100 Years / Style / East London

20110831-100jaar.jpg
Kleding maken de man is een welbekende uitspraak, maar de kleding veranderd nogal eens in de loop van jaren. We gaan even 100 jaar terug in de tijd en langzamerhand richting deze tijd. Erg leuk gedaan!

Flare Surfing

Golfsurfen blijft gewoon een gave sport. Leuk om naar te kijken en blijkbaar erg leuk om te doen gezien het aantal filmpjes dat te vinden is op het internet. Surfboards met lampjes, camera's, honden, alles is wel te vinden. Maar golfsurfen met de vlam in de pijp had ik nog niet gezien. Of het handig is, geen idee, maar het levert wel spectaculaire beelden op.

World's Largest Water Balloon Fight

20110831-waterballonnen.jpg
Men neemt 175.141 waterballonnen 8.957 mensen en wat krijg je dan?! Een giga waterballonnengevecht dat lijkt op het gevecht in de film BraveHart alleen wat vreedzamer. Het wereldrecord grootste waterballonnengevecht werd op 26 Augustus 2011 gezet in Kentucky.

Melissa The Power of Love

Melissa The Power of Love
Melissa the Power of Love is een kunstproject waaraan 25 artiesten meewerkte en waarin zo'n 35.000 post-it notes werden verwerkt. Gefilmd in stopmotion...

Bob

Bob de hamster denkt de vrouw van zijn leven ontmoet te hebben en probeert haar de zijne te maken alleen zal hij haar daarvoor eerst moeten bijhalen.

Luigiano Paala

20110830-luigiano.jpg
Wat bij de Nederlandse X-Factor niet lukte, probeert Luigiano Paala uit Amsterdam in Engeland. In Nederland belande hij bij de laatste 6, maar wie weet schopt hij het in Engeland een stuk verder. De jury en het publiek zijn in elk geval razend enthousiast!

Backwards Piano!

20110830-piano.jpg
Piano spelen opzich is al lastig laat staan als je achterste voren gaat spelen. Logisch dat je wat foutjes maakt als je zo achterstevoren zit en dat het liedje niet super klinkt omdat je niet bij de pedalen kan, maar wat ziet dat er freaky uit zeg!!!

Hurricane Irene

20110829-irene.jpg

Eyeborg Man Rob Spence

Eyeborg Man Rob Spence
Het leven met ťťn oog is te doen, maar geen pretje. Rob Spence is een man met ťťn oog en ziet dat als een uitdaging om het ontbrekende oog met high-tech materiaal te vervangen. Echt optimaal is het nog niet, maar de beste man is aardig op weg.

Bottle Rocket

Bottle Rocket
Van een fles een raket maken kan op verschillende manieren. Maar er is altijd baas boven baas. Deze man maakt er een dodelijk projectiel van.

90's Dance Acapella medley

90's Dance Acapella medley
De Deense acapella groep Local Vocal ging er eventjes lekker voor zitten en maakte deze coole 90s dance medley. Geheel zonder instrumenten uiteraard.

World's Biggest Swing

World's Biggest Swing
Als je een keertje op 's werelds grootste schommel wilt schommelen dan moet je wel eventjes naar Nieuw Zeeland maar dan heb je ook wat, check hier de Nevis Swing!

Killer Bird Attacks

Killer Bird Attacks
Ook al zien vogels er nog zo lief uit, een ieder die de Hitchcock film The Birds heeft gezien heeft toch zo z'n bedenkingen bij de goedheid van vogels in het algemeen. Neem nou dit allerliefst ogende vogeltje..

Iemand Sushi ?!

Reclame makers in Japan bedenken de vreemdste scenario's om hun waren aan het prijzen en deze reclame voor sushi is daar maar weer eens een goed voorbeeld van.

You're Gonna Miss Me

20110828-plasticbekers.jpg
Bij x-Factor, Holland got Talent en al die andere talentenshows kom je heel wat tegen, maar een meisje met zo'n stem begeleid door een plasticbekertje heb ik nog niet gezien. Althans, wel op het internet, maar niet op tv. Je zou toch denken dat ze daar tussen hoort.

Remote-Controlled Camera

20110828-camera.jpg
Fotografen die in het wild dieren fotograferen nemen soms risico's voor eigen leven. Daar hebben deze mannen wat op gevonden. Om van heel dichtbij foto's te kunnen maken zonder een hele toeter op je camera te hebben, bouwde ze een 'vierwieldrive' vriendje met een camera erop. Het levert mooie plaatjes op!

35 Shades Of Red

20110827-red.jpg

Pilot Evolution

20110827-pilot.jpg
De evolutie van de mens getekend met een balpen komt in een kleine anderhalve minuut voorbij in deze award winning animatie Pilot Evolution.

