Record Perspective

Record Perspective

Groen Rijden

Groen Rijden
Maar dan anders....

Anti Smoking Extreme

Anti Smoking Extreme
Ik ben zo blij dat er voorlopig weer gewoon gerookt mag worden in de horeca maar toch zijn er altijd mensen die daar last van hebben. In deze zeer extreme anti smoking spot meer van dat volk.

Weggesleept ?

Toen ik voor de allereerste keer in mijn leven met mijn eigen auto in Amsterdam was had ik meteen een wielklem te pakken. Geen probleem want met een belletje is die wielklem er weer af, vervelender is het als ze je auto ook nog eens weggesleept hebben. Deze gast gaat zijn weg gesleepte auto ophalen en wil zijn boete betalen met 8800 pennies.

Megan Fox Speed Drawing

Megan Fox Speed Drawing
Een fotorealistisch portret tekenen is al een hele opgave. Deze beste man verstaat de kunst. Kijk mee naar Megan Fox.

CitySounds

CitySounds
Ben jij ook een muziekliefhebber? Misschien ben je net als andere elke dag weer op zoek naar nieuwe tunes vanover de hele wereld. CitySounds helpt je op een simpele manier de muziek van andere landen te ontdekken.

Ballpoint Art

Juan Francisco Casas - Ballpoint Art
Nou is een portret tekenen al een hele kunst, maar wat Juan Francisco Casas laat zien is wel heel bijzonder te noemen. Met een simpele ballpoint pen tekent hij de meest realistische portretten met afmetingen tot zo'n 3 meter.

Sports Skills Are Life Skills

Sports Skills Are Life Skills
Eigenlijk denk je er niet zo over na, maar aan sport doen is niet alleen goed voor je lichamelijke ontwikkeling want door te sporten als kind leer je tevens vaardigheden die je ook in je latere leven goed van pas kunnen komen. In deze drie spotjes van KidSport, een organisatie die zich hiervoor hard maakt, komen enkele situaties aan bod. Post it - Life Preserver - Dunk Slam.

Mobiel Speedway

Mobiele televisie was tot nu toe alleen populair in sommige Aziatische landen, waaronder Korea. In Europa en Amerika is televisie kijken op je mobieltje tot nu nog niet erg populair, wellicht dat daar verandering in komt nu de Amerikaanse telecom operator Sprint, een applicatie waarmee je speedway uitslagen kan bijhouden gaat aanbieden voor op je mobieltje. Deze animatieclip werd gemaakt door Florian Witzel.

Win met Rad van Fortuin!

Win met Rad van Fortuin!
Dit jaar bestaat Telfort 12,5 jaar, en dat vieren we graag met heel Nederland! We trakteren je op superaanbiedingen en leuke prijsjes, zowel op onze website als in het hele land. We bezoeken evenementen, braderieën, dorpsfeesten en diverse andere gezellige plekjes in Nederland. Ook kans maken op leuke prijzen? Draai zelf aan het rad en laat je trakteren!

Worms

"Worms", is het laatste project van Animaking en is eigenlijk bedoeld voor de jeugdige kijkers onder ons. Neemt niet weg dat het een erg leuke animatiefilm lijkt te worden, die je als volwassene natuurlijk ook gewoon mag gaan bekijken. Het verhaal gaat over Junior, een jonge worm van elf die in de pubertijd beland en daarmee ook meteen allerlei avonturen beleeft. Release datum ergens in 2010.

Battlefield Heroes

National Soldier
Een goede tekenaar wordt geboren met een stukje talent en een potlood in zijn handen. Deze tekening van een Battlefield Heroes National Soldier werd gemaakt in 4 uur en het filmpje wordt 8x versneld afgespeelt. Toch wel knap.

Perfeito

Perfeito - Looking for perfection
Perfectie is een mooi woord, maar bestaat perfectie ook echt? Kijk mee naar de short film van Mauricio Bartok, Perfeito.

Weather In July

Weather In July

Tim Burton's: Alice In Wonderland

Tim Burton's: Alice In Wonderland
Lewis Carroll's verhaal 'Alice's Adventures in Wonderland' heeft sinds 1865 al verschillende verfilmingen gehad. Begin Maart 2010 zal Tim Burton's versie van Alice in Wonderland in première gaan. Natuurlijk hebben we hier alvast een kleine teaser.

Piranha's

Piranha's
Hoewel piranha's over het algemeen maar zo'n 25 centimeter groot worden, zijn het toch beestjes die je liever niet tegenkomt in het water. Ze blijven indrukwekkend.

State of Origin

State of Origin
'State of Origin' is een best out of three Rugby competitie tussen de Queensland Maroons en de New South Wales Blues in Australie. Tiltshift kampioen Keith Loutit maakte van de beslissende wedstrijd van 2009, waarbij de Blues overigens verloren de volgende Tiltshift animatie.

Cellcom Soccer

Cellcom Soccer
Bij Cellcom, een van de grootste Israelische telecomproviders dachten ze een leuke campagne te hebben bedacht door wat Israelische soldaten te laten voetballen bij een van de muren in Gaza waarna een van hun de bal over die muur schopt. Een beetje onverwachts komt de bal even later terug, toch nog een Happy End dus in deze commercial. Maar hoe gaat het er werkelijk aan toe als bijvoorbeeld de Palestijnse jeugd een voetbal op Israelisch grondgebied schiet ? De Palestijnen maakte deze tegen clip. Strakke aktie!

