One letter off

One Letter Off

Antarctic Time Lapse

antarctic
Deze Time Lapse is gemaakt in en rond McMurdo Station en Scott Base. Elk jaar is het er 4 maanden donker in het midden van de winter en 4 maanden bestaat er geen nacht in de zomer. Dit levert natuurlijk mooie beelden op.

History Of The Internet

History Of The Internet
Dat wij dagelijks nieuwe items plaatsen zodat je op elk moment wat nieuws kan lezen of bekijken lijkt de normaalste zaak van de wereld. Met een paar simpele muisklikken surf je zo de wereld over, maar hoe is dat allemaal toch tot stand gekomen? Wij leggen het graag even uit.

Canon Rock

Canon Rock
Het nummer 'Canon Rock' van JerryC zal menig metal liefhebber bekend in de oren klinken. Nou is dit nummer niet weggelegd voor de beginnende gitaarspeler. Des te moeilijker om met zes gitaristen tegelijk te spelen. Ik zeg knap.

Shit Happens

Shit Happens
In deze short film van Rob Brown zien we een Russische soldaat die tijdens de 2e wereldoorlog probeert te deserteren uit het leger. Helaas voor hem loopt hij rechtstreeks een mijnenveld in.

Jump Start

Jump Start
Tijdens de Superbowl kost een commercial van 30 seconden meteen 3 miljoen dollar dus kan je maar beter een commercial maken die diep indruk maakt en waar de mensen nog eventjes over doorpraten. Het energiedrankje Amp Energy lijkt daarmee goed op weg met deze commercial Jumpstart. Don't try this at home.

Indonesia

Indonesia

Zombies Ahead

Zombies Ahead
Ongeveer anderhalf jaar geleden was er een schitterende viral campagne van ITafstuderen.nl waarin ene Max Cornelisen zich onsterfelijk maakte door eerst de NS vertrekborden te hacken en daarna ook nog eens de snelweg matrixborden. Achteraf bleek het dus allemaal een grote grap te zijn en was deze viral campagne super geslaagd. in Austin Texas is wellicht iemand hierdoor op het idee gekomen om de matrixborden daar van een wel heel vreemde tekst te voorzien.

Garfield

Garfield
Met deze gratis online Garfield cartoon generator kan je zelf op eenvoudige wijze je eigen Garfield stripverhaal samenstellen. Hoofdpersonen zijn natuurlijk Garfield, Jon en Odie, maar er staan nog een aantal karakters die je in je comic kan verwerken.

Nieuwe Ochtendshow

rick van velthuysen
Nederland krijgt er een nieuwe ochtendshow bij op Radio Veronica. Rick van Velthuysen en Kornuiten beginnen maandag 2 Februari elke werkdag van 6:00 tot 9:00 de ochtendshow MogguhRick! Om hun concullega's te laten weten ze er nieuwe collega's bij krijgen, zijn ze maar even langsgegaan om kennis te maken. De eerste fansite is natuurlijk al gestart!

Sensitive Plants

plant
Ze zeggen altijd dat als je mooie, gezonde, bloeiende planten wil hebben, je ze moet liefhebben. Tegen praten, aaien en lekker veel licht geven. Nou daar wil dit plantje helemaal niks van hebben. Want hoe meer je hem lief hebt en aait, hoe meer hij zich terug trekt.

Russian History

Russian History

Reclames

sprintphone
Of ze helemaal gek geworden zijn bij SBS6 en NET5!! Ze willen gaan testen met korte reclame blokjes op de zondagavond om de 5 minuten! Ja je leest het goed, om de 5 minuten gaan ze reclame uitzenden. Het is dan welliswaar een test en korte blokjes maar dan nog. Kijk, zijn het reclames zoals deze dan kan ik het misschien een avondje uithouden, maar dan heb je het ook wel gehad ook.

Guitar Jump

guitarjump
Je zit in een bandje met wat vrienden en je speelt wat voor de gein in de garage. Dan ineens scoor je een hit en bij een hit hoort natuurlijk een videoclip. Wat is er nou stoerder om van een versterker een super gave guitar jump te maken. Maar dan moet je het natuurlijk wel even goed doen.