See No Evil

See No Evil
Graffity is voor sommige mensen een soort vandalisme terwijl het voor andere juist als kunst wordt gezien. Het project See No Evil is een internationaal Street Art event in Bristol, UK waarbij Nelson Street werd omgetoverd tot een urban art project waaraan graffity spuiters als El mac, Tats Cru, Inkie, Damo, Epok One en China Mike hun steentje bijdroegen.

Helpen of doorlopen?!

20110827-ambu.jpg
Er komt steeds meer geweld op straat. Hulpverleners die het te verduren krijgen, maar ook omstanders die een handje willen helpen. Dit alles helpt niet mee bij de keuze helpen of doorlopen, alhoewel NATUURLIJK moet je helpen!!!! Hier een mooi voorbeeld inclusief uitleg van een psycholoog. Bizar!

Tempest Milky Way

20110827-milkyway.jpg
Het is zonde om de uitleg te vertalen. De uitleg van de maker van deze waanzinnige, mooie film! One of the challenges in making this video, was trying to get good storm and star shots. The opportunity doesn't come along very often, the storm has to be moving the right speed and the lightning can overexpose the long exposures. I had several opportunities this summer to get storm and star shots. In one instance, within a minute of picking up the camera and dolly, 70mph winds hit. One storm was perfect, it came straight towards the setup, then died right before it reached it.

500 People in 100 Seconds

500 People in 100 Seconds
500 mensen die een foto vasthouden is niet echt bijzonder, maar als die 500 mensen uiteindelijk onderdeel zijn van een stopmotion creatie, dan is het wel uniek te noemen. Tof verzonnen!

Walking the park

20110826-park.jpg
Er zijn mensen die liever op hun blote voeten lopen dan met schoenen aan, waaronder ikzelf. Maar om veilig over straat te kunnen met blote voeten zullen deze mensen toch iets moeten verzinnen, want je wilt niet graag in de hondenpoep of glas trappen. Misschien dat dit de oplossing is?

Diepzee Duikende Chimp

20110826-chimp.jpg
Ik blijf het bijzonder vinden dat je chimps allemaal aan kan leren. En dan heb ik het niet er over dat je ze leert door een hoepel te springen, maar meer dingen zoals dit.

Loyal Dog

Loyal Dog
Een hond is je beste kameraad en andersom is het baasje ook de beste kameraad van een hond, tot in de dood...

Krishna Janmashtami

20110825-blauw.jpg

Portal: No Escape

20110825-porta.jpg
Soms zijn mensen zo verkikkerd op een videogame, dat hun creativiteit soms op de vrije loop gaat. Deze short movie is zo'n uitspatting van creativiteit. Je zou denken dat 'een fan' van het spel niet echt de skills heeft van een videomaker, maar niks is minder waar. Het is zeker van goede kwaliteit!

Zelfgemaakte doedelzak

20110825-doedelzak.jpg
Het geluid van een doedelzak moet je aanstaan. Je vind het mooi of niet, iets er tussenin is eigenlijk niet mogelijk. Om de kosten van een doedelzak te besparen kan je ook zelf aan het knutselen gaan met een pijpje en een rubberen handschoen.

Making of TRU. Vol. 1

Making of TRU. Vol. 1
Het is toch wat heb je maanden gewerkt aan een nieuw album en dan kan je maar heen hoes bedenken voor je laatste creatie. Geen probleem laat de muziek maar voor zelf bepalen hoe dat eruit moet komen te zien.

Stopmotion Sculpture

Stopmotion Sculpture
En wij maar denken dat kunst weggegooid geld is en de subsidie kraan dicht draaien. Dit beeld, genaamd MŲbius, is een goed voorbeeld dat kunst best cool is en dat je er ook nog eens heel erg interactief mee bezig kan zijn, gefilmd in Melbourne, AustraliŽ.

Above The Dust - The Whistler Bike Park

Above the Dust - The Whistler Bike Park
Op de fiets een tochtje door de bossen maken is rustgevend en tevens goed voor de conditie. Maar het Whistler Bike Park is andere koek. Het park voor de extremisten. Na Dialed is het nu tijd voor Above The Dust!

Illusionist Tony Star - iSight

Illusionist Tony Star - iSight
Goochelen met een kwartje kan elke illusionist wel. Maar sommige, waaronder Tony Star, gaan net een stapje verder.

Keenan Cahill Stare Battle! Doe Mee!