Fire Art

Fire Art

Operatie Golden Dragon

Wat is gestart als een grap werd werkelijkheid. De eilanden Vlieland en Ameland zitten zonder chinees restaurant. Misschien zijn de eilanders eraan gewend, maar de tijdelijke bewoners van deze waddeneilanden allerminst. Van het eiland Ameland ontving MogguhRick heel veel verzoeken om toch vooral een chinees te komen droppen. Afgelopen vrijdagmorgen was het dan zover. Dit verzin je toch niet! Heb jij nog een speciaal verzoekje? Mail het dan aan Rick van Velthuysen, wie weet wat hij voor je kan betekenen.

NuFormer

Blijkbaar is Nederland rijker met creatievelingen dan wij voorheen dachten. Zo is er het bedrijf NuFormer, wat hele mooie 3d projecties op gebouwen maakt. Zo is het net alsof een gebouw instort. Zeer mooi gemaakt.

Helpdesk 1.0

Helpdesk 1.0
Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven een callcenter en daarmee ook meteen een helpdesk, erg handig natuurlijk als je een probleem hebt maar wisten jullie dat er zelfs al in de middeleeuwen een heuse helpdesk bestond ?

RIP: A Remix Manifesto

RIP Remix Manifesto
Platenmaatschappijen proberen met alle macht hun huidige positie te behouden, maar kan dit wel in deze tijd van computers en een internet snelweg ? In deze super documentaire gaan ze op zoek naar het antwoord, beperkt de copyrightwetgeving artiesten in hun ontwikkeling ?

Tron Legacy

Tron Legacy
Hoewel het eerste deel van Tron in 1982 geen geweldige succes was, is de tijd toch rijp voor een vervolg. Tron Legacy zal naar verwachting medio 2010 in première gaan, maar voor de ongeduldige hebben we hier alvast de eerste beelden.

Augmented Reality Business Cards

Augmented Reality Business Cards
Een beetje vertegenwoordiger kan niet meer aankomen met een standaard visitekaartje. Je moet immers met de tijd mee. Tijd voor augmented reality business cards, een hele mond vol, maar zeker de moeite waard.

Revolving Restaurant

Revolving Restaurant
Als je lekker een hapje uit gaat eten dan wil je lekker in de watten worden gelegd en daarom is goed personeel zo belangrijk in de horeca. In dit chique restaurant hebben ze een ex-werknemer van Playland in dienst genomen, een pretpark in het Canadese Vancouver.

Music Painting

Music Painting
Voor het laatste project van Metronomy vroegen ze diverse videoproducers een music video te maken voor hun 2009 single "On the Motorway". Jul & Mat die we nog kennen van "L'homme 100 Tetes" maakte deze zeer originele onofficiele muziekvideo.

Tour De France 2009

Tour De France 2009

Wallpapers [6]

Op deze site zijn heel wat wallpapers te vinden. Ik persoonlijk vind de onderwater wereld wel erg mooi. Maar hou je daar niet van dan is er vast wel iets te vinden wat je wel leuk vind om op je desktop te knallen.

Who took my badjas?

Je zal maar je badjas kwijt zijn als je onder de douche vandaan komt. De zoektocht naar de badjas is voor belgacom het onderwerp om hun produkt te promoten. Ik moet toegeven dat ik het grappig gedaan vind.

Bag Raiders

Bag Raiders
Bag Raiders is een van de vele nieuwe muziekgroepen die je kan volgen via Myspace. Terwijl ze aan het touren waren door Noord Amerika met hun nieuwe single Shooting Stars maakte Ron Winter een bekende animator deze toch wel erg aparte clip voor Bag Raiders.

33 Days of Scrat

33 Days of Scrat
Ik weet niet wie van jullie het laatste deel van Ice Age, Dawn of the dinosaurus al heeft gezien maar ook in deze film speelt het grappige beestje Scrat weer een kleine bijrol. Dit keer heeft hij een vriendinnetje gevonden die net als hij erg verzot is op eikels. In deze iets wat lange animation reel zie je dat er zo'n 33 dagen nodig zijn om een bepaalde scene uit de film te maken, best interessant om eens te bekijken als animatie interessant vindt. Hier de trailer nog eens.

Bruiloft

Van je trouwdag wordt toch verwacht dat het een onvergetelijke dag moet worden. Er zijn verschillende manieren om je bezegeling orgineel te maken en dit is er een van. In plaats van traditioneel de rode loper over te lopen, wordt er hier over de rode loper gedanst alsof het een modeshow is.

Apple Store Display

Apple Store Display
Alhoewel ik niet zo'n Mac freak ben als de andere Uselozers moet ik wel eerlijk bekennen dat de iPhone een van mijn beste aankopen ooit is geweest. Nu de nieuwe iPhone er is kan ik eigenlijk niet wachten om die uitteproberen. De Apple stores hebben de etalages al aangepast zagen we een paar jaar geleden nog dit ter promotie in de winkels hangen. Met de 3GS moet dat allemaal wat sneller en overtuigender, erg cool!

Nailed

Nailed
Wanneer je deze zomer in de Amerikaanse staat Tennessee met drank op achter het stuur kruipt kan je dat duur komen te staan.

Op Safari

Op Safari
In het Knowsley Safari Park hebben aapjes ontdekt hoe je een extra bagageruimte op het dak van een auto moet openen. Ter waarschuwing komt het Safari Park zelf met deze clip.

Ferrari World

Ferrari World
Het mag duidelijk zijn dat de mensen in Abu Dhabi niet kijken op een paar euro. Medio 2010 wordt een park geopend dat helemaal in het belang staat van Ferrari. Benieuwd? Zie hier alvast een kleine impressie van Ferrari World Abu Dhabi.

