Business Card Throwing

Tegenwoordig heeft bijna iedereen ze, visitekaartjes. Je kan ze niet alleen weggeven, maar ook weggooien! En als je daar dan heel goed in wordt, dan kan je het misschien opnemen tegen deze kaartjes gooier.

Sony Eyecandy

Sony komt weer met een geniale commercial.Ze maken vooral veel gebruik van slowmotion, verf en kleuren. Zeer mooi gemaakt!

Download de UPS Widget!

Download de UPS Widget!
Download de UPS Widget! Maak 'Track en Trace' van je vrachtzendingen eenvoudig met de UPS widget. De UPS Widget zorgt ervoor dat er automatisch trackingupdates van je zendingen, nieuwsfeeds en informatie over diensten en promoties van UPS direct op je bureaublad verschijnen. Download hem hier, en ervaar hoe eenvoudig track en trace kan zijn! De UPS Widget, altijd in de buurt op je bureaublad!

Mens Underwear

Mens Underwear
Een commercial uit de oude doos die ineens weer een nieuwe ronde doet op het internet maar nog steeds zeer funny is. De slogan van JBS underwear is "Men Don't Want To Look At Naked Men" en dat klopt ook als een bus!

Scarface School Play

Scarface School Play
Wie de film Scarface heeft gezien weet dat het absoluut geen film voor kinderen is. Op school worden regelmatig kleine toneelstukjes gehouden, maar om daar nou de film Scarface voor te gebruiken is wel erg opmerkelijk.

André van Duin is Geniaal

André van Duin is Geniaal
Vanavond was de hele uitzending van De Wereld draait door gewijd aan André van Duin die zijn 45 jarige jublieum viert en in de studio van Matthijs van Nieuwkerk nog maar eens bewees hoe geniaal hij eigenlijk wel niet is. Niet alleen kon je allerlei leuke sketches nog eens terugzien, uitgekozen door zijn collega's, ook liet hij weten dat hij deze zomer weer terug komt op de buis met een nieuwe serie Animal Crackers. Ik zocht nog wat goude ouwe op!

#1 | #2 | #3 | #4 | #5 | #6

IZABO- "On my way"

Dit is de officiële videoclip van Izabo met het nummer On My Way. Dat ze allemaal in het bezit zijn van een iPhone lijkt mij duidelijk. Erg grappig bedacht!

Quitting Smoking Sucks

Quitting Smoking Sucks
Roken moet mogen, en vooral in de horeca toch ga ik deze zomer eens proberen om te stoppen als is dat bepaalt niet eenvoudig. Leuke viral van Nicorette!

Earth Hour 2010

If Video Games were real

Video Games worden grafisch steeds mooier. Sommige mensen hebben meerdere beeldschermen staan om een ultiem gevoel te krijgen als ze een game spelen. Maar wat nu als video games echt waren? Hoe zouden dingen dan lopen en hoe zouden mensen reageren?

Visual Music in Motion

Soms vraag je je wel eens af hoe het eruit zou zien als je muziek visueel maakt. In dit clipje is dat toch redelijk zichtbaar. Wel mooi gemaakt moet ik zeggen.

I'm Here

Een van de vetste shortfilms die je aankomende tijd gaat zien is deze I'm Here van Spike Jonze waar ik verder geen woorden aan vuil ga maken. Kijken nu!

Lady Gaga doet Sesamstraat

Lady Gaga doet Sesamstraat
Lady Gaga heeft weer een nieuwe hit, Telephone dit keer samen met Beyoncé waar weer de nodige spoofs van in omloop zijn. Deze Gaga doet Sesamstraat is zo'n beetje de nieuwste die ik kon vinden en is eigenlijk een mashup. Verzin het maar!

Maandag Trailer dag

Maandag Trailer dag
Deze week geen echte toppers in de trailermaandag maar ik loop al wel warm voor The Sorcerers Apprentice met Nicolas Cage in de hoofdrol. Hopen dat er volgende week een betere oogst is.

- Marmaduke
- The Sorcerers Apprentice
- Animal Kingdom
- Our Family wedding
- The Bounty Hunter

Waterdrops Bugs

Google Street View

Je mag tegenwoordig wel oppassen met Google Street View! Je kan zo dichtbij inzoemen dat je minnaar zijn auto beter in een andere woonwijk kan zetten. Wat dan wel weer fijn is, is dat ze je gezicht onherkenbaar maken. Hier 10 opmerkelijke Street Views.

Chat Roulette Funny Piano Improv

Chatroulette wordt steeds populairder. Een van de bekende gezichten op deze chat is de pianoman. Hij speelt de piano en improviseert een liedje wat op zijn gesprekspartner slaat. Erg grappig gedaan!

Hier deel 1!

Street Corners

Deze straat is omgetoverd in een groot dansfestijn voor de nieuwe commercial van Adidas met muziek van Dee Edwards, Why Can't There Be Love.

Lights Off

Lights Off
Gisteren was het dus Earthhour en had je eigenlijk alle verlichting een uurtje uit moeten doen aldus het plan van de organisators van dit event wat dit jaar voor de 3e keer gehouden werd. Heb je het gemist of gewoonweg vergeten geen nood want in deze coole stopmotion video kan je zelf het licht eventjes uitdoen wat nog best een leuk effect geeft. (thanks Johan!)

A Turing Machine

A Turing Machine
De Turingmachine is eigenlijk een zeer eenvoudig apparaat dat niet meer kan dan in één stap twee verschillende waarden aanpassen. Dit ongelooflijk eenvoudige mechanisme is in staat om elke berekening die kan worden beschreven uit te voeren. Meer info hier!

