Dicken feat. Milah & Korben

Dicken feat. Milah & Korben - Everything Counts
Iemand die achter de camera muziek maakt is niets bijzonders op Youtube. Dicken daarentegen is net een beetje anders. Samen met zijn kinds Milah en Korben speelt hij regelmatig nummers van Depeche Mode. Papa van het jaar als je het mij vraagt.

Trio Ziek, Zwak & Misselijk

Carnaval komt er weer aan en de nieuwe potentiële carnavalshits schieten als paddenstoelen uit de grond. De een super tof, de ander een knipoog naar een maatschappelijk probleem.

Spongebob

Spongebob
In deze open brief aan kinderzender Nickelodeon word haarfijn uitgelegd waarom kindervriend Spongebob Squarepants helemaal niet kan bestaan en waarom alles wat je ziet in deze cartoon serie wiskundig van geen kant klopt. Die kids van tegenwoordig toch...

One Man Phantom of the Opera

One Man Phantom of the Opera
Nick Pitera is zo'n grote fan van Andrew Lloyd Webber's, "Phantom of the Opera", dat hij in deze tribute alle stemmen zelf doet. Knap!

Downtown Spokane Street Musician

Downtown Spokane Street Musician
Loop de stad in en je zal ongetwijfeld een straatartiest aantreffen met een valse viool of oude blokfluit. Dat moet beter kunnen. Luister en huiver!

How to destroy the washing machine

Als je een wasmachine koopt, ga je ervan uit dat hij minimaal 10 jaar meegaat. Het liefst nog langer natuurlijk. Maar dan moet je er wel zuinig mee omgaan, want ondanks dat hij er wat verouderd uit gaat zien blijft hij maar doordraaien.

Talking Backwards

Talking Backwards
Woorden achterstevoren uitspreken is lastiger dan je denkt. Alyssa heeft zo te horen al een paar jaartjes geoefend en herhaalt woorden als Lamborghini moeiteloos in z'n achteruit. Best knap!

He-Man Opening theme cover

He-Man Opening theme cover
Vroeger toen er nog echte cartoons gemaakt werden was He-Man een van de meeste populaire tekenfilm series. He-Man nam het altijd op tegen het kwade, in de persoon van Skeletor. En zoals het een held betaamt won hij ook altijd. Advait Nemlekar, covered de openings theme op briljante wijze.

Swap-O-Matic Vending machine

Swap-O-Matic Vending machine
Dat is nog eens handig, nooit meer in de rij staan bij een ellendige ruilbeurs op de zondagmiddag, maar spulletjes ruilen via een automaat. Nu nog eventjes zorgen dat deze Swap-O-Matic, een kunstproject van Lina Fenequito van Good World Media, op elke straathoek wordt geplaatst en... Ho! Maar wacht eens even we konden toch ook al spulletjes ruilen via sites zoals bijvoorbeeld marktplaats ?!

Life of a Cat

20120129-life-cat.jpg
Het leven van een kat is heerlijk. Als kat hoef je de deur niet uit en word er voor je gezorgd. Hoe zo'n dag er uit ziet zien we als we een dagje met Rambo de kat op stap gaan die er trouwens in slowmotion een stuk actiever uitziet.

Still Life

Still Life
Helemaal geweldig zo'n schitterend stil leven aan de muur, maar dat kan natuurlijk een stuk leuker. Zie hier het interactieve kunstwerk van Scott Garner. Meer info hier!

Storm Origins

Storm Origins - Concrete Circus Freerun Film
We zien met enige regelmaat parkour en freerun filmpjes voorbij komen hier op Useloos. Maar vandaag gaan we voor het serieuze werk. Zie hier 'Storm Origins'.

X-Games 2012 Aspen

X-Games 2012 Aspen

Art With Blood - Dexter Portrait

Art With Blood - Dexter Portrait
Even snel een portret tekenen van iemand is niet voor iedereen weggelegd. Dat vereist de nodige techniek. Deze beste man beschikt over de skills. Zie hier, in bloed, Dexter.

Bubble Soccer

Bubble Soccer
Een grappige variatie op het voetbal spel vinden we in Noorwegen waar ze het zogenaamde Boblefotball spelen. Wees gerust het is geen echte sport, al zou dat niet eens zo'n heel gek idee zijn, en komt uit de entertainment show Golden Goal.

Dubstep Pens

Dubstep Pens
Toen ik voor het eerste dubstep muziek hoorde dacht ik, wtf is dat dan voor een takke herrie. Inmiddels ben ik er een beetje aan gewend maar ik begrijp nog steeds niet waarom deze muziek zo populair is. Als je dan ook nog bedenkt dat je met een paar pennen gewoon zelf een dubstep plaat kan maken, breekt me echt de klomp.