Helden

Geloof het of niet, maar echte helden bestaan nog. Waar de hulpverleners hier moeten oppassen als ze iemand te hulp schieten, zijn er blijkbaar ook nog mensen die iets ondernemen als de hulpverlening nog niet gearriveerd is. En gelukkig maar, anders had dit gezin het niet overleefd.

Achtbaan

Is bungy jumping, base jumping en cliffdiving geen uitdaging meer voor je? Misschien is dit dan wel nog een uitdaging voor je. Met je skates de achtbaan af. Totaal niks voor mij, want de achtbaan sla ik sowieso over. Zeker die houten dingen, die kraken!

iCube - 3D Immersion Technology

iCube - 3D Immersion Technology
Gamen is leuk, maar 3D gamen is natuurlijk helemaal geweldig. Voorlopig zal het allemaal nog even duren voordat we er thuis van kunnen genieten, maar de iCube is een mooi begin. Meer info hier.

Spin plagen

Spin
Word je geplaagd door een angst voor spinnen, dan is het nu je kans om de beesten eindelijk eens terug te plagen. Dit beest heeft een haat-liefdeverhouding met je muisaanwijzer, je kunt hem bij een poot nemen en rondzwieren, eten geven, zelf besturen enz. Vrij realistisch vormgegeven (zie ook de reacties van katten links bovenaan de pagina.)

Our muddy world

Slash digitaal geschilderd

Slash digitaal geschilderd
Meer en meer kunstenaars laten hun potloden en papier links liggen en schaffen een digitale tekentablet aan, want met Photoshop kun je net dat beetje meer bereiken, toch? Shamir Williams deed zijn idool Slash, (ex-)gitarist van Guns 'n' Roses en Velvet Revolver, net niet uit het beeldscherm springen.

Lego Arcade 2

Lego Arcade
De eenvoudigste spelletjes zijn vaak de leukste; zelf grijp ik tijdens een vervelend moment ook nog vaak terug naar Pacman, Tetris en andere timewasters. Michael Hickox creëerde met enkele honderden Legoblokjes, een camera en heel veel tijd een tweede ode aan deze gameklassiekers.

The Taking of Pelham 123

The Taking of Pelham 123
Een ding waar je kan zeker van kan zijn als je naar een Tony Scott film gaat is dat er een hoop aktie in voorkomt! In zijn laatste film "The Taking of Pelham 123" die op 20 augustus bij ons in premiere gaat, spelen Denzel Washington en John Travolta de hoofdrollen. John Travolta leidt een bende die een metro vol met passagiers kaapt, Denzel Washington speelt een medewerker van de New Yorkse ondergrondse die het tot een happy end moet brengen. Hier nog een net verschenen 2 minuut durende teaser!

United Breaks Guitars

United Breaks Guitars
Dave Carroll van de band Sons of Maxwell kreeg de schrik van zijn leven toen hij na het uitstappen van zijn vliegtuig z'n gitaar totaal verwoest terug kreeg. Klagen hielp niet bij United Airlines dus schreef hij een liedje wat inmiddels zo'n 3 miljoen views op Tube heeft opgelevert. Inmiddels heeft United formeel een verontschuldiging aangeboden, meer kan je lezen op Dave Carrol's site.

Tempbot

Tempbot
Een shortfilm van Neil Blomkamp waarin ene Tempbot tijdelijk een afdeling komt versterken op kantoor. Tempbot is een robot die zoals een goed robot betaamt bergen werk verzet zonder te klagen, dat is totdat er een vrouw in zijn leven komt. Dan gaat het ineens snel bergafwaarts met zijn carriére.

In Afghanistan [2]

Validation

Validation
Validation is een 16 minuten korte film die ons laat zien dat we allemaal over de kracht beschikken om een ander een goed gevoel te geven. Niet voor niets winnaar van diverse awards.

Two Hands Speed Drawing

Two Hands Speed Drawing
Het is een hele kunst om met een potlood een fotorealistisch portret te tekenen. Maar tegelijkertijd twee portretten op papier zetten is ronduit knap.

Augmented Reality Metrostation Locator

Augmented Reality Metrostation Locator
Er zijn mensen die zich afvragen wat de kompasfunctie op de iPhone 3GS voor nut heeft. Je kan natuurlijk zien waar het noorden is, maar dat is lang niet alles. Neem als voorbeeld deze subway locator.

Today Was a Good Day

Today Was a Good Day
Op de volgende commercial shortmovie van Nike moeten we nog eventjes wachten maar die beloofd veel goeds. Op 31/07 gaat "Today was a Good day" in premiere op de Nike site en dit is alvast een kleine preview waarin we skateboarder Paul Rodriquez en rapper / filmster Ice Cube zien. Officiele Nike site vind je hier.

Mash Ups

Mash Ups
Je moet er van houden, DJ's die ineens besluiten om twee bestaande platen zo door elkaar heen te mixen zonder dat er meteen herrie onstaat. Ik zelf vind het prachtig en zo ook deze 2 mashups die ik zojuist tegenkwam. De eerste is een mashup van Amy Winehouse met Peter Bjorn & John die samen Young Folks in Rehab doen en de tweede mashup werd gemaakt door DJ Morgoth een Duitse DJ die de platen van Rick Astley en Nirvana eens door elkaar husselde. Heb jij een goede Mashup, zet 'm in de comments.