Hamertje Tik

spijker
De kunstenaar Saimir Strati heeft een gigantisch kunstwerk gemaakt met spijkers, kurken en tandenstokers. Hij heeft een portret van Leonardo DaVinci gemaakt. Het lijkt wel hamertje tik maar dan voor de volwassen man.

Light Saber Umbrella

paraplu
Sommige mensen voelen zich niet echt veilig meer in hun eigen stad. Veel hangjongeren waar je langs moet tijdens koopavond bijvoorbeeld. Als het regent heb je je paraplu bij je om eventueel belagers weg te jagen. Maar met deze paraplu val je zo ontzettend op dat ze het wel uit hun hoofd laten om je lastig te vallen.

Chinese New Year

china

One man accapela band

yeahyeahyeahs
De band Yeah Yeah Yeahs heeft een nummer in Guitar Hero zitten die ik wel erg lekker vind klinken. Je zou kunnen zeggen dat het een van mijn favorieten van het spel is. Dat dacht deze meneer waarschijnlijk ook. Hij deed het nummer in zijn eentje op meerdere manieren en monteerde dat in elkaar wat een erg leuk effect geeft.

Mijn Lekkerste Foto

MijnLekkersteFoto.nl
Dé lekkerste contactsite, dagelijks lekkerder maar nu ook nog veel leuker! Kom nu ook GRATIS chatten op Mijnlekkerstefoto.nl en bekijk de lekkerste foto's van de leukste singles, swingers en contact zoekende mensen of zend ze een privébericht.

Avatar

avatar
Internet, een ideale plek om jezelf achter een avatar te verschuilen. Soms je even anders voordoen dan je eigenlijk bent, wie doet dat niet op zijn tijd? Coca Cola gaat mee met de tijd en laat de avatars achter de mensen zien in een nieuwe commercial.

De Ing Bank

De Ing Bank
De Ing Bank gaat volgens de berichten wereldwijd zevenduizend arbeidsplaatsen schrappen en gaat bezuinigen op dure marketingacties zoals die met het formule 1-team. Door de verslechterende economie zijn ze hier helaas wel toe genoodzaakt, gelukkig zat er nog een klein beetje geld in kas voor deze geniale marketing campagne.

Toon Time

Toon Time
Vandaag in de Toon Time nogmaals The Road Runner die ook vandaag Willy E. Coyote weer te slim af is in "Stop look and Hasten" en een oude tekenfilm waar nogal wat om te doen is geweest maar die verder best eens leuk is om te bekijken. Het is Donald Duck die als hitlerjugend in het Duitsland van Adolf Hitler te zien is in "The Fuhrers Face" uit 1943.

Get a Dog 2

Get a Dog 2, Pedigree
Gisteren konden we al kijken naar de Superbowl 2009 commercial van Pedigree en vandaag hebben we daar de "Behind the Scene" clips bij waarin we de mensen met de vreemde huisdieren nog eventjes aan het woord horen. Een leuke commercial die bedoeld is om aandacht te vragen voor asielhonden.

Rusty the Rhino | Bruno the Ostrich | The Boar | Max the Bison

Alternate Uses

alternatief

Get A Dog..

Get A Dog..
Nu met de Super Bowl voor de deur is het weer tijd voor geniale commercials. Laten we beginnen met deze reclame voor Pedigree. Helemaal geweldig!

New York In Slow Motion

New York In Slow Motion
Er zijn vele manieren om een mooi filmpje te schieten. Stop Motion en high speed camera's zijn technieken die we vaak voorbij zien komen. Laten we vooral slow motion niet vergeten. Zie hier 'New York In Slow Motion'.

Watch Choppers

Watch Choppers
Heb je toevallig nog wat oude horloges liggen waar je niks meer mee doet? Misschien dat dit wat voor je is. Het kost je een paar uurtjes, maar dan heb je ook wat.

Sonnema Comedy Tour

Sonnema Comedy Tour
Fuck the recessie, het is tijd om te lachen!! Sonnema Comedy Tour brengt de beste professionele stand-up comedians bij jou in de kroeg! Dus kijk snel wanneer ze bij jouw in de buurt zijn. Wil je nu al lachen?! Maak dan je eigen stand-up comedy met Harry & Jeffrey! Klik op de video en start als comedy regisseur. Dit wordt lachen!