Keenan Cahill Stare Battle! Doe Mee!
Doe mee met de SMART TV Stare Battle en maak elke week kans op een Samsung SMART TV met Home Cinema set. Staar zo lang mogelijk naar een Samsung SMART TV en neem het op tegen internetsensatie & lip syncer Keenan Cahill. Durf jij het aan? Doe dan nu mee!

Say Something Nice to : New York

20110823-megaphone.jpg
De meeste vakanties zijn alweer begonnen en mensen gaan weer naar hun werk. De ene met plezier en de ander zuchtend en kreunend, wachtend tot het weer weekend is. Om deze 'negatieve' houdingen te verzachten wordt het eens tijd om wat leuks/liefs te zeggen, jawel door de megafoon.

Touwtje Springen

20110823-touwtjespringe.jpg
Vandaag gaan we een poosje touwtje springen met Buddy Lee. Niet zomaar touwtje springen, maar professioneel touwtje springen. Althans, daar lijken de kunstjes van Buddy Lee wel op.

Bruce

20110823-bruce.jpg
Een award winning animated short met ene Bruce in de hoofdrol die een "Mammal" (zoogdier) download van het internet wat in dit geval een mini mens is.

The Day the Stadium Spoke

The Day the Stadium Spoke
De commercials van Nike zijn al jaren toonaangevend voor alle andere sport merken en als ze bij Nike in ťťn ding goed zijn dan is het wel een commercial maken met daarin verpakt een onderliggende boodschap. Zo ook in deze Z-Amerikaanse commercial van Nike...

Longest Headspin

20110822-headspin.jpg
Een headspin zie je geregeld voorbij komen bij de freestyle dansers. Maar om het wereldrecord te verbreken moet je minimaal 15 minuten op je hoofd ronddraaien. Onmogelijk hoor ik je denken, nee niet echt, dit meisje kreeg het voor elkaar!

Regina Spektor - Us covert by Janet Devlin

20110822-janet.jpg
Janet Devlin is 16 lentes jong en heeft een dijk van een stem. Op YouTube zette ze al eens wat video's van zangkunsten en nu deed ze ook mee aan X-Factor UK. Ik ben benieuwd hoever ze het gaat schoppen, want ze heeft echt een eigen stemgeluid, maarja, ik ben geen jury!

Lego 3D Printer

Lego 3D Printer
3D printers zijn helemaal de bom en je zou denken, dat je binnen niet al te lange tijd met zo'n 3D printer van alles en nog wat thuis kan uitprinten waarvoor je nu nog de winkel voor in moet. Met LEGO kon je al alles maken en natuurlijk ook een 3D printer..

Back to Solitude

Back to Solitude
Relaties, praat me er niet van. Ben je samen dat is het mot, en ben je alleen dan voel je je eenzaam. Ik zal het wel nooit begrijpen dat relatie gebeuren. In deze short film een laatste date, een laatste kus en een laatste blik in elkaars ogen...

Nederlandse Zomer

20110821-zomer.jpg

Lys Agnes - America's Got Talent 2011

20110821-lysagnes.jpg
Vaak maak je zelf een beeld bij iemand die je ziet, je vult toch automatisch het bekende rolpatroon in. Maar dan vergis je je bij Lys Agnes die mee deed aan America's Got Talent. Want zeg nou eerlijk, jij dacht toch ook dat ze iets van R & B zo gaan zingen?!

Copia A

20110821-copia.jpg
De animaties van tegenwoordig worden steeds beter en beter, zo ook deze. Copia A gaat over een man die iets opmerkelijks ontdekt, maar zodra zijn hebberigheid de overhand krijgt gaat het mis.

UFO Welcome Center

UFO Welcome Center
We reizen eventjes af naar South Carolina naar het kleine stadje Bowman om precies te zijn waar ene Jody Pendarvis woont die een 10 meter hoge UFO in z'n voortuin heeft gebouwd om aliens te verwelkomen nadat hij jaren geleden een ufo heeft zien vliegen en volgens mij is dat niet het enige wat de beste man ziet vliegen. Een mini-docu van Planet Earth!

Hedgehog Bathingtime

Hedgehog Bathingtime
Schijnbaar moeten egels ook gewoon in bad en deze egel lijkt dat niet eens heel erg te vinden. Een egel die in bad gaat, iets wat je niet elke dag ziet...

Afkoelen

20110820-warm.jpg
Als het zomerweer toeslaat dan zijn wij niet de enige die het warm hebben en verkoeling zoeken, ook de Orang-Oetans zoeken verkoeling, maar dat ze dat op zo'n menselijke wijze doen is behoorlijk herkenbaar om te zien.