Paintings Of Light

Paintings Of Light

Bridge Day

Pas geleden had Red Bull deCliffdiving wedstrijden gehouden in Rotterdam. Een leuk spectakel, maar Bridge Day is toch even een slag extremer. Bridge Day is het grootste evenement waar base jumpers van over de hele wereld naar toe komen. Deze werd gehouden op de 3e zaterdag van oktober in Fayetteville, West Virginia.

Swedish army

Vroeger ging men met een trommel voorop ten strijde. Nu dient de trommel in het Zweedse leger voor een heel ander doel. Met veel oefenen zijn ze gekomen tot een synchrone trommelsessie.

Don't even reply

Don't even reply
De beheerder van deze site heeft er een sport van gemaakt om nietsvermoedende mensen die een oproepje hebben geplaatst te mailen met de meest bizarre vragen en voorstellen. Deze briefwisselingen kan je terug lezen op zijn site Don't even reply.

Robin the Hoodlum

Robin the Hoodlum
Robin Hood is een Engelse volksheld die stal van de rijken en zijn buit verdeelde onder de armen. Deze Robin de Hoodlum oftewel Robin de boef steelt van de rijken, steelt van de armen en gebruikt zijn buit om zijn gokverslaving te onderhouden. In dit spel is het de bedoeling dat je telkens de verschillen op plaatjes aanwijst. Ik vond het vrij moeilijk!

Elastic

Elastic

Sweet Home Alabama

Als je lekker op vakantie bent, op een terrasje zit te genieten van je drankje en het eten, dan is het altijd gezellig als er een paar van die muziekale mannen je komen vermaken. Dat doen deze mannen ook, alleen hebben ze wel hele bekende covers zoals Sweet home Alabama. Het schijnt dat ze ook Beat it spelen van Michael Jackson en nog veel meer. Grappig om eens een andere versie te horen.

Mash ups

Het spelen met filmpjes en geluid is natuurlijk harstikke leuk, zeker als je combinaties krijgt die je niet verwacht. Onder deze cartoon filmpjes zitten de trailer geluiden van een andere film. Lion King met The Last King of Scotland of Who Framed Roger Rabbit met Sin City of Beauty and the Beast met Kill Bill.

Video Games

Video Games
Door de jaren heen zijn de videogames behoorlijk ontwikkeld. Als we nu de beelden zien van het verslavende spel Pong is het bijna niet voor te stellen dat we nu online Call of Duty aan het spelen zijn. Laten we eens een sprong door de tijd maken.

The World's: Fastest

The World's: Fastest
De één kan hard lopen, de ander snel schieten. Zo hebben we allemaal we iets wat we sneller kunnen dan een ander. We zetten de meest opmerkelijke prestaties even op een rijtje voor je.

Lego Secret Vault

Lego Secret Vault
Mocht er een award komen voor speelgoed van de eeuw, dan wil ik met alle plezier Lego nomineren. Sinds 1950 zijn er aardig wat bouwdozen op de markt verschenen, en die liggen stuk voor stuk nog allemaal veilig opgeborgen bij de lego fabriek. Wat zal het waard zijn?

In Afghanistan

In Afghanistan

History of Stopmotion

History of Stopmotion
Waar komt de stopmotion animatie vandaan, wat is stopmotion en hoe maak je het, je ziet en hoort het allemaal in deze, hoe kan het ook anders, stopmotion.

Alarm

Alarm
Zeer herkenbare animatie voor mensen die net als ik smorgens moeite hebben om optestaan.

Lekkere scheet

Sommige mensen vinden het heerlijk om op het dak naar beneden te kijken en naar alle bedrijvigheid die daar gaande is. Maar er zijn ook mensen die daar gaan zitten voor prive redenen en om hun gene te verbergen.

Zee Aquarium

Dit, op een na grootste, zee aquarium wordt het Kuroshio Sea genoemd. Het heeft een inhoud van 7.500 kubieke meter wat staat voor ongveer 9 miljoen liter! Hij heeft een afmeting van 8.2 bij 22,5 meter met een glasdikte van 60 centimeter.

Niagara Falls in Motion

Niagara Watervallen, een mooie time-lapse die gemaakt is in 3 nachten door Matthew Wartman. Ik zou er best ooit nog eens heen willen om ze in levende lijve te bekijken. Iemand van jullie al eens geweest?

Beat It

Beat It
Mentos heeft de afgelopen jaren super veel aan virale campagnes gedaan zo kent elke internet gebruiker nou onderhand de Diet Coke vs Mentos filmpjes en hebben, aan het aantal filmpjes te zien op de diverse videotubes, genoeg mensen het zelf ook uitgeprobeert. In deze nieuwe tv commercial van Mentos zien we dat je ook zonder een fles cola cool bent met Mentos.

Boom Boom Yolanthe

Nog niet zo lang geleden hield de liefdesbreuk van Jan Smit en Yolanthe heel nederland bezig. Erik-Jan Rosendahl had er lekker op ingespeeld. Nu duidelijk wordt dat het stel helemaal niet zo goed gemutst uitelkaar is gegaan, kon Erik-Jan het niet laten en maakte wederom een heerlijk wegluisterstukje.

Update: Niet alleen Erik-Jan houd de mensen bezig met zijn vermakelijke stukjes.

Fasten Seat Belts to the World

Fasten Seat Belts to the World
Tijdens de vakantie periode gaan er weer genoeg mensen naar een 'vreemd' land om een paar weken van de cultuur of rust te genieten. Elk land heeft zo zijn eigen gewoontes die in dit informatieve filmpje duidelijk worden gemaakt.

Falcon midair Attack

De wonderen wereld van de natuur met vandaag de valk in de hoofdrol.

For the Birds

For the Birds
Wie in 2000 in de bioscoopzaal zat voor Monsters en Co kent deze misschien nog wel; 'For the Birds' werd er toen als voorfilmpje geprojecteerd. Later kon Pixar voor deze licht satirische korte film nog o.a. een Oscar en Academy Award in hun prijzenkast zetten.

David Smith - The 650 Pound Virgin

David Smith - The 650 Pound Virgin
Wanneer je net als de 32 jarige David Smith ruim 300 kilo hebt gewogen weet je dat het leven zeer lastig is. Maar David liet het daar niet bij zitten en ging een gevecht aan met zijn overgewicht. Ik kan maar één ding zeggen, indrukwekkend!

Don't talk to Robots

Don't talk to Robots
Ouderen en techniek het gaat eigenlijk niet samen, en toch vraag ik me soms af aan wie het nu echt ligt.

Hier in de Disco

Zo afentoe kom ik op Youtube nieuw Nederlands talent tegen, en deze Sharon is daar een goed voorbeeld van, althans ze komt uit Nederland maar of ze talent heeft laat ik maar aan jullie over. Ik geloof dat Henk Jan Smits eens zei : 'is dit je droom ? 1 tip..: laat m varen!'. Hier het origineel van Tiffany, I think we're alone now.

India's got Talent

Ook in India zoeken ze talenten. Het mooie van deze shows is toch wel dat je heel gevarieerd amusement tegenkomt. Deze deelnemers zoeken het dan ook niet in het zingen of dansen, maar maken er wat spectaculairs van dat precies in deze tijd past.

Schattig hondje

Puppy's en kleine hondjes zijn vooral schattig. Vaak sta je er niet bij stil wat ze aan kunnen richten. Net zoals bij kleine kinderen, doen ze je soms versteld achter overslaan door wat ze doen of kunnen.

Star Craft - First Contact

Star Craft - First Contact
Deze mooie trailer werd gemaat voor de Starcraft Legacy site een award winning officieel erkende fansite van de game Starcraft I & II. Zoals ik al eerder zei is het schijnbaar tegenwoordig een koud kunstje om dit soort clips te maken mits je over de juiste software beschikt. Kijk eventjes mee naar Starcraft, First Contact.

Red Bull 5 Pics

Red Bull 5 Pics
Dagelijks struinen wij het internet af op zoek naar bijzondere foto's en websites. Zo stuitte wij vandaag op deze site vol fotocollecties van amateurs en professionals. Weet jij ook aardig met een camera om te gaan, upload dan jouw 5 meest bijzondere foto's, en maak kans op een inspirerende fotografieweekend in de Rooms of Red Bull, hartje Amsterdam! Voor nu is dit mijn favoriete collectie.

Seabreacher

Seabreacher
Een totaal useloos maar mooi aparaat is deze Seabreacher, een boot die kan varen en tevens duiken en daarom tot de categorie submersible watercraft behoort. Deze gadget is uiteraard niet echt goedkoop, prijzen starten bij zo'n 48.000 dollar en kunnen oplopen tot 68.000 dollar voor het high performance model. Meer info hier.

Lady Bugs

Lady Bugs
Lieveheersbeestjes zie je niet vaak in groten getale. Zo staan de inwoners van Colorado deze zomer voor een raadsel. Dit stadje is namelijk gedeeltelijk overgenomen door de kleine beestjes.

Internet Police

Internet Police
Het zal je gebeuren dat je tijdens het internetten in de gaten wordt gehouden door de internet politie. Gelukkig is het nog lang niet zover, want anders krijg je dit soort praktijken.

Squirrel Resque

Squirrel Resque
Toen een nieuwsreporter van het South Carolina, Greenville SC, Tv kanaal WYFF wat opnames wilde gaan maken voor een reportage bij de Furman University zag hij ineens een eekhoorn worstelen met een yoghurt bekertje over zijn hoofd, waar hij waarschijnlijk eventevoor iets te diep had ingekeken. Het arme diertje zag helemaal niets meer en liep maar wat rond, de reporter bedacht zich geen moment en bevrijde het diertje uit zijn benarde situatie. Hulde!

Nascar pit stop

Als je in een drukke straat in Amsterdam loopt, sta je wel even gek te kijken als er een raceauto even zijn pitstop komt doen. Op Time Square gebeurde het en dat gaf een leuke situatie. Opletten met oversteken is wel noodzakelijk.

Odin

Bijna alle katachtige, groot of klein, houden niet van water. Maar deze witte tijger is een uitzondering. Al vanaf kleins af aan is hij dol op water. Doordat ze in de dierentuin een glazen wand neer gezet hebben, kunnen de bezoekers meegenieten van zijn onderwater avontuurtjes.

Breathe, my Friend

Breathe, my Friend
Wederom een schitterende animatie van het Ringling College of Art en Design. "Respire Mon Ami", wat letterlijk vertaald "Breathe, my Friend" betekent gaat over een frans meisje dat in de middeleeuwen leeft en daar een hoofd vind die ten prooi is gevallen aan de guillotine, ze neemt het hoofd mee in de hoop een nieuwe vriend te hebben gevonden.

Synthetic Sound Festival

Synthetic Sound Festival
Aparte muziek viel er te horen op het 5e Synthetic Sound Festival wat dit weekend in Rusland gehouden werd. Wanneer je rock met psychedelische geluiden mixed moet dat ongeveer klinken als deze plaat van Synthetic Dreams die daar live te horen was.