Farmers

Farmers
Je kan tegenwoordig de televisie niet aanzetten of er is wel een programma op over boeren of het plattenland. Leuk allemaal maar het boerenleven is allang niet meer zo romantisch of spannend als vroeger. In deze clip van verzekeraar Farmers maken ze het een klein beetje spannender dan het is maar wel erg mooi gemaakt.

Mike Skelton Art

Mike Skelton Art

Nep Houdini's

houdini
Je bent jong, onbezonnen en gaat geboeid in een plastic kist liggen. Deze gaat op slot, er gaat wat aarde overheen en om het nog spannender (of gekker) te maken, wordt er ook nog even een berg cement opgegooit. Hoeveel kan zo'n kist houden denk jij? Ik zou zeggen : "stelletje mafkezen!"

Rescue Squad Mater

mater
Lightning McQueen, uit de film Cars, is de hele film een auto die bijna alles heeft, maar alleen even bij geslepen moet worden zoals een ruwe diamant. Takel daarin tegen is best een zielig autootje. Hij roest aan alle kanten, heeft een beetje vreemde tanden en mist zijn motorkap. In dit filmpje zijn de rollen even omgedraaid en draait alles om Takel!

Ant Megalopolis

Ant Megalopolis
Mieren zie je overal, zelfs tot ergernis aan toe. Maar hoe leven die beestjes nou eigenlijk? Je zou kunnen denken op een mierenhoop en dat is alles, maar vergis je gerust niet. Daar komt even meer bij kijken.

Her Morning Elegance

Her Morning Elegance
Mooie stopmotion animatie hier over een vrouw die ligt te dromen op wel een heel speciale manier. Directed door Oren Lavie, Yuval & Merav Nathan.

Space Fun

Space Fun
Een trip naar de maan is een serieuze aangelegenheid. Maar wie denkt dat het een dooie boel is in de space shuttle komt bedrogen uit. In het kader van retro is oké, astronauten met humor.

Gaming Furniture

Gaming Furniture
Hardcore gamers nemen vandaag de dag geen genoegen meer met een lasermuis en een snelle grafische kaart. Je moet immers wel een beetje comfortabel kunnen gamen. Zie hier een aantal design meubels voor de echte spelletjes freak.

Pistol Youth

Pistol Youth
The Golden Girls was een populaire Amerikaanse televisieserie over vier vrouwen op leeftijd die samen in één en hetzelfde huis wonen in Miami en werd vanaf 1986 in NL uitgezonden door de NCRV. In deze videoclip van Pistol Youth's "In my eyes" zien we beelden uit deze serie die bewerkt zijn met een videoprogramma waardoor de gezichten zijn vervangen door gezichten van leden van de band. Erg origineel dacht iedereen totdat er ineens deze clip opdook van 1 jaar geleden waarin iemand iets soortgelijks deed.

Where the Hell is...

Where the Hell is...
De hele wereld kent Matt Harding als die ene gast die de hele wereld over reist om zijn danspasjes uittevoeren. De teller op Youtube staat momenteel op zo'n 12 miljoen views maar ik denk dat we rustig kunnen stellen dat het een van de allerbeste virals ooit is geweest. In Japan doen ze bijna alles net iets anders en daar hebben ze dan ook ene Masanori Sumi, die niet de hele wereld afreisde maar wel een aantal metro stations in Japan verblijde met zijn dansje.

Big, big Rabbit

rabbit
Flappie, het konijntje waar Youp van 't Hek over zong was zo'n lief, klein, schattig, wollig beestje met lieve ogen en een hoog aaibaarheidsgehalte. Maar deze "Flappie" is verre weg van dat! Ik denk dat er een heel weeshuis mee gevoed kan worden met de kerst.

Multifunctioneel

multifunctioneel
Gek wordt je ervan! De kast met schoenen puilt uit en waarom eigenlijk. Alleen omdat we bij elke outfit passend schoeisel willen. Wij vrouwen dan. Ik heb de oplossing gevonden, een gympie die om te bouwen is naar teenslipper. Rete handig voor in de zomer als je warme voeten krijgt en het scheelt weer een paar schoenen in de kast.

