2009-2010


Namens Useloos willen wij jullie een fijn uiteinde wensen en een heel goed 2010. Dat we jullie nog maar lang mogen plezieren. Wees voorzichtig met vuurwerk en tot volgend jaar!

Invisible

Live Proposal On Weather Channel

Live Proposal On Weather Channel
Misschien komt het door de tijd van het jaar misschien komt het omdat deze dame er al zo lang op wachte, maar gisteravond was het dan eindelijk zo ver en vroeg ene Marty Cunningham zijn weervrouwtje voor miljoenen kijkers ten huwelijk, aaaaw.

Flexible Love

Designe raakt een beetje uit tegenwoordig. Dit heeft vooral te maken met de creditcrisis en mensen toch niet zo heel veel geld uit willen geven aan een designe bank bijvoorbeeld. Dan is dit een mooie oplossing. Deze bank kan je naar eigen inzicht neerzetten en uitklappen, maar ben je hem zat, dan zet je hem gewoon in je gangkast.

Tuper Tario Tros

De makers van dit spelletje waren blijkbaar fan van Tetris, maar ook van Mario Bros en dus hebben ze het gecombineerd. Met je space-balk kan je op een gegeven moment switchen tussen de tetrisvorm en de mariovorm. Hierdoor kan je gaten vullen waar je alleen met Mario niet doorheen komt. Have fun.

The Invasion of the Tumbleweeds

Het had een titel kunnen zijn van een science fiction film in de b-catagorie. Uiteraard is het dat niet en is het vooral grappig om de kinderen op de achterbank te horen. Mij doet het vooral denken aan wuppies die zich opmaken om de stad te bestormen.

Karikatuur

Never a Year Like '09 - JibJab

De laatste dag van het jaar nadert en het vuurwerk ligt al in de aanslag om eens flink het nieuwe jaar in te knallen. Maar voor het zover is heeft JibJab een jaaroverzicht gemaakt van 2009. Ik kan niet wachten tot de Nederlandse versie verschijnt.

The day of the Triffids

The day of the Triffids
Is een nieuwe 6-delige mini serie van de BBC die zich afspeelt in de UK en een verfilming is van het in 1951 verschenen boek met de gelijknamige titel door de Engelse science fiction schrijver John Wyndham. Door een solar storm is 99,9% van de wereldbevolking in eenklap blind geworden en slechts een handjevol mensen kan nog zien. In deze toekomstige wereld wordt er energie gewonnen uit zogenaamde Triffids die de wereld lijken te willen overnemen. Het is onbekend of deze serie überhaupt ooit gaat uitgezonden worden in NL maar ik heb wel al drie clips uit de pilot aflevering om je alvast een idee te geven. "Skies Ablaze" , "Security Breach" en "Plane Crash".

Beste iPhone apps van 2009

Beste iPhone apps van 2009
De iPhone is zonder enige twijfel de beste telefoon, smartfoon die er op het moment te koop is en voor de iPhone zijn ook allerlei leuke apps verkrijgbaar. Bij Techcrunch, appvee hebben ze een top 10 lijstje opgestelt met de beste apps van 2009.

I'm on a Mac

Ik weet niet of mijn collegae van Useloos blij zijn met deze post want ik ben juist de enige die nog niet op een Mac zit hier bij USL. Het nummer "I'm on a boat" van The lonely Island featuring T-Pain kent iedereen nu wel, dit is een spoof op dat nummer featuring PC-Pain, leuk gedaan.

Christmas 2009

Luis

Luis
Klik Google aan en zoek naar stopmotion. Er zijn legio filmpjes te vinden, maar helaas is het merendeel, of niet interessant, of niet om aan te zien. Luis is een ander verhaal.

The Magic of Puberty

De films van Harry Potter begonnen toen de acteur Daniel Radcliffe nog vrij jong was en nu bereikt hij dan echt zijn pubertijd. Hij weet niet wat hem overkomt en zijn medestudenten pesten hem ermee. Harry Potter en The Magic of Puberty.

Powerboard

Powerboard
Het heeft niet veel meer te maken met snowboarden maar toch vind ik de Powerboard, wat eigenlijk een gemotoriseerde snowboard is, geen onverdienstelijke uitvinding. Doordat er een kleine 200cc motor inligt wordt je nooit meer moe op deze Mattracks Powerboard die snelheden tot 25km per uur kan halen. Klik hier voor een demonstratie, meer info hier.

Parkour Motion Reel

Parkour Motion Reel
Het is hier in de straat nog steeds spekglad en dat terwijl we toch al een paar daagjes dooi hebben gehad. Geen weer dus om een sport als Parkour te gaan beoefenen. Of je moet het op deze coole manier doen.

Mini Guns

Het lijken sleutelhangertjes, maar deze mini pistooltjes zijn dat absoluut niet. Als je kleine vingertjes heb, kan je het magazijn vullen en daadwerkelijk af laten gaan. Alleen nu is de vraag nog :" Hoeveel schade brengt het aan? Is het dodelijk?". Lijkt mij eerlijk gezegd niet, maar je vergist je snel in zo'n klein ding.

Extreme "aanhangsels"

Sommige mensen worden geboren met een schoonheidsfoutje. Een moedervlek op je gezicht of een extra teentje. Als je deze mensen bekijkt, dan is dat extra teentje of die moedervlek maar een eitje.