The Exchange

The Exchange
Simpel maar toch briljant deze korte simpel vormgegeven animatie met voortreffelijke geluidseffecten gemaakt door Baptiste Sola, The Exchange.

The Jedi Drinking Song

Het is al een oudje, maar hij blijft grappig verzonnen. Het liedje gaat over de avonturen van Luke Skywalker en is gemaakt door een celtic bandje genaamd : Brobdingnagian Bards.
Bij lees verder kun je een deel van de tekst lezen.

meer zien

Flap Flap

Flap Flap
De animators van Polynoid waren eigenlijk een beetje pissed omdat hun shortmovies nooit geselecteerd werden bij de diverse shortfilm awardshows, vandaar dat ze dit protest filmpje "Flap Flap" hebben gemaakt. Pas op aan wie je schijt hebt, is eigenlijk de boodschap. Hier meer Polynoid.

Jaguar XJ 2009

Een Jaguar is pas een mooie Jaguar als hij ook nog eens helemaal Arden uitgevoerd is. Arden is zeg maar wat M voor Bmw is, het sportieve pakket dus speciaal voor de Jaguar. Deze zomer komt de nieuwe Jaguar XJ uit en dit is alvast de launch film.

Infinite Photograph

Infinite Photograph
Waaruit bestaat onze wereld? Je zou denken dat je alle natuur niet in één foto kan 'vangen' maar toch hebben ze een poging gedaan. Klik op deze foto om zo in een oneindig web te raken van nog meer moois wat onze wereld te bieden heeft.

Time Lapse construction Super Hornet

Time Lapse Construction F/A-18F Super Hornet
Een straaljager is op zich al een indrukwekkend apparaat. Maar hoe wordt zo'n monster precies samengesteld? Zie hier de constructie van een F/A-18F Super Hornet in time-lapse.

Prey Alone

Prey Alone is een korte film van ongeveer 15 minuten gemaakt door Stephen St. Leger and James Mather. Het gaat over een mysterieuze vreemdeling die al schietend en racend de stad uit probeert te komen terwijl de politie hem op de hielen zit. De film zit vol actie en special effects. Het doet mij denken aan een intro van een game.

GoldFish Afterlife

GoldFish Afterlife
Wat een makeup merk vandoen heeft met een gestorven goudvis is voor mij een raadsel maar toch weet het Brasiliaanse make up merk O Boticário de twee met elkaar te verbinden wat deze vreemde maar mooi gemaakte geanimeerde commercial oplevert.

Michael Jackson Tribute Stockholm

Michael Jackson Tribute Stockholm
Op het Sergels Torg plein vlakbij het centrale station in Stockholm, Zweden herdachten de Zweedse Michael Jackson fans afgelopen woensdag hun idool met een heuse flashmob. Zo'n +/- 300 dansers ontmoeten elkaar daar om 15:30 leerde de danspasjes en een uur later kon je deze flashmobachtige show zien.

House of Imagination

House of Imagination
Om de volgende trailer / shortfilm te bekijken heb je wel een sterke processor nodig maar als je dat netjes in orde hebt en eventjes tijd dan moet je zeker deze House of Imagination eens gaan bekijken wat een promotievideo is van het kanaal Sci Fi wat binnekort Syfy gaat heten. Als je de clip gezien hebt explore dan het huis.

Pool Trick Shots

Pool Trick Shots By Daniel Kozlak
Voor sommige mensen is het al een hele kunst om bij een partijtje pool de ballen recht in de pocket te krijgen. Daniel heeft daar geen moeite mee, dat blijkt maar weer uit deze beelden.

Mr B The Gentleman Rhymer

Mr B The Gentleman Rhymer
Mr.B The Gentleman Rhymer is een man op een missie en Straight outta Surrey. Omdat hiphop meestal wordt geassocieerd met gangsters en geweld probeert Mr. B hiphop juist naar een volgende level te brengen enzo deze muziekstijl te introduceren bij de high sociëty van Engeland. Met een knipoog uiteraard, hier staat trouwens nog een mini mix. Voor meer informatie ga je naar zijn Myspace.

Fake

Fake
Na alle ellende met financiele instellingen en beleggers die er het afgelopen jaar voor hun klanten een puinhoop van hebben gemaakt is het niet zo raar dat de bankwereld een beetje met argusogen wordt aangekeken. Bij de Barclays bank proberen ze iets aan dit imago te doen, of het helpt ?

Toon Time

Toon Time
In onze eigenste Toon Time zijn al veel Disneyfiguurtjes de revue gepasseerd, maar voor deze twee deugnieten is het de eerste keer. Dit keer gaan we dus met Knabbel en Babbel (of Chip & Dale zo u wil) onze wintervoorraad inslaan. Maar natuurlijk hebben ze ook dit keer af te rekenen met die vreselijke Donald. Zeven minuutjes onversneden Disney-plezier!

Glazen balkon

Saving Private Remi

We klagen vaak dat mensen toekijken in plaats van ingrijpen bij een vechtpartij of zinloos geweld. En die klachten zijn over het algemeen genomen wel terecht. Maar wat nu als je op het strand ligt te zonnen en ineens komt er een militair met geweer het strand op gerent en gooit rookbommen. Zal je dan nog zo toekijken? Blijkbaar wel.

Helicopter

Elke gek zijn hobby. Ik ken wel een aantal mensen die gek zijn van modelbouw helicopters en het schijnt toch wel een enorme kick te zijn als je deze zelf gebouwd heb en ze dan nog vliegen ook! Deze helicopter blijkt wereld grootste modelbouw te zijn. Als ik hem zo in de lucht zie vliegen kan ik hem amper onderscheiden van een echte.