Peugeot 3008

Peugeot 3008
Een Frans team van directors werkte aan deze clip samen met Sabotage Studio's om de figuurtjes van Zamak in deze commercial voor de Peugeot 3008 tot leven te brengen. In deze clip zien we mooie 3d effecten wat het een mooie animatie maakt.

Lavatory

Lavatory
In deze Russische vooral getekende animatie zien we een toiletjuf die iets te veel romannetjes heeft gelezen. Ze komt er achter dat ze romantiek mist in haar leventje en gaat daarna op zoek, een liefdesverhaal dus van ongeveer 10 minuten.

Eyebrow Dance

Eyebrow Dance
Chocolade fabrikant Cadbury heeft geen koeien nodig om zijn heerlijke chocolade te promoten. Bij Cadburry gebruiken ze liever muziek, maar dan wel op een aparte manier.

Forgotten Classics

Forgotten Classics

And now you know...

discriminatie
Als vrouw alleen door de stad lopen als de lichten al gedoofd zijn is tegenwoordig steeds minder slim om te doen. Helaas, maar waar. Maar wat doe je als vrouw zijnde als je in de lift staat en er loopt een allochtoon de lift in? Ook dat gebeurd vaak genoeg en nu zie je eens de andere kant van het verhaal.

xGames

skieen
Als we het dan toch over extreme sporten hebben, dan kan dit er ook nog wel bij. XGames.com is een site waar je diverse extreme sporten tegen komt. Grote halfpipes met skiers die meerdere salto's maken, maar ook snowboarders en sneeuwscooters ontbreken niet. Ze hebben 2 leuke clips gemaakt die de moeite waard zijn om even te bekijken. |deel 1 | deel 2 |

Photo

camera
Een freelance fotograaf uit Copenhagen, Simon Hogsberg, heeft een foto gemaakt die 100 meter lang is. Het zijn 178 mensen op de foto en het duurde 20 dagen. De 'shot' is gemaakt op een brug in Berlijn. Hoe verzin je het om een foto van 100 meter lang te maken.

Free Ride Worldtour 2009

Free Ride Worldtour
In totaal 4 locaties zijn er geselecteerd voor de 2e editie van de Freeride World Tour. Dit jaar zijn er ook kwalificatie rondes zodat er nog meer events zijn wat de tour alleen maar aantrekkelijker maakt. Alle top freeride skiers en snowboarders zijn tesamen gekomen in Sochi, Rusland voor dit event wat overigens gesponsort wordt door Nissan en van start zal gaan in Sochi. Ik heb voor jullie een teaser van het 2009 event en al vast wat verkennende beelden van de locatie. De beelden van de Free Ride Worldtour 2008 kan je hier bekijken in een 19min. durende compilatie.

Bij de Politie

Bij de Politie
Wie heeft er als klein kind nou niet gedroomd om later bij de politie of de brandweer te gaan, iedereen toch wel ? In Litouwen is dat schijnbaar toch wat minder het geval want het nationale politiekorps is daar met een wervings campagne begonnen om nieuwe rekruten intelijfen. Ik moet zeggen dat deze clip er echt spannend uit ziet, misschien toch maar een carreerchange dan ?

Black & White

zwartwit

Snowboard Carving

Snowboard Carving
Snowboarden is een mooie sport. Het duurt even voordat je het onder de knie hebt, maar dan ben je ook zo vrij als een vogel. Recht de piste af is voor velen geen probleem, al lijkt me 'carven' wat lastiger.

Lamp Alive

Lamp Alive
In deze animatie zien we een lamp die tot leven komt. Je hoort als lamp zijnde tenslotte licht te geven. En als je 'baasje' dat niet geeft dan ga je als lamp zijnde zelf maar even opzoek naar het licht.

Yo Comments Are Whack!

comments
Het onderwijs klaagt er al een tijdje over, leerlingen schrijven in chattaal in plaats van beschaafd Nederlands. Ik persoonlijk vind een taalfoutje geen probleem, maar als je een sollicitatiebrief in chattaal schrijft vrees ik dat je niet uitgenodigd wordt voor een gesprekje. Deze meiden vonden het tijd om de mensen op YouTube eens te wijzen op hun eigen comments. Misschien een idee voor een Postbus 51 voor de Nederlandse jeugd?

Cash

cash
Je kent de reclame om de creditcard te promoten vast nog wel. Nu gebruik ik zelf amper een creditcard, maar ook ben ik geen voorstander van veel geld op zak hebben. Je weet immers maar nooit welke gek je tegenkomt op straat. Deze parodie promoot het geld in plaats van de creditcard. Je kan immers niet alles met je creditcard betalen!

Operatie Silent Strike

Operatie Silent Strike
Werken bij De Marine vergroot je wereld maar bij de Marine gaan ze ook met hun tijd mee. Zo kon je op tv de afgelopen weken al enkele commercials zien en vanaf vandaag is er zelfs een interactieve applicatie waarbij je in een onderzeeboot kan rondlopen en verschillende films en foto's bekijken. Op 2 februari wordt het laatste deel van de Operatie Silent Strike bekend! Schrijf je nu alvast in en blijf op de hoogte van de afloop van Operatie Silent Strike.

meer zien

Tree Art

Tree Art

Creme That Egg!

Creme That Egg!
Tijd teveel of een leuke manier om reclame te voeren voor Creme egg's? Eén ding is zeker, deze Rube Goldberg creatie heeft wel de nodige uurtjes gekost.

Sweet Georgia Brown

Sweet Georgia Brown
Het is hartstikke leuk om met een paar maten een bandje te beginnen en dagelijks in de oude schuur wat te oefenen. Maar wat moet je met een drummer die geen maat kan houden? Juist, vervangen voor een tractor. Thnx Bakje!

Sweet Dreams

Sweet Dreams
In de stopmotion animatie Sweet Dreams van Kristen Lepore zien we een cupcake die allerlei avonturen beleefd terwijl hij onderweg vanalles tegenkomt. En in dit videodagboek vertelt Kirsten zelf over het 78 dagen durende proces dat het koste om deze 10min durende animatie te maken.

Indian Drum Machine

Indian Drum Machine
Met deze Indiaanse Shankar Drum Ganesh Machine kun je met behulp van een aantal simpele sampels op vrij eenvoudige wijze oosterse muziek maken. De mogelijkheden zijn natuurlijk wel wat beperkt maar een leuk deuntje heb je zo gemaakt.

Pix-Mix 10

pixmix10

Dance

dance
Misschien kende je hem al, maar ik in elk geval nog niet. Na alle massale 'Freeze' acties op diverse locatie, heeft T-Mobile een commercial gemaakt dat precies het andere uiterste is. Niet met zijn alle stilstaan, maar juist met zijn alle dansen! Erg leuk gezicht, krijg de neiging om mee te springen!

Levend Standbeeld

levend standbeeld
Als je ADHD heb, dan zal dit werk niks voor je zijn. Een levend standbeeld staat soms uren achterheen dood stil! Je ziet ze vaak niet eens knipperen, ze gaan op in de omgeving waar ze staan. Een knap staaltje werk, maar ook super zoals sommige eruit zien!

Bizar 3D Sound Effects

Bizar 3D Sound Effects
Het volgende filmpje kwam over de linktiplijn binnen van Sven en je hebt er eigenlijk wel een koptelefoon voor nodig. We horen namelijk allerlei 3D soundeffects waarvan je het effect pas echt goed hoort met een koptelefoon op. Echt bizar, als je deze luistert met een koptelefoon op, lijkt het net of er echt letterlijk een lucifer in je oor wordt aangestoken. Het is net echt, deze 3d beleving van verschillende geluidseffecten.

YouTube Fighter

YouTube Fighter
Bij het in 2005 opgerichte Youtube blijven ze innoveren en zoeken naar nieuwe toepassingen in of om het mega video archief wat ze inmiddels hebben opgebouwd. Zo kan je als official Youtube publisher al een aardig zakcentje verdienen wanneer je videos goed bekeken worden. Een tijdje geleden introduceerde ze "annotations" en als ik me niet vergis werkt het volgende spelletje daarmee, we gaan namelijk een echt "video-spel" doen. Erg origineel, maar niet echt speelbaar ben ik bang.

4 Akkoorden, 36 liedjes

akkoorden
Voor mensen die wel eens iets met muziek doen is het natuurlijk geen nieuws dat veel moderne muziek slechts enkele akkoordjes behelst. En dat die akkoordjes meestal ook nog eens volgens exact hetzelfde patroon worden toegepast. En met die wetenschap kun je dus zomaar 36 liedjes op een rijtje zetten die dan stuk voor stuk gejat zijn van één nummer van Journey....

Rex The Dog - Bubblicious

Rex The Dog - Bubblicious
Wij bij Useloos zijn dol op creativiteit. Het kost de nodige uurtjes om een mooi stop motion kunstwerk in elkaar te knutselen, maar het resultaat mag er zijn. Zie hier de clip van Rex the Dog, Bubblicious.

Goochelen

goochelen
Als je goochelt dan gaat dat niet altijd zonder risico's. Het risico wordt alleen maar groter als je niet op staat te letten en je even vergeet je bekers te merken. Dan krijg je pijnlijke taferelen!

Blue Man Group

blue man group
Zover ik weet kent iedereen de Blue Man Group wel of hebben ze er minimaal iets over gehoord. Dit keer geen filmpje van een optreden op het toneel, maar een cool filmpje in slowmotion en veel kleur. En voor wie de Blue Man Group niet kent is er altijd nog YouTube.

Toon Time

Cartoon Time
Vanaf vandaag gaan we iets nieuws introduceren hier op Useloos namelijk iets wat ik zelf na al die jaren nog steeds graag zie, cartoons. En dan bedoel ik ook echte cartoons zoals bijvoorbeeld een Speedy Gonzales of Road Runner. Vindt je dit helemaal niets, dan kan je dat natuurlijk kwijt in de comments. De snelste muis ter wereld, Speedy Gonzales zien we in West of the Pesos een cartoon uit 1960 en Road Runner neemt het natuurlijk weer op tegen Willy E. Coyote in "The Wild Chase".

Lost Seizoen 5

Terwijl andere series zoals Heroes en Prisonbreak eventjes stil liggen gaat a.s. woensdag 21 januari het nieuwe seizoen van Lost, seizoen 5 in Amerika van start. Ik zou bijna zeggen eindelijk want hier hebben we toch wel erg lang op moeten wachten. De trailer voor seizoen 5 hebben we hier staan en er is zelfs al een Sneak Peak van een paar seconden van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Welke serie vinden jullie beter Lost of Heroes ?

Planet 51

Planet 51
Grote Amerikaanse animatiestudio's als Disney en Pixar domineren de wereld van de aniimaties. Toch komt er zo nu en dan een pareltje uit een onverwachte hoek. Zie hier de trailer van Planet 51 van het Spaanse Ilion.

Erwin Peters

erwin peters
Erwin Peters, RadioDJ bij Radio Veronica of is het Erwin Peters, zanger en entertainer bij de apre ski in Oostenrijk? Hij is het beide. Na zijn uitzending gedaan te hebben vanuit Mayrhofen dit weekend, liet hij zich overhalen om toch nog op de bar te springen en een liedje te zingen. Wat een drankje al niet kan doen met ons mensch.

It's a Google World

It's a Google World, Prado museum Madrid
Met de komst van programma's als Google Earth zijn er ook meteen een hele hoop nieuwe dingen mogelijk die doormiddel van animatie aan de hele wereld geshowed kunnen worden. Zo is het mogelijk om via Google Earth bijvoorbeeld door het oude Rome van eeuwen geleden te lopen. In deze demo van Google zelf zien we hoever ze momenteel zijn met het kunstmuseum Prado in Madrid waar je straks ook door heen kan lopen genietend van kunstwerken door Diego Velázquez, Peter Paul Rubens en Francisco de Goya, en dit allemaal vanachter je pc natuurlijk.

I.O.U.S.A.

I.O.U.S.A.
Wat kort is voor "I Owe United states of America", of kort door de bocht vertaald, Ik ben de VS schuldig, is een documentaire die je kan vergelijken met Al Gore's "The unconvenient Truth". Alleen gaat het dit keer niet over het milieu maar over de Amerikaanse economie, wat voor vele wellicht ook een waarheid is die men liever niet hoort.

Round Zero

Round Zero
Een profbokser kan eigenlijk geen plankenkoorts hebben dan heeft hij al verloren voordat hij de ring in gaat. Dat vindt zijn manager dus ook die echt van alles probeert om zijn pupil moed in te praten. Maar ook voor de beste manager pakken dingen soms niet helemaal uit zoals je gehoopt had.

Reflections

reflections

Olivia Thai

olivia thai
Zo had Nederland een tijdje geleden Esmee Denters die via de site YouTube ontdekt werd. Nu wordt het tijd voor andere om plaats te nemen achter de webcam en hun ding te doen. Olivia Thai deed het en slaagde met vlag en wimpel! Wat een heerlijke stem heeft deze dame zeg.

Coffee shop

coffee shop
Als je in Engeland geboren en getogen bent, ben je opgegroeid met high tea party's. Goeie koffie is dus schaars en daarom dachten ze daar een coffee shop te openen. Met weinig succes kan ik je vertellen. Want kom niet aan de thee van een engelsman.

Mazda

mazda
In deze tijd van kredietcrisis is het zaak, vooral bij autohandelaars, om hun produkt zo te promoten dat mensen toch overstag gaan om hun welverdiende centjes uit te geven. Mazda heeft daarom wederom een erg leuke commercial gemaakt.

Pirates

Pirates
Sinds Pirates of the Carribean, is het weer stoer om piraat te zijn. Captain Jack Sparrow vertolkt door Johnny Depp heeft daar voor eens en altijd voor gezorgd. Ook horen we afentoe geluiden uit Afrika en Azie over moderne piraten die hele olietankers kapen. De piraat in deze animatie staat op het punt om opgehangen te worden, een gebruikelijk straf voor piraten, plots klinken er geweerschoten en komen zijn maatjes hem te hulp.

Mobility 2088

Mobility 2088
In deze video, Mobility 2088 van Honda komen een aantal technici aan het woord die hun visie geven over hoe zij de toekomst zien qua mobiliteit in het jaar 2088. Deze short film maakt deel uit van de Power of Dreams campagne en laat zien hoe Honda in het verleden innovatieve zaken ontwikkelde en hun visie op de toekomst. Official Honda website.

Amazing Ads

amazingads

Evolution

Evolution
Zou het niet geweldig zijn om met één voertuig over land, zee en door de lucht te reizen? Professioneel knutselaar Alexander Begak denkt de oplossing te hebben en komt met de 'Evolution' op de proppen. Ik heb zo mijn twijfels.

Klap your hands

handen
Wereldrecords zijn er om verslagen te worden. Ben jij mans genoeg om 14 keer per seconde in je handen te klappen en dit record te verslaan? Ik wens je veel succes!

Toyota iQ - Vertical

Toyota iQ - Vertical
Het is en blijft lastig om op een mooie en effectieve manier de aandacht te trekken. Bij Toyota begrijpen ze het. Dat blijkt maar weer uit deze promotiestunt voor hun nieuwste telg, de iQ.

Ik zie je vaag, Ina!

dicktreesie
Carnaval komt met rasse schreden dichterbij dus het bloed van de liefhebbers begint alweer sneller te stromen. Bij onze stoute zus alvast dé apres-ski hit van 2009. Dick Treesie met 'Ik zie je vaag Ina'.

The Death Grind

The Death Grind
Al is de wetenschap nog zover, hoe ons menselijk lichaam nu precies werkt en in elkaar steekt dat zal altijd wel een mysterie blijven. In deze mooie animatie zien we hoe de radartjes in het menselijke brein draaien en draaien, welke kant gaat het op ? Wie zal het zeggen.

"Aer Obama"

"Aer Obama"
Nog een dag of vier en dan volgt de inauguratie van de 44e president van Amerika, Barack Obama. Erg spannend eigenlijk wel omdat het toch een historisch moment zal zijn. In deze mooie mixed-media stop motion music video "Aer OBAMA" van Adam Freeland horen we het nummer Aerodynamic van Daft Punk en vieren we alvast de komst van Obama.

Cartoons

cartoons

Disco Ballers

disco ballers
Vandaag werd bekend dat de discotheken leeg lopen. Of het door het rookverbod komt is de vraag, maar wel eentje die zeker meespeelt. