Break the Circle

Huiselijk geweld kan zo'n invloed hebben op de rest van je leven dat er terecht veel aandacht aan besteed wordt. In deze campagne van Barnardo's zien we een vrij heftige clip die sowieso niet door personen onder de 13 bekeken dient te worden.

Adidas 60 Jaar

Adidas 60 Jaar
Ik vroeg me gisteren eigenlijk af waarom er ineens zoveel nieuwe commercials zijn van voetbalmerken. Dat blijkt alles te maken te hebben met een strijd om de Champignons League die ondertussen in aller hevigheid is losgebarsten. Adidas viert daarbij ook nog eens zijn 60 jarig bestaan, en dat doen we met een Houseparty waar ook Katy Perry, Run D.M.C. ,Russell Simmons, David Beckham en Method Man rondlopen. De muziek is een remix van het nummer Beggin' van Madcon.

Summer Breeze

Summer Breeze
In Nederland is het eigenlijk elk jaar hetzelfde er hoeft maar een beetje sneeuw te vallen en ons hele wegennet staat stil. Een paar jaar geleden was het zelfs zo erg dat mensen moesten overnachten in de auto omdat verder rijden gewoon te gevaarlijk was. Met de ruitenwissers van Canadian Tire lijken de problemen verdwenen als sneeuw voor de zon.

American Express

American Express
In deze commercial van American Express zien we Sarah Palin lookalike Tina Fey en film regisseur Martin Scoresse die elkaar tegenkomen op het vliegveld, niet de eerste beste dus. Scoresse nodigd Fey uit voor een intressant gesprek aan boord van het vliegtuig alleen vliegt zij gewoon economy class die snel omgeboekt moet worden. Gelukkig is daar die handige kaart van plastic die uitkomst biedt.

Het vervolg.

Team Dry

Team Dry
Biermerken hebben over het algemeen flink wat in kas voor hun reclamebudget waar ze dan ook leuke acties mee financieren. Had Amstel, Amstellovitch het Australische biermerk Carlton Draught heeft het Team Dry, een groepje uitverkorene die de hele wereld over gaan met als enige opdracht leuke filmpjes maken. In dit filmpje bezoeken ze ondermeer Japan.

Volkswagen

vw
Ik persoonlijk vind dat Volkswagen goeie reclames neerzet. Dit is er ook weer zo een die de moeite waard is om hier op Useloos neer te zetten. Hun slogan is dan ook niet voor niks, Volkswagen....wie anders.

Measure Up

Measure Up
We worden tegenwoordig helemaal overspoeld met adviesen om gezonder te leven, een van die adviesen is om genoeg te bewegen en te letten op wat je eet. In dit Australisch spotje die aardig op het gemoed werkt wordt nog maar eens gewaarschuwd om dit tijdig te doen.

Old Commercials

dodge
Hier op Useloos zie je vaak commercials langs komen. Vaak zijn ze nieuw of super gaaf gemaakt met de techniek die nu beschikbaar is. Maar hoe zag dat er vroeger uit? Hier een aantal oude commercials achter elkaar. Er is toch heel wat veranderd!

Freestyle Graffity

Freestyle Graffity
Het computermerk Dell heeft mij persoonlijk nooit zo echt kunnen bekoren, waarom weet ik eigenlijk niet maar ik vind het gewoon fijn om een persoon tegenover me te hebben wanneer ik een apparaat koop waar ik 20 uur per dag mee in de weer ben. Om nou van het saaie imago wat Dell de afgelopen jaren heeft opgebouwd aftekomen, hebben ze nu deze flitsende commercial gelanceert met een paar graffity artiesten.

Hier de macbook van Obama.

Orgaan donatie

Orgaan donatie
In Nederland hadden wij een tijdje geleden de grote Donorshow waarop een ludieke wijze aandacht werd gevraagd voor het nijpende tekort aan organen. In deze Spaanse clip wordt vooral opgeroepen organen te doneren voordat de wormen er van kunnen genieten. Bizar ? Leuk bedacht!

Toshiba

toshiba
We hadden pas geleden al die slowmotion reclame van Acura. Nu kwam ik van ook van Toshiba een reclame filmpje tegen. Weer heel wat anders, maar beide creatief met bewegingen.

Farmers Help Point

Insurance, Stolen, Car, Farmers
Er gaat een boel door je heen als je bij je parkeerplek komt en je auto blijkt verdwenen te zijn. Verzekeringmaatschappij Farmers Insurance speelt daar aardig op in met deze commercial.

Smirnoff Black

Smirnoff Black label
Smirnoff vodka is een Amerikaans vodkamerk afkomstig uit Rusland, in 1933 ging de oprichter ene Pjotr Smirnov naar Amerika om daar een fabriek op te zetten. Het merk Smirnoff was een van de eerste merken vodka die veel reclame maakte en daardoor grote naamsbekendheid kreeg. In deze commercial voor de italiaanse markt laten ze weten dat Smirnoff black nu ook in Milan verkrijgbaar is. De clip is erg mooi de tune die eronder zit begrijp ik niet helemaal ?!

Bonus : Er is ook nog een making of video

Slowmotion

slowmotion
Reclames moeten pakkend zijn en kort zodat ze goed blijven hangen bij het publiek. Er moet over gepraat worden in de kroeg en op verjaardagen. Dan heb je een goeie reclamespot in handen. Deze is kort, maar wel heel sterk.

Nike Fate

Nike Fate
Er zijn een aantal merken die met hun commercials kop en schouders boven de rest uitsteken. Eťn daarvan is schoenen en kleding gigant Nike. Zie hier hun laatste spot voor Nike Football.

Energa

Energa
Het is altijd leuk om te zien hoe reclameburo's inspelen op trends. Zo werden we een tijd geleden helemaal doodgegooid met stopmotion filmpjes vandaar ook dat dit reclameburo dat verwerkt heeft in een commercial voor het electriciteits bedrijf Energa.

Mobile Phone

Mobile Phone
Een mobiele telefoon is een geweldige uitvinding. Met een simpele druk op de knop kan je op de meest rare momenten bij iemand je hart luchten. Of ze er blij mee zijn is een ander verhaal. Hier deel 1 en hier deel 2.

Slechtste Commercial ooit

Slechtste Commercial ooit
Voor reclamemakers is het telkens weer moeilijk om iets nieuws en origineels te verzinnen. Toch vraag ik me af of de maker / bedenker van deze commercial niet beter gewoon een andere job kan gaan zoeken.

Nur Die

Nur Die
Grappige maar geen onbekende manier van reclame maken door het duitse kledingmerk Nur die als je het mij vraagt. Het komt mij een beetje bekend voor, wie helpt me even ?
volgende
vorige