Havaianas Snow Test

Havaianas Snow Test
Met je flip flops oftewel sandalen de sneeuw piste op, ik moet er niet aan denken toch ging dit Braziliaanse footwear merk de uitdaging aan in deze grappig viral.

Shoppen 2.0

Shoppen 2.0
Dit jaar deed het mobiele telefoon shoppen voor het eerst z'n intrede. Door barcodes op producten kan je met je smartfoon en een stukje software, Shopsawy, altijd de goedkoopste aanbieder vinden van het product dat je zoekt ook al sta je in de winkel van de concurrent. Je kan er hier meer over lezen en het werkt.

Pothole

Snow Santa

De sneeuw is op de meeste plekken in het land wel verdwenen. De temperatuur steeg en liet alle sneeuwpoppen voor kleine hoopjes sneeuw achter. Jammer, want als je kan zien wat je met sneeuw kan doen, had dat nog hele leuke beelden kunnen geven. Misschien komt het nog aankomend jaar?

Angry Grandpa - Christmas Card

Angry Grandpa - Christmas Card
Misschien heb jij ze dit jaar ook ontvangen. Van die zelfgemaakte kerstkaarten met een foto van de familie. Een leuk idee, maar dan moet opa wel een beetje meewerken.

Dominoes Everywhere

Dominoes Everywhere
Ik kan mijn eerste domino doos nog goed herinneren. Zelfs mijn ouders werden gek van al die rondslingerende stenen. Toch heeft het speelgoed zo zijn charmes, en vooral rond de kerst.

Merry Christmas

Merry Christmas
Ook wij van de Useloos crew, Froukje, Xander, Edwin, Patrick en ikzelf wensen jullie natuurlijk een fijn kerstfeest toe. Jimmy Fallon doet hetzelfde vergezeld door de Muppets en in deze compilatie clip doen de dieren van Youtube het nog eens dunnetjes over. Merry Christmas allemaal!

Majoriedaw

Vroeger dacht men dat de aarde plat was. Tegenwoordig kan je je niet meer voorstellen hoe de gedachte geweest moet zijn dat je van de rand af kan vallen. Deze short film geeft je dat gevoel weer een beetje. Alsof de 'platte wereld' balanseerd op een blokje hout.

Tiger Beer

Tiger beer staat redelijk bekend om zijn orginele commercials. Ook deze zijn weer van grote klasse wat mij betreft. Het zijn 3 commercials achter elkaar en we komen de steden Londen, New York en Paris erin tegen.

Mini Drum Solo

Mini Drum Solo
Het lijkt me nog moeilijker om op een mini drumstel iets fatsoenlijks ten gehoor te brengen dan op een "normaal" formaat drumset. Deze Dellamorte doet het dan toch maar eventjes, respect!

No Cavities

No Cavities
De originaliteit in tandpasta commercials is ver te zoeken totdat Elmex Israel een kleine wedstrijd uitschreef en ze met dit geniale idee kwamen om hun tandpasta op een ludieke wijze te promoten middels bowlingballen zonder gaatjes.

Lucky

Lucky - All India Radio
Met een spuitbus je creativiteit laten zien op een muur is ouderwets. Vandaag de dag moet het een stuk toffer kunnen. Dat dachten de mensen van de Dee Pee Studios ook. Kijk mee naar Lucky by All India Radio.

Serious Request 2009

Heel veel Nederlanders hebben het gevolgd. De Serious Request van 2009. Dit jaar stond de actie in het teken van de Malaria bestrijding waarvoor ¤ 7.113.447,- is opgehaald!! Voor degene die het gemist hebben of het graag nog een keer willen zien, hier een aantal hoogtepuntjes van dit jaar. - Waylon wordt kaal - VeilingTV met Do - Wraak is zoet - Flashmob - Roel blijft slapen - Gerard as The Young Ones - Glazen wassen - Achter de schermen - Blof -

Kenny Large

Kenny Large
Deze Kenny Large is een Nederlandse dj / producer die afgelopen weekend werd gevraagd te komen draaien bij het Red Bull Snowboard jumping event in Almere. Iemand waar we nog wel van gaan horen schat ik zo, en mocht je alvast wat meer willen horen dan is er ook nog een Tube kanaal waar je meer stuff van Kenny Large kan terugvinden. Hier een kleine impressie vanuit Almere.

New Boy

New Boy
Een jong Afrikaans jochie die als vluchteling naar Ierland is gekomen start daar z'n eerste schooldag en ondervind meteen hoe het is om het nieuwe kind in de klas te zijn. De short film, "New Boy" is winnaar van de beste Narrative short op het Tribeca Film Festival en is genomineerd voor een Oscar.

Snowy Scenes

Snowy Scenes

Zagen zonder zaagmachine

Ik moet zeggen dat ik dit filmpje meerdere malen bekeken heb en ben tot de conclusie gekomen dat het wel heel erg echt eruit ziet. Ik ben benieuwd of jullie dat ook vinden. Als het inderdaad echt is, dan kan ik alleen maar zeggen: "Wow..best knap".