Lego Man in Space

Lego Man in Space
Twee scholieren uit Toronto stuurde een Lego mannentje gewapend met Canadese vlag en al de ruimte in via een weerballon. Ook 4 camera's gingen er mee en een GPS tracker zodat ze de ruimtevaarder na 97 minuten en nadat deze op 23km hoogte was geweest, weer terug konden vinden. Hier zijn de beelden!

Snoring Dormouse

Snoring Dormouse
Wij mensen kunnen tijdens onze slaap behoorlijk snurken. Maar ook kleine beestje als de slaapmuis kan er wat van. Schattig gewoon.

Earth from out of Space

20120127-earthfromspace.jpg
Nu onze eigen André Kuipers in de ruimte is, zie je regelmatig super gave foto's van hem voorbij komen op twitter. Alleen een filmpje zoals deze heeft hij nog niet gepost.

Jukebox Benny doet 90's Megamix

Jukebox Benny doet 90's Megamix
Eigenlijk waren de jaren '90 geniaal qua muziek, denk aan al die fijne hak muziek en andere zeer makkelijk in elkaar gezette nummers zoals "What is Love" van Haddaway. YT user, Jukebox Benny, heeft zijn eigen 90's megamix in elkaar gezet met als instrument een melodica, een toetsinstrument die geluid produceerd door op een mondstuk te blazen. Welke nummers herken jij ?!

Microwaves Ruin Everything

Microwaves Ruin Everything
Je staat er misschien niet zo bij stil maar ook in restaurants staat er meestal wel een magnetron ergens in de hoek om af en toe eens iets te ontdooien of zelfs op te warmen. Niet bij Moe's Southwestgrill, en dat moet de hele wereld weten. Don't try this at home!

Boy With Cat-Like Eyes

Het is al zeer opmerkelijk dat hij in deze cultuur blauwe ogen heeft, maar dat is nog niet alles. Hij ziet perfect in het donker, zonlicht wordt hij niet blij van en met klap op de vuurpijl, zijn ogen reflecteren als er in het donker met een zaklamp wordt geschenen.

2011 - One Backflip A Day

20120126-achteruitsprong.jpg
Hij had een weddenschap met zijn vader. Deze goede man daagde zijn zoon uit om elke dag, het hele jaar door een backflip te maken. Dat moet natuurlijk vast gelegd worden en de beloning haalt hij graag op!

Texting While Walking is Dangerous

Texting While Walking is Dangerous
Dat je niet mag telefoneren tijdens het autorijden zal eenieder ondertussen bekend zijn en het kan je ook nog eens op een flinke prent komt te staan. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone om wordfeud te spelen te facebooken of met whatsapp gratis berichtjes rond te sturen. Dat texten terwijl je loopt in het verkeer gevaarlijk is zien we in deze clip...

Cat vs. Alligator

Cat vs. Alligator
Deze kat is niet al te bang uit gevallen en neemt het op tegen een alligator. Geweldig!

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
Animaties, wij zijn er dol op. Ook vandaag hebben we er weer één voor je. Kijk mee naar The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.

Inkleuren

Tekenfilms die zwart wit zijn worden nauwelijks nog uitgezonden. De meeste worden netjes opnieuw ingekleurd om ze vervolgens gekleurd op de buis te laten verschijnen. De vraag is alleen, haalt dat niet de charme van het 'oude' eraf. Beoordeel zelf.

Painting with a Basketball

20120125-painting.jpg
Normaal schilderen op een doek vind ik al lastig laat staan dat je dat met ongebruikelijke attributen doet, zoals deze basketbal. Ik kan niet anders zeggen dat het resultaat er zeker mag wezen!!

Lunar New Year 2012

Lunar New Year 2012

Racebaan

20120124-racebaan.jpg
De meeste mannen zijn blij als ze een zoon krijgen, niet dat sekse uit maakt, maar meer om het speelgoed wat ze dan zullen kopen. Neem bijvoorbeeld een racebaan, dat vind elke man toch nog leuk? Maar er zijn ook verenigingen voor mannen die een speelgoedracebaan niet voldoende vinden.

Onverslaanbare keeper

Een keeper kan een dankbare taak hebben binnen een voetbalteam. Als de verdediging faalt is hij er nog als laatste redmiddel! Mocht je keeper ziek zijn, dan kan je altijd deze nog inschakelen, gegarandeerd dat hij geen ene bal doorlaat!

Kaylee vs Candle

Kaylee vs Candle
Als je klein bent wil je graag van alles en het liefst doe je een oudere na. Zo dacht Kaylee wel eventjes een kaarsje uit te blazen...

A Good Wife

A Good Wife
Als je een leuke dame tegenkomt bij het stappen of uitgaan dan is er geen checklist die je eventjes kan afvinken of het wel of niet een goede vrouw zal zijn. Uiteindelijk is dat altijd afwachten.

Balancing Dog

Balancing Dog
Heb je wel eens half beschonken geprobeerd om op een ketting te balanceren? Ik kan je uit ervaring vertellen dat het best lastig is. Deze trouwe viervoeter heeft er blijkbaar een stuk minder moeite mee.

Classical Music as a Roller Coaster Ride

Klassieke muziek is iets waar je van moet houden, maar om het toch iets leuker te maken heeft het Zurich Chamber Orchestra er een projectje aan gehangen. Een achtbaan van een echte klassieker!!

Giant Spider Puppet

Van spinnen krijg ik echt de kriebels! Kleine spinnetjes daar gelaten, maar die van die grote wordt ik zeker niet blij. Wat ik dan weer wel tof vind is deze Spin, echt iets voor de carnavalsoptocht!

The Magic of CES

The Magic of CES
Ene Mr Marauder werd vanuit München ingevlogen om op de CES beurs in Las Vegas het balletje balletje spel uit te leggen. Wie snapt het ?!

Bluegrass Band Bird Surprise

Bluegrass Band Bird Surprise
Daar sta je dan met je Bluegrass band mensen te vermaken. Maar niet alleen de toeschouwers kunnen je muziek waarderen, ook een vogel komt je even gedag zeggen. Tot verbazing van de zanger zelf.

Cardboard Box Man

20120122-box.jpg
Het leven van een zwerver gaat niet over rozen. Om toch nog een beetje geld binnen te halen moet je wel creatief zijn, want dat werkt! En als je dan nog even extra je best doen is het ook nog mogelijk om het meisje van je dromen tegen te komen!

Nokia ringtone during concert

Nokia ringtone during concert
Het lijkt me vervelend als je als artiest op het podium staat en er gaat een mobiele telefoon af. Meestal wordt daarom ook gevraagd om je telefoon uit te schakelen. Helaas zijn er altijd mensen die dat vergeten maar gelukkig zijn er ook artiesten die wanneer dit gebeurt gewoon doorgaan met de show en zelfs een leuke improvisatie uit de kast toveren.

Samsunged

Samsunged
Samsung en Apple maken al jaren ruzie met elkaar achter de schermen. Het gaat over patent schendingen en plagiaat waar beide partijen elkaar over en weer van beschuldigen. Samsung heeft nu een paar keer 0 op rekest gekregen en al eerder verbood een Duitse rechter de verkoop van bepaalde Samsung producten in Europa. Tijd voor het bedrijf om het over een andere boeg te gooien en via commercials zoals deze de publieke opinie achter zich te krijgen.

365 days in the life of a bike in NYC

20120121-fiets.jpg
Nederland is een fietsland en als je in Amsterdam je fiets even neer wil zetten, zorg dan vooral dat hij goed vast staat voor er een ander mee vandoor gaat. In deze timelapse van 365 dagen kun je zien hoe het leven van een fiets kan vergaan als je geen zorg aan hem besteed.

Be Wonderful And Wise

20120121-lurpak.jpg
Commercials horen de kijker te boeien, niet te irriteren. Het moet van kwaliteit zijn en niet na gesynchroniseerd. Al deze dingetjes zorgen ervoor dat een commercial er gelikt uit ziet! Daar heeft het merk Lurpak goed zijn best voor gedaan.

De SOPA Soap

De SOPA Soap
Ik denk dat iedereen onderhand heeft gehoord van de SOPA wetgeving die de entertainment industrie op een slinkse manier wil invoeren via het Amerikaanse congres. Elke internet gebruiker gaat hier last van krijgen, omdat we helemaal geen gereguleerd internet, naar Chinees voorbeeld, willen hebben. Waarom niet, hoor je in deze bijdrage van TEDTALK en er is zelf al een liedje over genaamd "Sopa Cabana". Ben je hierna nog niet overtuigd dan is er altijd nog deze anti-piracy spot. SOPA NEE!

My First Hardcore Song

My First Hardcore Song
De 8 jaar oude Juliet mocht in haar school vakantie een nummertje opnemen samen met producer Rob Sharpe. Juliet houdt niet van Bieber achtige muziek maar gaat liever los op iets hardere muziek. Goed bezig!

President Obama

20120120-obama.jpg
Op de een of andere manier heb ik President Obama altijd sympathiek gevonden, buiten zijn politieke standpunten om. Hij komt minder stijfjes over dan zijn voorgangers en dat kan ik wel waarderen. Ook laat hij zich niet zeggen dat hij iets niet doet of durft en dus zingt hij een paar kleine nootjes.

Life-size Stormtrooper Cake

20120120-stormtrooper.jpg
Tegenwoordig kan je de mooiste taarten kopen. Kastelen, draken, bijzondere geboorte taarten, echt van alles. Maar een taart zo groot en zo levensecht als deze heb ik nog niet gezien! Als je door de foto's bladert zie je het proces van maken en het proces van opeten.