Moonwalk

Gisteravond was de afscheidsdienst van Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles. Hij laat veel dingen achter die geschreven zullen staan in de geschiedenisboeken. De moonwalk is er natuurlijk eentje van en daar is dan ook een hele site op gebaseerd.

Koffers

Vroeger speelde ik altijd :" ik ga op vakantie en ik neem mee...." en dan gingen de gekste dingen mee. Mensen nemen dingen mee die ze niet kunnen missen. Uiteraard kleding e.d., maar ook een dierbaar bezit zit vaak in de koffer. Deze koffers en inhoud zijn wel heel bijzonder.

Colorama

Voor deze commercial voor Colorama compleet in Tilt-shift animatie namen de mensen van Upper First contact op met Keith Loutit die we al kende van clips als bijvoorbeeld deze Mardi Gras. Voor Colorama, een Zweeds verfmerk maakte ze deze super Tilt-shift timelapse animatie. Hier meer..

Looking Thru the B-sides

Looking Thru the B-sides
Prachtige animatie gemaakt voor Fueltv door Golden Lucky waardoor je je bijna in een trip waant zo veel felle kleurtjes en space muziek komt er ineens op je af in een vreemde fantasiewereld.

Emergency Response Unit

Emergency Response Unit
Je bent het hoofd van een Rood Kruis kamp en jouw doel is om zoveel mogelijk gewonden binnen te halen en die te verzorgen zonder dat er al te veel doden vallen. Game on!

Who's Dead

De ontspoorde, kansloze, maar oh zo geniale Erik-Jan Rosendahl, speelt vaak in op het dagelijks nieuws. Zo was hij al te horen toen Jan en Yolante uit elkaar gingen en nu Michael Jackson overleden is, draaide zijn brein vanaf de 1e minuut op volle toeren wat dit resultaat geeft.

Vinyl Faces

Michael Jackson Arcade Collection

Michael Jackson Arcade Collection
Dat Michael Jackson zich in hart en nieren nog overduidelijk half een kind voelde mag duidelijk zijn. Dat is zelfs te zien aan zijn indrukwekkende arcade collectie. Neem hier een virtuele tour.

Post-It Love

Post-It Love
Een groot gedeelte van de hedendaagse relaties ontstaan op de werkvloer. Misschien ook niet zo gek als ik dit verhaal mag geloven. En dat allemaal door de simpele uitvinding Post-It's.

Mysterious Affair of Young Johnny Eclaire

Mysterious Affair of Young Johnny Eclaire
Er was eens een jongen met zoveel borsthaar dat hij niet wist wat er mee te doen, totdat hij op een dag ontdekt dat hij daardoor een speciale gave bezit. Een animatie van het Ringling college of Art.

Indentity Reboot

Indentity Reboot
Bij MTV hebben ze zolang ik me kan herinneren, altijd al van die kunstige animatie filmpjes gehad. Deze Indentity Reboot is daar wederom een zeer goed voorbeeld van. MTV doet een poging om het imago te verversen met deze reboot.

L'Esperimento Stupido

L'Esperimento Stupido
Een stom experiment in deze short film die maar weer eens aangeeft dat het schijnbaar aardig eenvoudig is om dit soort effecten er gruwelijk echt uit te laten zien.

Spooky HDR

Spooky HDR

Silly beast

Zoals dit grappige, harige, soort van olifantje reageert op de kip op zijn hoofd, is ongeveer dezelfde reactie die ik geef als er een beest over mijn lijf loopt. Ieuwwww!

Remarkable Nature Wallpapers

Wederom heb ik een mooie collectie wallpapers gevonden. Ik vind die tijger helemaal geweldig, maar wel erg druk als desktop.

Breeze Reflection

De werking van deze wand gaat een klein beetje aan mij voorbij. Het is tenslotte ook zondag en op zondag moet je niet te hard na hoeven denken. Misschien dat een van jullie het weet? Ik vind het wel een gaaf ding, leuk voor in de binnenkomsthal op het uselooskantoor.

Two Dies

Two Dies
Indrukwekkende shortmovie die gemaakt werd voor de Duitse tvzender 3Sat met als onderwerp "Death and dying". Een klein meisje verliest haar hond, haar moeder stelt haar gerust, de hond gaat naar de hemel. Als even later de moeder zelf wordt geconfronteerd met een sterfte in de familie lijkt het meisje zich niet zo druk te maken.

Bleeding Billboard

Bleeding Billboard
Wanneer het regent moet je je snelheid als automobilist aanpassen, dat moet dit Australische billboard in iedergeval duidelijk maken. Daarvoor bedachten ze dat wanneer het gaat regenen het billboard begint te bloeden. Duidelijker kan haast niet.

Animals in capture

Twitter Cops

De mensen die niet snappen wat twitter is en niet weten hoe het in praktijk te brengen, zeggen al snel dat er onnodige informatie gedeeld wordt. Daarom zijn de Twitter Cops in het leven geroepen. Onnodige informatie moet de kop ingedrukt worden

Michael Jackson Mix

Nog steeds is het Michael Jackson wat de klok slaat. Komende dinsdag is er een grote herdenking in Los Angeles (17,5 duizend plaatsen, meer dan 500 miljoen geïnteresseerden!) en bij Ekstra Weekend was er gisteren een bizar vette mix van DJ Sandstorm te vinden! Wees er vlug bij, want voor je het weet is hij weer van het net verdwenen! Tnx Domien!

