The Norway attacks

Birdy

Met het slechte weer worden ook de vogeltjes een stukje knorriger! Deze vogel vertikt het gewoon om opzij te gaan, of zal die gewoon vast zitten met zijn pootje en is het eigenlijk een zielig beestje?

X Games 17 - FMX Best Trick

X Games 17 - FMX Best Trick
De afgelopen dagen werd de 17e X Games gehouden. Van FMX tot auto geweld, alles was aanwezig voor een paar extreme dagen. De beste FMX tricks waren dit jaar van Jackson "Jacko" Strong en Cam Sinclair. Ik doe het ze niet na.

The Lady Gaga Mixtape

The Lady Gaga Mixtape
Lady Gaga is zo'n beetje de meest populaire artiest van het moment en voor de echt fans heb ik een grappige videomix tape gevonden die puik in mekaar zit. Check!

BMW I

BMW I
Volgens sommige inclusief ikzelf de beste en mooiste auto's ooit, door andere verguisd en afgedaan als pooierbak. De meningen over de bolides van BMW lopen uiteen feit is dat BMW meestal voorop loopt in allerlei nieuwe technieken en opties. Nu de strijd om auto's die op elektriciteit rijden is losgebarsten mengt ook BMW zich in de strijd met hun I-serie..

Levi's - Now is our TIME!

Vhils is de tag naam van de Portugese graffiti / street artist Alexandre Farto. Deze Vhils heeft met kleine explosies "Now is our Time" van Levi's gelanceerd in Berlijn.

Ascen Dance

Bij Holland Got Talent zien we soms aparte acts voorbij komen, maar in Amerika spannen ze de kroon. Ik vraag mij af of iemand die ooit gezien heeft, dansen op een klimwand. Bijzonder, maar wel goed!

Earth, Making of a Planet

Earth, Making of a Planet
Het ontstaan van onze planeet de Aarde in zo'n drie en een halve minuut... Best indrukwekkend!

ShoeZeum Guided Tour

ShoeZeum Guided Tour
Ik weet het nog goed, een jaartje of 16, voor de duivel niet bang en elke maand de nieuwste Nike Air maxjes, tja dat waren nog eens tijden. In de USA woont ene Jordy Geller die een obsessie heeft voor sportschoenen van het merk Nike en Jordy heeft ondertussen een heus museum bij elkaar gespaard met zo'n 2000 modellen. Ik zag er een paar voorbij komen die ik zelf ook heb gehad, cool!

Pose Duik

9 Hours Hotel

Dit hotel is een typisch gevalletje van "Only in Japan". Het hotel gaat er van uit dat je maar 9 uur in het hotel verblijft, 1 uur douche, 7 uur slapen en 1 uur rusten. Het zijn dan ook geen kamers die het hotel heeft, maar capsules.

Pixar Medley

Ondanks dat in deze medley niet een nummer van Cars zit, blijft het leuk om naar te luisteren. Helemaal als je niet naar het filmpje kijkt en zelf probeert de raden welk nummer bij welke film hoort.

Bright Siren

Bright Siren
Met de huidige digitale camera's en ander soortig materiaal wat je voor een appel en een ei kan kopen kan tegenwoordig iedereen een videoclip maken. Het gaat er om dat je origineel bent en dat zijn ze bij Androp, een Japanse muziekband. Voor de single Bright Siren afkomstig van hun eerste album Relight maakte ze een videoclip met behulp van 250 flitsende camera's. Hier het eindresultaat!

Soggy Flappy Faces - Slow Mo Guys

Soggy Flappy Faces - Slow Mo Guys
Alles ziet er beter uit in slowmotion dat weet iedereen die een weekje of langer op het internet zit en vandaar ook dat er zelfs een Youtube kanaal is van de Slow Mo Guys die dit keer gekke bekken trekken, in slowmotion natuurlijk.

Evolution Of The Touchdown Dance

Evolution Of The Touchdown Dance
Het is bijna vanzelfsprekend dat een football speler na een touchdown een vreugdedansje doet. Natuurlijk doet elke speler dat op zijn eigen manier. We zetten er een aantal op een rijtje voor je.

Guitar Baby

Guitar Baby
Jong geleerd is oud gedaan zal deze vader gedacht hebben toen hij voor het eerst een gitaar aan zijn baby gaf. En niet zonder resultaat..

Liquid-Do

Liquid-Do
Hoe moeilijk is het om te schilderen ?! Niet zo heel moeilijk als ik zo eens naar deze video kijk waarin ze een machine hebben geprogrammeerd om te schilderen op geluid. In de intro wordt nog eens uitgelegd hoe een en ander tot stand is gekomen..

Jedi GangFight

Jedi GangFight
Vechten is voor mensen die het niet met woorden kunnen redden en uit dommigheid maar wild om zich heen gaan slaan. Waarschijnlijk het meest gepersifleerde film gevecht ooit komt uit de Star Wars films en gaat met lightsabers zoals hier te zien als twee gangs elkaar tegenkomen wat natuurlijk uitdraait op een gevecht.

The Red Willow Supercell

The Red Willow Supercell
Onweer, tornado's, extreme buien, het is en blijft geweld van moeder natuur. Het brengt regelmatig de nodige ellende met zich mee, maar het schouwspel blijft indrukwekkend om te zien.

Tilt-Shift Village

Als je geboren en getogen bent in de randstad, dan kan je je bijna niet voorstellen dat er schilderachtige dorpjes zoals in deze tilt-shift in het echt bestaan!

Little Ice Ice Baby

Voor sommige jonge rappers is Vanilla Ice een grote held. Voor MattyB, een 8-jarige rapper, ging dan ook een wens in vervulling toen hij een cover deed van Ice Ice Baby en Vanilla Ice zelf met hem in de clip meedanst.

Nighttime

Nighttime

The Mp3 Experiment Eight

De flashmob experts van Improv Everywhere hebben weer een nieuw Mp3 Experiment. Laat een paar duizend man dezelfde Mp3 downloaden met diversen opdrachten, en laat ze tegelijk los in New York.

Jesus Turns Water Into Wine

Volgens de bijbel kon Jezus water in wijn veranderen. In deze tijd wordt je voor gek verklaard als je beweerd dat je water in wijn kan veranderen, maar wat als het nou vlak onder je neus gebeurd? Dan kan je er niet meer onderuit zou je zeggen.

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae
In jaar of 20 geleden kreeg je zowat niemand zo gek om in een Skoda te gaan rijden maar na de overname door Volkswagen zit het merk Skoda weer in de lift. Je kan eigenlijk net zo goed een Skoda kopen als een VW, de motoren zijn hetzelfde en alleen de carrosserie is eigenlijk anders. Check eventjes deze mooi gemaakte spot, in papier en stopmotion...

Factory

Factory
Een kickass shortfilm gemaakt door drie studenten van de University of Paris 8, department "Arts & Techologies de l'Image"...

Space Shuttle: The complete missions

Space Shuttle
Afgelopen week was het voor de Space Shuttle de laatste keer dat het ruimtevaartuig terug kwam op de aarde, dit nadat 30 jaar geleden op 12 april 1981 de allereerste het luchtruim koos. In deze short film / docu een overzicht van alle missies....

The Real Wall-E

The Real Wall-E
Hoe cool ben je als je zelf een Wall-E robot in elkaar knutselt die ook nog eens best grappige features heeft... Een howto volgt na de demonstratie..

Ranzige Dixi's

Dat de meeste dixi's op festivals, feestjes, bouwplaatsen, etc. niet erg prettig zijn om gebruik van te maken hebben we allemaal wel een keertje meegemaakt, maar de dixi's op het Fusion Festival zijn zo ranzig dat ze direct bij de stort gebracht kunnen worden. *waarschuwing : bij een zwakke maag zou ik het filmpje even overslaan*

Don't Fool The Tooth Fairy

Het blijft een mooi 'sprookje', je ligt je net verloren tand onder je kussen en de tandenfee komt hem halen in ruil voor een centje. Maar wie denkt dat hij/zij de tandenfee kan bedonderen heeft het mooi mis!

Wingsuit BASE Jumping - Shane Murphy

Wingsuit BASE Jumping - Shane Murphy - Adrenaline Geeks
Wingsuit basejumpen, het blijft gekkenwerk om jezelf in het diepe te storten met als enige redmiddel een stukje doek met wat touwtjes. Maar zeg zelf, dit is toch awesome!

Puff & Puppet

Puff & Puppet
Dat dieren rare wezens zijn en je de meest onverwachte dingen van ze kan verwachten blijkt maar weer uit dit filmpje met een kat en een hagedis die zo te zien de beste maatjes zijn en heerlijk wat in de vensterbank kroelen...

In Time

De film speelt zich af in de toekomst, in een periode waarin geld vervangen is door tijd. Iedere persoon heeft in totaal 25 jaar, maar moet regelmatig tijd afstaan om bijvoorbeeld voedsel te kopen. Als je tijd om is, sterf je, tenzij je tijd bijkoopt of steelt. In Time, met Justin Timberlake in de hoofdrol draait vanaf 28 Oktober in de bioscopen.

Best Day Ever

Best Day Ever
Alhoewel het regent dat het giet op deze treurige zondagmiddag heeft rapper Mac Miller toch een leuk en lekker zonnig klinkend hitje met Best Day ever..

Redneck Amusement Park

Als je als ouder geen tijd kan vinden om met je kind naar een pretpark te gaan, dan haal je het pretpark toch naar het kind toe?! Oke, ik geef toe, het is niet de ideale omstandigheid, maar het kind lijkt het prima naar zijn zin te hebben.

Vunzige Pop

Veel straatartiesten zie je vooral in plaatsjes waar veel toeristen lopen, maar deze pop kom ik toch liever niet tegen als ik met mijn kindjes door de straten loop. Vooral om 'lastige' vragen te voorkomen!

The Evolution of Mobile

Smartphone gebruikers zijn in rep en roer door de aangekondigde nieuwe tarieven van telco's Kpn & Vodafone, nu die met data limieten willen gaan werken. Beetje jammer dus deze shortfilm van Vodafone over de evolutie van de mobiele telefoon die door deze stap terugwaarts voorlopig eventjes op hold blijft staan. Ps. vooralsnog heeft T-Mobile nog niets verandert, whoehoee! Laat ik die nou hebben...

Boot Or Bust

Boot Or Bust
Iedereen wil graag een computer die snel opstart en vooral laptops willen na verloop van tijd nogal eens wat trager worden. Die nieuwe Lenovo laptop start echter in 10 seconden op en omdat te bewijzen gooide ze zo'n laptop uit het vliegtuig, kijk hier hoe het afliep..

Please Watch My Car

Please Watch My Car
Als er een leuke dame vraagt of je even op haar auto wil letten terwijl ze nog even snel iets moet halen, zal je niet snel nee zeggen. Wellicht is het beter om de volgende keer gewoon nee te zeggen.

Overtime

Overtime
Ik denk dat Jim Henson wel eventjes achter z'n oren krabt bij het zien van deze Łbercoole 3D-animatie van Oury!

BMW 3-series Production Assembly Line

BMW 3-series Production Assembly Line
Nog steeds de mooiste wagen, die nog enigszins betaalbaar is, op de weg als je het mij vraagt en in deze cool video zien we hoe al dat moois tot stand komt.

Hond of berggeit?

Zoals sommige mensen last kunnen hebben van een identiteitscrisis, kunnen dieren dat blijkbaar ook hebben. Deze jack russel vind het heerlijk om berg te klimmen samen met zijn baasje. Behoorlijk opmerkelijk als je hem ziet gaan. Wat een held!

32 Shades Of Blue

Dancing Squid Menu

Dancing Squid Menu
Ben je binnenkort toevallig in Hakodate in Hokkaido, Japan, en hou je wel van een beetje aparte seafood schotel? Wellicht is de Dancing Squid iets voor je. Ik sla even over..

The World's Oldest Battlefield Player

De meeste opa's vinden een potje kaarten leuk, een stukje wandelen of een puzzelboekje vol te schrijven, maar Jaap denkt daar heel anders over. Zijn hobby is gamen en maakt daarvoor een promofilmpje!

BB Donut en Poetje

Bij Holland Got Talent komen weer de gekste optredens voorbij. Deze jongen begint met beatboxen, maar zodra zijn vriend met zijn trommel erbij komt onstaat er spontaan een feestje.

Don't Play No Game That I Can't Win

Don't Play No Game That I Can't Win
De officiŽle full length videoclip voor de nieuwe single "Don't Play No Game That I Can't Win (featuring Santigold)" van de Beastie Boys! Deze single komt van het album Hot Sauce Committee Part Two en de video werd directed door Spike Jonze.