Zebra got Moves

Zebra got Moves
Een zebra die aan het dansen is op het nummer Everyday I'm Shuffling van LMFAO, het moet niet gekker worden.

Struck by Lightning

Struck by Lightning
Elk jaar worden honderden mensen over de hele wereld geraakt door bliksem. Afgelopen jaar zijn alleen al in de Verenigde Staten 272 slachtoffers geteld, meerderen met dodelijke afloop. Wie dit weet haalt het niet in z’n hoofd op zoek te gaan naar een storm en de bliksem uit te dagen. Daryn Kahn is zo gefascineerd door deze enorme elektrische natuurkracht, dat hij besluit een documentaire te maken in de ‘bliksemhoofdstad’ van de wereld, Florida USA. Wat begint als een onschuldige documentaire eindigt met een levensgevaarlijk experiment waarin Daryn zichzelf ten doel stelt geraakt te worden door bliksem.

The Golf War

The Golf War
Elke sport is in het heetst van de strijd net oorlog. Het is alles of niets. Dé perfecte inspiratiebron voor een nieuwe clip van Freddy Wong. Zie hier The Golf War.

How The Dutch Got Their Cycle Paths

20120119-fietspaden.jpg
Nederland staat bekend om zijn vele fietsers. Om deze fietsers veilig aan het verkeer te laten deelnemen zijn fietspaden van groot belang! Deze korte docu laat zien hoe onze fietspadenstructuur is ontstaan. Best interessant!

Thong Song by Sisqo - Acapella

Thong Song by Sisqo - Acapella
Matt Mulholland maakte al eerder grappige parodieën en a capella covers van bekende nummers. Dit keer neemt hij in z'n eentje het nummer The Thong Song van Sisqo onder handen.

Swing of Change

Swing of Change
We gaan eventjes terug in de tijd naar de 30er jaren om precies te zijn waar ene Harry een kapperszaak heeft. Hij is nogal een racist maar dat verandert snel nadat er een magische trompet in zijn zaak beland. Erg mooi!

Lazy Jedi

Lazy Jedi
Als Jedi heb je zo de nodige voordelen, maar ook een Jedi wordt wel eens wakker zonder enige zin. Dan is het toch wel fijn dat je over de nodige skills beschikt.

Martial Arts Tricking

Sommige mensen hebben zo'n controle over hun lichaam en zoveel kracht dat ze bijna balletachtige sprongen kunnen maken. En als je dat dan op een mooie locatie doet is het plaatje compleet.

Monster Bike

Ik heb motoren altijd erg boeiend gevonden. Na een paar keer achterop gezeten te hebben kwam ik tot de conclusie dat het niks voor mij zou zijn. De bonnenregen zou dan per direct beginnen, maar een mooie motor blijf ik waarderen. Wat een monsterbak is dit zeg!

Google vs Facebook

Google vs Facebook

Going Ostrich

Na planking en owling denkt deze meneer de nieuwe rage uitgevonden te hebben. Ostrich, hij legt haarfijn uit wat het is, maar wat mij betreft slaan we deze rage over!

Porsche TV Display Center

Als je je favoriete auto aan de voorkant kort rijd breng hem dan voorlopig nog niet naar het autokerkhof! De mogelijkheden met een stuk auto wat wel nog goed is, in dit geval de achterkant, zijn onvoorstelbaar! Je maakt er namelijk gewoon een mediacenter van!

Porcelain Unicorn

Porcelain Unicorn
Phillips schreef een competitie uit voor short film makers. De film mocht maar zes regeltjes tekst hebben, te weten: What is that? It's a unicorn. Never seen one up close before. Beautiful. Get away, Get away! en I'm sorry. Porcelain Unicorn, werd de winnaar van de Philips Parallel Lines 'Tell It Your Way' international competition.

[Thnx Menno!]

Top 10 Amazing HD Video's of 2011

Top 10 Amazing Video HD Events of 2011
Filmpjes die niet in HD worden geupload redden het 9 van de 10x al niet eens meer om hier gepost te worden. HD, is cool en niet zo onbereikbaar meer als dat het ooit was. Een beetje HD camera koop je tegenwoordig voor een paar honderd euro en dit is een kleine compilatie met de leukste / mooiste HD clips van 2011. Nice!

Kitchen Music

Kitchen Music
Wat doe je als je een beetje verstand hebt van techniek en je verveeld jezelf? Neem wat oude muziekapparatuur en tover je keuken om in een homemade synthesizer.

Cranes Fly Over Venice

De technologie gaat steeds verder. Camera's zijn zo klein en geven zulk goed beeld, dat als je ze op een vogel bevestigd je ontzettend mooie beelden krijgt. Deze kraanvogels trekken over Venetië met een adembenemend uitzicht.