Arctic Sun

Arctic Sun Tropicana
Het is eigenlijk maar vanzelfsprekend dat wij dagelijks mogen genieten van de zon. Sommige mensen zitten weken zonder zonlicht. Voor Tropicana een mooie uitdaging om een beetje licht in de duisternis te brengen.

Watch My Teeth Grow!

Watch My Teeth Grow!
Een grappige timelapse video van een jong meisje die nog vollop aan het tandenwisselen is en dat op video heeft opgenomen.

ObliqO

ObliqO
De ObliqO is een zogenaamde Personal Urban Vehicle, een soort skateboard maar dan anders. Het ziet er best vreemd uit maar je schijnt er toch aardig mee vooruit mee te komen. Zelfs een stoeprandje is voor dit aparaat geen enkel probleem. Ik heb ze nog niet in NL gezien, iemand meer info ? Drop het in de comments..

The Conductor

The Conductor
Een zeer mooie stopmotion animatie van ene Jeremy Abel waarin een mini robot snachts tot leven komt en een klein mini concert geeft zonder publiek.

Robots

Do You Chat : Not Another Chatroulette

Do You Chat : Not Another Catroulette
De chat sensatie van 2010 is zonder twijfel ChatRoulette. Met een simpele druk op de knop sta je oog in oog met een willekeurige andere chatter van deze planeet. Geweldig idee, maar ook de reclamemensen maken er gretig gebruik van..

Back To The Futurama Hummer

Vandaag de dag denken we steeds vaker na over de natuur en het milieu. De meeste auto's zijn niet echt 'groen' te noemen. Tijd voor kunstenaar Jeremy Dean om de Hummer H2 eens serieus onder handen te nemen.

Apple Girl

Apple Girl
Dit is Apple Girl een Japanse dame die meer doet dan alleen bellen op haar iPhone zo speelt ze in deze clip een nummertje van Lady Gaga, Pokerface.

Logorama

Logorama
In deze geanimeerde wereld komen ineens allerlei logo's tot leven en net zoals in de echte wereld bestaat er ook in deze wereld een verschil tussen goed en kwaad. Mc Donalds is bijvoorbeeld een lastig figuur en hou je van animatie dan moet je deze shortfilm van 16 minuten zeker checken.

Just another day at work

Sommige mensen hebben een baan puur omdat het geld opleverd. Andere hebben van hun hobby hun werk gemaakt. Deze meneer had een taak te volbrengen, een taak die zeer mooi in beeld gebracht is.

Nature

Street Music

Als je op de straat woont zal je toch ergens je geld mee moeten verdienen. Want zonder geld, geen eten of geen peukie. Veel bedelen en andere maken er muziek voor. Deze straatmuzikant verdiend wat mij betreft wel een biefstukje vanavond!

Macro Kingdom

Macro Kingdom
Bij de aankoop van een nieuwe HD videocamera ben je altijd benieuwd hoe hij zal presteren. Deze beste man dacht daar net zo over en ging met zijn 5D-Mark II aan de slag. Best indrukwekkend.

Content-Aware Fill

Content-Aware Fill
Ik leer elke dag weer nieuwe dingen met Photoshop en dat is niet zo vreemd want Photoshop is van oudsher een pakket voor de professional designer en soms is het eventjes fijn om te zien hoe die bepaalde zaken aanpakken.

The Story of Bottled Water

The Story of Bottled Water
Goederen als levensmiddelen in kleinere verpakkingen stoppen is goud geld verdienen. Check maar eens deze uitleg waarin ze water als voorbeeld nemen. Niets beter dan water uit de kraan dus wat ook nog eens beter is voor het milieu.

Auto Smiley

Theo Watson heeft een software programmaatje ontwikkeld met de naam "Auto Smiley". Het principe is eigenlijk heel simpel. Wanneer je webcam ziet dat je lacht, zal hij een smiley plaatsen in het programma waarin je bezig was, zoals mail of in een chat. Je hoeft dus geen :-) meer te tikken! Zal het echt werken?

Music From A Bonsai Tree

Nu heb ik hier thuis ook een Bonsai boompje, maar als ik naar dat boompje kijk denk ik niet gelijk aan muziek. Blijkbaar zit in alles muziek en dus ook in een Bonsai boom! Erg grappig bedacht en het klinkt nog leuk ook.

Nature by Numbers

Nature by Numbers
Allerlei natuurlijke vormen worden in deze clip op een wiskundige manier uitgelegd.

Iditarod 2010

Iditarod 2010

Avatar 2

Avatar 2 Trailer Spoof
Het heeft jaren geduurd, maar Avatar is dan ook een film uit duizenden geworden. Een topper als deze vraagt natuurlijk om een vervolg. Liefhebbers zijn alvast aan de slag gegaan, maar of dat een succes gaat worden is nog maar de vraag.

Eric Whitacre's Virtual Choir

Eric Whitacre's Virtual Choir - Lux Aurumque
Vandaag de dag hoef je niet moeilijk te doen om een koor bij elkaar te krijgen, we hebben immers YouTube. Laat verschillende mensen uit twintig landen hetzelfde nummer zingen en uploaden. En na wat creatief knip en plakwerk is deze virtuele versie van Lux Aurumque een feit.

Diet Coke

Diet Coke
Leuk gemaakte commercial voor Coca Cola's "Diet Coke" met daarin een aantal vrouwelijke poppen die de hoofdrol spelen. Deed me een beetje denken aan deze Engelse Coca Cola commercial van vorig jaar.

