Extreme Skydivers

Het grote Download Debat

Het grote Download Debat
Tot nu toe mogen we in NL eigenlijk helemaal niet klagen als het om het downloaden van films en muziek e.d. gaat maar daar gaat toch echt ooit verandering in komen. Met de verkiezingen in aantocht werd er afgelopen week een heus debat gehouden over het auteursrecht op internet en wat dat verder gaat betekenen in de toekomst voor de NL gebruiker. Zelfs Tim Kuik van Brein was erbij maar wat ik vooral intressant vond was het pleidooi van de hoogleraar Informatierecht Bernt Hugenholtz. Heb je het gemist dan kan je via deze link het hele debat nog eens terugzien.

Don't Stop Believin'

Don't Stop Believin'
Het is helaas maar waar, het TV seizoen 2009/2010 zit er weer op en series als Lost, 24 en Flashforward zijn voorgoed afgelopen. Hier in NL hebben we er weer een bekende Nederlander erbij met deze Jaap die de X-factor 2010 won. Hier een kleine impressie van Jaap mocht je er verder niet naar gekeken hebben dit seizoen.

Mama Appelsap top 50

Wie zaterdags tussen 12:00 en 15:00 zijn radio op 3fm heeft afgestemd, heeft ze al eens voorbij horen komen. De mama appelsapjes van Timur! In het verleden ook wel eens op Useloos gepost, maar nu kan je stemmen op de beste mama appelsap! Geen enkel nummer wordt meer hetzelfde als je eenmaal de Nederlandse tekst erin gehoord heb.

Optical illusion makes animation

Ik heb regelmatig optische illusies geplaatst op Useloos, maar eentje die gelijk een animatie maakt was ik nog niet tegen gekomen.

Art by Ross Brown

Ferrari World

Ferrari houd zich met veel dingen bezig, de F1, mooie en snelle auto's maken en daar komt nu een pretpark bij. Ferrari World komt op 30 minuten afstand van Abu Dhabi op Yas Island. Het beloofd het grootste indoor pretpark van de wereld te worden met circuits, attracties en wereld's snelste achtbaan. De bouw is inmiddels begonnen.

Frazil Ice

Ik denk dat iedereen wel een vorm van de natuur erg kan waarderen. Als ik hier naar kijk lijkt het mij wel waanzinnig om daar een keer naar toe te gaan. Het water wat valt bevriest onderweg, wat een rivier als een slushpuppie veroorzaakt. Zodra het stil ligt bevriest het gelijk weer aan elkaar vast. Een mooi natuurverschijnsel!

Nieuw Familielid

Als er in een gezin een kindje bij komt, kan dat wel eens vervelende gevoelens opleveren bij de kinderen die al aanwezig waren in het gezin. Het is ons lastig voor te stellen hoe dat moet voelen om ineens een jonger broertje of zusje te hebben. In dit filmpje laten ze het even zien, maar dan met volwassenen.

Ozzy Osbourne

Wie wel eens in een wassenbeeldenmuseum is geweest, heeft vast een berg foto's met welke wassenbeelden ze op de foto zijn geweest. Ozzy Osbourne wilde zijn fans even laten schrikken en nam plaats in een wassenbeeldenmuseum.

World's Largest Wind Chime

Veel mensen hebben een wind gong op hun balkon of in de tuin hangen. Het geluid hiervan kan rustgevend zijn, maar wat als je wereld's grootste wind gong bij je buren hangt? Ik weet niet of je dan nog zo blij bent.

Hoverboard

Nu de snakeboards c.q. waveboards helemaal hot zijn, is het misschien niet slim om dit hoverboard aan de jeugd te laten zien. Voor je het weet gooien ze hun dure waveboard aan de kant en schrijven ze Sinterklaas een brief waarin ze een Hoverboard vragen.

Dankbare Hond

Dankbare Hond
Waar het gezegde "ondankbare hond" vandaan komt is voor mij een raadsel als ik zo eens naar deze beelden kijk. Een hond is wat ongelukkig vast komen te zitten aan een hek en lijkt z'n redder toch echt erg dankbaar te zijn. Nice!

Voor Oranje

Voor Oranje, WK2010
We naderen nu toch echt de startdatum van het WK 2010 en ik kan er ook bijna niet langer meer op wachten. Hoever zal Oranje komen en zijn alle spelers wel topfit als je bedenkt dat bijvoorbeeld Sneijder, van Bommel en Robben vorige week nog in de Champions League finale aantraden. Aan de Bredase formatie Op die Fiets zal het niet liggen, zij gaan er helemaal voor met hun hit "Voor Oranje". Meer!

Opera Speedtest

Coole viral van Opera waarin ze hun browser testen op snelheid met hele gewone allerdaagse zaken. Ik heb Opera op m'n iPhone staan en ik moet zeggen het werkt inderdaad vliegensvlug.

Get up and Go

Beste een coole timelapse hierzo met beelden uit Tokyo, Japan gemaakt met Canon 7D stills. De muziek komt van Broadcast 2000 met als titel "Get up and go". Meer info!

Johan en Dario | Wij gaan der voor

Johan en Dario
Natuurlijk mag oranje liefhebber Johan Vlemmix niet ontbreken met een eigen WK lied om onze jongens straks in Zuid Afrika aantemoedigen. Hij doet het samen met zanger Dario in dit toch wel erg lekkere nummer "Wij gaan der voor".

Iron Baby

Iron Baby
Super coole animatie clip hierzo van Patrick Bovin die z'n eigen dochtertje in een Iron Man pak hees en dit kunstwerkje tevoor schijnt tovert. Respect!

1000fps Phantom Skating Shots

1000fps Phantom Skating Shots
Skaten blijft in mijn ogen een aparte sport. Eén stunt, ondanks letsel, blijven proberen tot het uiteindelijk lukt. Mooi om te zien, en al helemaal met 1000fps.

NES Stopmotion

NES Stopmotion
Mensen vergeten weleens hoeveel werk en uren er gaan zitten in het maken van een coole stopmotion clip. Voor deze clip werden namelijk zo'n 7000+ gemaakt en er zit meer dan 120 uurtjes noeste arbeid in. De NES spellen die voorbij komen in sneltreinvaart zijn Kirby's Adventure, Contra, The Legend of Zelda, Metroid, Mega Man 2, and Super Mario Bros. Meer stopmotion..

Mighty Fine Remix

Mighty Fine Remix
Terwijl half Nederland nu aan zijn boterham gaat beginnen schakelen wij over naar de hamburgers. Heel Amerika is gewend dat er dagelijks fast food commercials voorbij komen op tv. Dan kunnen we er maar beter een muzikaal tintje aan hangen toch..

Funny 3D Creatures

Drop Dead Flashmop

Een flashmob wordt vaak geassocieerd met humor, maar dat is niet altijd het geval. Neem deze publiciteitsstunt van Greenpeace. Sta je toch best raar te kijken als dat je overkomt.

WK 2010 | Mijn Nederland 2010

WK 2010
André Hazes is alweer een paar jaartjes dood maar komt toch weer eventjes onder de aandacht dankzij deze nieuwe versie van "Mijn Nederland", om Oranje aan te moedigen. Gisteren tegen Mexico een schamele 2-1 maar dat mag de pret niet drukken, hier staan alle overige WK 2010 songs!

Pepsi Truck Fresh Up

Pepsi Truck Fresh Up
Helemaal tof die nieuwe verfrissende look van Pepsi, maar dan mogen ze de vrachtwagens ook wel eens goed onder handen nemen. Deze graffiti boys zijn alvast aan de slag gegaan..

1 minute Toy Story 3

Gister heeft Disney Pixar 1 minuut van Toy Story 3 vrijgegeven. Nu vind ik persoonlijk deel 1 en 2 zeer de moeite waard en ben nu ook zeker nieuwsgierig geworden naar deel 3!

Knocked out

Dat sporten niet zonder risico is lijkt mij duidelijk. Er zijn zelfs bedrijven die liever niet hebben dat je voetbalt, omdat het blessuur gevoelig is. Maar wat er hier gebeurd is toch wel vrij bizar. Het kan gebeuren, maar je hoort de schop gewoon!

ArcAttack

Met onweer en bliksem moet je nooit onder een boom gaat staan! Maar wat nu als een speciaal pak aan heb wat bliksem aantrekt en dan nog eens 'inslaat' op de beat van de muziek? Ja, dan wordt het een ander verhaal. Een heel gaaf verhaal!

MysteryGuitarMan's Breakfast

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag heb ik mij wel eens laten vertellen. En aangezien de MysteryGuitarMan ook een mens is, moet ook hij ontbijten. Maar zoals we van hem gewend zijn gooit hij alles in een loop wat dan weer een lekker muziekje oplevert.

Hair

Het gaat helemaal nergens over, maar het is wel heel mooi gemaakt. Enige wat ik mij afvraag is: Hoeveel shampoo gaat er doorheen om dit haar te wassen en hoeveel tijd kost het om het klitvrij te maken.

3D Portretten

Jake Bruene

Jake Bruene
Jake Bruene is een creatief man. Niet alleen haalt de beste man overal muziek uit, maar hij maakt er zelfs een sport van om de meest simpele 'instrumenten' te gebruiken. Wat dacht je van een GameBoy voor Michael Jackson's Beat it, en een glockenspiel voor Lady Gaga's Telephone. Cool!

Mario Kart vs Blur

Mario Kart vs Blur
Vandaag de dag worden de PC en game console spellen steeds mooier. Maar is het niet een beetje simpel om een geniale klassieker in de maling te nemen om jezelf beter te laten lijken? Blur zal ongetwijfeld mooier zijn dan Mario Kart, maar ik durf nu al te wedden hij het niet gaat redden om de gameplay van Nintendo te overtreffen..

BP Oil Spil - Rethink Livable

Zo'n 64.000 vierkante kilometer aan olie ligt er ondertussen op zee en dat gaat BP nog een aardige duit kosten lijkt me zo. Prachtig spot hier van de Sniper Twins over deze grootste natuurramp allertijden.

Spoof op deze AT&T commercial!

Tostitos

Tostitos
Chips moet je tegenwoordig dippen waar door de chips zelf eigenlijk zijn gedregradeerd tot eetbare dipsaus opscheplepels. Het merk Tostitos maakt in deze twee coole geanimeerder clips reclame voor hun dips, Salsa en hier de nieuwste van de twee Flame.

Waterproof Notepad

De beste ideeën worden onder de douche of in bad bedacht, althans dat is wat ik hier thuis vaak hoor. Maar je moet oppassen dat je deze goede ideeën niet vergeet als je je aan het aankleden bent. Om dit te voorkomen bestaat er tegenwoordig een waterbestendig notitieblokje met bijbehorende potlood.

House remix van Stud Muffins - 'Anything' 

Via twitter vroeg Ed Struijlaart zich af wat men vond van deze Remix. Nu zijn wij bij Useloos altijd nieuwsgierig en vroegen ons hetzelfde af. Ik vind het een lekker nummer, maar wat vind jij ervan?

Maandag Trailer dag

Maandag Trailer dag
Misschien is elke maandag een beetje hoog gegrepen om een trailerdag te organiseren want de oogst valt de laatste weken een beetje tegen. Toch staan er vandaag zelfs 6 toppers van films als trailer op Useloos.

- The Orphan
- The Unthinkable
- Macgruber
- The Secretariat
- Jonah Hex
- Inception

Robots

Een compilatie van verschillende robots uit verschillende bekende films zaten en vandaag muziek ten gehoor brengen door Eclectic Method, die hier een eigen site hebben met meer van dit soort muziek.

iPad + Velcro = Top!

Met de iPad kun je van alles doen, dat is wel gebleken uit onze vorige postings over de iPad, maar om hem nu te voorzien van klittenband vind ik persoonlijk erg zonde! Eerlijk is eerlijk, het is wel erg creatief gevonden!

SKÅL

Skål is 'een speelgoedje' dat, als het daadwerkelijk bestaat, veel multimedia voorbij gaat. Het kind legt er een object in wat te combineren is met een filmpje, het speeltje wordt gescant en op tv krijgt het kind de film te zien die overeen komt met het object.

The Nashville Flood

Aardig wat rampspoed deze maand met vliegtuigcrashes, grote milieurampen en ook nog eens overstromingen zoals begin deze maand in Nashville, Tennessee. In deze indrukwekkende video krijg je nog eens een indruk wat dat voor gevolgen had voor de lokale bevolking. Er stond al een gallerie met plaatjes hier eerder deze maand.

Lost

Lost
Vanavond gaat in de USA de allerlaatste aflevering van Lost uitgezonden worden die zo'n 2.5 uur gaat duren. Na 6 seizoenen komt er nu dan toch eindelijk een eind aan deze serie wat ik eigenlijk best jammer vind. Er is alvast een promo voor de uitzending van vanavond en in deze geinige clip de cast van Lost als kat die de serie nog eens in het kort samenvatten. Meer Lost hier...

Spring Flooding

Spring Flooding

Greyson Chance - Lady Gaga's Paparazzi

Waarschijnlijk heb je wel eens van hem gehoord of misschien het filmpje al eens gezien, maar de 12-jarige Greyson is een talentje die je niet gemist mag hebben. In de show van Ellen toont hij zijn talent. Hij speelt en zingt een nummer van Lady Gaga, Paparazzi.

Everyday Looper

Wij van Useloos zijn dol op onze iPhones en iPads en dan is dit toch wel weer een hele toffe applicatie! Loops zijn leuk om zelf muziek mee te maken en daar doet deze Fransman dan ook zeker zijn voordeel mee!

Wat een Feest

Wat een Feest, WK2010
We gaan nog eventjes door met onze verzameling WK 2010 liederen collectie aanvullen en vandaag hebben we in dat kader ene Rene Karst die er al vast vanuit gaat dat we wereldkampioen worden. Wat een feest!

Art Attack

Art Attack
Op het Berlijnse, Rosenthaler Platz, een druk kruispunt in het hartje van Berlijn mochten kunstenaars een paar liter verf in verschillende kleuren neerleggen om daarna het effect te aanschouwen wanneer auto's daarover heen reden. Best cool!

Kabluey

Het is vrijdag en het weekend is begonnen voor de meeste onder ons dus is het tijd om lekker je hoofd leeg te maken en ontspannende dingen te doen. Dit filmpje is een mooi begin van jou weekend. Je moet wel de humor ervan in zien, anders valt er weinig te lachen.

What the hell is dit?

Ik heb echt even goed zitten kijken wat het zou kunnen zijn. Ik denk persoonlijk geen hoax, maar een foutje van de natuur. Het lijkt wel een misvormde otter of iets dergelijks. Wat denken jullie? Op het volgende tabblad bij het nieuwsstukje staan nog meer foto's.

Secret Training Camp

Secret Training Camp
Binnenkort gaat het geweld losbarsten in Afrika voor het wereld kampioenschap voetbal. Elk land heeft zijn eigen manier van trainen, maar één ding is zeker. Dit is uitzonderlijk te noemen..

When I am King

When I am King
Tim Knol is inmiddels hard opweg een bekende Nederlander te worden, laatst was hij al eens te gast bij Giel Beelen in de studio en ook op festivals als Lowlands is hij ondertussen geen onbekende meer. Voor z'n laatste single "When I am King" maakte ene Sverre Fredriksen de videoclip geheel in stopmotion met uit hout gesneden vormen met daarop pyrografische tekeningen. Er is ook een making of en die kan je hier bekijken.

Kenny Large voor Oranje

Kenny Large voor Oranje
Het volgende WK 2010 lied is iets wat ongebruikelijker dan de rest maar klinkt wel erg lekker. In elkaar gedraaid door DJ Kenny Large die de laatste tijd goed aan de wegtimmert en het nummer heeft een hoog party gehalte. Misschien niet helemaal echt een Oranje aanmoediger dit lied maar goed is het wel. Het complete overzicht WK 2010 liederen op Useloos vindt je hier.

Graancirkels

Revo Energy Drink: Wall

Er komen de laatste tijd weer wat leuke commercials uit en wij van Useloos zijn gek op commercials! Deze is van een Energie drankje die ze aan de man willen krijgen met een mooie stopmotion van Wall painting.

The Magical Classroom

Steeds meer klaslokalen krijgen een interactief schoolbord. Wat je daar precies mee kan laten ze in deze commercial zien. Ik heb zelf gezien hoe ze ermee werken en voor de kinderen is het helemaal geweldig! Alleen, wat nu als je voor staf het bord moet schoonmaken?

De vernieuwde Eva van Acda en de Munnik

Het journalistieke functioneren van Eva stond eerder deze week ter discussie toen haar liefdesrelatie met strafpleiter Bram Moszkowicz bekend werd. Eva heeft zich gisteren op advies van hoofdredacteur Carel Kuyl teruggetrokken uit Nieuwsuur, maar blijft wel aan als presentatrice van het NOS Journaal. Speciaal voor Eva hebben Acda en Munnik hun nummer "Eva" aangepast en brachten dit bij Giel Beelen ter gehoren in zijn ochtendprogramma op 3FM.

Supergirl Bodypaint

Supergirl Bodypaint
Het duurt eventjes maar het uiteindelijke resultaat mag er zeker wezen. Dit roodharige model wordt in notime omgetoverd tot Supergirl en dat slechts met behulp van wat bodypaint. Knap werk en zeker eventjes aangenaam om naar te kijken.

Arriva Birthday Flashmob

Toch aardig van het Deense vervoerbedrijf Arriva om een van z'n buschauffeurs, die eigenlijk best baalde dat hij moest werken op z'n verjaardag, te verrassen met een heuse flashmob. Hij lijkt er erg van onder de indruk.

Natuurgeweld

Een fikse hagelbui kan behoorlijk beangstigend zijn. Ik zelf heb er vorig jaar een op mijn dak gehad waar ik behoorlijk nerveus van werd. De schade aan de auto en caravan was behoorlijk. En als ik deze hagelbui met hagelstenen zo groot als tennisballen in het zwembad zie kletteren, zou mijn hartslag toch flink even omhoog schieten.

1 Year Old Snowboarder

De zomer komt er aan en de wintersport is voorbij tot ongenoegen van veel sneeuwliefhebbers. Sommige sneeuwliefhebbers geven deze voorliefde voor de sneeuw graag over op hun kinderen. De een doet dat rustig aan door ze eerst mee te nemen naar wintersport en wat sleeën, maar een ander zet hun 1-jarige dochtertje maar wat graag op een snowboard! Het meisje heeft talent!

Craftsman Music Experiment - Craftsman Labs

Muziek maken met alles behalve muziekinstrumenten is momenteel behoorlijk populair. De een doet het met plastic bekertjes, de ander met lege flessen, maar deze meneer doet het met gereedschap.

BBC News Blunders

BBC News Blunders
Kunnen we ons allemaal nog die arme Eva Jinek herinneren die zichzelf onsterfelijk maakte door over haar borsten te praten terwijl ze al in de uitzending was ? Bij de altijd keurige BBC maken ze ook weleens een foutje en daar is dit een 4 minuten durende compilatie van.

The Pen Story 2

The Pen Story 2
Als er één camera merk heer en meester is in het verzinnen van commercials, dan is het Olympus wel. Na de indrukwekkende stop-motion Pen Story komen ze nu met een vervolg. Zie hier The Pen Story 2.

Pixel Building Light Show

Je komt het vaker tegen op internet, mensen die spelen met lichten in kantoorgebouwen. Toch blijf ik het fascinerend vinden! Het is natuurlijk allemaal computer gestuurd, maar ik hou mijzelf liever voor dat er mensen met hun hand aan de aan- en uitknop staan.

Schouder aan Schouder

Schouder aan Schouder, WK2010
We gaan nog eventjes door met het aanvullen van onze collectie WK 2010 liederen zodat we straks met z'n allen ons elftal als twaalfde man al dan niet vanaf onze luie bank kunnen aanmoedigen tot aan de finale rondes om uiteindelijk die wereldbeker te pakken natuurlijk. Dit keer is het de beurt aan Marco Borsato & Guus Meeuwis die het niet overdienstelijke nummer "Schouder aan Schouder" inzongen. Meer WK 2010 liederen hier!

Zombie Walk 2010

Zombie Walk 2010
De allereerste Zombie Walk werd gehouden in Sacramento, California op 19 augustus 2001. Sindsdien heeft eigenlijk bijna elke zelfrespecterende wereldstad zoiets aleens binnen de stadsmuren gehad. Dit jaar was het de beurt aan Praag waar we leuke beelden van hebben. Je zal d'r maar lopen als nietsvermoedende toerist.

Warrior Games

Warrior Games

Toyota's Car Mouse

Sommige fabrikanten blijven zoeken naar een orginele manier om in de publiciteit te komen. Tegenwoordig zie je veel virals op het internet verschijnen die de moeite waard zijn. Dit filmpje is geen echte viral, maar het zet Toyota wel weer even in de belangstelling. En daar gaat het om!

2 Girls & 2 Cups

De laatste keer dat ik girls en cups in 1 zin las was nou niet bepaald smakelijk te noemen. Maar wat deze 2 meisjes met 2 plastic bekertjes doen is absoluut wel een aanrader! Dat we ze nog niet terug gezien hebben bij x-Factor in hun eigen land is onbegrijpelijk.

2 Years in the Life of...

2 Years in the Life of...
Voor 2 jaar lang elke dag een fotootje van jezelf maken om het later achterelkaar te plakken tot een soort van animatie video geeft over het algemeen een leuk effect, ook dit keer.

Made by Cows

Allemaal leuk en aardig natuurlijk dat de boter van Anchor's Butter nog steeds gemaakt wordt van verse koeienmelk maar of de werknemers van deze fabriek zo blij zijn met deze commercial valt te betwijfelen.

Diane Birch - Valentino

Dit is de officiële videoclip van Diane Birch. Ik kende haar eerlijk gezegd niet tot ik deze clip zag. Ik moet zeggen, ik vind het een lekker deuntje, maar de clip vind ik wel geniaal bedacht!

Card Trick

Als je een vlotte babbel heb en met kaarten om kan gaan, dan ligt het voor de hand dat je leuke kaarttrucjes uit kan halen. Omdat de mensen afgeleid worden door je vlotte babbel, kan je de kaarten zo neer leggen dat het verhaal dat je verteld helemaal klopt.

Rockstar

Rockstar
Coole commercial hierzo voor de Sony Bravia tv, waarin een aantal kinderen ineens omgetoverd zijn toch heuse rocksterren. En zoals altijd doet het nummer van Acdc "Thunderstruck" het weer goed.

Bling Bling Bikes

Bling Bling Bikes
Wat te doen als je wel wilt opvallen maar niet echt veel geld hebt om dure sieraden om je nek te hangen of in de duurste auto's te rijden. Je pimpt gewoon je fiets zoals deze gasten uit Oakland, Californie.

Google Logo in Pictures

Google Logo in Pictures
Het logo van mediagigant Google is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar om het logo samen te stellen uit 844 foto's is nog best een uitdaging. We zien het in deze time-lapse video.

URL Performance Art

URL Performance Art
Soms vraag je jezelf wel eens af hoe sommige mensen bepaalde url's hebben verzonnen. Neem als voorbeeld dit filmpje. Maar nu de uitdaging, wie typt hem sneller?

Muziek maken met een Ballon

Toch elke keer weer knap hoe deze Mystery Guitarman elke keer weer muziek weet te maken met alles behalve een gitaar. Dit keer doet hij het met een ballon.

Upside down Guitar Playing

Upside down Guitar Playing
Een instrument bespelen is al knap op zich maar dat was voor deze straatmuzikante schijnbaar nog niet genoeg uitdaging.

Engeltje op de schouder!

Vliegtuigspotters ken ik wel, maar dat er ook treinspotters zijn was mij onbekend. Ze staan met hun camera op een perron te wachten tot de trein die ze willen zien langskomt. Maar je heb als treinspotter zeker een engeltje op je schouder nodig wil je de gevaren overleven!

Frogjump in slowmotion

Kikkers kunnen, in verhouding tot hun grootte, enorm ver springen. Wetenschappers wilde graag weten hoe dit mogelijk is. Om dit te onderzoeken en te zien welke spieren de kikker gebruikt om te springen hebben ze een filmpje in slowmotion gemaakt. Hier is goed te zien waar de sprong begint in het lichaam van de kikker.

Eyjafjallajökull Timelapse

Eyjafjallajökull Timelapse
Hele hordes mensen zijn weeral de dupe van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull die nog steeds as blijkt uit te spuwen waardoor er over sommige stukken van Europa niet gevlogen kan worden. Hier een mooie timelapse van de boosdoener.

Wij zijn voor Oranje

In het kader van de WK 2010 te Zuid Afrika die over enkele weken beginnen vliegen de diverse liedjes om Oranje aantemoedigen je de laatste dagen om de oren. In de aanloop naar het WK probeer ik een aantal van die liedjes hier te verzamelen om op het eind een klein overzichtje te kunnen presenteren. Vandaag is het de beurt aan Harry Vermeegen en Jannes, met "Wij zijn voor Oranje".

Creatief met papier

Journey Across India In 3.4 Minutes

Gister hadden we Le Tour Du Monde in 80 secondes. Nu hebben we een rondrit door India in ruim 3 minuten. En zoals de maker Sam Morrill zelf zegt : “Nearly gave me a seizure, but it’s pretty stunning.”

Driewieler voor volwassenen

Het is nu officieel, sommige mannen worden nooit volwassen! Als je deze lange lummels op een driewielertje snoeihard de berg af ziet gaan, dan begrijp je waarom. Ik geloof vast dat het erg leuk is om het zelf te doen, maar zeg nu eerlijk, het is toch geen gezicht?

Obama on chatroulette

De opzet is erg leuk, we zetten iemand op chatroulette die lijkt op de President van Amerika, Barack Obama en eens zien hoe men gaat reageren. Ik vind persoonlijk niet dat hij heel erg lijkt, maar de mensen aan de andere kant van de cam vinden dat blijkbaar wel.

Kaleidoscope

Een kaleidoscope, wie had hem niet toen hij/zij jonger was. Ik vond de kleuren en beelden die tevoorschijn kwamen altijd erg fascinerend! In dit filmpje heeft men de kaleidoscope in een nieuw jasje gestoken.

Le Tour Du Monde En 80 Secondes

Le Tour Du Monde En 80 Secondes
De wereld rond in 80 dagen is al eerder gedaan. Laten we de boel eens versnellen en wedden dat het dan ook in 80 seconden kan. We doen het in stopmotion. Zie hier Le tour du monde en 80 secondes.

Impossible Motion

Impossible Motion
Soms zit je naar dingen te kijken die je verstand niet kan bolwerken. De illusie van Kokichi Sugihara is zo'n typisch voorbeeld. Oordeel zelf.

Freddy Krueger is Back!

Freddy Krueger is Back!
A Nightmare on Elm Street is dé klassieker onder de horror films, en 20 mei gaat de remake in Nederland in première, en jij kan daar naartoe! Warner geeft namelijk 5 kaarten weg aan degene die in de nacht van 14 op 15 mei, tussen 12 uurs s nachts en 8 uur s ochtends, tenminste eens in de twee uur een bericht achter laat op de A Nightmare on Elm Street Facebook pagina. Maak er een echte horror nacht van, nodig al je vrienden uit, plaats die berichten en wie weet zitten jij en je vrienden op 20 mei bij de première. Om alvast in de sfeer te komen hierbij de Fankit met goodies!

Mommy Rapsody

Mommy Rapsody
We konden maandag al een meisje zien die een liedje zong voor moederdag. Deze moeders zingen liever zelf een liedje, cool!

Kijk ook Mothersday Rap!

Animals in the News

Voetworstelen

Ik heb helemaal niks met voeten, maar sommige mensen zijn juist gek op voeten. Ze maken er zelfs een sport van: Voetworstelen. Geef mij dat biertje maar!

The Technician

The Technician
Een oud mannetje snapt er niets van, op elke tv zender die hij kiest ziet hij dood en verderf en meer van dat soort rampspoed. Hij belt een tv reperateur omdat hij denkt dat er iets mis is met z'n televisie die hem vervolgens uitlegt er weinig aan te kunnen veranderen. Of toch wel ? Gemaakt voor de 6th NFB Online contest. Met subs!

Dancing Dog

Dancing Dog
Ze zeggen weleens dat mensen lijken op hun huisdier/ hond en ik heb weleens mensen gezien waarvoor dat ook echt opgaat. Nou is dit de hond van een gabber en raad eens wat...

Handen wassen op een festival

De wc's op festivals zijn meestal niet om naar huis te schrijven. Er staan lange rijen en zijn vaak te ranzig om er gebruik van te maken. Maar als je dan ook nog eens een biertje op heb, dan kan het zijn dat je je vergist als je je handen wil wassen.

Overhead Projector as a Musical Instrument

Je ziet ze niet veel meer, de muziekdoosjes waaraan je moest draaien voor er geluid uit kwam. Met een overhead projector kan je hetzelfde bereiken. Je kunt dus zeggen dat de ouderwetse muziekdoosjes een flinke upgrade gehad hebben.

Working Mini Cannon

Working Mini Cannon
Een ouderwets kanon is niet meer van deze tijd, maar na wat knutselwerk is het wel een leuke gadget. En vooral in dit formaat!

Mothersday Rap

Mothersday Rap
Gisteren was het moederdag en traditioneel breng je dan tenminste een bezoekje aan je moeder of brengt haar een kadootje. Dit 3 jaar oude meisje besloot dat het ook heel anders kan en maakte een best cool klinkend rapnummer voor haar moeder.

Dancebuster 3000

Dancebuster 3000
Een robot die houdt van Party'en en lekker achter de vrouwtjes aangaat, het moet toch niet gekker worden! Een coole videoclip van Jon Watts en Dane C. Reiley, Dancebuster 3000.

The Mummification Process

Egypte en mummies hebben iets geheimzinnigs. Veel is nog onduidelijk, terwijl andere dingen destemeer duidelijker worden. Neem nu het mummificeren bijvoorbeeld. Daar is nu een heel goed beeld van zoals te zien is in deze korte docu.

Paul Dateh

Een klassiek instrument bespelen zoals een viool, hoeft echt niet suf of saai te zijn. Dat laat Paul Dateh wel zien in dit filmpje. Ik kan even niet meer op het nummer komen, maar het klinkt echt super goed!

New York in 3D

New York in 3D
Ik blijf me elke keer weer verbazen hoe mooi ze steden weergeven in Google Earth. Hadden we eerder al Barcelona in 3D dit keer is het de beurt aan wereld stad New York!

De Foppers - Jabulani

De Foppers - Jabulani, WK2010
Vorige week hadden we het eerste WK 2010 lied en vandaag komt daar deze bij van de Foppers die behalve hun glitterpakken verder niets gemeen hebben met de welbekende Toppers. Het lied zingen ze samen met het Ndlovu Youth Choir en heet Jabulani.

Magic Ball

Ik ben gek op kroeg truukjes en dit is er weer eentje. The Magic Ball, deze bal gaat wel heel langzaam de helling af. Erg apart om te zien. Hoe het nou werkt en hoe je zo'n bal maakt om je vrienden te imponeren, laten ze aan het eind van het filmpje zien.

Walk on Water

Iedereen heeft het al eens geprobeerd, lopen op water. Deze mannen houden zich er al een langere tijd mee bezig en als ik zou eens kijk komen ze een heel eind!!!

Chat-roul-next-er

Chat-roul-next-er
Chatroulette is nu al dé ontdekking van 2010 en inmens populair. Door te drukken op next krijg je elke keer een nieuwe gesprekspartner maar dat moet ook automagisch kunnen bijvoorbeeld met een heuse Rube Goldberg opstelling.

Meer Chatroulette!

Pulpfiction Soundtrack - Live Cover

Pulpfiction Soundtrack - Live Cover
Bij de film Pulp Fiction van producer Quentin Tarantino zit ook een kickass soundtrack vandaar dat Scott Bradlee en Ben Golder de gehele soundtrack nog eens live coveren en dat in slechts 6 minuten. Klinkt goed!

Gumball 3000 2010 Garage Tour

De Gumball 3000 Rally is voor de autoliefhebbers onder ons geen onbekende. Zoals elk jaar stond er nu ook weer een geweldige collectie klaar voor de zeven daagse rit. We nemen de Garage Tour!

Lightheaded

Lightheaded
Een brandende kaars lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar niets is minder waar. Het leven van kaarsvet is nog gecompliceerder dan je denkt.

Will it shred ?

iPad edition Will it shred
Apple heeft het met de iPad makkelijk. De marketing gaat helemaal vanzelf, want de media schrijft, filmt en fotografeert zich drie slagen in de rondte om telkens het allerlaatste iPad nieuwtje te brengen. Maar er is één ding wat we nog niet weten over het plankje: Will it shred ?

Food about you

Food about you
Hét grootste animatiefestival in Frankrijk is het jaarlijks gehouden Annecy Festival waar filmmakers bij een komen om animaties te bekijken en beoordelen. Food about You, is dé teaser van dit jaar en een mooi gemaakte stopmotion animatie clip.

Skatestreaker

Dwergen kom je niet al te vaak tegen op straat. Vreemd is het dan ook als je er ineens eentje tegenkomt op een skateboard die ook nog eens in z'n nakie de boel op stelten zet.

Halo Reach - Birth Of A Spartan

Halo Reach - Birth Of A Spartan
Halo is een trendsetter in de game wereld. Na diverse delen is binnenkort Halo Reach aan de beurt. Om het spel maar meteen in de spotlights te zetten hierbij de extended versie van Birth of a Spartan.

The Cadbury Flake 99 Challenge

Zodra je in een achtbaan stapt moet je al je losse spullen of inleveren of achter een rits stoppen. Doe je dat niet, dan heb je kans dat je spullen in het rond vliegen. Maar hoe zit dat met etenswaren? Met een ijsje ziet dat er ongeveer zo uit.

Darth Vader's voice on the TomTom

Die vrouwenstem van TomTom kan erg vermoeiend zijn. Vaak denk ik: Jaja, bemoei je er niet mee doos! Maar nu kan je dan ook je favorieten StarWars stem krijgen op de TomTom. Dat lijkt mij in elk geval een stukje spannender.

Google Chrome Speed test

Google Chrome Speed test
Ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal niet zo gek ben op Google's webbrowser Chrome, maar ik ben ook nog de enige hier bij USL die op een windowsmachine aan het werk is, en ik ben nog als enige in de weer met Internet Explorer. Chrome verovert langzaam aan wel terrein op IE en ook deze vette viral gaat daar weer een stukje voor zorgen. Er is ook een making of!

Whale learns how to paint

Ik ben zelf niet kapot van dieren die hun kunstjes moeten vertonen voor andere. Al hebben een aantal dieren daar toch wel plezier in. Ik denk dan aan dolfijnen bijvoorbeeld. Deze walvissoort blijkt het erg leuk te vinden om te schilderen en volgens kenners heeft hij nog talent ook.

Drawing v.s. Photo

Als je fotografie en tekenen als hobby heb, moet je dan een keus maken? Nee, je kan deze dingen ook combineren waardoor er mooie, aparte plaatjes ontstaan. Het zijn er helaas niet veel, maar hoop dat er nog meer verschijnen.