Life After People

Deze indrukwekkende documentaire van The History Channel geeft een beeld hoe het de wereld zal vergaan als de mens 'ineens' verdwenen zal zijn van de aarde. De documentaire laat zien hoe het na 10 jaar zal zijn, na 100 jaar, maar ook na duizenden de jaren. Mijn conclusie is dat de natuur de aarde 'terug neemt'. De docu bestaat uit 9 delen en heeft een Engelse ondertiteling.
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Maandag Trailerdag

Maandag Trailer dag
Ik heb weer een aantal trailers voor jullie opgespaard van films die er dit jaar aan zitten te komen en die je beslist niet mag missen.

- Contraband.
- Sherlock Holmes: A Game of Shadows.
- The Grey.
- Expendables 2.
- Men in Black 3.

Meer Trailers op Useloos hier!

Tough West

Tough West
Eigenlijk leven we een best geciviliseerde wereld. Vroeger, in het Wilde Westen ging het er heel anders aan toe.

Freediving with Great White Sharks

Freediving with Great White Sharks
Het schijnt dat haaien helemaal niet zo gevaarlijk zijn als gedacht. Dat is, als er geen bloed in het water drijft en ze de maag goed gevuld hebben. Fred Buyle & William Winram leggen het uit in deze clip uit Oceanencounters.

Fish Eagle Hunting Flamingos

20120115-fisheagle.jpg
Bij het woord Fish Eagle denk ik aan een vogel die enkel vis eet. Maar niets is minder waar, met zijn jagersoog weet hij precies welke flamingo het zwakste is om deze tot zijn prooi te zien.

Trampwall Acrobats

20120115-trampwall.jpg
Veel mensen hebben in de tuin een trampoline staan. De kinderen, maar ook volwassenen nemen vaak even de tijd om wat te springen. Maar als je met een groepje je Trampoline acrobaten noemt, moet je heel wat vaker oefenen om daar een show mee in elkaar te zetten.

Dakar Rally 2012

Dakar Rally 2012

Joe Smith's Friday Noon RC Plane Demo

Joe Smith's Friday Noon RC Plane Demo
Volgens mij transformeer je elke man weer in een kleine jongen met op afstand bestuurbaar speelgoed. Een vliegtuig is natuurlijk perfect, maar voor je dat onder de knie hebt ben je een paar weken, zo niet maanden, verder. Joe Smith is de meester.

Carrot Crazy

Carrot Crazy
Je moet aardig je best doen om een wild konijn te vangen. Een wortel lijkt de perfecte oplossing, maar als er twee strijden om het beestje kan het wel eens heel raar lopen.

Biggest Teahupoo Ever Shot On Phantom

Biggest Teahupoo Ever Shot On The Phantom Camera
Als een golf van de Franse marine een dubbele code rood meekrijgt dan ben je gewaarschuwd. Deze surfers laten de ultieme golf natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Prachtige beelden in heerlijk slowmotion.

CES - Samsung's Smart Window

CES - Samsung's Smart Window
Op de jaarlijkse CES beurs (Consumer Electronics Show) worden dé nieuwe speeltjes en noviteiten getoond die ons het leven leuker en aangenamer moeten maken. Neem Samsung's Smart Window. Een raam met de techniek waar een computer jaloers op is. Leuk speelgoed!

Lava Enters the Pacific Ocean

20120113-lava.jpg
Ik blijf lava een apart iets vinden. Vloeibaar steen dat zomaar uit de aardkorst 'bloed'. Op Hawaï zie je hoe de lava de zee kust, waardoor er veel stoom ontstaat en een heus lava strand.

World Covers - Rolling In The Deep

Het liedje Rolling in The Deep van Adele is al meer dan 350.000 keer gecoverd op youtube. In deze compilatie zie je een aantal voorbeelden voorbij komen. Er zitten een paar hele goede tussen moet ik zeggen!

English Mastiff vs. Chihuahua

English Mastiff vs. Chihuahua
Een chihuahua die een Engelse mastiff uitdaagt dat moet wel fout aflopen...

Dubai From Above

20120112-dubai.jpg

GOM

GOM
Het leven van een circusartiest gaat niet over rozen. Je begint met een bezem als poepschepper en met een beetje geluk werk je jezelf naar de top. Zal het rubberboy lukken om succesvol te worden? We zien het in de korte animatie GOM.

Ultra-Realistic Mask

20120112-mask.jpg
Nog iets meer dan een maandje en dan begint het carnaval weer. Tijd dus om een leuke outfit te gaan scoren. Dit masker is zo realistisch dat het niet van echt te onderscheiden is. Het mag dan wel een reclame filmpje zijn, maar wat zet je hier veel bekende van je op het verkeerde been! Aanradertje dus!