Dragonfly DF1 2009

Dragonfly DF1 2009
Ik heb de rest van de Useloos crew eens lief aangekeken en deze Dragonfly DF1 bovenaan m'n verlanglijstje voor verjaardag cadeaus gezet. Uiteraard is deze helicopter weinig vervuilend doordat de Dragonfly op waterstof vliegt, dus wie weet kan ik voortaan gewoon met de chopper naar het werk.

World Water Day

My Neighbourhood Has Been Overrun By Baboons

My Heighbourhood Has Been Overrun By Baboons
Vandaag gaan we weer voor een mooi stukje stop-motion. Eigenlijk clay-motion om precies te zijn. 'My Neighbourhood has been overrun by baboons' is een muziek clip die tevens finalist is geworden tijdens het grootste short film festival ter wereld, TropFest 2010.

Meet Google

Veel mensen geloven in het "Big Brother is watching you" verhaal. Ze hebben expres geen airmiles pas, AHbonus kaar e.d., omdat ze van mening zijn dat hun koopgedrag wordt vastgelegd. In dit filmpje wordt duidelijk hoever sommige dingen kunnen gaan zonder dat je het in de gaten heb.

Dog calms baby down

Als je voor het eerst een kindje krijgt, krijg je er (helaas) geen gebruiksaanwijzing bij en zul je moeten 'overleven' op je instinct. Nu hebben honden een heel sterk instinct en lossen de problemen met een huilde baby op hun eigen manier op.

Maandag Trailer dag

Maandag Trailer dag
Het weekend zit er weer op en dat betekent een verse Maandag Trailer dag waarin we weer diverse nieuwe films aan jullie voorstellen.

- Hubble 3D
- Mega Mind
- The Switch
- Killers
- Hot Tub Timemachine

Kust veilig

Eerst hoor ik op tv dat ik een muts heb met flappen "tot over mijn oren" en vanmorgen kreeg ik een heel raar telefoontje met de vraag of de kust veilig was. Nou schiet mij maar in de kerstboom, het wordt gewoon tijd dat de lente zich aandient!

Chariot Skates

Chariot Skates
Een nieuwe variant op de aloude rollerskates zijn deze Chariot Skates. Deze skates zijn vervaardigd uit carbon fiber wat ze vrij licht maakt en waarmee je vrij eenvoudig en op makkelijke wijze kan manouvreren wanneer je ze zou vergelijken met bijvoorbeeld inline skates. Hier een demonstratie!

French Roast

French Roast
Uitgeroepen tot de best Animated short van 2009 tijdens het Atlanta Film festival 2009 is de animatie "French Roast" een animated short van de Pumpkin Factory.

Google Streetview Japan

Google Streetview Japan
Terwijl je in Europa de meeste steden met Google streetview al kan bekijken lijkt dat voor Aziatische landen als bijvoorbeeld Japan toch ietsje anders te liggen doordat daar de privacy wetgeving net iets anders in elkaar zit. In deze coole stopmotion clip lijkt het alsof Google daar toch iets op gevonden heeft.

What a wonderful Death Metal

What a wonderful Death Metal
Louis Amstrong, de Amerikaanse jazztrompettist, zanger en entertainer is alweer bijna 40 jaar dood maar ik denk dat iedereen zijn liedjes wel kent waarvan het bekendste nummer "A wonderful World" zal zijn. Zelfs nu nog is hij voor veel jonge jazz muzikanten een grote bron van inspiratie en in deze Death Metal mashup van Andy Rehfeldt van het nummer Wonderful World komt hij weer een klein beetje tot leven. De vocals zijn "ingezongen" door The Markness.

Record setters

Pedigree Dogs @ 1000 FPS

Pedigree is wel erg bekend onder de hondenbezitters. Maar om al deze hondenbezitters te overtuigen van hun product heeft Pedigree een waanzinnige mooie commercial gemaakt. Zo zetten ze de hond wel heel mooi op de eerste plaats!

Green Dot Norway: Rinse, Fold and Stack

Green Dot Norway - Rinse, Fold And Stack
We moeten allemaal denken aan een beter milieu anders komen we geen stap verder. Afval recyclen is best oké, maar dat kan je ook op een leuke manier brengen.

Final Fantasy - Chocobo Theme

De talentvolle Zack Kim speelt 2 gitaren tegelijk. Ik heb met verbazing zitten kijken hoe die vingers op de verschillende gitaren glijden. Dan moet je hand coördinatie wel bijzonder goed zijn!

Light Writing Proposal

Ze hebben er 3 nachten over gedaan en laten ons ook zien wat ze gedaan hebben en hoe. Het uiteindelijke resultaat mag er wezen! Ik zou "Ja" zeggen.

Animal Eyes

Lego "freaks"

Ik moet toegeven dat als je eenmaal met lego begint te bouwen dat het behoorlijk verslavend werkt. Gelukkig kan ik mij verschuilen achter mijn zoontje dat hij het zo leuk vind, maar deze volwassenen komen er gewoon voor uit! Wat een giga verzamelingen zeg.

3 Days In Vegas - 7000 Pictures, 0 Video

3 Days In Vegas - 7000 Pictures, 0 Video
Vegas, de stad van de casino's en gokken. Wanneer je een keer naar Vegas gaat mag ik aannemen dat je de filmcamera niet thuis laat. Maar waarom filmen als het ook kan met foto's. Derek Woods laat het je zien in zijn stop motion creatie. 3 Days in Vegas, 7000 foto's, 0 video.

Darth Hour

Darth Hour
Op 27 maart van 20.30u tot 21.30u is het zover, wereldwijd doen dan massaal mensen het licht uit om een positieve statement te maken tegen klimaatsverandering. In dit concept bedacht door het WWF laat zelfs Darth Vader zich eens van z'n beste kant zien.

iPhone 4G

iPhone 4G
Niemand weet nog hoe de nieuwe iPhone eruit gaat zien en dat is ook niet zo raar want Apple weet doorgaans nieuwe releases goed geheim te houden. In deze concept demo een voorbeeldje hoe de nieuw iPhone er wel eens uit zou kunnen gaan zien. Ik zeg cool!

Inburgeringscurse

Welkom bij de Inburgeringscursus in het Engels. Uw Cursusleider Kees van Sliedrecht spreekt over de Nederlandse gewoontes, tradities, huisregels en geschiedenis. Veel succes met uw inburgeringscursus.
| Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 |

Theme Medley

Er zijn zoveel tv-series te vinden op de televisie en elke serie heeft zijn eigen, herkenbare tune. Zet deze tunes is achter elkaar en dan krijg je een medley zoals deze. Eens zien welke Nederlands muziek talent op staat om er een Nederlandse versie van te maken met o.a. GTST en ONM.

Lekker Langzaam

Dat sommige dingen die langzaam gaan zo mooi kunnen zijn, wisten wij van Useloos natuurlijk allang. Lekker Langzaam ook en dus maakte ze diverse afleveringen voor 101 tv. Zo heb je het kussengevecht en het blikje, maar wil meer zien van Lekker Langzaam dan moet je even hier kijken.

Pride and Prejudice and Zombies: Dawn of the Dreadfuls

Commercials voor een boek zie je met enige regelmaat, maar een uitgebreide trailer zoals deze ben ik zelf nog nooit tegen gekomen. Ik heb hem af zitten kijken om te zien of het inderdaad om een boek ging! Ik zou zeggen :"verfilmen die handel".

Fietsenmaker

Als je een fiets gaan kopen dan kom je om in de modellen, kleuren, en mogelijkheden. Dan heb je er een gevonden, maar dan is het zadel eigenlijk niks, of je vind de trappers niet mooi. Daar heeft Beick wat op gevonden. Die laten je zelf je fiets bouwen.

Jouw Chipssmaak In De Winkel

Jouw Chipssmaak In De Winkel
25.000 euro verdienen met het bedenken van een chipssmaak? Kijk, van zulke acties houden wij. Lay’s roept op www.lays.nl iedereen op om een nieuwe chipssmaak te bedenken. De winnende smaak zal als Lay’s Limited Edition in de winkels komen te liggen, de winnaar krijgt 25.000 euro én 1% van de omzet. Doen!

The Pacific

Voor fans van series zoals de met een Emmy bekroonde miniserie "Band of Brothers" heb ik goed nieuws, deze week is er in Amerika een nieuwe serie van start gegaan die The Pacific heet. In tegenstelling tot de serie Band of Brothers speelt deze serie zich niet in Europa ten tijde van de Tweede Wereldoorlog af maar aan de andere kant van de wereld namelijk The Pacific. Het jaar is 1942 en Guadalcanal ligt in het midden van de langgerekte keten van de Salomons - eilanden ten noorden van Australië, in het eerste deel volg je een groep mariniers die als eerste op deze eilandengroep aankomt om daar tegen de Japanse bezetter te vechten. De serie is geproduced door Tom Hanks, Steve Spielberg en Gary Goetzman hetzelfde team als bij "Band of Brothers". Ik heb voor jullie alvast een trailer gevonden en deze serie gaat op 7 april bij Veronica van start. TIP!

Heineken vs Champions League

Heineken vs Champions League
Mannen en voetbal zijn onlosmakend met elkaar verbonden en zeker in een voetbalgek land als Italie. Bij Heineken leek het ze wel leuk om eens te zien hoe mannen reageerde als er plots op dezelfde avond dat Real Madrid tegen Ac Milan moest aantreden in de Champions League vrouwlief andere plannen had gemaakt waar ze eigenlijk niet onderuit konden komen. Duivels!

Paris - Nice 2010

Paris - Nice 2010

The Bank Job

The Bank Job
Wanneer je iets 'verkeerds' doet let je goed op, en zijn je ogen en oren gevoeliger dan anders. Logisch, maar misschien is het slim om wat vaker je zintuigen te gebruiken.

One Minute Fly

One Minute Fly
Hoe oud wordt een normaal gezond mens? Ook al is honderd jaar, dan nog komen we tijd tekort. Hoe zou een vlieg zich voelen die niet langer te leven heeft dan één minuut?

Philippe Faraut

Philippe Faraut
De van origine Fransman zijnde Philippe Faraut kan letterlijk toveren met klei. Nadat hij zijn diploma houtbewerken en het maken van fijne Franse meubelen had behaald aan de school van Germain Sommeillier in Annecy, Frankrijk reisde hij de hele wereld over om uiteindelijk het maken van beelden uit klei tot een zijn specialiteit te maken. In deze demonstratie video zien we hem aan het werk en wil je meer van zijn werk zien dan kan dat hier. Het kan ook allemaal wat eenvoudiger zoals deze robot laat zien.

Painted frame by frame

Painted frame by frame
Altijd al geweten daar er ergens een naamgenoot op de wereld rondliep die wél creatief was en zo is het ook. Kijken we eventjes naar deze 2d stopmotion animatie van ene Alberto Mielgo voor Philips met schilderijtjes die frame voor frame geschilderd zijn en daarna in eens soort van stopmotion animatie achter elkaar gezet. Knap!

Libra Invisibles

Ik ben van mening dat maandverband commercials vaak worden geromantiseerd. Je kan ineens weer van alles zonder dat je ergens last van heb. Nou geloof mij, je wordt er helemaal niet vrolijk van. Tenzij je dit aantreft in je huiskamer, daar zou ik dan weer wel vrolijk van worden.

Jan Vormann

De Duitse kunstenaar Jan Vormann, heeft drie jaar lang de wereld rond gereisd om afbrokkelende gebouwen en monumenten weer op te bouwen met Lego. Zal hij de legoblokjes gesponsord krijgen? Als ik zie wat hij allemaal 'gemaakt' heeft kan dat nog aardig in de papieren lopen.

Trailer Maandag

Maandag Trailer dag
Ik heb weer vijf mooie films uitgezocht die binnekort in premiere gaan in NL bioscopen en vandaag heb ik er ook nog een kleine bonus bij namelijk deze speciale promo van John Travolta's nieuwe film From Paris with Love met twee NL dames in de hoofdrol die onderweg gaan naar Parijs. Hier deel 2.

- How to Train your Dragon
- The Crazies
- Twilight - The Eclipse
- Tron Legacy
- Predators

Mean Girls, Disney Mashup

Mean Girls is een film uit 2004 waarin Lindsay Lohan de hoofdrol speelt als Cady Heron die na 12 jaar in Afrika gewoond te hebben voor het eerst naar een Amerikaanse High School gaat. Iemand was zo creatief om er allerlei beelden uit Walt Disney tekenfilms bijtezetten en dit is het eindresultaat.

Acrylic on Flesh

My Father's Garden By Mirko Faienza

My Father's Garden By Mirko Faienza
Hoe mooi kan de natuur zijn? Wellicht heb je het niet in de gaten, maar je eigen tuin zit vol wonderbaarlijk leven. Zie hier Mirko Faienza's My Father's Garden.

Beautiful Flooded Meadow

Een ondergelopen stuk land kan spectaculaire videobeelden opleveren. Het grappige hiervan is dat je de sneeuwklokjes en een picknicktafel nog zo mooi intact ziet. Kwalitatief een zeer mooi filmpje.

Scary Girl Ghost Prank

Je kan wel eens grapjes uithalen met mensen, maar de kans dat je een keer de verkeerde tegen komt is altijd aanwezig. Dat voelde ook onze ghostgirl.

Scoop Volante

Scoop Volante
Wonen we alleen in het heelal of zijn er nog meer bewoonde planeten in de ruimte. Ondanks de velen mensen die zeggen een Alien gezien te hebben is er nog nooit echt bewijs voor geleverd. Wanneer je een Alien spot wil je die natuurlijk op de foto zetten zodat je onomstotelijk bewijs hebt. Helaas is dat niet zo makkelijk als je zou denken.

Wood Sculpture

Sommige mensen weten van weinig moois veel moois te maken. Neem nou eens de stam van een boom, pak een kettingzaag en ga aan de slag. Ik ben benieuwd of je dan ook dit resultaat krijgt. Ik vrees het ergste.

Building R2-D2

Building R2-D2
Robots zijn cool en zelf een robot hebben is nog cooler al zal het nog wel eventjes duren voordat ze echt ingezet kunnen worden voor allerlei huishoudelijke taken zoals bijvoorbeeld kleren strijken waar ik persoonlijk een takke hekel aan heb. Een van de bekendste robots is R2D2 uit de Star Wars films en in 2 jaar tijd bouwde deze Franco z'n eigen R2D2 robot. Hij hield een videojournaal bij.

Downarchive

Downarchive
Voor de echte fanatieke downloader die niets met nieuwsgroepen of met lang zoeken via Google heeft, maar wel graag alles wilt zien, meemaken en downloaden is er Downarchive. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat er wel op en dagelijks komt er mega veel materiaal bij.

The Very Best of Remi Gaillard

Remi Gaillard is onderhand een beroemdheid en zeker op het internet. Deze Fransman maakt al jaren de straten van Montpellier en omgeving onveilig met z'n grappen en grollen. In deze 12 minuten durende fanmade compilatie zien we nogmaals alle leuke sketches nog een keer voorbij komen. Omdat je van Remi nooit genoeg krijgt hier nog meer Remi op Useloos.com!

Hold Your Horses

Hold Your Horses
Een grappig en originele videoclip voor het nummer "70 Million" van de Frans-Amerikaanse band Hold Your Horses waarin allerlei wereldberoemde kunstwerken voorbij komen. Meer info over deze band vindt je op hun Myspace pagina.

Barcelona in 3D

Barcelona in 3D
De 3d-objecten in Google Earth zijn deels toegevoegd door werknemers van Google, maar het bedrijf hoopt ook op bijdragen van gebruikers van Google Earth. Neem eventjes een kijkje in het Spaanse Barcelona wat inmiddels bijna in z'n geheel in 3d te bezichtigen is. Erg cool!

World Cup Faces

World Cup Faces

Cato - Parkour & Freerunning

Cato - Parkour & Freerunning
Onderhand is parkour of freerunning geen hobby meer, maar simpelweg topsport. Urban gymnastiek waar menig sporter nog een puntje aan kan zuigen. We kijken mee met Cato.