Oldskool Hooligan

Oldskool Hooligan
De jonge jongens kunnen zich soms druk maken om een slecht fluitende scheidsrechter, maar ook opa kan zich daar mateloos aan irriteren. En dat laat jij dan ook op een toepasselijke manier blijken.

Panda celebrates Birthday

Panda celebrates Birthday
In de San Diego Zoo is panda Yun Zi jarig, en het beestje is twee jaar geworden. De verzorgers legde wat geld bij elkaar om een verjaardagstaart te kopen al vind Yun Zi al die commotie maar een beetje vreemd.

How to make Fire from Ice

How to make Fire from Ice
Een vuurtje maken met ijs, is dat mogelijk ?! Jazeker!

Cool Wallpapers

Cool Wallpapers

Trefbal maar dan anders

20110819-trefabl.jpg
Op school tijdens de gym speelde we regelmatig trefbal. Sommige gooide zo hard dat ik het spelletje eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. Maar als ik deze jongens op een trampolinebaan bezig zie, ziet het er een stuk interessanter uit!

Portal Orange Juice

20110819-limonade.jpg
Sommige kinderen hebben moeite om met een grote, volle limonadekan hun beker vol te schenken, dus voorbijgangers willen wel een handje helpen. Maar ze zijn niet te vertrouwen die kleine kids! Voor je het weet ben je opgenomen met een verborgen camera.

Stop Motion Photographer

We hebbben al diverse mooie stopmotion animaties hier voorbij zien komen op Useloos maar dit is eigenlijk een stopmotion in een stopmotion... Je moet er maar op komen!

En Agosto

En Agosto
Het was twee jaar flink zwoegen en doorwerken maar dan heb je ook wat moeten de makers van de animated short, En Agosto , gedacht hebben. Ga er eventjes lekker languit voor zitten want het duurt een kleine vijftien minuten in 2D en 3D...

Poker

20110818-poker.jpg

Surprise! It's Your Weddingday

20110818-wedding.jpg
Sommige vrouwen raken zwaar gestressed als ze hun huwelijksdag moeten regelen. De mannen hebben vaak weinig in te brengen, maar deze man heeft het even anders aangepakt. Hij had een jaar van te voren al de datum geregeld, daarna heel de bruiloft gefixt terwijl zij van niks wist. Dag stress, hallo gezellige meid!

Met autootjes spelen

20110818-autootje.jpg
Er wordt wel eens gezegd dat mannen kleine kinderen blijven. In dit geval blijkt dat ook zo te zijn, het spelen met autootjes zit zo in de genen dat je het niet meer tegen ka houden.

Poses

Poses
Het begon vorige maand allemaal toen de Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority (ASA) een reeks advertenties met actrice Julia Roberts en supermodel Christy Turlington verboden. De reclames waren naar het oordeel van de commissie te veel opgepoetst en gaven geen reŽle weergave van de werkelijkheid. De shortfilm Poses is een experiment waarin echte vrouwen zich wringen in de soms absurde poses die modellen aannemen. Hoe reageert het normale publiek op straat er op ?!

What Video Games Do Behind Your Back

What Video Games Do Behind Your Back
Vroeger toen gamen nog gewoon simpel was en je in een paar uurtjes een spel kon uitspelen was ik er weleens voor te porren maar tegenwoordig begin ik er geeneens meer aan. Games als Call of Duty speel je niet zomaar eventjes uit en ja ach, vroeger was alles eigenlijk gewoon veel beter. De karakters uit verschillende retro videogames slapen niet en vieren feest terwijl jij ligt te slapen, wie had dat gedacht...

Sleepers

20110817-sleepers.jpg

Newcastle Brown Ale: Shadow Art Installation

20110817-billboard.jpg
Reclames verzinnen en uitvoeren is een vak apart. Het moet mensen gelijk boeien, het moet blijven hangen, niet te irritant zijn en vooral creatief en vernieuwend zijn. Dat hebben de makers van dit billboard goed begrepen. Het resultaat is erg origineel!

Scan tong

20110817-scantong.jpg
De techniek van tegenwoordig is zo geavanceerd dat zelfs boodschappen scannen met de tong tot de mogelijkheden van vandaag behoord. Nee natuurlijk niet, het is gewoon een grap, maar wel een leuke grap! Alleen jammer dat er onder zulke filmpjes altijd dat stomme gelach staat.

Industrial BMX'ing

20110817-bmx.jpg
Er zijn heel wat mensen die knappe kunstjes op een BMX kunnen. Zo ook deze Danny Macaskill. Hij heeft een mooi plekje uitgezocht om zijn kunstjes te vertonen, wat uiteraard super beelden oplevert.