Life of Flowers

Life of Flowers
Het duurt nog eventjes voordat de lente begint maar na het bekijken van deze timelapse video zou je zweren dat het al zover is.

Mom knockes Lion Cub into Water

Mom knockes Lion Cub into Water
Katten zijn niet zo dol op water en zo ook grote katten niet. Deze moeder leeuw vind het echter hoogste tijd dat haar welpjes een bad nemen en helpt graag een handje.

Autoruten

Autoruten
Je hoeft de tv maar aan te zetten of sterrenmaker Halbe is in beeld. De reclame van Carglass is voor de Friese medemens zo irritant dat ze zelf maar een variant hebben gemaakt. En die is een stuk beter dan het origineel als je het mij vraagt.

The Joy of Books

20120111-books.jpg
Je ziet wel eens huizen met die vol staat met kasten met een giga boeken collectie. Ik vraag mij dan af, wat moet je met al die boeken? Ga je die allemaal lezen of heb je ze om je te vermaken zoals in dit filmpje het geval is? Het verzetten van al die boeken houd je in elk geval van de straat.

Power Tumblers

Bij veel mannen bestaat het idee dat turnen voor watjes is. De ringen misschien niet, maar wel op de mat! Maar als ik zie wat een top prestatie deze mannen op een mat neerzetten kan ik niet anders zeggen dat turnen niet voor alleen mietjes is!

America At Work

America At Work

Boondi & Rocko

Boondi & Rocko
Dit zijn Boondi & Rocko, twee kangoeroes die zijn gered van de dood nadat ze als wees zijn achtergebleven, en zich in deze video prima met elkaar lijken te vermaken. Het zijn twee grijze westerse kangoeroes die worden grootgebracht op de Pentland Alpaca Farm, te Denmark in West Australia.

Nikon D4 this is WHY

Nikon D4 this is WHY
Samen met Corey Rich nemen we een kijkje om te zien wat de nieuwe Nikon D4 camera allemaal in huis heeft..

Operation White Widow

Operation White Widow
Korte animaties, wij zijn er dol op. Ook vandaag hebben we er weer één voor je. Kijk mee naar Operation White Widow.

The Page Turner

The Page Turner
Ben jij bij het ontbijt ook altijd nog liever lui dan moe? Zelfs de pagina van de krant omslaan is nog teveel moeite. Gelukkig is daar nu ook een oplossing voor.

Most teleportation illusions in one minute

20120109-illusies.jpg
We hebben weer een record poging om in het Guinness World Records boek te komen. Dit keer gaat een illusionist te werk. En hij doet het zijn werk goed! Vooral die truc met die stoel begrijp ik niks van!

Angelina Jolie Gets 3D Printed!

20120109-angelina.jpg
3D Printen is niet heel erg nieuw meer, maar toch blijven de mogelijkheden en resultaten super tof om te zien. Bij dit 3D Model denk je in eerste instantie niet aan het resultaat wat het kan geven.

Leila

Leila
Je zal zelf maar een orgaan nodig hebben dan ga je ineens heel anders tegen orgaan donatie aankijken. Helaas zijn dit soort clips nog steeds nodig omdat er nog steeds duizenden mensen per jaar sterven aan de gevolgen van orgaan falen.

Dog vs Leaves

Dog vs Leaves
Een beetje saai met een bal gooien en die door je hond laten ophalen is leuk maar je kan dat ook met een hindernis als een pak bladeren spelen. Dat is al sowieso iets moeilijker en met een klein hondje als deze nog fun om naar te kijken ook.

Matchstick Art

Matchstick Art

In 360 uur

In 15 dagen kan je heel veel doen, maar een gebouw van 30 verdiepingen neer zetten die ook nog eens aardbeving proof is, had ik toch niet verwacht!! Alleen een beetje jammer dat het filmpje 2 keer achter elkaar getoond wordt.

Oh, the Places You'll Go at Burning Man

Oh, the Places You'll Go at Burning Man
Burning Man begon in 1986 als een vreugdevuur ter viering van de zonnewende en groeide 11 jaar later uit tot een van de grootste festivals in de Verenigde Staten. Het wordt gehouden in de Black Rock Desert in Nevada en het festival begint op de maandag voor de Amerikaanse dag van de arbeid, en eindigt op de dag van de arbeid zelf. Het evenement wordt altijd afgesloten met het verbranden van een Wicker Man. Een kleine impressie vertelt door de bezoekers van afgelopen jaar..

Elephants Playing Soccer

Elephants Playing Soccer
Olifanten die voetbal spelen het kan allemaal in Nepal zoals te zien op deze videobeelden. Gaat nog rap ook!

Gotye - Cover

Hier op Useloos heb je regelmatig filmpjes voorbij zien komen van meerdere mensen die 1 gitaar bespeelde. Maar zo goed als Walk off the Earth and Sarah Blackwood een cover van Gotye spelen, heb ik nog niet gehoord! Wat een klasse!!

The Discovery of Fire

Vuur speelt een belangrijke rol in ons leven. We verbranden wat af, zowel voor genot als noodzakelijk. Maar hoe is vuur eigenlijk ontstaan? Bij toeval? Of misschien door hele slimme voorvaderen?

Gezichtsbedrog

Sommige dieven zijn zeer brutaal en laten daglicht zich niet tegenhouden om toch wat te stelen. Deze jongeman had een tv op het oog en wist op een hele slimme manier de camera's voor de gek te houden. Pas als hij buiten komt wordt duidelijk wat de buit is en hoe hij deze naar buiten heeft weten te krijgen!

Amazing Video Mapping

Amazing Video Mapping
Video Mapping is cool en wordt de laatste tijd steeds meer gebruikt door grote merken om op een bepaalde plek het publiek te overdonderen met een lichtshow, meestal in 3D, terwijl ze meteen eventjes hun merk promoten. Maar waarom naar buiten als dit alles ook allemaal gewoon in je eigen huiskamer kan, door middel van virtual reality, we reizen eventjes af naar Japan.

Baby Cockatiels' first 30 days

Baby Cockatiels' first 30 days
Eigenlijk zijn alle dieren leuk als ze jong zijn maar als mens kan je maar zelden zo dicht bij komen als bij jezelf in de woonkamer wanneer je valkparkieten een nestje hebben uitgebroed. In deze zeer coole video, de eerste 30 dagen uit het leven van zo'n valkparkiet.

Gebarentaal van een 2-jarige

Gebarentaal blijf ik een fascinerend iets vinden. Als je doof (geboren) bent heb je geen andere keus dan op deze manier met je omgeving te communiceren. Maar dat het al zo jong zo duidelijk kan zijn had ik nooit verwacht. Sommige kids van 2 jaar zeggen niet meer dan bal, mama, papa, opa en oma.

Jamsessie in de metro

Soms kom je mensen tegen waar je gelijk een klik mee heb ondanks dat je deze persoon niet kent. En als je dan zo'n klik heb, en beide een muziekinstrument bij je heb dan kan je wachten op een onverwachts optreden.

Hoaxbuster

Hoaxbuster
Niet alles wat je op het internet ziet of tegenkomt berust op waarheid en er wordt nogal eens een gerucht verspreid via internet wat later van A tot Z gelogen blijkt te zijn. Deze grappig gemaakte video waarschuwt daarvoor.

Derek Ogilvie ontmaskerd?

Je kan er bijna niet om heen in Nederland, het medium Derek Ogilvie. Het VARA-programma RamBam nam de proef op de som en ging naar een van zijn liveshows. De presentatrice kwam bij de microfoon en Derek begon over haar overleden opa, die dus helemaal niet overleden is. Beetje jammer! RamBam begint zijn afleveringen vanaf 9 januari 2012 om 21.55 uur op Nederland 3.

Slingshot Zombiehammer

Slingshot Zombiehammer
Het is 2012, als we de verhalen mogen geloven het laatste jaar van ons bestaan. Mochten de zombies aan de macht komen, dan kan je maar beter goed voorbereid zijn. Met de slingshot zombiehammer!

Rattlesnake Love

20120105-ratelslang.jpg
Ik moet niks van slangen hebben en al helemaal niet van ratelslangen!! Maar ook deze beesten zullen zich moeten voortplanten en elkaar de liefde verklaren. Dat doen ze dan ook in een mooi liefdesspel.

Staying Alive with Vinnie Jones

Staying Alive with Vinnie Jones
Vinnie Jones is een van mijn favorieten Engelse acteurs en speelde onder andere mee in de films : Snatch en Gone in sixty seconds, waarin hij steevast de schurk speelt. In deze PSA voor CPR, brengt hij mensen tot leven in plaats van ze de pan in te hakken.

Pelicans and Flying Rays

Pelicans and Flying Rays
De wonderen wereld van de natuur bij BBC's Eartflight, met de voice over van David Tennant, blijft mooi om te zien dit soort video's.

This'n'That Card Trick

This'n'That Card Trick
Kunstjes uithalen met een pak kaarten is niet echt iets nieuws. Maar sommige mensen zijn zo vingervlug dat ik hem niet meer begrijp.

Huge 48 inch shell firework

Met Oud en Nieuw heb ik heel wat mooi siervuurwerk voorbij zien komen. Maar eerlijk is eerlijk, die Japanners zijn feitelijk de beste in het maken EN in het afsteken van vuurwerk! Wat een prachtig gezicht!