Don't trust Profile pictures

Don't trust Profile pictures
Sociale netwerksites als Hyves en Facebook blijven maar groeien en nemen een steeds belangrijkere rol in sommige mensen hun leven. En dat terwijl je volgens deze viral van Samsung toch echt niet altijd moet afgaan op de foto's die zichtbaar zijn in het zichtbare profiel.

Slovenian Office Prank

Slovenian Office Prank
Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel, dat merkte deze baas ook toen hij terugkwam van een 9 daagse trip uit Cuba en het personeel een kleine verassing voor hem in petto had.

I Say Fever

I Say Fever
Van het Ramona Falls debut album is dit de eerste zeer knap gemaakte videoclip voor het nummer "I Say Fever". De videoclip is gemaakt door Stefan Nadelman die in 2003 nog de Sundance shortfilm winnaar was met z'n 22 minuten durende film "Terminal Bar". Meer info hier.

Mixed Pics

Bagpipes

Bagpipes
Bagpipes, ofwel de doedelzak is van origine een Schots blaasinstrument. Persoonlijk niet mijn smaak, maar het is dan ook een uitzonderlijk geluid waar je van moet houden. Toch zijn er mensen die het instrument nog niet uitzonderlijk genoeg vinden..

Second Wind

Second Wind
Een oude man, een reusachtige kat, een voetbal en blauw licht. Wat hebben die met elkaar te maken ? Je ziet het in deze short film animatie van Ian Worrel.

Vertical

Vertical
20 uur bloed, zweet en tranen met een zogenaamd green screen, geen budget en alleen wat vrienden die hem hielpen om deze kickass trailer Vertical te maken. Dat is wat Sebastian Lopez voor elkaar kreeg met Adobe's After Effects in 1 dag. Niet nodig om te vermelden dat deze Argentijn uiterst getalenteert is in het maken van kickass FX en animatie. De soundtrack werd gemaakt door Brian Byrne en in deze making of kan je zien hoe hij dit deed.

Stella Artois 4%

Biermerken maken doorgaans de coolste commercials denk eens aan Heineken of Bud Light maar de Belgen kunnen er ook wat van met hun nationale trots Stella Artois wat verder niet de drinken is. Deze commercial is erg leuk gemaakt en is voor de 4% variant van het natte gerstnat.

Scenes From Kenya

Scenes From Kenya

Roboplow

Roboplow
Voor de mensen die echt een hekel hebben aan sneeuwruimen is er eindelijk een leuke oplossing. Een knap staaltje techniek, en nog cool ook. De Roboplow!

Hyundai i10 Winnen? Verzin een Slogan!

Hyundai i10 Winnen? Verzin een Slogan!
Het WK voetbal 2010 zal dit jaar in Zuid Afrika plaatsvinden. En om onze jongens van het Nederlands elftal eens goed te laten weten dat wij achter ze staan, komt Hyundai (official partner van WK) met een ludieke actie: verzin je eigen slogan, upload deze op de actiewebsite, en het Nederlands elftal zal deze dag in, dag uit lezen. Hoe? Heel simpel, de beste slogan wordt op de spelersbus geplaatst waarmee het elftal door Zuid Afrika zal gaan reizen. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt de winnaar ook nog eens een Hyundai i10 cadeau! Ga dus snel naar de website en laat je slogan achter...

Teddy FTW

Teddy FTW
Overal waar je maar kijkt komen ineens duiven en teddyberen aangelopen. Een soort invasie dus van teddyberen in deze grappige cycles animatie van Cyriak die benadrukt dat er geen echte teddyberen echt verwondingen hebben opgelopen tijdens het maken van deze clip.

Record Makers 10th Anniversary

Record Makers 10th Anniversary
Sébastien Tellier is een Franse DJ, zanger en acteur. Zijn eerste solo album, L'incroyable Vérité werd uitgebracht onder het Franse label Record Makers, nu 10 jaar later vieren ze de verjaardag van Record Makers met deze fijne geannimeerde, lichtelijk erotische videoclip gemaakt door Mrzyk & Moriceau. Song : Look.

They Don't Care About Us - BeatBox

Sinds de King of Pop overleden is, lijkt het wel of je meer van zijn werk hoort dan voor die tijd. Mensen willen een eerbetoon doen en dat doet deze beatboxer op zijn manier.

Dorito's Stopmotion

Dorito's Stopmotion
Slechts 20 zakken Dorito's chips waren nodig om deze mooie stopmotion animatie te maken waarin zelfs draken en kungfu skills in verwerkt zitten.

Beauty in Engineering

Beauty in Engineering
Toch wel mooi wat ze tegenwoordig allemaal kunnen met computer graphics zoals we in deze showcase voor Audi kunnen zien.

The Toyota Simulator

The Toyota Simulator
Een beetje flauw dit maar als je je altijd al afvroeg hoe het nou zou zijn om in een Toyota te rijden terwijl het gaspedaal blijft steken dan krijg je in deze simulatie toch wel een goed idee.

Sunset Tornado

Sunset Tornado
De natuur kan het ene moment verwoestend zijn en het volgende vredig. Een combinatie van die twee factoren is deze sunset tornado. Schitterend!

Oldest Trick In The World XXXL

Oldest Trick In The World XXXL
Het trucje met het tafellaken is zonder twijfel één van de oudste trucjes die er zijn. Anno 2010 moeten we het wel een stuk spannender maken om indruk te maken. BMW laat het je zien.

DJ Ruth Flowers

DJ Ruth Flowers
Wanneer je aan DJ's denkt, denk je al snel aan snelle jonge gasten die met plezier een feestje bouwen. De 69 jarige DJ Ruth Flowers is een uitzondering op de regel.