Window to the World

Window to the World
Stel je voor dat er in de nabije toekomst een auto bestaat die je niet alleen van A naar B brengt maar waarin je ook nog eens van alles leert al reizende. Toyota Motor Europe (TME) en het Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) kwamen met deze concept car...

Defective Detective

Als je detective bent en achter elk wissewasje een misdaad ziet, dan kan je wel eens heel bedrogen uitkomen zoals de detective in deze super mooie animatie.

High Level Slackliners

Slackliners zijn feitelijk koordansers. Maar koordansers klinkt zo suf en oudbollig, maar als je dit filmpje bekijkt zul je zien dat ze het naar een hoger niveau getild hebben!

Women's World Cup

Angry birds vs Tv-toren Hoogersmilde

Al dagen zijn FM zenders uit de lucht, omdat de TV-toren Hoogersmilde het begeven heeft na een brand. Maar was het wel een brand?? Volgens mij waren het een paar boze vogeltjes!!

Dani Shay - America's Got Talent

Dani Shay is een 22 jarige, vrouwelijke deelneemster van America's Got Talent. Je hoeft geen bril te dragen om de gelijkenis tussen haar en Justin Bieber te zien, tot ergenis van Dani. Daarom neemt ze nu wraak! De volledige versie staat ook online.

Rebecca Black - My Moment

Rebecca Black - My Moment
Met het nummer "Friday" stond youtube sensatie Rebecca Black meteen in alle hitlijsten op nummer 1 en dit is haar laatste single, My Moment!

The Kinematograph

Tomek Baginski's short animated movie The Kinematograph stamt uit een tijd dat de film projector werd uitgevonden en is erg mooi in 3D gemaakt.

Days Of Summer

Days Of Summer

What Are You Listening To? Amsterdam

Hey You! What Song Are You Listening To? Amsterdam Edition
Wanneer je door de stad loopt zijn er legio mensen die met een koptelefoon op lopen. Ben je soms ook niet benieuwd naar wat voor muziek die mensen luisteren? Er is maar ťťn manier om daar achter te komen. Gewoon vragen! Na New York, Londen en Stockholm is nu Amsterdam aan de beurt..

Running On Empty

Running On Empty
Wanneer je in het afgeladen Amerika woont is het moeilijk voor te stellen hoe lege wegen er uit zien. Ross Ching ging in Los Angeles de uitdaging aan om daar een time lapse van te maken. Met succes..

The Movie Guide to Talking Dirty

The Movie Guide to Talking Dirty
De mensen van Filmdrunk zijn weer eens creatief bezig geweest met allerlei bekende en minder bekende films en stelde deze "Guide to Talking Dirty" voor filmgeeks samen.

Monkey vs iPhone

Monkey vs iPhone
Als je een beetje mee wilt doen met de laatste trends ga je liever niet over straat met een oude iPhone 2G maar dat lijkt dit aapje verder niet zo heel erg veel uittemaken.

Play the Hang Drum

Ik blijf de hang drum een zeer bijzonder instrument vinden. Een beetje met je vingers trommelen, het lijkt makkelijk maar dat is het zeker niet. Wat een mooi geluid komt er uit die wok.

Planking of Falling

Ik snap helemaal niks van de rage Planking! Ook heb ik het idee dat het langzaam aan het overwaaien is en de grootste hype eraf is. Toch blijven mensen het proberen, deze dame slaat de plank helemaal mis!

Don't be Fooled - Smurfs 3D

Don't be Fooled - Smurfs 3D
Een van de eerste trailers van de langverwachte Smurfs 3D film die er dit jaar aan zit te komen... En ze lijken zo lief!

Kitten DJ Team

Katten, als ze jong zijn willen ze alles uitproberen en zijn ze zo nieuwsgierig als Aagje, wie dat ook mogen zijn. Deze kittens willen later DJ worden en zijn vast aan het oefenen geslagen.

Baard Kolstad Street Drums

Baard Kolstad Street Drums
Wie regelmatig in een grote stad komt weet dat je op elke hoek wel een muzikaal talent tegenkomt die een paar centen probeert te verdienen. Baard Kolstad is een vak apart. Een jongen die weet wat drummen is.

Architectural Visual Mapping

Architectural Visual Mapping At Kernel Festival
We hebben al verschillende vormen gezien van video projection mapping hier op Useloos. Het blijft geweldig om te zien hoe mensen met een projector een gebouw tot leven kunnen brengen. Zo ook tijdens het Kernel festival.