The Boombox Project

Bij ons zijn ze al aardig van het straatbeeld verdwenen, op een paar bouwplaatsen na dan. Maar in Amerika zie je ze nog steeds her en der verschijnen. Voor Cey Adams reden genoeg om er een project van te maken.

Max Zorn Street Art Timelapse

Sommige streetart wordt op een manier gemaakt waarvan je je afvraagt hoe ze dat dan eigenlijk doen. In deze Timelapse laat Max Zorn zijn werk zien. Hij werkt enkel met tape en een scalpel! Erg bijzonder werk.

Fastest money counter in Bangladesh

Er wordt wel eens gezegd: Geld maakt niet gelukkig. Maar het is wel verdomde makkelijk. En als je dan veel geld in handen krijgt dan is het ook weer makkelijk om het snel en secuur te tellen! Wat een snelheid heeft deze man zeg.

Uil is Camerageil

Uil is Camerageil
Ik dacht altijd dat uilen vrij schuwe dieren waren die je al helemaal niet tam kan houden maar dat blijkt toch mee te vallen als ik deze video eens bekijk. Waarschijnlijk ziet deze uil zichzelf op het scherm en het beestje kan er zo te zien ook geen genoeg van krijgen. Lollig!

2011 Told Through Twitter

5 Years of Twitter
Je zou het niet denken eigenlijk maar Twitter was in 2011 populairder dan Facebook en was goed voor bijna de helft van alle pers-aandacht. Tijd dus voor een jaar review zoals het op Twitter stond.

Heb je zelf ook Twitter en wil je Useloos volgen ?! Dat kan hier!

Bloodsports

Bloodsports

Useloos in Cijfers

Useloos in Cijfers
Afgelopen jaar was een goed jaar voor Useloos.com met stijgende statistieken waarvan dit een klein lijstje is met onze meest bezochte items van 2011!

1. Eye of the Leopard (3.432.811 views)
2. Elephant Birth (262.014 views)
3. Sea Life (184.120 views)

In 2011, kwamen er op Useloos, 5.212.241 bezoekers, waarvan 3.697.776 unieke bezoekers met in totaal 7.329.557 paginaweergaves!

When Marines come Home

When Marines come Home
Obama heeft woord gehouden en alle troepen uit Irak terug getrokken en dat levert mooie filmpjes zoals deze op als een marinier herenigd wordt met z'n trouwe viervoeter. Mooi!

Seed

Seed
Winnaar van de beste animated short op het Slamdance 2010 festival is deze shortfilm Seed. Een appel en een ei gaan een competitie aan om de grootste zender te bouwen. Een zeer mooi en sinistere stopmotion animatie van 14minuten. Check!

3Destruct

3Destruct
Als je tegenwoordig een TV gaat kopen dan moet je eigenlijk al wel aan de 3D tv's gaan, al is dat kijken met een brilletje natuurlijk wel irritant. Naar verwachting duurt het niet al te lang meer alvorens je ook zonder brilletje 3D TV kan gaan kijken en om nog maar eens te laten zien hoe cool 3D is, deze clip!

Top 100 Wipeout Fails

Top 100 Wipeout Fails
Het programma Wipe Out kwam ooit eens overwaaien uit Japan en is eigenlijk nooit meer weg van de buis geweest. Bij ons word het uitgezonden op RTL en ik kijk het niet vanwege die oer vervelende voice overs maar dat neemt niet weg dat deze compilatie met daarin de beste fails van het afgelopen jaar leuk is om naar te kijken!

Supermarket Domino

Supermarket Domino
Wat krijg je als een aantal vakkenvullers zich vervelen in een supermarkt? Juist, supermarket domino.

Sketching Electronics

Ik heb totaal geen verstand van elektriciteit en zou dan ook nooit geloven dat je via een tekenlijntje van de ene kant naar de andere kant stroom kan laten lopen waardoor er een lampje gaat branden. Bijzonder!

Happy New Year!!

20120101-2012.jpg

Wij van Useloos wensen iedereen een gezond en gelukkig 2012!!!

Twenty One

20120101-21.jpg
Jarig zijn is al een feestje op zich, maar als je 21 jaar wordt is het wel een hele mijlpaal die je dan toch maar weer even in je zak heb. Dit is toch wel de leeftijd dat je officieel volwassen bent en als volwassenen beschouwd wordt. Daarom een kleine optelling naar 21, speciaal voor hen die 21 geworden zijn.

Body Percussion

20120101-humanbody.jpg
Er zijn heel wat mensen die een bepaald 'talent' hebben wat ze uitvoeren met hun lijf. De ene kruipt in een kistje van 50 x 50 cm, de ander slikt lampbolletjes door en deze jongeman gebruikt zijn bovenlichaam als een drumstel. Wat een snelheid en flexibiliteit!
volgende
vorige