Ramadan 2011

Ramadan 2011

Huis tuin en keuken spin v.s. Giga Wesp

20110816-hoornaar.jpg
Deze huis tuin en keuken spin kom je in Nederland gelukkig niet zo snel tegen, maar het is wel heel bijzonder zoals deze spin een hoornaar (grote wesp) met een giga snelheid weet in te binden! De angel, die trouwens ook erg groot is, zie je nog uit het spinsel steken.

Captain Awesome

20110816-captainawsome.jpg
Dat je nog nooit gehoord heb van deze superheld is niet zo vreemd. Zijn heldendaden pakken heel anders uit dan hij zelf had gedacht. Captain Awesome is een beetje dom.

Last Moments Of A Dragonfly`s Life

Last Moments Of A Dragonfly`s Life
De levensduur van volwassen libellen, Dragonfly, bedraagt bij de meeste soorten gemiddeld zo'n zes tot acht weken. Bepaalde soorten leven echter niet langer dan 2 weken. In deze video de laatste momenten van zo'n libellen die toevallig gefilmd werd door ene Paul Kroeker op het dek van z'n boot.

Tel eens tot 100.000

Tel eens tot 100.000
Ik denk dat dit zo'n beetje de langste video is die op Youtube staat want deze video duurt maar liefst 75 uur. Huh, wat gebeurt er dan allemaal in die 75 uur ?! Niet zo heel veel, ene Jon telt tot 100.000...

More Awesome Bowling Trick Shots

More Awesome Bowling Trick Shots
Het is en blijft een kunst om in ťťn worp al de pins om te gooien bij bowlen. Maar zoals gebruikelijk zijn er ook mensen die hun hand er niet voor omdraaien.

Bodega Cats

20110815-cats.jpg
Ik zelf ben geen kattenmens, tuurlijk zijn de kittens schattig, zolang ze van een ander zijn. Maar door deze video ben ik ze toch op een andere manier gaan bekijken. Je zou er bijna eentje in huis nemen! Misschien een mooie reclame voor asiels?

Hippo Spa

20110815-hippo.jpg
Wie aan Nijlpaarden (of te wel hippo's) denkt, denkt al snel aan modder. Maar ook deze beesten gaan wel eens naar een spa waar hun huid helemaal verzorgd wordt. Ze vinden het heerlijk en de medewerkers van dit beautycentrum krijgen hun waardevolle voedingsstoffen binnen.

Maandag Trailerdag

Maandag Trailer dag
We hebben weer een aantal trailers op een rijtje gezet van films die je niet mag missen.

- Abduction
- Tower Heist
- The Debt
- Point Blank
- The Thing

Meer Trailers op Useloos hier!

Super Slo-mo Surfer! - South Pacific

20110814-slowsurfer.jpg
Er zijn best wat mooie surfplekken op de wereld, maar HawaÔ blijft toch de mooiste volgens Dylan Longbottom. De mannen van BBC filmde hem op een bijzondere wijze. Jammer dat het zo'n kort filmpje is.

In The Fall

20110814-fall.jpg
Bij het lezen van de titel denk je misschien aan de herfst, maar dat heeft er totaal niks mee te maken. Deze animatie geeft weer hoe je leven aan je voorbij flitst in je laatste seconden.

Madagascar Timelapse

Madagascar Timelapse
Het eiland Madagascar ligt nogal ver hier vandaan dus de kans dat je er ooit eens naar toe gaat is vrij klein. In deze timelapse zien we al het moois wat deze groene oase heeft te bieden in vogelvlucht...

Clock DJ

Clock DJ
Een beetje muzikant kan met elk voorwerp wel muziek maken maar de meningen over deejays zijn nog steeds verdeeld. Volgens de een niets meer dan een plaatjes draaier maar wat vind jij, zijn DJ's nu wel of niet muzikanten ?! Deze DJ weet in ieder geval hoe laat het is...

Stop-Motion Portal 2 (Music Video)

20110813-ratman.jpg
Voor een wedstrijd maakte Hae-Joon Lee een stop-motion videoclip voor het nummer "Exile, Vilify" van The National. Jammer genoeg was hij twee weken te laat met inleveren, maar dat mag de pret niet drukken! Het is een videoclip waar je naar blijft kijken.

PenSpinner

20110813-penspinning.jpg
Een beetje met je pen spelen deden/doen we allemaal wel eens tijdens de lessen op school. Voor de een werkt het ontspannend en voor de ander wordt het meer en meer een obsessie om er zo goed mogelijk in te worden. Voor deze jongen geldt het laatste!

Mytho Logique

Mytho Logique
Dit is een al iets ouder afstudeerproject van vijf afstudeer studenten aan de Esma uit 2010 over de Griekse mythologie, die er volgens deze studenten toch iets anders uitzag dan gedacht.

Exposed

Exposed
Foto manipulatie en het werken met layers maar dan in video vorm. Dave Hill legt uit...

Kom Gratis Naar De Masters!

Kom Gratis Naar De Masters!
Ben jij klaar voor ronkende motoren, hoge snelheid en de geur van verbrand rubber? Op 14 augustus racen de beste Formule 3-coureurs op Circuit Park Zandvoort tijdens de RTL GP Masters of Formula 3. Check hier hoe je vrij toegang kunt krijgen tot de Masters, wat er op het programma staat en op welke manier je Circuit Park Zandvoort kunt bereiken! Wanneer? Zondag 14 augustus van 9.00 tot 17.45 uur dus wees er snel bij! Jos Verstappen is het circuit al aan het verkennen.

P.Y.T (A Capella Cover)

20110812-mj.jpg
Het is alweer 2 jaar geleden dat de King of Pop zijn laatste adem uitblies. Maar zijn muziek leeft voort in diverse vormen en verschillende manieren. De ode aan Micheal Jackson in dit filmpje is compleet a capella!

Screwed Up

20110812-screwedup.jpg
Screwed Up is een grappige Stop-Motion over een boutje en een moertje. Zoals ik altijd al roep, op elk potje passen meerdere dekseltjes!

Cone-ing Community Fails

Cone-ing Community Fails
Elke paar maanden is er wel weer een nieuwe internet trend die de wereld verovert en het in de maling nemen van drive-thru medewerkers lijkt sowieso een trend te zijn de afgelopen maanden. Bij cone-ing is het de bedoeling dat je een softijsje verkeerd beetpakt wat nogal een kliederboel geeft en waar sommige medewerkers helemaal niet van gediend blijken te zijn.

Cool Cat

Cool Cat
Katten en vogels zijn gezworen vijanden al lijkt deze kat niet echt onder de indruk van de aanvallen die twee vogels op hem plegen en loopt onverstoorbaar door naar een lekker warm plekje in de zon om daar te genieten van een middagdutje...

Interview With A One-Year-Old

Interview With A One-Year-Old
Een goed gesprek met je kind is zo nu en dan nodig. Deze vader gaat ook even zitten met zijn kleine spruit. Dat het kind nog maar een jaar oud is blijkt voor beide geen probleem te zijn..

The Google+ Song

The Google+ Song
Hoeveel varianten hebben we nu inmiddels van social media? Hyves, Facebook, Twitter, en nu ook nog Google+. Sommige mensen, waaronder ik, vragen zich af wat we daarmee moeten? Deze dame dacht hetzelfde..

Fruits de Mer

Fruits de Mere
Er schijnt niet zo erg heel veel vis meer te zijn in de wereldzeeŽn en sommige soorten worden al jaren ernstig bedreigd. Daarom kan je maar beter zo veel mogelijk vis eten nu het nog kan, deze inktvis denkt daar heel anders over en doet nog een laatste poging om te ontsnappen.

Insert Coin

Insert Coin
Eindelijk weer eens een stopmotion clip die echt de moeite van het bekijken waard is al kan ik niet hetzelfde zeggen van de muziek die eronder zit..

Transformers Dubstep

Transformers Dubstep
Het zijn twee factoren waar je van moet houden. Transformers en Dubstep. Ik kan ze wel waarderen en vooral als je ze combineert..

Ultimate Batting Practice

20110810-honkbal.jpg
Om ergens goed in te worden moet je veel oefenen, heel veel. Maar ook de manier van oefenen heeft invloed op de prestatie! Hoe deze honkballer zijn slag oefent is best bijzonder te noemen.

65,000 CD Landscape

20110810-cds.jpg
Kunst, je heb het in alle vormen en kleuren, maar dat er zo ontzettend veel werk in kan zitten zie je er soms niet aan af. Gelukkig worden er ook steeds meer making off filmpjes gemaakt.

London riots

20110808-london.jpg

Slowmo Owl

Slowmo Owl
Prachtige beelden van een aanvliegende uil in slowmotion, gefilmd met 1500fps.

Tightest Parallel Parking

Tightest Parallel Parking
We horen en zien eigenlijk niet zo veel meer als het om de records gaat van het Guiness book of World records. Zo heel afentoe komt er een filmpje naar buiten op het internet zoals deze parkeer virtuoos Ronny C´Rock die het record file parkeren op z'n naam heeft gezet. Best knap!

13th STREET - Bowlingheads

20110809-bowlingballen.jpg
Bowlen als uitje is eigenlijk altijd wel goed. Ongemerkt wordt je er fanatiek van en met een biertje erbij is het al snel gezellig. Maar al die bowlingballen zijn zo saai!! Ok ze hebben dan verschillende kleuren maar het kan beter!

Super Mario Brothers Swing Dance

20110809-marioluigi.jpg
Super Mario is op dit een begrip. Je kan eindeloos variŽren op het thema en dat wordt dan ook veelvuldig gedaan. Dit is een variant die ik nog niet eerder gezien heb. Op ongeveer 1:10 begint mijn favoriete stukje.

A Musical Weekend

A Musical Weekend

LA Light

LA Light
Los Angeles staat bekend als de entertainment hoofdstad van de wereld. Colin Rich is zes maanden op stap geweest met zijn camera's om een geweldige time lapse te maken van de stad. Zie hier LA Light.

Magic Blue Sand

20110808-blauwzand.jpg
Sommige wetten van de natuur zijn te verslaan! Als je zand in water gooit, wordt het zand nat, maar dit zand is met een bepaald goedje vermengd waardoor het blauwe zand nooit nat wordt. Dit geeft opmerkelijke beelden.

Viva La Vida in LEGO [Coldplay]

Viva La Vida in LEGO
Nog maar een stukje muziek dit keer van Coldplay een Britse alternatieve rockband die bij iedereen onderhand wel bekend is door het nummer Clocks. Voor het nummer Vida La Vida heeft iemand heel wat tijd vrijgemaakt om de volgende clip geheel in Lego te maken. Cool gedaan!

Linkin Park doet Adele LIVE

Linkin Park doet Adele LIVE
Zo'n beetje het bekendste nummer van Linkin Park moet de song "In the End" zijn uit 2001 maar deze Amerikaanse rockband uit Agoura Hills, CaliforniŽ ging lekker door en zijn ook live supergoed. In deze clip coveren ze het nummer Rolling in the Deep van Adele. live tijdens het iTunes Festival 2011.

Wonen op 24 m2

20110807-appartement.jpg
De meeste mensen vinden 24 m2 al een kleine slaapkamer, maar Luke Clark Tyler (architect in Manhattan) vond het groot genoeg om er een volledig appartement van te maken. Lekker minimalistisch en je bent snel klaar met opruimen.

Medicijnenlijst

20110807-pooh.jpg
De meeste van ons kennen Winnie the Pooh wel, hij is een schattig beertje dat gek is op honing en woont samen met zijn vriendjes in het bos. Wanneer je erover nadenkt worden de karakters van Winnie the Pooh een stuk duidelijker als je je voorstelt dat ze alle een psychische aandoening hebben. Dan Meth slaat de spijker op zijn kop met zijn medicijnenlijst.

Dog thats afraid of Water

Dog thats afraid of Water
Wat zijn het toch leuke dieren, en voor sommige mensen zelfs een beste vriend. Ik heb het natuurlijk over honden die zich soms wel wat aanstellen zoals deze hond die bang voor water lijkt te zijn. Gelukkig is het beestje erg inventief!

You're not Alone

You're not Alone
Eigenlijk een best triest verhaal wat deze Kenna ons vertelt aan de hand van kaartjes, de muziek helpt ook...

Trim

20110806-trim.jpg
Ik vraag mij wel eens af of mensen dingen speciaal doen om op internet te zetten of dat ze het sowieso van plan waren en toen besloten om er gelijk maar een filmpje van te maken. In dit geval denk ik het eerste.

Star Tour

20110806-darthvader.jpg
In Disneyland is de nieuwe attractie "Star Tour" geopend. De grote baas zelf kwam even kijken of alles naar wens ging.

Foreplay

Foreplay
Mannen houden niet van voorspel, althans niet de mannen die tot mijn vriendengroep reken. Standup comedian Jim Jefferies heeft er ook zo zijn gedachten over...

Jump

Jump
Wiet is verdriet en van drugs komt niets dan ellende, dat blijkt maar weer uit deze best cool vorm gegeven animatie waarin een drugsrunner nog maar net kan ontsnappen als het drugspand waar hij in zit wordt overvallen door de concurrentie...

Lekker Chillen

20110805-chillen.jpg
Je heb wel eens van die dagen dat je totaal geen zin heb om van de bank af te komen, maar eigenlijk is dat best zonde als het schitterend weer buiten is. Gelukkig zijn daar je vrienden om je op sleeptouw te nemen!

Just Move

null
Drie jongens, 44 dagen, 11 landen, 18 vluchten, 61 duizend kilometer, 2 camera's en bijna een terabyte materiaal. Dat zijn de ingrediŽnten voor de volgende stop-motion.