Puppet Santa Raps

Als je eigen rendieren je uitdagen voor een potje basketball, omdat je een ouwe zak bent, dan heeft Santa je toch nog even wat te vertellen. En dan met kerst maar weer fijn aan het werk om alle kadootjes te bezorgen.

Chrome Features

Google Chrome is de browser van Google waar ik eigenlijk helemaal niet zo tevreden over ben als hotmail gebruiker. Het schijnt zo te zijn dat chrome niet helemaal hotmail compatible is maar ik hoor eigenlijk ook graag jullie bevindingen. In deze demo kan je nog eens alle features van chrome bekijken en er is zelfs nog een making of.

The Wizards Of Xmas Lights

Dat sommige mensen een tikkeltje overdrijven met hun kerstverlichting buitenshuis moge duidelijk zijn. Zo ook in deze straat. Na een gezellig avondje in Mei hebben ze besloten deze kerst 12 huizen aan elkaar te koppelen met hun verlichting. Niet alleen dat, de verlichting staat ook gekoppeld aan de muziek.

Rugby Tilt-Shift

Dit filmpje is geschoten uit 2 verschillende hoeken van het ANZ Stadion in Sydney. Zo kan je op je gemak nog eens de spelregels van Rugby bekijken, maar dan wel in Tilt-Shift stijl.

Mario vs Pacman

Mario vs Pacman
Super grappige toch eigenlijk best simpel gemaakte Russische animatie waarin Pacman in Mario's wereld beland en ook daar een onstilbare honger heeft. Mario gaat op de vlucht en lijkt het te redden..

Waving goodbye to 2009

Waving goodbye to 2009
Langzaam steven we af op de laatste dagen van 2009 en hier is nog maar weer eens een jaaroverzicht helemaal in Google Wave style. Waving goodbye to 2009, knap gemaakt!

Tim Beumers & Sam - Waar Ik Ben

Mensen die zich veel bezig houden met hiphop kennen hem wel, Tim Beumers. Hij heeft een nieuwe singel "Waar ik Ben" en heeft daar een mooi clipje bij gemaakt. Tim Beumers is ook wel bekend van FunXMusic en "Welkom op de zaak". Meer achtergrond over de singel en over Tim Beumers zelf vind je hier.

Creatief met Vinyl

Creatief met Vinyl
Sinds de introductie van de cd is de productie van vinyl plaaten sterk afgenomen en ik moet eerlijk bekennen dat ik al lang geen platenspeler meer thuis heb. De meeste onder ons hebben nog wel wat vinyl platen ergens in een bak op zolder staan en daar kan je nog best grappige dingen mee doen. Je kan er bijvoorbeeld een leuke klok van maken maar ook een tafellamp. Op deze site staan nog veel meer leuke ideetjes om je vinyl een tweede leven te geven en om bijvoorbeeld een low budget kerstkado te maken.

Gravity soda holder

Gravity soda holder
Best een cool idee om je cola fles in deze zwaartekracht arme standaard te zetten en het ziet er ook tof uit zo op tafel. In deze video een uitgebreide tutorial hoe je dit moet maken.

Marco heeft Saldodipje!

Marco heeft Saldodipje!
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Het lijkt wel of Marco dit jaar echt niets bespaard blijft. Na alle zakelijke ellende, wilde in Hilversum bij de benzinepomp zijn bankpas ook niet meewerken. Saldodipje.nl, eerste hulp bij pinnen. Wil jij 500 euro winnen? Ga dan nu naar Saldodipje.nl en vertel je meest gênante pinmoment. Krijg jij voor 31 december 2009 24.00 uur de meeste duimen omhoog, dan win jij 500 euro shoptegoed! Ga nu naar www.saldodipje.nl/blog

Bartending World Championships

Flair Bartending World Championships 2009
We hebben het Tom Cruise zien doen in de film Cocktail, maar in het echt zijn er natuurlijk ook kunstenaars die kunnen goochelen met flessen en glazen. Zie hier een kleine impressie van de Flair Bartending World Championships 2009.

Winter Weather

BeatBox

Beatboxen is over het algemeen weggelegd voor de heren onder ons, maar soms zit er een vrouwelijke uitzondering bij zoals deze mevrouw. Ik moet zeggen dat ik best onder de indruk ben, maar dat jurkje had ze best mogen omruilen voor een leuk zittende spijkerbroek.

Thank You

Thank You
De hele wereld en zelfs de Paus bedankt JOU omdat je er niet aan denkt om met drank de weg op te gaan. Zo is het toch ?

Darth got the Blues

Darth got the Blues
Ik heb net nog de Family Guy film "Something Something Something Dark Side" gebaseerd op de Star Wars films zitten kijken en moest toch eventjes terug denken aan deze clip waarin Darth Vader zich eens van een andere kant laat horen.

Man's beste vriend

Man's beste vriend
Honden worden vaak ook wel de "beste vriend van de mens" genoemd maar ook een hondenleven houdt eens op. Zo moest dit baasje van Oden zijn trouwe kameraad na jaren van vriendschap laten inslapen. Zakdoek alert!

Lady "Sims" GaGa

Lady "Sims" GaGa
Ook in deze Lady Gaga spoof is weer veel tijd gaan zitten want iemand heeft een eigen video gemaakt geheel in Sims stijl. Het gaat om het nummer Bad Romance van Lady Gaga, hier nog wat meer versies.

