The Weakest Link

The Weakest Link
Het tv programma 'De zwakste schakel' zal iedereen ongetwijfeld wel eens hebben gezien. Als je dacht dat de deelnemers het al moeilijk hadden met onze Chazia Mourali, dan wil je niet weten hoe het er in Engeland bij Anne Robinson aan toe gaat.

Riff Master II

Riff Master II
Nu we toch helemaal in de gitaarmuziek zitten gaan we vrolijk door met een soortgelijk Guitar Hero spel. Raak de gevoelige snaar op het juiste moment. Hier tevens het wat oudere deel 1.

Great Moves

streetdance
Voor een basketball wedstrijd zwiept de mascotte van de thuisspelende ploeg het publiek een beetje op. Dit keer gebruikt hij kinderen daarvoor. Tot dat een van de kinderen vind dat de mascotte voldoende eer gekregen heeft en de show van hem overneemt!

MRI

MRI
Je altijd al afgevraagd waarom je al je sieraden, piercings, kunstgebitjes e.d. uit en af moet doen als je een MRI scan krijgt? Dat ding is namelijk zo ontzettend magnetisch dat als je erin ligt hij je piercing ervanzelf uit trekt. Of het zo'n vaart zal lopen? Ik denk het wel, kijk maar eens.

Four hand guitar

guitar
Na al die filmpjes van guitar hero en rock band wordt het weer eens tijd voor het echte werk, want zo'n jostiband gitaar is toch wel heel wat anders dan een echte! En al helemaal als je met zijn tweetjes op 1 gitaar speelt!

Creative Art

Invisible Rope

Invisible Rope
Het trucje met het 'onzichtbare touw' gaat al een tijdje de rondte op diverse sites. Tijd om tijdens de kerstinkopen de mensen eens in de maling te nemen.

F1 Jaarclip 2008

F1 Jaarclip 2008
Morgen kunnen we op tv (RTL7) het F1 jaaroverzicht 2008 bekijken. Het was weer een geweldig en spectaculair jaar. Voor de liefhebbers hier alvast de F1 Jaarclip 2008.

Little Gaming Expert

Little Gaming Expert
Vandaag de dag krijgen de kinderen op steeds jongere leeftijd een game console. Maar voordat ze een joystick in hun handen krijgen is het wel van belang om ze alvast bekend te maken met de game helden.

ESPN360

ESPN360
Voor de mensen die helemaal verslaafd zijn aan sport is er nu een oplossing waardoor je nooit meer iets van sport hoeft te missen. De ESPN360 maakt het mogelijk om waar je ook bent en wanneer je maar wilt, sport te kijken. Hier meer info!

Guitar Inlay

guitar

Santa Strike

Santa Strike
Voor de Useloosers die helemaal niets met kerstmis hebben is er de game Santa Strike. Lekker knallen op de kerstman zodat je je goed kan afreageren. Game on!

Highscores in de comments..

Nine

nine
Als je graag naar animatiefilms kijkt dan is 9 echt een aanrader. Super strak gemaakt! Het verhaal gaat verder waar onze wereld vergaan is. En Nine zal onze toekomst moeten beschermen.

Starmania

starmania
Starmania, een soort 'popstars', maar dan in een ander land. We zien bij popstars en idols zoveel vreemde mensen voorbij komen, maar deze bij Starmania spant toch wel de kroon. Ik ben geen metal liefhebber, maar naar mijn idee lijkt dit er dan ook totaal niet op. En grunten is het al helemaal niet!

RC Plane

plane
Het is al een wat ouder filmpje en misschien kende je hem al, maar ik blijf het wel een bijzonder iets vinden. Ontzettende grote modelbouwvliegtuigen en ze dan nog in de lucht krijgen ook. Hoeveel arbeidsuren zullen er wel niet in zitten?

Santa

santa
Santa vind dat zijn werk te veel tijd kost en daarbij krijgt hij ook hele vervelende kinderen aan zijn stoel. En niet alleen vervelende kinderen. Vervelende volwassenen zijn nog erger!

Tilt Shift Movie

tiltshift
We hadden al eens de foto's, maar nu een filmpje van het strand dat gemaakt is met de Tilt-shift* filmtechniek. Deze laat zien hoe erg je brein op het verkeerde been wordt gezet...alles lijkt miniatuur.

Kledinglijn

kledinglijn
Als mode ontwerper zal je altijd met iets orgineels moeten komen wat de modetrend zal bepalen. Soms is dat best lastig en komen ze met een hele oude lijn die weer helemaal hot wordt. Deze kledinglijn is wel heel bijzonder.

95 Oldschool Videogames

95 Oldschool Videogames
Hohoho, de kerstman is schijnbaar ook bij Useloos voorbijgekomen want er lagen ineens 95 Oldschool videogames onder de boom. Dus verveel je je deze dagen dan kan je lekker aan de slag met spellen als Arkanoid, 1942 , Bomb Jack, Commando en nog 91 andere, game on.

Monsters vs Aliens

Monsters vs Aliens
We moeten nog even wachten tot Maart 2009, maar dan komt er weer een geweldige animatie in de bioscopen. De makers van Kung Fu Panda en Shrek komen binnenkort met Monsters vs Aliens. Hier de trailer.

Replay

Replay
Kleine doordachte animaties zie je met regelmaat voorbij komen hier op Useloos. Vandaag wederom een meesterwerkje van ESMA. Zie hier Replay.

Al Bino

Al Bino
De vele vormen van kanker zijn een serieuze aangelegenheid. Het liefst wordt niemand er mee geconfronteerd, dus is goede voorlichting van groot belang.