Let the Arts Roam

20110716-art-roam.jpg
Sommige mensen hebben echt talent maar krijgen domweg de kans niet om zich verder te ontplooien en later wereldberoemd te worden. Gelukkig is er dan nog gewoon de straat waar je je creativiteit kwijt kan.

We are all Connected

We are all Connected
Het laatste spotje van het Wereld Natuurfonds delen we graag eventjes met jullie, voor het goede doel!

Harry Potter and Cats

Sommige filmpjes gaan werkelijk nergens over, maar als je dan iets langer kijkt is het toch wel weer grappig. Dit is er zo eentje. Alle Harry Potter films worden in een minuut door katten samengevat.

Guitar Oscillations Captured with iPhone 4

Het leek een grappig iets, je doet je iPhone in je gitaar en laat deze met de camera naar buiten kijken. Dat zou toch mooie beelden moeten opleveren! Maar wat als grappig begon eindigde als zeer intressant.

2D Photography Rube Goldberg

2D Photography Rube Goldberg
Een Rube Goldberg machine stamp je niet zomaar uit de grond daar gaat wel eventjes wat tijd inzitten. Kijk eventjes mee naar deze toch leuke opstelling in een fotostudio...

A Day in the Life of a Pixar Animator

A Day in the Life of a Pixar Animator
Dit is John Lasseter, werkzaam bij Pixar studio's, je weet wel de studio waar al die coole animatie films vandaan komen zoals o.a. Toy Story en Finding Nemo. In deze short docu van zo'n 25 minuten gaan we een dagje op stap met John...

Lekker een stukje fietsen

Lekker een stukje fietsen op je mountainbike kan zeer relaxed en verfrissend te gelijk zijn. Zeker als je wat stuntjes uithaalt die lijken te lukken. Precies, LIJKEN te lukken.

Dharni & Tom Thum

Beatboxen lijkt wel steeds geavanceerder te worden. Neem nou Dharni uit Singapore en Tom Thum uit AustraliŽ. De geluiden die ze zeer beheerst produceren zijn zo goed dat ik er helemaal blij van wordt.

Skaten doe je gewoon Thuis

Leuk experiment van de franse kunstenaar Gil le Bon Delapointe die een huis ontwierp voor de veeleisende skater waarin alles draait om het skaten.

Back to Basics

Back to Basics
We gaan eventjes creatief doen met papier in deze timelapse video van iemand die allerlei allerdaagse zaken in papier namaakt. Een galerie met het uiteindelijke resultaat vind je hier.

Coca Cola Happiness Machine

Coca Cola Happiness Machine
Coca Cola is niet alleen een lekkere frisdrank, ze weten ook hoe ze hun product moeten promoten. Neem de verrassende Happiness Machine, een Cola machine met net iets extra's. Na Engeland is nu Rusland aan de beurt.

Photography Rube Goldberg

Als fotograaf moet je wel creatief zijn om tot mooie resultaten te komen. Maar wat nou als je al die creativiteit niet alleen in de foto's kan stoppen je nog wat overhoud? Dan kan je altijd nog een mooi introfilmpje voor je site gaan maken.

Coke Around The World

Wie heeft er nooit de droom gehad om een wereldreis te maken?! Een jaar geleden gaf deze jongeman alles op om met zijn spaarcentjes de hele wereld over te gaan. Hij merkte dat overal waar hij kwam je wel Coca Cola kon kopen en met dat gegeven maakte hij een filmpje.

LGBT pride parades

Huwelijksaanzoek

We zijn al diverse huwelijksaanzoeken tegen gekomen. Rare, bizare, romantische en zeer originele, maar deze vind ik dan ook wel weer erg creatief! Het mag dan een viral zijn voor een drankje, maar ik vind hem goed!

Chocolate Printer

Het wordt tijd dat Sinterklaas zijn lettertype eens aanpast van zijn chocoladeletters! Ook Sinterklaas moet met zijn tijd meegaan en daarom Lieve Sinterklaas is dit dť oplossing! De chocolade printer.

Symphony under the sea

Als muzikant wil je natuurlijk overal ter wereld gespeeld hebben, maar dat houd in dat je dan ook op plekken komt waar een publiek wat lastiger is. Neem bijvoorbeeld dit concert onder de waterspiegel.