Trailer Maandag

Maandag Trailer dag
Vanacht zijn de Oscars voor beste film uitereikt en de film The Hurtlocker was daarbij de grote winnaar, trailer hier. Avatar won slechts 3 van de prestigieuze beeldjes, meer info hier. Op deze maandag zoals je gewend bent weer vijf nieuwe trailers van films die echt de moeite waard zijn.

- Iron Man 2
- Brooklyn's Finest
- Crazy Heart
- The Blind Side
- The After Life

Fast Death Workout

Zuzana Body Rock - Fast Death Workout
Zuzana is geen onbekende bij de buurman en buurvrouw (nsfw). Maar voor een strakke buik ben je bij haar ook aan het goede adres. Wat een lichaam zeg..

Backyard Ice Rink

Backyard Ice Rink
Dat het buiten koud is kan voor de nodige irritatie zorgen. Maar met een hobby als ijshockey is het een geschenk uit de hemel. Geen zin om een ijsbaan op te zoeken? Met een beetje tuin maak je hem gewoon zelf!

Lipdub Galore

Lipdub Galore
Het laatste jaar wordt het internet overspoeld met lipdubs de een nog mooier dan de ander. In dit overzicht vind je de beste lipdubs van 2009 en 2010 nog eens op een rijtje. Het zijn er in totaal een stuk of 15, welke vindt jij de beste ?

Respect the Pouch

Respect the Pouch
Ik denk dat iedereen het juice merk Capri Sun wel kent en daarmee ook de "zakjes" drinken die ze verkopen. In deze compilatie wordt er vooral op aangedrongen respect te hebben voor deze toch wel ouderwetse en totaal niet handige verpakkingsvorm.

MLB Spring Training

MLB Spring Training

Avatar Battle Helicopter in LEGO

Dat lego leuk is om mee te bouwen, vind ik zelfs nog! Dit schaalmodel van de "Battle Helicopter" uit de film Avatar is gemaakt voor een LEGO bouwwedstrijd. Zeer mooi gedaan! Voor de foto's van dit schaalmodel kijk je hier.

Mad Table Beat

Tafelmomenten zijn vaak de momenten in huis waarbij iedereen bij elkaar is en even de tijd voor elkaar neemt. Althans zo was/is het bij ons thuis wel. Tijdens deze tafelmomenten komen er gesprekken op gang waar tijd voor genomen wordt, wordt er veel lol gemaakt onderling en soms wordt er muziek gemaakt zoals bij dit gezin. Kortom, tafelmomenten zijn om te koesteren.

Nog een Heldin

Nog een Heldin
Een zesjarig meisje bedacht zich geen moment toen het huis waar ze in woonde in de brand stond en haar babe broertje van 4 maanden nog binnen bleek te zijn. Ze liep daarbij zelf zware brandwonden op, hier het nieuwsbericht.

Rubiks Cube Poster

Nou zoek ik nog een mooi schilderij of poster voor boven mijn bed. Het laatste waar ik aan zou denken is een afbeelding van een Rubiks Kubus. Totdat ik dit schilderij zag. Zodra je het van meerdere kanten gaat bekijken, speelt optische illusie een grote rol.

Kattenlift

Naar mijn weten zijn katten zeer behendig en hebben ze geen last van hoogtevrees. Maar waarom heeft een kat dan in vredesnaam een lift nodig??!!! Deze lift is speciaal gemaakt voor de desbetreffende kat en daarnaast bediend hij hem nog zelf ook. Het moet toch niet gekker worden.

Sweet Hang Drum Duo

Met een wok kun je niet alleen koken.. keer hem om, ram er een paar deuken in en voila! Hang drum! Deze jongens zijn er goed in!

Big Camera

Bij sommige filmpjes zou je denken dat het een viral is voor een bekend merk. Ook deze zit strak in elkaar en is zeer creatief bedacht. Viral of niet, het blijft een leuke creatie. Je tovert een zeecontainer om tot een gigantisch fototoestel en laat de foto wireless op een gebouw verschijnen.

Wicked Lasers Torch

Wicked Lasers Torch - Scrambled Eggs
Of je nou thuis bent of onderweg, een zaklamp kan altijd handig zijn. Niet alleen voor een beetje licht in de duisternis. Je kan er zelfs je lunch mee maken..

Natural Gas

Natural Gas
Het is onderhand maart en de verwarming staat hier op USL HQ nog steeds aan. Dat gaat nog wat worden dit jaar met de eindafrekening. In Belgie schijnen de energie prijzen nog iets hoger te liggen dat in NL maar ze maken daar wel erg leuk reclame voor natuurlijk gas. De opdracht: maak warmte zichtbaar, er staat ook nog een making of hier.

Het Glazenhuis moet in Leiden komen

Het Glazenhuis moet in Leiden komen
Dit jaar is het feest in Leiden, zo bestaat de universiteit dit jaar 435 jaar en ook het Leidsch dagblad viert z'n 150ste verjaardag. Leiden staat dit jaar officieel geregistreerd als kandidaatstad en studenten, en zelfs bekend Leidenaar Alexander Pechtold, smeken in deze variant op het welbekende nummer Beggin' van Madcon om het Glazenhuis van 3FM Serious Request naar Leiden te halen. Leuk!

Holi 2010

Holi 2010

Tik Tok - Star Wars Spoof

Tik Tok - Star Wars Spoof
Best een lekker nummer dit Tik Tok van Kesha waar inmiddels de nodige spoofs van gemaakt zijn maar waarvan deze Star Wars themed versie toch wel onder de categorie Epic valt.