Destino

In 1946 had Salvador Dali een bijzondere vriendschap met Walt Disney. Samen maakte ze tijd voor een short film met de naam Destino. Nu, meer dan 50 jaar later, is project Destino af. Er werkte 25 disney artiesten aan met als voorbeeld het originele storyboard. Dit geeft een resultaat van een gemixte animatie, met zowel hand getekend materiaal als digitaal materiaal.

Evian Roller Babies

Evian Roller Babies
Een goede reclame verzinnen blijft lastig, maar Evian heeft op vernuftige wijze een aantal babies op rollerskates gezet die ineens over allerlei heftige skatemoves blijken te beschikken. Of het door het water komt blijft onduidelijk, maar hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen kan je in deze making of zien. Bonus: Baby doet moonwalk.

The Pen Story

The Pen Story
Uit zo'n 60.000 foto's werden 9.600 foto's geselecteerd om daadwerkelijk te ontwikkelen. Van deze foto's zijn 1.800 scenes gemaakt voor een geweldige stopmotion animatie. De animatie werd gemaakt ter ere van het fototoestel merk Olympus, wat dit jaar precies 50 jaar bestaat.

Magical Marriage Proposal

Magical Marriage Proposal
Welke vrouw droomt er nou niet van om op een originele en magische manier ten huwelijk gevraagd te worden. Welke plek kan je dan beter kiezen dan de magische wereld van Walt Disney.

Mac vs PC

De Mac vs Pc commercials kennen we natuurlijk allemaal wel en ook een vette transformers achtige animatie van een Mac die het tegen een PC opnam kwam vorig jaar al eens voorbij. Maar hoe zit het nu eigenlijk echt, zijn deze spotjes wel waarheidsgetrouw ? In het Australische tv programma The Chasers War on Everything deden ze dé test! Hier staan alle andere sketches uit deze episode.

Fireworks by PES

Fireworks by PES
Een tijdje al niets meer van PES gehoord maar ze zijn terug met wederom een mooie stopmotion animatie. Dit keer, Fireworks.

Gaikai - Streaming Worlds

Gaikai Streaming Worlds
Elke gamer heeft hetzelfde probleem. De games worden steeds mooier en zwaarder, dus kost het elke keer weer de nodige euro's om je pc up-to-date te houden. Gaikai komt met een mooie oplossing. Speel elk spel, hoe zwaar dan ook, gewoon in je browser. Geen gezeur meer met spellen kopen, grafische kaarten, enz. Of het te realiseren is is nog maar de vraag. Het idee is in ieder geval goed.

Underware Protest

'Dance' Integrated Campaign

'Dance' Integrated Campaign
T-Mobile wilde in één keer aan de wereld duidelijk maken dat "Life's for sharing" en daar zijn ze met hun Flashmob Dance in Liverpool Street Station van afgelopen januari goed in geslaagd. Een erg slim bedachte viral campagne dus uitgedacht door Saatchi & Saatchi te London, in deze clip een uitgebreide terugblik.

Tone of everyday

Deze Japanse muziekvideo 'Hibi no Neiro' wat "Tone of everyday" betekent komt van het eerste album van Sour. De mensen die je in de clip ziet zijn fans en komen van overal op de wereld, elke persoon en scene werd gefilmt met een webcam en later aan elkaar gemonteerd. Officiële Sour site, hier!

Wallpapers

Wallpapers
Ben je ook zo uitgekeken op je huidige wallpaper, en is het wel eens tijd voor een nieuwe? Wellicht dat ik je blij kan maken met deze collectie.

Pepsi Footvolley: Let's Kick Some Sand!

Pepsi Footvolley Battle: Let's Kick Some Sand!
Heb je zin in een dag footvolley plezier? Kom dan 19 Juli een kijkje nemen bij het Brunotti Beachhouse in Scheveningen. Oud voetballers Brian Roy, Richard Witschge, Aron Winter en diverse andere prof's zullen ook van de partij zijn, en tevens de uitdaging aan gaan met amateurs voor een Battle of the Legends. Zo te zien zijn ze nog niet echt op elkaar ingespeeld, dus ga de uitdaging aan!

meer zien

Nails Life

Nails Life

Nose Painter

Nose Painter
Als je dacht dat schilderen al moeilijk was dan zou je het voor de grap eens moeten proberen met je neus. Deze Sachivalu Rambabu uit Hyderabad, India is een meester in het schilderen zonder kwast.

Hit Stick 4 - International Killer

Hit Stick 4 - International Killer
In de game Hit Stick 4 is het de bedoeling dat je als huurmoordernaar te werk gaat en je slachtoffers een voor een stilletjes afmaakt. Je kan daarvoor verschillende wapens kiezen en het doel is om een professionele huurmoordenaar te worden, game on!

Time Lapse Earth

Time Lapse Earth
Dat de natuur van onze planeet mooie dingen te bieden heeft zal niemand ontkennen. Om het nogmaals te bevestigen hebben we hier een time lapse compilatie vol schitterende natuurverschijnselen.

Veel hetzelfde

Mijn moeder zei vroeger altijd :" Overal waar te voor staat kan niet goed zijn". In sommige situaties vraag ik mij wel eens af of ze te veel van hetzelfde bedoelde of te vaak. Ik kan mij nml een aantal situaties voorstellen waar te juist lekker is. Dit is niet een van zo'n situatie, hierbij sluit de slogan van mijn moeder juist heel goed aan.
volgende
vorige