Synesthesia

Synesthesia
Een zeer vreemde wereld waar muziek uit groente komt en het eten van papier is... strange!

Medal of Honor Cat

Medal Of Honor Cat
Freddie Wong is geen onbekende als het gaat om grafische effecten. Vandaag neemt een kat de hoofdrol in zijn nieuwe clip 'Medal of Honor Cat'.

Blob Jump

Met het mooie weer krijg je zin in waterspelletjes. Wat dacht je ervan om te gaan blobben?! Je legt een luchtkussen in het water, je vriend gaat aan de ene kant liggen en zelf spring je met nog wat vrienden op de andere kant. De kans dat je een WereldRecord haalt is niet zo heel groot, maar behoort wel tot de opties.

De Grammofoon Anno Nu

Je kent ze vast nog wel van een plaatje, de grammofoon. Je legt er een plaatje op en de grote toeter laat het geluid door de kamer klinken. De moderne grammofoon werkt het zelfde, alleen dan met een iPod en een trompet.

Maandag Trailerdag

Maandag Trailer dag
Ik vind het altijd bizar om te zien dat de beste films schijnbaar uitkomen in hartje zomer wanneer niemand er maar over peinst om naar de bios te gaan terwijl dat in de winter weer heel anders is.

- The Change Up
- Bad Teacher
- 11-11-11
- Mission Impossible - Ghost Protocol
- Final Destination 5

Een klein overzicht van films die je MOET zien!

Nootjes zoeken

Als je een dier wat lekkers geeft heb een veel grotere kans dat hij een kunstje voor je doet. Maar als je de nootjes dan verstopt, tsja dan gaan ze die natuurlijk even opzoeken. Bij deze man is het zaak dat hij zijn eigen nootjes vasthoud want anders pakken ze die ook nog eens met hun slurf!

Uiteraard een Rus!

Dat sommige Russen knettergek zijn hebben ze al meerdere malen bewezen, maar wat deze jongen doet is niet alleen knettergek maar ook heeft hij een behoorlijk hoog lefgehalte! Een soort van Russisch Roulette!

Unexpected Turns

Het WTF momentje van vandaag komt in de vorm van een commercial voor een soort van Smint snoepje. Oordeel zelf!

Pets gotta Love'em

Animals gotta Love'em
Dieren zijn de laatste weken veel in het nieuws vanwege het slachtverbod wat nu toch eindelijk van kracht is en waar wij als Useloos crew helemaal achter staan maar wat uiteindelijk toch een beetje een ver van m'n bed show is. Met huisdieren daarentegen hebben we wel iets en ook al is de volgende clip iets aan de korte kant we zien een aantal beestjes in grappige video's voorbij komen in deze compilatie clip...

Dancing Kid

Bij een bepaalde wedstrijden is het voor het publiek een sport om op het grote videoscherm te komen. Hetzij voor de wedstrijd begint, hetzij in de pauze. Dit jochie steelt de show en het publiek vind het fantastisch!

Surfing Dogs

Wat krijg je als je hond dol is op water en kunstjes doen leuk vind?! Precies, een hondenbaywatch!!! Deze hondjes vinden het heerlijk om op een surfplankje de golven af te glijden!

Words With Friends, Bitch

Words With Friends, Bitch
Als je moet gaan rappen aan de hand van scrabble woordjes kan je beter een andere hobby gaan zoeken lijkt me zo.. Al kan het altijd nog erger, OMG!

Tja, dan liever Watsky met deze coole remake van Diddy-Dirty Money & Skylar Grey's - Coming Home..

Super Soaker Flashmob

Super Soaker Flashmob
Flashmobs zijn een beetje uit de laatste tijd en eerlijk is eerlijk we hebben de langste flashmob tijd onderhand wel achter ons gelaten. Zo afentoe komt er nog eens een leuke voorbij en dat heeft dan niet zo veel te maken met de wijze van organisatie maar meer met wat er precies gedaan wordt. Zo lijkt mij deze Super Soacker flashmob op een warme dag helemaal nog niet zo verkeerd...

Animated Short - Blik

Animated Shorts - Blik
Blik is een korte animatie van Nederlandse bodem. Een kort verhaal over een kleine jongen die na een verhuizing gevoelens krijgt voor een meisje. Helaas voor hem is het meisje een stuk ouder..