Save Your Child

Save Your Child
Dat roken slecht is voor je gezondheid weten we onderhand wel door die astma leiers van Stivoro maar niet elke aankomende moeder beseft dat schijnbaar. Ik was al overtuigd door dat filmpje een aantal jaren geleden maar voor de nieuwe generatie is er nu deze PSA...

Megalomania

Megalomania
Hoe ziet de wereld er over een jaar of 50 uit ?! Niemand die het weet maar ik hoop toch echt niet zo als hier in deze geanimeerde clip, Megalomania...

Ramadan Begins

Ramadan Begins

Defending The Vandenberg

Defending The Vandenberg
De USS Vandenberg ligt sinds 2009 diep onder water. Voor freedivers het perfecte podium voor een kat en muis spel..

OutRun - Augmented Reality Driving Game

OutRun - Augmented Reality Driving Video Game
Augmented reality klinkt cool maar het blijft maar een technisch verhaal. Gelukkig zijn er ook mensen die techniek met old skool gamen combineren.

Post Panic Showreel

Post Panic Showreel
Zo afentoe is het gewoon mooi om eventjes te kijken wat er zoal gemaakt wordt met CGI animatie en dat is wat we gaan bekijken in deze showreel van het Amsterdamse productie bedrijf PostPanic...

Golden Age Somewhere

Golden Age Somewhere
We bevinden ons in een tijd waarin veel van wat we doen online gebeurt. In de toekomst zal dat alleen nog maar meer worden totdat de computer helemaal geÔntegreerd en verweven is met bijvoorbeeld je huis. Het lokale wordt het globale en het globale wordt lokaal.

Human Pinball Stop-Motion

Wie was er vroeger niet verslaafd aan die flipperkasten?! Ik wel in elk geval en nog speel ik het wel eens, maar dan virtueel op de pc. Ik vind deze stop-motion dan ook erg gaaf gemaakt!

Underneath

Al heel wat Go-Pro filmpjes zijn de revu gepasseerd op Useloos, maar een Go-Pro onder een skateboard nog niet. Het lijkt wel alsof je door de ogen van een geplet insect kijkt.

Ryan's Playroom

Ryan's Playroom
Als de kamer van je kleine rijp is voor een make over is het natuurlijk simpel om een ander behangetje tegen de muren te plakken. De vader van Ryan is net iets creatiever ingesteld.

South Korean deluge

Fast Food

Ik blijf het vaak apart vinden dat als je chinees gaat halen je nooit lang hoeft te wachten op je eten. Maar na het zien van dit filmpje begrijp ik helemaal hoe het mogelijk is dat je zo snel weer naar huis kan met je bestelling! Dat noem ik nog eens Fast Food.

Godfather Mario vs Angry Birds

Godfather Mario vs Angry Birds
Onze eigenste Super Mario blijkt een maffia boss en hij heeft het zelfs geschopt tot Godfather van zijn familie.. Niet echt iemand op mee te spotten dus en laat dat nou net zijn wat de Angry Birds doen. Tijd voor aktie!

Glee Soldiers Lipdub

Glee Soldiers Lipdub
Het is geen lolletje om te moeten bivakkeren in oorlogsgebied maar de laatste 15 jaar is er eigenlijk altijd wel ergens op de wereld een vuurhaard die gedoofd moet worden. Als je er dan toch zit als soldaat kan je er maar beter het beste van maken, zoals deze unit die een nummer uit de serie Glee lipdubben....

Turning Art into Money

Turning Art into Money
Kunstenaar Dadara volgen we nu al een tijdje en voor zijn laatste project heeft hij een heuse drukpers aangeschaft waarop hij z'n eigen geld drukt.. althans...

Meer info over dit kunstproject hier!

Jump The Shark

Jump The Shark
Als je met een aantal vrienden aan het vissen bent en er komt een haai opdraven, dan doe je naar mijn idee even rustig aan. Deze man denkt daar heel anders over.

Strange Kitty

Sommige katten zijn best rare beesten! Ze trekken soms de gekste bekken en kunnen zich in de raarste bochten wringen. Deze kat spant wel de kroon, want wat hij uithaalt ik heb geen flauw idee.

Vuurspuwende Pony

Speciaal voor de Maker Faire Detroit 2011 werd deze schattige robot pony gemaakt en is te besturen via een wii controller. Maar vergis je niet in dit schattige paardje, want voor je het weet spuwt hij vuur.

Maandag Trailerdag

Maandag Trailer dag
We hebben weer een aantal trailers op een rijtje gezet van films die je niet mag missen.

- Horrible Bosses
- Insight
- Red Tails
- The Idles of March
- Flaming C

Meer Trailers op Useloos hier!
volgende
vorige