Bathtub V - by Keith Loutit

Bathtub V - By Keith Loutit
Tilt shift creaties, het blijft een mooi gezicht. Keith Loutit kan je met recht een tilt shift expert noemen. Zie Bathtub V.

Gameboy Mod

Gameboy Mod
Het is altijd wel intressant hoe creatief mensen eigenlijk zijn en ik weet niet of het door de crisis komt maar ook van je ouderwetse gameboy kan je gewoon weer iets nieuws maken. Zo bouwt deze gast een gameboy in een calculator, we kijken eventjes mee hoe terwijl je luistert naar de muziek van Jonny Sniper met Enter Shikari.

Always in the Season

Always in the Season
Een eigentijds kerstliedje performed door de Youtube artiesten van Pomplamoose. De mp3 is hier te downloaden.

2009 in photos (3)

2009 in photos (3)

Happy Hamster Christmas

Happy Hamster Christmas
Met de feestdagen voor de deur is het logisch dat mediaburo's de commercials een 'gezellig' tintje meegeven. Of mensen er meer van gaan kopen is nog maar de vraag. Eén ding is zeker.. vrolijk is het wel.

Evolutionairy Rap

Evolutionairy Rap
De evolutie theorie van Darwin in rapvorm klinkt niet eens zo heel slecht moet ik zeggen. De tekst kan je mee lezen door middel van de annotations die ik voor het gemak dit keer aan heb laten staan.

Volkomen kut jaaroverzicht

Veldhuis en Kemper volkomen kut jaaroverzicht
De komende week gaan we natuurlijk tot vervelens toe met allerlei jaaroverzichten opgezadeld worden. Maar wat ons betreft is het Volkomen Kut jaaroverzicht, wat Veldhuis en Kemper vanochtend bij Giel op de 3FM ten gehore brachten, nu al onovertroffen.

Insane Fisherman

Insane Fisherman
Ook als er ijs ligt moet er gevist worden maar hoe weet je nu of er ook daadwerkelijk vis zit ? Daar bedacht deze visser een oplossing op door 2 vrienden het ijskoude water in te sturen om te zien waar de vis zit. Best handig.

2009 in photos (2)

2009 in Photos (2)

Garbage City

Het lijkt de begin scene van Wall-E wel. Een heuse stad met torenhoge afvalbergen. Hij bestaat en dan niet alleen in de film, maar gewoon net buiten Cairo. De mensen die er leven noemen ze Zabbaleen. Ze scheiden het afval, zoeken de bruikbare dingen eruit en verkopen deze dan weer. Best bizar.

Sherry Vine's Bad Romance

Sherry Vine doet Bad Romance
Het lijkt wel of er van elk nummer die Lady Gaga maakt ook maar meteen een parodie gemaakt moet worden. Zo konden we van de week al een grappige parodie zien op het laatste nummer Bad Romance en deze Sherry Vine doet dat eigenlijk nog eens dunnetjes over met een ietswat aangepaste tekst. Ook van het nummer Pokerface zijn inmiddels de nodige parodieen in omloop, die vindt je hier.

Car Rental

Car Rental
Kleren maken de man, tenminste zo gaat het gezegde maar eigenlijk heb ik altijd al geweten dat er wel iets meer komt kijken dan een maatkostuum van Armani. Een auto van het merk Ferrari of Audi werkt namelijk veel beter als babemagnet. Zie hier het bewijs!

Teach me Tiger!

Hi Tiger!
Een mooie videoclip is een aanwinst voor de muziek zelf. April Stevens weet wat ik bedoel. Kijk mee naar de opmerkelijke clip 'Teach me Tiger'.

Lava Lake

The Christmas Flip Flop

Heb jij je kerstboom al staan? De kerst komt eraan en dus ook de kerstliedjes. Ik vind deze animatieclip wel erg grappig en dus wilde ik hem even delen met jullie. Maak kennis met "The Dan Band". Ze klinken in elk geval een heel stuk beter als Rinus met zijn kerstplaat!

De hel van '63

Dat het goed koud is buiten, hoef ik denk ik niemand te vertellen. De tijd van schaatsen komt weer dichterbij en zo ook een elfstedentocht. Zal het dan eindelijk weer gaan gebeuren? Precies in deze tijd is de film "De hel van '63" uitgekomen en veel besproken. Voor degene die het gemist heeft, hier nog even de trailer.

Barney

Barney
Eindelijk weer eens een game op Useloos! Je bent Barney en in deze side scroll platform game is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk muntjes verzameld en de nodige obstakels ontwijkt. Klinkt gemakkelijk ? Zet je highscore in de comments.

2009 in photos (1)

Dat zeg ik, gevaarlijk!

Oud en nieuw komt eraan en dus hoor je hier en daar al een flinke klap van het vuurwerk. Pas heb ik de reclamecampagne van het vuurwerk gepost en later hoor je dat 2 jongens zwaar gewond in het ziekenhuis liggen. Eigenlijk is de boodschap duidelijk, speel niet met vuurwerk, want voor je het weet heb je een vaatwassendeur in je buik hangen.