3D Printer

Bij De Wereld Draait Door had ik al eens een 3D printer in werking gezien. Ze maakte toen een fluitje, maar dit is toch weer een andere techniek dan ze bij DWDD hadden.

Golf Boys

Golf Boys
Ik speel tegenwoordig een balletje golf op de zondagochtend, al is het nog niet op een "echte" golfbaan maar doen we dat gewoon op de hei en als je dacht dat golfers oude mannetjes waren die zich dagelijks stierlijk vervelen en daarom maar massaal naar de golfbaan trekken, heb je het mis. De nieuwe generatie golfers zijn een heel ander slag volk en hebben zelfs een eigen song...

Lion King : Dark Of The Moon

Lion King : Dark Of The Moon
Ik heb de film Transformers 3 toevallig afgelopen week gezien en ik moet zeggen het is een aanrader. Het internet zou het internet niet zijn wanneer er niet gespoofed zou worden en vandaag heb ik een mashup voor jullie gevonden van de Lion King & Transformers Dark of the Moon...

Loaded Weapon

Loaded Weapon
We weten het allemaal, auto rijden is serieuze business. Je moet als bestuurder elk moment je gedachte erbij houden. Dat wordt hierbij nogmaals duidelijk gemaakt..

Follow the Sun

Follow the Sun
Hier op Useloos zijn we niet zo van de nieuwerwetse toons en vinden we eigenlijk de originele tekenfilms van rond de 50er jaren nog steeds het leukst. Zo ook deze showreel van Kansas City based reclame buro MK12 met de animatie Follow the Sun!

Hussars

Hussars
Leuke aktie van Orange UK waardoor iedereen opeens een film held kan worden. Check hier de eerste clip met daarin allerdaagse mensen die zich hebben opgegeven voor Orange Cineday..

First Ever Animated Tattoo

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die een QR code gebruiken als marketing. Maar een tattoo met een QR code is toch wel zeer uniek. Misschien is dit dan wel de eerste, maar zeker niet de laatste!

Pool Paint Party

Wat is er nou mooier als je net een nieuw zwembad heb, nog niet gevuld, en deze op een originele manier laat beschilderen. Nee niet met een kwastje, maar door een groep vrienden op een skateboard.

EVO Dyno Run

EVO Dyno Run
Een standaard Mitsubishi Evolution heeft al een behoorlijk aantal pk's. Een echte liefhebber zet het monster op de Dyno om nog wat meer paarden uit het blok te trekken. Zal hij blij zijn met het resultaat?

PaperBag game

Zodra de verveling toeslaat ga je de raarste dingen bedenken en dus ook de raarste spelletjes. Misschien vind jij het wel leuk, maar ik alleen als ze een biertje op gehad zouden hebben en wat faceplants hadden gehad.

Bote Anna

Toen ik zag hoe dit grote cruiseschip door kleine slootjes vaarde, moest ik gelijk denken aan dat nummer 'Bote Anna'. Geen idee, maar misschien door het regeltje haar naam is anna en ze ligt hier in de sloot.

Knikkerbaan

Als kind zijnde was een knikkerbaan fascinerend, maar als volwassenen kan je ook een knikkerbaan dusdanig maken dat het alsnog fascinerend kan zijn.

Inter // States Timelapse

20110705-interstates.jpg
Een must see voor elke die hard timelapse fan is deze Inter // States video en nog veel meer timelapse video's op Useloos vind je via deze link!

Dental Training Robot

Ik heb een haat / liefde verhouding met m'n tandarts en ben altijd reuze blij als ik op mag staan uit de stoel zonder dat er een boor aan te pas is gekomen. Om tandarts te worden moet er ook geoefend worden en het lijkt me niet dat je daar als proefpersoon heel erg gelukkig van wordt vandaar deze ultra realistische training robot die geen spatje pijn voelt. Uit Japan natuurlijk!

Transformers 3 scene from The Island

Het filmpje circuleert al even op het internet, maar bijzonder is het wel te noemen. Een aantal scenes uit Transformers 3 zijn exact hetzelfde als uit de film The Island (2005). Ok, er is een klein verschil, op de ene foto valt er een transformer op de auto, in de ander een stuk staal.

Leave me Alone!