Spaghetti for Women

Sex sells, maar om nou op een sexy manier Spaghetti aan de man te brengen gaat mij een klein beetje te ver. Gelukkig is de achterliggende gedachte van deze commercial dat eten geen luxe artikel is en beschikbaar zou moeten zijn voor iedereen. Een leuke kerstgedachte dacht ik zo.

Matriochka

matriochka

Barber Shave

Barber Shave
Er zijn mannen die zich niet thuis scheren, maar dagelijks langs een echte barbier gaan voor een scheerbeurt. Niets mis mee, al zou ik me bij deze man me niet helemaal op mijn gemak voelen.

Kerst met Google

Kerst met Google
Wat moet het toch leuk zijn om bij een bedrijf als Google te werken. Niet alleen mag je dan dagelijks in een fijne werkomgeving vertoeven. Ook tijdens speciale dagen, zoals kerstmis, kan je op iets aparts rekenen. Zo mocht de staf van Google Tjechie een liedje zingen die je hier kan beluisteren.

Golf Matrix

Golf Matrix
Neen, nee het gaat hier niet om een nieuw model van Volkswagen Golf maar een commercial die vooral geinspireerd is op de Bourne en Matrix films. Een ontwerper raakt in gevecht met zichzelf, kijk even mee.

Khoda

khoda
Twee jaar werk ging er vooraf en maar liefst 6000 schilderijen waren er nodig om deze stop-motion film te maken. Een studentenproject waarvan het resultaat er absoluut mag wezen!

Photoshopified

photoshopified

Bad Day?

sneeuw
Je heb wel eens van die dagen er tussen zitten dat helemaal niks goed gaat. En dat begint vaak al zodra je de deur uit stapt naar je werk. Koffie kan een mens dan gelukkig maken en deze koffiefabriekant heeft daar dan ook gretig gebruik van gemaakt om een leuke commercial neer te zetten.

Mini Cooper

Mini Cooper
Origineel reclame maken voor je producten is nog lang niet zo eenvoudig. Autofabrikant Mini weet hoe het moet. Deze interactieve manier is toch wel geweldig te noemen.

Jingle Bells

magnetron
Er zijn verschillende manieren om het kerstgevoel over te brengen. Dat kan ook op manieren die je totaal niet verwacht, zoals deze. Zet meerdere magnetrons op en naast elkaar, stel ze in, doe het licht uit en wat hoor je dan als je goed luistert? Inderdaad, Jingle bells.

Stickman vs LG

Stickman vs LG
Telefoontoestellen krijgen steeds meer functies, zo kan wordt dit toestel van LG onder andere voorzien van een 3 inch touchscreen display, 3.2 megapixel camera, microSD geheugenkaart, Bluetooth met A2DP multimedia speler en FM Radio. In deze grappige commercial zien we een oude bekende die het aan de stok krijgt met deze LG KP500.

Plex Mediacenter

Plex Mediacenter
Een mediacenter is tegenwoordig helemaal hip en erg handig, vooral als je veel films kijkt of graag series volgt. Nou komen deze machientjes in alle kleuren en maten en zijn meestal gebaseerd op windows, maar deze Plex Mediacenter is net eventjes iets anders en maakt gebruik van een Mac mini. Hier een demonstratie...

Coffee Drawings

coffeedrawings

Bolero

Bolero
De bolero ontstond in Spanje aan het eind van de 18e eeuw en wordt door één danser of door een paar gedanst. De dans (een driekwartsmaat) heeft een vrij langzaam tempo, en wordt uitgevoerd op zang met begeleiding van castagnetten en gitaar. Deze geanimeerde CGI en met motion capture gemaakte clip van Ravel's Bolero komt van Boulez recording.

Can't wrap this

kerstkado
Kerstkadootjes onder de kerstboom, wie wil ze niet. Maar sommige kadootjes zijn erg moeilijk in te pakken! De remake van 'Can't touch this' geeft dat wel heel duidelijk weer. Dus heb je je verlanglijstje nog niet ingeleverd, hou er dan vooral rekening mee dat je kadootje wel in te pakken is! [download als mp3]

Bestaat de kerstman?

kerstman
Hoe kom je er nu achter of de kerstman echt bestaat. Eigelijk is het gewoon een klein rekensommetje. Alhoewel klein, het is een flinke som! Voor nog meer grappige kerstfilmpjes kan je onze vriend Patrick bezoeken. Die is namelijk dol op Kerstfilmpjes! Zo erg zelfs dat ze te downloaden zijn voor op je iphone.

Rutger in Uruzgan

Rutger in Uruzgan
Je zou bijna denken dat ze bij GeenstijlTV hun ster-reporter, Rutger Castricum liever kwijt dan rijk zijn. Een tripje naar Uruzgan is immers niet geheel zonder risico. Inmiddels is zijn tweede reportage te bekijken en daarin kun je onder andere beelden van de bijzondere vliegreis. Petje af (helmpje op), óók voor de afghaanse talenknobbel op het eind.

Guerrilla Marketing 2008

Guerrilla Marketing 2008
Guerrillamarketing is een marketing techniek die probeert om met beperkte middelen een groot resultaat te bereiken zoals bijvoorbeeld door het lanceren van een viral video die dan door weblogs wordt overgenomen. De site Bloguerrilla.it maakte een overzicht voor 2008.

Rubik's Cube

Rubik's Cube
Alles wat je altijd al hebt willen weten over de Rubik's Cube kom je te weten na het bekijken van deze video.

Bonus: Beginners Guide Rubik's Cube

Paintings

Paintings

Si Vis Bellum

Si Vis Bellum, Animatie, esma
Kleine animaties uit de stallen van ESMA zijn geweldig. We hebben er al een aantal eerder voorbij zien komen hier op Useloos. Nu is het tijd voor het kleine meesterwerk 'Si Vis Bellum'.