The Sunrise Project

The Sunrise Project
Een mooie zonsopgang, er zijn mensen die speciaal vroeg opstaan om het niet te missen. Deze twee kwamen op het idee om elke zonsopgang van Oktober te filmen. Zie hier The Sunrise Project.

Guerrilla Handbell Strikeforce

Zodra kerstmis in zicht is, komt het gevoel om iemand te helpen naar boven bij de mens. De mensen van leger des heils proberen hun steentje bij te dragen door te collecteren. Maar dan helpt zo'n lullig belletje niet echt. Dus werd het tijd om het iets groter aan te pakken.

James Ha | Body Beatbox

James Ha
Ik had het al vaker gezien maar toch blijft het knap wat deze James Ha laat zien en horen op het Queen's of America vliegveld omdat zijn vlucht net gecancelled is en hij eventjes niets te doen had. De nummers die je hoort zijn Caught Up van Usher en Knock You Down van Keri Hilson ft. Kanye.

Party at Troys

Party at Troys
Met de feestdagen in zicht wordt in deze voorlichtingscampagne er toch vooral op aangedrongen dit zonder drugs te doen.

The Fabulous Life Of...

The Fabulous Life Of...
Wat hebben Daryl van Wouw, Club Zonder Filter, Nalden, La Roux en Joost van Bellen met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal heroes in hun eigen wereld en ze zijn gevolgd in hun dagelijks leven waarin ze altijd wel iets bijzonders meemaken. Zo probeert Daryl zijn rijbewijs in China te halen, wil Club Zonder Filter hardcore DJ worden en regelt Nalden een one night stand. Kijk hier hoe het de heroes afgaat!

Clean Getaway

Clean Getaway
Als je voor het eerst je vriendinnetje gaat ophalen bij haar ouders, hoop je een goede indruk te maken en ook zeker geen verkeerde dingen te zeggen. Althans...

Pokkie Wil Loeki!

Pokkie Wil Loeki!
Het was te verwachten, Pokkie Foetsie is genomineerd voor de Gouden Loeki 2009, dé publieksprijs voor televisiecommercials. Een nominatie is leuk, maar winnen is helemaal geweldig! Tijdens de rust van FC Twente - NAC heeft Keshondra alvast alle voetballers en supporters van FC Twente opgeroepen te gaan stemmen want Pokkie wil Loeki! Daarom vragen wij jou ook te stemmen! En dat doe je hier!

One legged Dancer

One legged Dancer
Wanneer je gehandicapt bent kan je bij de pakken neer gaan zitten of net zoals deze latin dancer er gewoon het beste van maken. Ik heb respect voor deze gast die beter danst dan menigeen op twee benen.

It's Complicated

It's Complicated
Eindelijk zien we Meryl Streep weer eens terug op het witte doek namelijk in de nieuwe romantische komedie en dé kerstfilm van 2009 "It's Complicated". Samen met Steve Martin en Alec Baldwin speelt ze de hoofdrol als Jane een alleenstaande moeder met een goedlopend restaurant. Met haar ex man, Baldwin onderhoud ze nog steeds een vriendschappelijke relatie wat ineens weer opbloeit tot een romance. Deze film gaat op kerstavond 24 december a.s. in premiere in de meeste NL bioscopen. Hier de trailer en ook alvast een scene uit de film waarin Meryl Streep stoned is.

Pixar

ESCP

Deze stop-motion is gemaakt door 316 studenten met 658 t-shirts in 4298 foto's. Niet verkeerd gedaan. Het zou goed kunnen functioneren als een promofilmpje voor de Universiteit zelf.

Happy Holidays

Happy Holidays
De kerstman draait overuren zo rond deze tijd met het op tijd bezorgen van de kadootjes maar gelukkig krijgt hij hulp van United Parcell Service, UPS die iedereen alvast een happy holidays wenst met deze leuk geanimeerde clip.

Lost Smile

Lost Smile
Er was eens een meisje die haar lach kwijt was en waar ze ook zocht ze kon haar lach niet terugvinden. Een super cool stopmotion filmpje van Kodak, muziek is van Au Revoir Simone, "Sad Song".

Kitchen Sink

Kitchen Sink is een aparte, korte film. Hij is spannend, vrij bizar, geeft eenzaamheid goed weer en dat allemaal zonder dat er een woord in voor komt. Kortom, toch een filmpje waarnaar je blijft kijken, omdat je graag wil weten wat er gaat gebeuren.

The Box

The Box
De altijd mooie Cameron Diaz speelt Norma de hoofdrolspeelster in "The Box" een spannende thriller waarin een gewoon gezin op een dag een doos op de stoep vindt met daarin een "Button unit". De volgende dag worden ze gebeld en krijgt het gezin één keuze, druk op de knop en iemand gaat dood maar ontvang tevens 1.000.000 dollar, of druk niet op de knop en ontvang helemaal niets. Het blijkt te gaan om een vreemd experiment, deze film is in de NL bioscoop te zien vanaf 4 februari 2010.

Change Blindness

Change Blindness
Het schijnt zo te zijn dat onze hersenen niet goed het verschil kunnen zien of verwerken wanneer er ogenschijnlijk geen situatie verandering maar slechts een klein detail zoals bijvoorbeeld een gezicht ineens anders is. Grappig experiment van de BBC.