Al vaker is gezien geweest dat vogels en katten soms toch door ťťn deur kunnen. Maar als je als duif zijnde de kat even flink gaat irriteren, ja dan vraag je erom om opgegeten te worden. Gelukkig houd deze kat het bij een waarschuwing.

Magnus

Magnus
Een oude trein reist door een landschap op weg naar een eeuwen oude stad. Een subliem staaltje animeerwerk voor het afstudeerproject van Dos Santos Nelson & Meradi Omar...

Phonehenge West

Phonehenge West
Dit is Alan Kimble "Kim" Fahey een gepensioneerde telefonie techneut die zo'n 30 jaar bezig is geweest om zijn buitenhuis in Acton, CaliforniŽ omtetoveren tot een wonderland met allerlei sculpturen en andere bezienswaardigheden. Hier een kleine docu over het hoe of wat deze man bewoog dit tot zijn levenswerk te maken...

The Fine Art Of Pinstriping

The Fine Art Of Pinstriping
Als je vandaag de dag een striping op je auto of motor wilt hebben, dan zijn er genoeg bedrijven te vinden die hem kunnen beplakken. Maar hoe zit het met de ouderwetse verf striping? Andy Kawahara is ťťn van de weinige die de kunst onder de knie heeft..

Leaf Blower Kitten Rescue

Leaf Blower Kitten Rescue
Wanneer een kitten op een lastige manier in een pijp vast zit, is er nog maar ťťn oplossing voor de brandweer. Iets verzinnen. Dan komt een bladblazer soms erg goed uit om het beestje te redden..

Robots of Brixton

Robots of Brixton
Het plaatsje Brixton is gedegradeerd tot een gebied waar robots die in London hun werk doen zich gevestigd hebben. De robot populatie groeit en groeit maar door wat leidt tot overbevolking en uiteindelijk uitmond in soortgelijke rellen als dat er in Brixton waren gedurende de jaren '80..

Vivid Sydney 2011

Vivid Sydney 2011
Momenteel vind er in Sydney AustraliŽ het festival van licht muziek en ideeŽn plaatst kortweg Vivid Sydney 2011 genaamd. De franse artiest Superbien verzorgt daar dit jaar een lichtshow waarvan dit de eerste beelden zijn en hij uitlegt hoe hij te werk is gegaan. Er is inmiddels ook een video met de highlights, check het uit!

The Matrix with A Cappella Sound Effects

The Matrix was een film waar ik naar uit keek en meerdere malen gezien heb. Matt Mulholland heeft de film dusdanig bestudeerd dat hij de muziek verving met zijn eigen stem geluid.

Luckiest Squirrel In The World

Stel, je bent een eekhoorntje die van bos naar bos wipt opzoek naar je wintervoorraad en dan moet je ineens een weg oversteken. Althans in dit geval een circuit, dan mag je van geluk spreken dat je er ongeschonden van af komt!

Lego Porsche 911

Lego Porsche 911
Dat je met Lego alles kan bouwen dat weet ieder kind en het wordt nog gekker als ik zo eens naar deze coole video kijk van een op een schaal gebouwde Porsche 911 die zelfs kan rijden en waar nog eens allerlei andere opties gewoon ook blijken te werken, net als in het eggie..

A Love Story

A Love Story
Een liefdesverhaal gefilmd in splitscreen hoe twee geliefden elkaar ontmoeten en de weg die ze daarvoor hebben afgelegd.

Melvin - The Magical Mixed Media Machine

Melvin - The Magical Mixed Media Machine
Een Rube Goldberg machine kennen we waarschijnlijk allemaal wel. In een paar woorden, actie is reactie. Maar Melvin is net even anders. Melvin maakt ondertussen ook nog foto's van de toeschouwers. Best cool!

Stage Diving

Hoe geweldig zal de avond zijn als je naar je favoriete band gaat, daar op het podium je meisje ten huwelijk vraagt en lekker feest met de band op het podium. Helemaal top toch? Ja, maar dan moet je de juiste duik nemen als je wilt stagediven.

Jonah rocks out to Pantera

Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt zeker voor deze peuter die helemaal los gaat op de muziek van Pantera... Geweldig!

Year Off

Year Off
Bij sommige short movies zit er echt een verhaallijn in en bij sommige helemaal niet. Wie kan er ontdekken waar deze short in hemelsnaam over gaat ?!
volgende
vorige