Disney Holidays

Disney Holidays
Als ik de beelden mag geloven wordt het een bijzonder jaar in de parken van Disney. Toch leuk dat ze er voor gekozen hebben om ons eens in het zonnetje te zetten.

Santa Speedo Run 2008

Santa Speedo Run 2008
Bij ons is het al jaren traditie om op nieuwjaarsdag een frisse duik in de Noordzee te nemen. In Boston/USA hebben ze een jaarlijks terugkomend festival, de Santa Speedo Run, ongeveer een week voor de kerst waarbij het de bedoeling is om slechts gekleed in een Speedo zwembroek en een kerstuitdossing zo snel mogelijk een parcour afteleggen. En dat allemaal voor het goede doel! Meer informatie vindt je hier.

DJ Kat

DJ Kat
Ik hoorde laatst toevallig dat er zelfs cd's bestaan met muziek erop speciaal voor honden die een gedragsprobleem hebben doordat ze agressief zijn of als hobby meubels kauwen hebben. Deze kat maakt zijn eigen muziek wat dan ook wel weer apart is.

Best Pictures 2008

brandweer

Stormbirds

Stormbirds
De verschillende game ontwerpers gaan steeds een stapje verder. Elke keer moet het mooier en beter, en dat is duidelijk te zien aan de creatie van Realtime:UK 'Stormbirds'. Thnx!

This is the Internet

This is the Internet
Van de week konden jullie al eventjes kennis maken met de engelse serie "The IT Crowd" waar verder niet echt veel respons op kwam ofzo maar wat ik persoonlijk toch echt een van de betere engelse series vind op dit moment. In de aflevering van vorige week moet de vrouwelijke IT manager aan een groep aandeelhouders uitleggen wat het internet is, alleen heeft ze zelf ook geen idee.

Repo Santa

Repo Santa
Nu deze week ook nog eens bekend werd dat een van de meeste bekende beurs handelaren van Wallstreet, Bernhard Madoff, een ordinaire oplichter is en er vandoor is gegaan met 50 miljard dollar lijkt het over het grote water nu echt mis. Zelfs de kerstman haalt zijn eerder gegeven kadootjes al weer terug.

Smoking

peuk
Je kan de tv niet aan zetten of de kranten openslaan, want overal gaat het wel over het rookbeleid in de horeca. Vroeger waren ze daar niet zo moeilijk in. Toen werden er zelfs advertenties gemaakt waarin dokters en tandartsen zich leende om de sigaretten te promoten.

Who's gonna save my soul

soul
In een relatie geef je je hart aan je partner. Maar dan maakt ze het uit en wil alleen nog maar vrienden zijn. Helaas, vrienden zijn is geen optie als je geen hart meer hebt. Deze heb je tenslotte al vergeven. De videoclip van Gnarls Barkley - Who's gonna save my Soul heeft dit zeer goed verfilmt!

You Are Powerful

You Are Powerful
Dat de mensenrechten over heel de wereld nog steeds ver uit elkaar liggen zien we dagelijks op tv. Ter ere van het 60 jarig bestaan van de Verklaring voor de Rechten van de Mens komt Amnesty International met de indrukwekkende clip 'You are poweful'.

Submission to Nature

Submission to Nature
Als je gelovig bent dan geloof je dat de aarde is geschapen door god en dat de eerste mensen Adam en Eva waren. Wanneer je de evolutie theorie van Darwin betrouwbaarder lijkt dan stammen we af van de aap. In deze grappige oer hollandse short movie zoeken we het nog eens tot op de bodem uit.

Mac vs Pc - Kerstmis 2008

Mac vs Pc - Kerstmis 2008
Tijdens de kerstdagen zou het eigenlijk overal vrede op aarde moeten zijn, tenminste dat vinden de 2 geanimeerde mannetjes die wij kennen als Mac en Pc uit de gelijknamige commercials van Apple. In deze 2 kerst commercials zijn ze in iedergeval wel een stuk vriendelijker voor elkaar dan we gewend zijn.

1 | 2

New Born

newborn

Gamen met je iPhone

Het was al eventjes mogelijk natuurlijk om games op je iPhone te spelen. Maar een ontwikkelaar ontdekte per toeval dat er ook nog een tv out op zit waarmee het mogelijk is om volwaardige games te spelen op je televisie met je iPhone als controller en meteen ook gamingconsole. Het ziet er erg leuk uit en je kan in dit demonstratie filmpje zien hoe het werkt.

Parkour 1930's

Parkour 1930's
Wie denkt dat free running oftewel parkour een sport van de laatste tijd is vergist zich een aantal jaren. Zelfs in 1930 waren er al waaghalzen die druk met de sport bezig waren.

Race to Witch Mountain

Race to Witch Mountain
In de nieuwe Walt Disney film 'Race to Witch Mountain' wordt het leven van taxi-chauffeur Jack Bruno, gespeeld door Dwayne Johnson, volledig overhoop gegooid als twee kinderen bij hem in de taxi stappen. Deze kinderen blijken geen normale kinderen en paranormale gaven te bezitten, of zelfs aliens ? Hier alvast de trailer, de Nederlandse bioscopen hebben hem op 23 april 2009.

Helicopter

helicopter
Nu ken ik iemand die helemaal gek is op radiografische bestuurbare helicoptertjes, maar dit zal hij ook nog nooit gezien hebben. Een helicoptertje met een wapen eraan bevestigd. Het grappige is dan ook (als je het grappig kan noemen, want eigenlijk is het gewoon levensgevaarlijk) dat het wapen nog echt kogels afvuurt ook.

Murphy's Law 7

Murphy's Law 7
De Wet van Murphy luidt "Als er meer dan één manier is om een taak te doen en één van die manieren zal in een ramp resulteren, dan zal iemand het zo doen". Deze aansprekende formulering was bedoeld om de nadelige kant van de wet van de grote aantallen bij het grote publiek bekend te maken: als een gebeurtenis zich een oneindig aantal keer herhaalt en iedere keer is er een kleine kans dat iets misgaat, dan gaat het vroeg of laat een keer mis. Zo ook bij de Kerstman dit jaar, jouw taak is om hem te helpen de kerstkado's in te pakken.

Eyes IV

Eyes IV

SimCraft Apex SC830 Race Simulator

SimCraft Apex SC830 Race Simulator
Met een moderne game console in huis kan je de mooiste spellen spellen. Toch mis ik bij de race spellen het 'echte' race gevoel. SimCraft is aan de slag gegaan en komt binnenkort met de Apex SC830. Dat is pas speelgoed. Meer info hier.

Rare Exports Inc.

Rare Exports Inc.
Elk jaar zie je deze korte kerst film wel weer voorbij komen en ook dit jaar is dat niet anders. De "Training of Santa" is een commercial van Rare Exports Inc. een bedrijf dat pakketten verstuurd over de hele wereld.

En hier is deel 2 van deze serie uit 2006.

Sift X-mas

Sift X-mas
In deze vette flashgame Sift X-mas, die zich geheel in "kerstsfeer" afspeelt gaan we stickmans afschieten. Dit kan je doen met gewone kogels maar je hebt ook nog de beschikking over een lasergun. Wie zet er een highscore neer ?

World War

world war
Er zijn al diverse theorieën over hoe verder als de wereld vergaan is. Robots worden steeds mooier en functioneler gemaakt. Deze animatie gaat dan ook over 2 robots. Zeer mooi gemaakt!

Weird Houses

raarhuis
Huizen heb je in verschillende soorten en maten. Voor ieder is er wel een huis dat bij hem past. Dit zijn 15 van de meest bizarre huizen, maar zelfs daar is iemand voor te vinden. Welke past bij jou?

Animals

Animals

Schommelen

Schommelen
Ik was als kind zijnde altijd gek op schommelen. En menig tuin bevat tegenwoordig ook een schommel. Maar laat het schommelen alsjeblieft aan kinderen over. Want voor je het weet gebeuren er ongelukken en zijn de consequenties niet meer te overzien.

Wii Bowling

wiibowling
Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom er van die polsbandjes zitten aan de Wiimote? Nou vooral om dit soort situaties te voorkomen. Daarnaast hebben ze tegenwoordig van die rubberen hoesjes die je om je Wiimote kan doen. Deze zijn/waren gratis aan te vragen.

Christmas Gifts

christmasgifts
De kerst komt eraan en tegenwoordig vieren steeds meer mensen het kerstfeest met kadootjes voor elkaar. Je moet er toch niet aan denken dat iemand je dan s'nachts wakker maakt omdat die niet weet wat te moeten kopen voor haar moeder, terwijl kerst nog 2 weken weg is en je alle tijd heb.

The IT Crowd

The IT Crowd
Op Channel Four in de UK draait nu alweer het derde seizoen van IT Crowd een serie over een IT afdeling bij een grote multinational, waar verder niemand van elkaar schijnt te weten wat de ander doet. Een erg goede serie waar ik elke week weer naar uitkijk, ik zocht voor jullie de allereerste aflevering nog eens op en als bonus heb ik nog een stel bloopers uit de eerste 2 seizoenen gevonden.

Santa lost

Santa lost
In deze tijd van satelieten en moderne techniek kan je op heel eenvoudige wijze de wegvinden door middel van inmiddels duizend en een gps-systemen. De kerstman kon er ook niet langer buiten alleen heeft hij toch een verkeerd model gekocht anders was hij niet bij deze joodse familie beland.

Clouds

Clouds

Robo-Dog

robodog
Sommige mensen hebben echt een kleine kronkel in hun hersenen zitten. Want hoe kom je er in vredesnaam op om dit te maken?! En zal hij de enige zijn? Vast niet! Maar eerlijk is eerlijk, ik vind hem geweldig en zou me rot schrikken als ik hem tegenkwam in het donker.

Pororoca Surfing

Pororoca Surfing
Een beetje surfer gaat geen uitdaging uit de weg. De ultieme golf die een extreme surfer gedaan moet hebben in zijn leven is de zeldzame Pororoca. Pas alleen wel op de slangen en piranha's.

Toren C

maaike meijer
Misschien herken je haar al van de foto, Maaike Meijer van Toren C. Als je nog een kerstkadootje zoekt voor onder de boom zou ik zeker de DVD aanbevelen. Waarom? Nou lijkt mij duidelijk : deel 1 - deel 2

Jessica Cox

Jessica Cox
Het valt niet mee om zonder armen geboren te worden. Toch presteert Jessica Cox niet minder dan een 'gezond' persoon. Zwarte band in de vechtsport en tevens piloot. Ik zeg respect.

Last Christmas

wham
Het begint weer tegen de kerst te lopen dus de radiostations halen de kerstplaten weer uit de koffer. De DJ's van Q-music hebben een leuke parodie gemaakt van de clip van Wham!, "Last Christmas". Het is zo'n fout nummer met zo'n foute clip dat het al snel humor wordt.