Tekenen op een iPad

Tekenen op een iPad
Het fijne aan een iPad is dat je de meeste iPhone apps daar ook gewoon op kan draaien. Zo was het voor deze gast eigenlijk een koudkunstje om al heel snel dit Manga figuurtje te tekenen. Ik vind het vooral knap!

Me & Brutus

Me & Brutus
Dit moet zo ongeveer de grootste Teddy Beer zijn die er op deze wereld rondloopt alleen is het geen teddybeer maar een heuse Grizzly beer van zo'n 400kg. Casey vond Brutus nadat die z'n ouders verloor en voede het jong op totdat ze de beste vrienden werden. Amazing! Meer info..

Feel the Heat

The Fastest LEGO Star Wars story

Het is vandaag niet alleen dodenherdenking, maar het blijkt ook StarWars Day te zijn. Speciaal voor deze dag hebben we het snelst en grappigst vertelde StarWars verhaal! En dan is het nog in "legovorm" ook!

Dodenherdenking 2010, op de Dam

Terwijl iedereen netjes 2 minuten stil was en half Nederland voor de buis naar de dodenherdenking op de Dam zat te kijken, was er een of andere idi-jood die hard schreeuwend het publiek in kwam lopen. Gevolg, massapaniek! Zoals je ziet verliep de aanhouding erg snel!

US Soldaten doen Telephone

US Soldaten doen Telephone
Het lijkt erop dat het wat rustiger wordt in Afghanistan en dat de daar gelegerde soldaten zich best vermaken als we naar deze video kijken gemaakt door Amerikaanse soldaten. Hier het origineel van Lady Gaga.

Don't Rock the Boat - Tilt Shift

Don't Rock the Boat - Tilt Shift
Het was alweer een tijdje geleden maar we hebben weer een coole Tilt Shift video dit keer vanaf de Southbank te London. De Tilt Shift effects zijn later erin gezet met Adobe's Photoshop en er werden zo'n 6000 foto's geschoten in drie dagen tijd waarvan er 2000 in deze animatie verwerkt zitten.

Electronic hand

Als de wetenschap en de technologie de handen in een slaan dan komen daar vaak mooie dingen uit voort. Deze super grote, elektronische hand is daar een voorbeeld van!

Maandag Trailer dag

Maandag Trailer dag
Het valt de laatste weken een beetje tegen wat ik zoal tegenkom aan filmtrailers en dat komt vast omdat we de zomer weer in gaan. Deze 5 vond ik nog het bekijken waard.

- Death and Cremation
- Get Low
- The Scientist
- The Backup Plan
- Splice

Facade Printer

Facade Printer
Een cool apparaat is de Facade printer een machine die door middel van een laser en paintballs muurschilderingen maakt. Check eventjes deze 2 voorbeelden met wat dit apparaat allemaal kan. 1 & 2

Never Knowingly Undersold

Never Knowingly Undersold
John Lewis is een keten van warenhuizen in het Verenigd Koninkrijk en is vergelijkbaar met onze Bijenkorf. In deze grappige tv commercial het leven van baby tot getrouwde vrouw en dat alles in chique kleding van John Lewis.

Damien Walters

Ze zeggen weleens: White man can't jump", maar deze Damien Walters kan springen als geen ander! Hij heeft een compilatie gemaakt van zijn trainingen en nieuwe kunstjes van de afgelopen maanden.

5yr old going the Distance

5yr old going the Distance
Tja, kinderen, ik heb ze niet maar je kan er wel mee lachen. Zo is dit 5 jaar oude meisje helemaal weg van Cake en dan vooral het nummer The Distance die ze graag meezingt op de achterbank.

Kobe Bryant's Biggest Fan

Kobe Bryant's Biggest Fan
Je zou maar een bekende superster zijn en overal ter wereld hordes fans hebben die je in alles wat je doet op de voet volgen. Kobe Bryant is een basketballer in de NBA en is zo iemand, soms tot het enge af.

Robot doet Bal

Robot doet Bal
Knap staaltje engineering van de Japanners Masaaki Kumagai and Takaya Ochiai van het Robot Development Engineering Laboratory, die een robot laten balanceren op een bal.

Mousetrap Never Works

Sommige spelletjes zijn erg grappig verzonnen, maar dan komt het euvel dat het spel niet werkt! In plaats van je frustratie (of beter gezegd kindertrauma) om te zetten in agressie, kan je beter je frustratie omzetten naar muziek.

Tic Tac Tennis

Zolang ik me kan herinneren bestaat het merk Tic-Tac al en het frisse snoepje is in de loop der jaren ook niet echt heel erg veranderd. Er zijn wat smaakjes bijgekomen maar verder is het een ijzersterk merk. In deze stopmotion animatie neemt de mint smaak het op tegen de orange smaak in een tenniswedstrijd.

Here for Good

Here for Good
Mooie commercial van Standard Chartered Bank, een van oorsprong Engelse bank die z'n meeste geld verdiend in de voormalige Britse kolonieën. Het gaat nog niet zo slecht dus met de bankenwereld als ik dit soort fraai vormgegeven spotjes eens bekijk.
volgende
vorige