Pivot

Pivot
Een man maakt foto's en is plots getuige van een moord hij zet de moordenaar op de foto maar moet daarna rennen voor zijn leven. Een kick ass animatie van eigen bodem gerealiseerd met o.a. steun van het Nederlands fonds voor de film door Kevin Megens, Floris Vos, Arno de Grijs, André Bergs en geproduceerd door Il Luster produkties. Meer animatie op USL hier!

This Too Shall Pass

This Too Shall Pass
Het is beslist niet mijn muziek deze "This Too Shall Pass" van het album "Of the Blue Colour of the Sky" door OK Go maar aan de videoclip met daarin een zogenaamde Rube Goldberg machine werd een paar maanden gewerkt en moet je beslist eventjes bekijken. Directed door James Frost en gefilmd in een pakhuis te L.A., USA.

Mixed Pics

NOS Olympic Moments

NOS Funny Winter Moments
Inmiddels hebben we de Olympische winterspelen achter de rug. Maar laten we daar nog één keer op terugkijken. En wel op deze vrolijke muzikale manier.

Human Beatbox and Insane Sound Mash-up

Iedereen kan muziek maken, zo redeneert degene van dit filmpje. Hij gebruikte diverse geluiden van veel gebruikte voorwerpen en wat beatbox geluiden. Hij husselde de boel door elkaar en maakte daar een redelijk klinkend muziekje van. Zoals ik zelf altijd zeg, je hoeft geen schilder te zijn om verf te kunnen mengen.

Er komt een klein meisje bij de dokter

Al enige tijd volg ik deze blog. Het zijn boeiende, emotionele, maar vooral mooi geschreven logs door de vader van Emilie (2). Op deze manier vraagt hij de aandacht voor kanker. Wat hij ook op zijn blog postte was een filmpje van het Providence St. Vincent Medical Center, Portland, Oregon te Amerika. Het personeel van dit ziekenhuis vraagt ook aandacht voor kanker alleen op een hele andere manier. Ik zie een flashmob aankomen van het Sophia kinderziekenhuis.

Calligraffiti

Wat krijg je als je de rauwheid van graffiti combineert met de elegantie van traditionele schrijfkunst? Calligraffiti. Deze nieuwe kunstvorm werd bedacht door Niels 'Shoe' Meulman.

Undercover Boss

Undercover Boss
Een nieuw programma bij het Amerikaanse CBS is Undercover Boss waarin de directeur van een groot bedrijf onherkenbaar meeloopt op de werkvloer om zo zijn bedrijf beter te leren kennen en waar mogelijk problemen te herkennen. Dat kon niet onopgemerkt blijven voor het satire programma Saturday Night Live die meteen deze spoof maakte met daarin o.a. Steve Jobs en Richard Branson CEO van Virgin Media.

Van Canto

Van Canto, acapella
We zagen al eerder van dit soort acapella groepjes voorbij komen hier op USL maar dit is dan toch wel weer wat speciaals. De duitse groep Van Canto heeft zich namelijk gespecialiseerd in het acapella ten gehoord brengen van metal nummers zoals deze single "Battery" van Metallica. Hier de Wishmaster van Nightwish en er is zelfs nog een making of van Battery, helaas wel in het Duits.

Olympic Pictograms

Deze korte docu is gemaakt door Steven Heller voor de New York Times. Hij laat de evolutie zien van de kleine symbolen die gebruikt worden bij de Olympische spelen. Het eerste symbool verscheen in 1936.

Rajacenna's Art

Rajacenna is een 16 jarige meid die een serieus talent heeft. Als je naar haar gallery kijkt zou je denken dat het foto's zijn, maar niks is minder waar. Ze zijn allemaal getekend door Rajacenna zelf! Ze is begonnen om zichzelf te filmen terwijl ze tekent. Ik zeg...we hebben er een Nederlands talent bij!

Tostitos

Zo ontzettend irritant, je opent een site en je krijgt diverse pop-ups of je krijgt eerst een reclamespot die je af moet kijken voor je het daadwerkelijke filmpje te zien krijgt. Maar sommige zijn toch creatief en geniaal, niet de inhoud maar de uitwerking ervan.

Evolution

Evolution
We hebben al diverse keren filmpjes voorbij zien komen waarin wordt getracht het evolutie principe van Darwin te verduidelijken. Duidelijker dan in deze clip "Evolution voor Dummies" of idiots, kan het haast niet.

Doghouse

Je vraagt je soms wel eens af hoe mensen hun huisdier zien. Kledinglijnen voor honden, geurtjes, zoveel verschillend voer, dogboarding en dan nu ook nog luxe hondenhokken. Het moet toch niet gekker worden. Ik begrijp best dat een hond deel is van het gezin. Maar mensen, een hond is een roedeldier en geen kind! Of toch wel ?

Nail Art

Nail Art
Handige dingen die nietjes. Je kunt er niet alleen je papier mee aan elkaar binden, maar zelfs complete kunstwerken zijn mogelijk. Best knap kan ik je zeggen..

Maandag Trailer dag

Maandag Trailer dag
De film Cop Out met o.a. Bruce Willis in de hoofdrol is vorige week a in premiere gegaan, de rest van deze trailers betreft films die nog uit moeten komen met The A-team op 11 juni.

- Cop Out
- Clash of the Titans
- The A-team
- Tangled
- A Nighmare on Elmstreet 2010
volgende
vorige