Alaska

Alaska

Improv Everywhere - MP3 Experiment

Improv Everywhere - MP3 Experiment
De mensen van Improv Everywhere zijn vooral bekend geworden door hun sublieme flashmobs. In dit geval gaan ze voor een experiment waarbij ruim 300 mensen gewapend met een MP3 speler het Alexanderplatz in Berlijn onveilig maakte.

Schöpfer Oculus

Schöpfer Oculus
Dat wij bij Useloos liefhebber zijn van stijl en design mag duidelijk zijn. Er zijn aardig wat plezier jachten waar je mond van openvalt, zo ook de Schöpfer Oculus. Qua design een extreem hoogstandje.

Taaie Gasten - Kerst Medley

Taaie Gasten - Kerst Medley
Een erg grappige kerstmedley van vorig jaar eigenlijk alweer, gezongen / gerapt door de Taaie Gasten een mediastunt van het gratis kaartenbedrijf Boomerang. Voor het gemak heb ik ook nog eventjes de .mp3 opgezocht.

DJ Alvaro 2008

DJ Alvaro 2008
Vrijdagmiddag, dat betekent dat we ons weer klaar gaan maken voor een lekker weekendje erop uit om te gaan stappen of dansen. Om alvast een beetje in de mood te komen heb ik voor jullie deze net gereleasde promovideo van DJ Alvaro.

F.L.A.A.F. Opgepakt

F.L.A.A.F. Opgepakt
Deze week hebben we al eventjes aandacht besteed aan de mannen van F.L.A.A.F., een campagne van de stichting Consument en Veiligheid waarin wordt gewaarschuwd voor illegaal vuurwerk. De mannen gingen verkleed als taliban strijders op bezoek bij onze zuiderburen de Belgen om daar vuurwerk te kopen. Terwijl ze daar opnamens maakte werden ze opgepakt door de Navo en verdacht van terroristische bedoelingen, hier het nieuwsbericht.

404 Error

404 Error

Evil Dead, The Musical

evil dead
Wie kent die film niet, Evil Dead. Een doorbraak voor regisseur Sam Raimi, die nu vooral bekend is als regisseur van Spiderman. Na de film is er nu dus ook Evil Dead, The Musical. De reclame hiervoor sluit prima bij het verhaal aan!

Star Wars - Silent Movie

Star Wars Silent Movie
De avonturen van Luke Skywalker zal iedereen wel bekend in de oren klinken. Elk Star Wars deel is met de mooiste special effects en het beste geluid opgenomen. Maar wat als Star Wars rond 1900 uit was gekomen? Kijk mee naar deze 'stille' variant.

Claus is a DJ

Claus is a DJ
Het mocht vorige week nog niet, iets posten van de kerstman maar nu we nog precies 13 dagen te gaan hebben totdat het kerstmis is dacht ik : vooruit we doen er eens eentje. Dit jaar is de kerstman namelijk aan het mixen met kerstliedjes geslagen. Check deze Facebook pagina van Naughty Clause maar eens.

Diesel Kids

Diesel Kids
Het Italiaanse jeans merk Diesel bestaat dit jaar 30 jaar en dankt zijn succes vooral aan een zeer succesvolle wereldwijde marketingstrategie. Naast de jeans bestaat er ook nog een sportlijn en een lijn voor kids, in deze 6 minuten durende commercial aandacht voor de Diesel Kids.

Retro is ok!

batmanenrobin
Speciaal voor het Joop van der Ende Gala stonden Paul de Leeuw en Andre van Duin samen op het podium. Een unieke combinatie die goed uitpakte. Als Batman en Robin kwamen ze op wat al snel de zaal deed lachen. | Deel 1 | Deel 2 |

Decorated Trains

treinen
Vind je die gele treinen in Nederland ook zo saai?! Kom dan nemen we een kijkje in Japan. Hier rijden heel veel gedecoreerde treinen rond. Het thema aan de buitenkant van de trein wordt soms ook doorgevoerd aan de binnenkant van de trein. Dat vind ik dan weer net even to much, maar het blijven kunstwerken zeg.

Kredietcrisis

kredietcrisis
Met de kredietcrisis wordt het lastig om grote rekeningen te betalen. Zo dacht het maker van dit filmpje er blijkbaar ook over. Een leuke, grappige animatie plus de schetsen. Sinds Oktober 2007 maakt Andrew Arnold dit soort filmpjes en animaties.

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Half-Blood Prince
De liefhebbers van fantasie en spektakel moeten nog even wachten op de zesde film uit de Harry Potter reeks. Harry Potter and the Half-Blood Prince is wederom een sensatie op zich, hier alvast de trailer.

World Wide Web

www
Fotocopieën, let goed op wat je copieërd, want voor je het weet loop je iets op.
Gebruik daarom altijd een condoom, you never know. En hoe kom je er in vredesnaam bij om een Broccolifluit te maken? Ik zou zeggen bind hem aan een hamer, maar pas wel een beetje op. Voor je het weet maak je je vriendinnetje aan het schrikken.Linkdump

Hero Dog

hond
Bij elke snelweg hangen beveiligings camera's waar men kan bekijken wat er op de weg gebeurd. Hier in Spanje zien ze nogal eens wat zwerfhonden die overreden worden. Dus heb je een erg zwakke maag sla dit bericht dan maar over. Maar het bijzondere aan dit filmpje is dat een andere hond zijn leven waagt om een aangereden hond naar de vluchtstrook van de snelweg te slepen. Dus ik kon het jullie niet onthouden. Er bestaan dus ook helden onder de honden.

Prik Mario

mario bros
Mario Bros is een populair poppetje dat op alle mogelijke manieren wordt verwerkt in 'kunst- en knutselwerkjes'. Zo ook in deze studenten kamer. Er zitten heel wat punaises in maar het resultaat mag er wezen. Ben benieuwd of ze elke week een andere maken.

Wrong Turn

wrong turn

Whopper Virgins

Whopper Virgins
Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld. Je kan immers bijna op elke hoek wel een Whopper of een BigMac kopen. Hoe zouden mensen reageren die voor het eerst een hamburger in hun handen krijgen? Zie hier Whopper Virgins.

Ehsan Jami - An interview with Muhammed

Ehsan Jami - An interview with Muhammed
Vanaf morgen gaat het omstreden verhaal van ex-moslim Ehsan Jami in premiere. Centraal staan vrouwenrechten, joden en afvalligheid. Voor wie niet kan wachten hebben we hier de film.

Paul Blart

Paul Blart
Paul Blart die gespeeld wordt door Kevin James, die wij kennen als Doug Heffernan uit de serie King of Queens, is een bewaker in een overdekt winkelcentrum. Als een georganiseerde bende plannen heeft om dit winkelcentrum te overvallen moet hij op een Bruce Willis achtige manier in actie komen , en alles doen om ze te stoppen. Hier alvast de trailer van Paul Blart MallCop.

Maiden of Death

Maiden of Death
De volgende trailer is gemaakt voor het SXSW film festival waar aan filmmakers gevraagd werd om een trailer te maken van een film die eigenlijk nooit in productie zal gaan. Een fake trailer dus, kijk even mee.

Tennis Training

Tennis Training
Een goede tenniscoach brengt het beste in een speler naar boven. Het is keihard werken om de top te bereiken, al kan je het ook overdrijven.

Monsterboard Monsterweekends

Monsterboard Monsterweekends
Heb jij zin in een gratis weekendje New York met je vrienden, inclusief vlucht, hotel, limousine en $1000 zakgeld? Kijk nu op Tell-A-Friend Monsterweekends, speel mee en maak kans op dit geweldige shopweekend in de meest bruisende stad ter wereld, New York!

meer zien

Cool Ads [1]

cool ads

Mama Appelsap II

Mama Appelsap
Zit je op je gemak naar de radio te luisteren, hoor je plots een artiest iets heel anders zingen dan de bedoeling is. Humor eerste klas. Luister mee naar Mama Appelsap. Hier deel 1.

Mentos Kiss Cam

Mentos Kiss Cam
Op een originele manier reclame maken voor je product is best lastig. Mentos heeft daar geen moeite mee en komt met de verleidelijke Mentos Kiss Cam. Wel eerst even je webcam aansluiten.

Run Over

run over
Soms kom je op het internet filmpjes tegen waarvan je denkt :" Djeezzz wat een mafkees!". En ik vraag mij dan sterk af wat de eerste film van JackAss voor invloed gehad heeft bij sommige mensen. Nu heeft dit iets met karate te maken, maar dan nog denk ik :" Djeezzz wat een mafkees!".

F.L.A.A.F.

F.L.A.A.F., Vuurwerk
In Belgie werd ergens vorige week een terreurwaarschuwing afgegeven nadat er bij het nieuws een videoband opdook met daarop nieuwe terreurdreigingen. Nou is bij ons Hollanders al jaren bekend dat de Belgen niet het allerslimste volk is maar om hier in te trappen, daar sta ik toch wel versteld van. Het blijkt namelijk te gaan om de Flemisch Liberation Army Against Freedom, kort gezegd Flaaf, en de bommen die ze wilde gooien blijken gewoon vuurwerk te zijn. Hier zijn de 4 filmpjes waar het allemaal om te doen is.

[1] [2] [3] [4]

The lost treasure of the Pharaoh

The lost treasure of the Pharaoh
De laatste Indiana Jones film was nog niet eens zo heel erg slecht al was het wel een beetje sterk allemaal. In deze game is het de bedoeling een oude Egyptische schat te vinden, kijk onderweg uit voor lava, giftige dieren en booby traps. Game on!

Perfect Timing

Perfect Timing

No milk Today

No milk Today
Als kind moet je veel boterhammen met Calvé pindakaas eten daar wordt je groot en sterk van, maar ook melk is belangrijk voor een goede bottenstructuur. Calcium, een van de stoffen in melk, geeft aan je beenderen en het gebit hun stevig en hardheid. Zaak is om elke dag een glaasje melk te drinken want anders kan het weleens verkeerd met je aflopen.

Adje

adje
Wie kent hem niet Ad van Nispen, beter bekend als Adje, de sidekick van Paul de Leeuw. Bij de eerste confrontatie tussen Adje en Paul, wist Paul niet goed waar hij nou mee te maken had. Nu is Adje niet meer weg te denken uit de show Mooi Weer De Leeuw. In dit filmpje zat Adje bij De Wereld Draait Door en bleef hij heerlijk in zijn rol. Ik zou hem wel eens willen spreken als hij niet in zijn rol zit.

Toy's

toys
Soms vraag je jezelf wel eens af wat een mens toch bezield om legopoppetjes in het gras te zetten en daar een foto van te maken. Maar die gedachte schuif ik graag aan de kant als het leuke plaatjes opleverd. In deze serie zie je een beetje wat het speelgoed doet in zijn vrije tijd.

Oekraïne

paraplu
In de Oekraïne weten ze toch ook wel hoe je een aparte commercial in elkaar kan zetten. In dit filmpje staan er meerdere achter elkaar. Best knap gedaan moet ik zeggen. Wie zal de choreograaf zijn?

Winter

winter

Temporarily in love

groupsounds
Deze muziek clip van Group Sounds is al een oudje, de muziek is misschien niet je smaak, maar de clip blijft toch wel erg hilarisch. Een mooie, roze, vochtige grot is de plek waar ze hem op hebben genomen.

Parkiet?

parkiet
Vreemde afwijkingen kom je niet alleen tegen bij mensen, maar ook bij dieren. Zo heb je natuurlijk de albino afwijking, maar ook de structuur van huid en haar kan afwijken. En dat is het geval bij deze parkiet. Zou jij hem als parkiet herkennen zonder dat je wist dat het een parkiet was? Ik geloof dat ik flink zou twijfelen.

Smoking

roken
De kleine kroegen komen in opstand tegen rookverbod in de horeca. De discussie blijft voortduren en een deel kroegbazen gaat nu voor 30% een uitkering aanvragen. Wat een gedoe allemaal. Tijd om de boel eens samen met Goofy luchtig te benaderen.

Man on Wire

Man on Wire, Philippe Petit
In 1974 was het ene Philippe Petit die op hoogst illegale wijze een koord spande tussen de twee inmiddels ingestorte Twintowers van het WTC gebouw in New York en daarover naar de overkant liep. Men spreekt nu nog van "the most artistic crime of the century', release date van deze documentaire is 5 december 2008 en hier is alvast een trailer.

De werkelijke beelden met Philippe Petit uit 1974 kan je hier zien!

Nokia N97

Nokia N97
Vorige week is de Nokia N97 wereldkundig gemaakt, een nieuwe smartphone uit Finland, met een 3,5 inch groot touchscreen scherm en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. De prijs zal rond de 550 euro gaan bedragen en de verwachte release datum voor Nederland is eerste kwartaal 2009. Ik vind het er persoonlijk allemaal een beetje dik en log uit zien, en ook de menu sturing lijkt niet echt heel erg snel te gaan. Ik ben uiteraard nog steeds blij met m'n iPhone, maar kijk toch eventjes naar dit demonstratie filmpje.

Bugs III

Bugs III

Prehistoric Trading

Prehistoric Trading
In de prehistorie, dat is de periode van de menselijke geschiedenis waarvoor men geen geschreven bronnen heeft terug gevonden, bestond er natuurlijk ook gewoon handel. Nou is er uit deze periode zoals gezegd niet zo heel erg veel bekend maar toch vond ik een "videotje" over hoe het er toen aan toeging.

Andy Rooney vs Bill Gates

Andy Rooney vs Bill Gates
Deze Andy Rooney is zowat 90 maar houdt er nog steeds een ongezouten mening op na. In 1990 werd hij al eens door CBS, zijn werkgever, voor 3 maanden op non actief gezet, maar wegens zijn grote populariteit en de dalende kijkcijfers werd hij toch snel terug gehaald. In het programma 60 minutes verzorgd Rooney al jaren de afsluiter van het programma die heet 'A Few Minutes with Andy Rooney'. In deze wat oudere clip geeft Andy zijn mening over Bill Gates, hilarisch.

Volvo Blis

Volvo Blis
Bij Volvo bouwen ze al jaren de meest veilge auto die er bestaat. Dat komt omdat ze bij Volvo heel veel doen aan research om hun auto's nog veiliger te maken. Zo kennen we bijvoorbeeld al het Sips systeem dat er voor zorgt dat als je een aanrijding krijgt van de zijkant ook daar airbags open gaan om je te beschermen tegen letsel. Dit Blind Spot information System waarschuwt je wanneer er iets naast of achter je zit wat je moeilijk met eigen ogen kan zien. Hier volgt nog een uitleg hoe het precies werkt.

Intervelo Meter

Intervelo Meter
Bij de 2e Jaarlijkse Trick 17 Stop Motion Animation contest waar 18 teams aanwezig waren die allemaal 52 uur tijd kregen om een stopmotion filmpje te maken voor de contest, won deze Intervelo Meter van Team DAK de prijs van 'Best Picture'. Erg mooi gemaakt en dat in slechts 52 uur.

Old People

old

Lips

Lips
Het wordt steeds leuker met een goede game console in huis. Tegenwoordig is het niet alleen maar met een joystick in je handen een spelletje spelen. Vandaag de dag sta je met een pistool, gitaar of op een drumstel te rammen. Xbox speelt daar leuk op in met deze commercial voor Lips.

Sinterklaas

sinterklaas
Iedereen kent Hans Teeuwen wel als Sinterklaas bij Debiteuren Crediteuren, maar dit is Hans Teeuwen als Sinterklaas bij Jiskefet. Wederom een Sinterklaas waar je bang van wordt en die je morgenavond liever buiten laat staan. | Deel 1 | Deel 2 |

Ferrari Scuderia 3D

Altijd al eens in een Ferrari Scuderia Spider 16M willen zitten ? Dat kan nu ! Klik op deze link om direct achter het stuur plaats te nemen en eventjes op je gemak te genieten van het interieur.

Robby

Robby
Robby is een worm die doet wat de meeste wormen doen en dat is graven. Wanneer onze Robby dan eindelijk de oppervlakte heeft bereikt blijkt maar weer waarom het voor wormen beter vertoefen is onder de grond.

VW

vw
Er word gesuggereerd dat door de kredietcrisis dat men de hand op de knip houd. Zo worden er ook minder auto's verkocht en dus is het zaak om een commercial te maken die mensen raakt en die ze niet vergeten. VolksWagen heeft er weer een die wel in dat rijtje thuis past.

Motion

motion

The Pen Is Mightier

The Pen Is Mightier
We denken er allemaal heel simpel over, maar een potlood is meer dan een simpel stukje hout om meer te schrijven. Een potlood is in staat om de meest fantastische dingen op papier te zetten. Een heerlijk stukje stopmotion, The pen is mightier.

Lego Miniman

Lego Miniman
Lego is en blijft naar mijn mening speelgoed nummer één. Hoe jong of oud je bent, de gekleurde blokjes zullen je nooit vervelen. Nu heb je de mogelijkheid om zelf als kleine Lego miniman in een korte clip mee te spelen. Doe je best!

YouTube Orchestra

YouTube Orchestra
Wil jij deelnemen aan het allereerste online-samenwerkende symfonie orkest ? You Tube nodigt professionele en amateur-musici van alle leeftijden uit om deel te nemen aan het YouTube Symfonie Orkest. En wil je naar Carnegie Hall ? Upload dan ook je talentvideo-uitvoering van een aanbevolen stuk. Finalisten zullen door een jurypanel en YouTube-gebruikers worden gekozen om deel te nemen aan het debuut van het YTSO in Carnegie Hall, New York, op 15 april 2009 (incl. reis en verblijf). Meer informatie vindt je hier

David Thorne

David Thorne
In deze tijden van kredietcrisis en economische tegenspoed kan het weleens gebeuren dat je een bepaalde rekening niet tijdig of zelfs niet in z'n geheel kan voldoen. Deze David was zo creatief om in plaats van geld een tekening te sturen en reageert een beetje teleurgesteld als de ontvanger, ene Jane, deze niet als betaling wilt accepteren. Hier kan je de hele emailwisseling nog eens nalezen tussen die twee. Ps. nadat dit zich allemaal afspeeld heeft, zette David zijn tekening op Ebay en verkocht die voor 15.000 dollar.

I Love Sarah Jane - Short Film

I Love Sarah Jane - Short Film
Niet alleen de grote film maatschappijen kunnen kunstwerken op het scherm toveren. Neem deze short film van Spencer Susser. Het verhaal gaat over Jimbo, een 13 jarige jongen die alleen maar oog heeft voor Sarah Jane terwijl zombies het stadje hebben overgenomen. Zie hier I love Sarah Jane.

Wall Art

Wall Art

Pim

pim
Wat is dat toch, je trekt een raar pak aan, doet gewoon waar je zin in hebt en er is geen hond die actie onderneemt. Dat moet je eens doen zonder pak! Voor je het weet heb je een vuist in je gezicht. Heb jij ook een leuke tip voor Useloos? Stuur dan even een mailtje met de link erin en misschien zie jij hem terug hier op de site.

Galactic Mail

Nadat Froukje ons net heeft uitgelegd hoe je een animatie filmpje maakt, heb ik nog een leuk voorbeeld van hoe zo'n animatie er dan uit kan komen te zien als je eenmaal tot de gevorderden behoort. In deze Galactic Mail zien we hoe Fed ex en Ups mail de concurentiestrijd in de toekomst uit vechten. Erg mooi gemaakt door de animators Asterokid en Motraboy.

How to make an animated Movie

animatiemovie
Ik vind ze geweldig, die animatie filmpjes. Maar hoe onstaat zoiets nu en hoe maak je een animatie filmpje? Er zijn diverse soorten animatie en dit filmpje laat ons zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Carkit te duur?

carkit
Hoe vaak men niet in de auto gebeld wordt of zit te bellen zonder carkit kunnen we wel zien bij wegmisbruikers, maar wat nu als je op de bijrijders stoel zit te bellen zonder carkit? Dan krijg je geen prent voor het bellen, maar waarschijnlijk omdat je niet achter het stuur zit!

Kijk en Luistergeld

Kijk en Luistergeld
In Nederland werd al in 2000 de later genoemde omroepbijdrage afgeschaft. De omroepbijdrage was een belasting die je heel gemakkelijk kon ontduiken toen er nog antenne uitzendingen bestonden en schijnbaar gebeurt dat nog steeds in sommige Europese landen. Tijd dus om de mensen die wel gewoon betalen te bedanken.

The Simpsons - (M)Apple

The Simpsons - (M)Apple
De meningen zijn verdeeld over Apple en het besturingssysteem OSX. Zo ook over de iPod's en iPhone. Ideaal voor The Simpsons om de boel even in de maling te nemen. (fixed)

Metal Heart

Metal Heart
Er zijn verschillende technieken om de meest mooie plaatsjes te schieten. Neem als voorbeeld 'Tilt-Shift Photography. Combineer dat met een dosis stopmotion en dan krijg je een wel heel bijzonder geheel.

Vuurbal Tennis

vuurbal
Tennissen met dit weer is niet echt lekker. Tenzij je natuurlijk binnen op het veld staat. Maar binnen op het veld is het wat lastiger om met vuurballen te tennissen. Dus we doen onze jassen aan, mutsen op en de oorwarmers om toch nog een lolletje te hebben.

Fantasy Files

rugbybal
Reebok heeft met een aantal NFL spelers een paar ontzettende gave korte commercials gemaakt waarvan sommige onder de noemer "don't try this at home" vallen. | Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 |
Maar er zijn er nog veel meer.

Gezocht: Boris & Rosy

Gezocht: Boris & Rosy
Deze week worden er op 4 locaties in het land Boris & Rosy ballonnen opgelaten. Degene die de ballon oplaat maakt samen met degene die de ballon vindt kans op een Samsung Pixon. Er worden 1000 ballonnen per dag opgelaten, dus in totaal 4000!! Een promoteam van 8 meiden zal op de lokaties opzoek gaan naar mensen die aan de actie mee willen doen. Dus zorg dat jij daar ook bent!! Communicatie van de acties is ook op Radio 538. Ga nu naar de actiewebsite voor meer informatie.meer zien

Money Face

Money Face
volgende
vorige