Story of Chanukkah

Story of Chanukkah
Chanoeka is een joods feest en staat ook wel bekend als het feest van de lichtjes (Chag Ha'Orot) of inwijdingsfeest. Het feest duurt acht dagen, ter nagedachtenis aan het 'Chanoeka-wonder'. Vandaag een parodie in deze Star Wars Hanukkah Special waarin de rebellen van Judea hun planeet proberen te bevrijden van Jabba the Hutt.

Wasserette

In Nederland zie je ze veel minder dan in landen zoals Duitsland. Ik heb het over wasserettes. De was doen is eigenlijk een saaie bezigheid (en ik kan het weten!), maar als je moet wachten tot je was klaar is dan kan dat een eeuwigheid duren. In Duitsland hebben ze daar wat op bedacht. Een wasserette waar niet alleen de was gedraaid wordt, maar ook waar plaatjes gedraaid worden. Je kan er zelf terecht voor een hapje en een drankje.

Shit happens

Elk jaar heeft Sire weer een reclamecampagne over vuurwerk. De ene keer heel grof, de andere keer heel treffend. Deze keer is hij zelfs humoristisch. De titel van de vuurwerkcampagne 2009? "Shit Happens". Hij kon niet toepasselijker.

Slingshot

Slingshot
Het is dan toch uiteindelijk de Xbox360 waar ik voor gekozen heb en waar ik ook uiterst tevreden mee ben. Het was best nog wel een moeilijke keuze om te kiezen tussen de PS3 en de Xbox, vooral met dit soort commercials.

Self Assembling Motor

Self Assembling Motor
Was het assembleren van een motorfiets maar zo gemakkelijk als in deze stopmotion animatie dan kocht iedereen zijn of haar motor in een doos.

Pollen

Kungfu Bunny

Het is altijd leuk om je eigen cartoonfiguurtje te maken, maar als je hem te veel eigenschappen meegeeft dan kan het wel eens gebeuren dat hij zich tegen je keert. Je bent dan genoodzaakt een ander figuurtje te maken die je uit de brand helpt. Blijkbaar zijn niet alle konijntjes zo liefjes. Een erg leuk gemaakte animatie, cartoon ofstop motion, wat jij wilt.

Handjob, maar dan anders

Sommige persiflages die gemaakt worden naar aanleiding van de TellSell reclames, worden steeds flauwer. Neem nu dit filmpje als voorbeeld. Ze dachten: "We geven er een erotisch tintje aan, want dat maakt het grappig". Nou niet dus!

The Prodigy Medley

The Prodigy Remix
De grote man achter The Prodigy is Liam Howlett en muzikaal gezien is hij het brein achter de groep die vooral in de jaren '90 furore maakte met diverse nummer 1 hits. De Engelse band Banana Sessions uit Edinburgh speelt meestal op zomerse festivals en is nog niet zo bekend bij het grote publiek. Toch klinkt deze Prodigy medley die ze op geheel eigenwijze vertolken echt erg goed.

Passat Park assist

Passat parking assist
Vrouwen en parkeren, het gaat gewoon niet samen vandaar ook dat Volkswagen op de nieuwe Passat standaard met een parkassist komt zodat zelfs vrouwen zonder problemen kunnen file parkeren.

LA Autoshow 2009

Chump and Clump

Als je alleen op de bus staat te wachten in de kou, dan wordt je over het algemeen niet helemaal blij. Als daar een 2e persoon bij komt waarmee je direct een klik heb, dan kan het nog wel eens gezellig worden. Erg gezellig zelfs!

Klok

Een van de dingen die een mens mist als hij hem even niet bij de hand heeft, is een klok. Niet iedereen uiteraard, maar heel veel mensen wel. We leven bijna op de klok aangezien we het tegenwoordig allemaal maar druk hebben. De man van deze klok heeft het ook erg druk. Elke minuut van de dag weer. Geen baantje voor mij!

Ping Pong Grenade

Russisch Roulette is een bizar spel, maar wat nog veel gekker is, is ping pong met een handgranaat. Nu is het natuurlijk allemaal in scene gezet en hoogst waarschijnlijk ook nog digitaal mee gespeeld. Maar op de een of andere manier blijf je er naar kijken tot het mis gaat.

Kids in the Hall

Kids in the Hall
De Kids in the Hall is een Canadese sketch comedie groep die begonnen zijn in 1984 en hadden een eigen tv show in Canada van 1988 tot 1994. Ze maakte in 1996 zelfs een film en komen aankomende januari met een geheel nieuwe reeks afleveringen met de titel Death comes to Town. Hier alvast de trailer.

Toy Story 3

De meeste mensen hebben Toy Story 1 en 2 wel gezien. De Disney film met Woody de cowboy en Buzz de spaceman. Binnenkort komt Toy Story 3 uit die een verrassende wending gaat krijgen. Andy wordt namelijk ook een daagje ouder en de vraag is dan wat er met het speelgoed van Andy gaat gebeuren. Om alvast een idee te krijgen, hebben wij een voorproefje voor je.

The Passenger

The Passenger is een animatie film gemaakt door Chris Jones. Hij deed er ongeveer 8 jaar over om de film te maken. Ik moet zeggen hij heeft goed werk afgeleverd. Voor wie meer wil weten en graag de making of wil zien, dan kan je hier op zijn site kijken.

Pool talentje

Sommige kinderen worden met talent geboren. Maar als je als ouder deze talenten niet ziet, komt het vaak pas later naar boven. De vader van dit 2-jarig ventje zag het wel erg vroeg en is er gelijk wat mee gaan doen. De vraag is alleen of hij al mee mag doen met de jeugdkampioenschappen.

Speel Mee In Even Apeldoorn Bellen!

Speel mee in de nieuwe Even Apeldoorn Bellen campagne!
Altijd al mee willen spelen in een Even Apeldoorn bellen-campagne? Pak dan nu je kans! Centraal Beheer Achmea is voor haar nieuwe campagne op zoek naar de grootste waaghalzen. Durf jij onder een vallend bankstel te staan? Of hoog in de lucht aan ballonnen te hangen? Meld je dan nu aan!

Hunter Condoms

Hunter Condoms
Nu Tiger Woods vollop in de media staat door zijn buitenhuwelijkse activiteiten regent het meteen allerlei parodieen en spoofs op dit incident op het verder toch smetteloze reputatie van swerelds beste golfer. Naast een heuse love ballad gemaakt van de originele voicemail berichten, is er nu ook een commercial verschenen waarin Tigers dubbelganger de condooms aanprijst waarmee je "veilig" vreemd kan gaan.

The Sharkwhisperer

The Sharkwisperer
Ik denk dat zo'n beetje iedereen de films van Jaws wel gezien heeft en daardoor toch wel angst heeft voor de grote witte haai die als een van de gevaarlijkste dieren van de zee geldt. Alhoewel deze tigersharks ook als zeer gevaarlijk voor de mens word beschouwd blijken dit toch eerder aaseters dan roofdieren te zijn. Je kan ze zelfs aaien, zoals je kan zien op deze unieke beelden.

Werelds smalste huis

Werelds smalste huis ter wereld is 167,64 cm breed. Je vraagt je af hoe je daar in vredesnaam een bank, bed en keuken kwijt kan, maar het is mogelijk. Wat wel weer opmerkelijk is, is dat het huis recent verkocht is. Het verkoop bedrag was ongeveer ¤ 650.000,-!! Een bizar bedrag voor zo'n klein huisje.

Sinterklaas

Sinterklaas
Voor veel mensen is niet 5 maar 6 december de dag om cadeautjes uit te pakken en Sinterklaas te vieren. Bij Biertijd vieren ze Sinterklaas ook, en wel met deze megapost.

Future of Highway, volgens Disney

In 1958 kwam Disney met de tvshow Magic Highway USA waarin de studio hun visie op de toekomst van de autosnelweg liet zien. Nu 50 jaar later blijken er nóg steeds geen vliegende auto's of snelwegen in de lucht te zijn wat wel een beetje teleurstelt.

Clean it Up

Clean it Up
Wat geanimeerde figuurtjes besluiten een huis grondig te cleanen in deze coole stopmotion clip van Orbit cleaning services Australia.

House of C'mons

In de Nederlandse politiek gaat het er steeds vrijer aan toe in de manier waarop met elkaar gedebateerd wordt maar in Engeland kunnen ze er ook een potje van zo blijkt uit deze beelden uit het Huis van Commons.

I Like You..

I Like You..
De liefde van een man gaat vaak door de maag. En zo te zien is dat van kleins af aan al het geval. Tja, geef de kleine uk eens ongelijk.

Old No. 7

Old No. 7
Er zijn verschillende soorten whiskey zo onderscheidt de Amerikaanse whiskey zich van de Schotse door mais als hoofdbestanddeel te gebruiken in plaats van graan. Het merk Jack Daniel's wordt gedestilleerd in Lynchburg, Tennessee en kenmerkt zich wat mij betreft door de straffe smaak die het heeft. Brand New School maakte deze mooi geanimeerde reclamespot.

Rue de Verneuil

Rue de Verneuil
De rue de Verneuil ligt in het hartje van Parijs en is veelal doelwit van allerlei graffity spuiters. In deze animatie met muziek van Serge Gainsbourg, "I Love Serge Electronic Againsbourg", zien we 5 jaar graffity door de jaren heen.

Xoxo

Xoxo
Speciaal voor de aankomende feestdagen heeft het kledingmerk Xoxo een van z'n etalages op Fifth Avenue in Manhattan ingericht als paskamer voor een aantal mooie modellen. Niet zo vreemd dat daar meteen hordes toeschouwers staan te kijken hoe de mannequins zich van de ene outfit in de andere hijssen.

Wonderful Nature

Wonderful Nature

US Air Force

In politiek Den Haag gaat het nog steeds over het wel of niet door gaan met de Nederlandse missie in Afganistan vooral nu President Obama hoogstpersoonlijk ons landje heeft opgeroepen er nog eens 18 maanden aan vast te plakken. Om er zeker van te zijn dat er ook genoeg troepen in de toekomst zich blijven aanmelden voor de US Airforce maakte ze dit kickass promotiefilmpje. In het echt.....

Late For Work

Late For Work
Hoewel deze clip een kleine vijf seconden duurt, maakt het perfect duidelijk hoe je je voelt als je weer eens door de wekker bent geslapen. Late for work laten we maar zeggen.

Barkeeper Skills

Barkeeper Skills
Een biertje inschenken kan iedereen, daar hoef je geen skills voor te hebben. Maar wil je iets exclusiever, dan zal er toch een getrainde barkeeper aan te pas moeten komen. Deze 'jongens' verstaan hun vak!

Que Sera Sera

Que Sera Sera
Een meesterstukje deze promo als short movie voor Sky TV, want wat er ook mis gaat in het leven er is altijd nog Sky TV.

100 Days In Glacier National Park

100 Days In Glacier National Park
Complete story here!

Harry Potter Half Blood Prince Spoof

De Harry Potter serie is bijna afgelopen. Beetje jammer vind ik persoonlijk, maar het moet je er van houden. Toch zijn persiflages zoals deze erg vermakelijk. Je moet er maar opkomen.

Hollywood vs New York

Hollywood vs New York
New York heeft het maar zwaar te verduren. Er zijn legio films gemaakt in Hollywood waarbij The Big Apple de ene ramp na de ander voor haar kiezen krijgt. En dat geeft stiekem best mooie beelden.

Facebook Marriage

Facebook Marriage
Nu de halve wereld elke beweging en event die ze meemaken twittert of in z'n Facebook profiel zet kan dat soms tot vreemde situaties leiden. Neem dit stel die voor het altaar staan om te trouwen maar niet voordat zijn profiel geupdate is.

Tiger Woods CG

Tiger Woods CG
Wanneer je een buitenechtelijke relatie aanknoopt met een serveerster zorg er dan in iedergeval voor dat je voor je naar huis gaat tenminste de sms geschiedenis en al helemaal je ontvangen voicemail verwijdert. Golf superster Tiger Woods vergat het en vrouwlief kwam er achter. Na een heftige schermutseling verlaat Tiger het huis en stapt in zijn auto om even later tegen een brandkraan tot stilstand te komen. In Taiwan is dat schijnbaar wereldnieuws en vandaar dat ze er een geanimeerde reconstructie van gemaakt hebben.

CULT - Raw Energy

CULT - Raw Energy
Je hoeft tegenwoordig de TV maar aan te zetten en je vraagt je al snel af waar al die agressie bij mensen vandaan komt. Wij zijn er achter....

Useloos Fotocollage 25

null
Heerlijk bezig kan ik alleen maar zeggen. De laatste keer zaten er weer brilliante toevoegingen bij. Resultaat vorige week? kijk hier! Vandaag beginnen we op een wat subtielere locatie en dit zal dan ook vragen om subtiele toevoegingen. Wie is deze keer de meester of meesteres met Photoshop?

Klik hier voor de First Pic

*Voor degene die niet weten wat de bedoeling van dit item is door middel van photoshop de foto enigzins onder handen te nemen, iets leuks toe te voegen, dit opslaan, uploaden en in de comments zetten. De volgende gaat weer met die foto verder enzovoort!*

Sun spoofs Apple

Sun spoofs Apple
Al die Apple commercials zijn leuk maar de parodieen erop nog leuker. Zo zagen we eerder al een Mac air spoof en vandaag doet de Sun het nog eens dunnetjes in deze spoof voor de Sun 4.0.

Big in the city

My Mom's On Facebook

Steeds meer 'oudere' bevinden zich op internet. Zo kan je dus ook je ouders treffen. Het nadeel hiervan is dat je ouders dingen te zien krijgen die je eigenlijk alleen voor je vrienden bewaard had. Neem bijvoorbeeld een foto van een flink avondje stappen waarna je bezopen op de grond ligt. Dan zal je moeder zich vast gaan afvragen waar je mee bezig bent. Dat maakt de bezoekjes aan je moeder een stuk minder gezellig. Dag privacy!

The night that i .....

Op xMissy zie ik ze wel vaker voorbij komen. Mensen die een fetisjisme hebben. Maar deze fetisjist is zo humoristisch dat hij best op Useloos een plekje mag krijgen. Enige wat ik dacht toen ik het zag was :" Degene die dit verzonnen heeft, moet toch best een zieke geest hebben".

Super Mario - Don't stop me Now

Super Mario - Don't stop me Now
Door de jaren heen zijn er echt veel parodieen en spoofs verschenen met daarin Super Mario in de hoofdrol. Nou behoeft de beste Mario verder geen introductie, vandaag zien we hem in auto mode op het nummer Don't stop me now van Queen.

VIP-trip Vancouver 2010 Winnen?

Win een VIP-trip naar het schaatsen in Vancouver!
Heel Holland staat achter Sven. Want echte Hollanders houden van schaatsen. En natuurlijk, niet te vergeten, van voordeel! Meld je aan op svenergy.nl en maak automatisch kans op een 6-daagse VIP-trip naar het schaatsen in vancouver 2010! Waar wacht je nog op? Word ook fan van Sven!

Killing time at Home

Killing time at Home
Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit om aan je boodschappen of je spulletjes te komen. Via het internet is het meeste wel te bestellen en de volgende dag thuisbezorgd. Ideaal dus al zien we in deze animatie clip wel een vreemd voorbeeld als iemand een embryo bestelt per postorder.
volgende
vorige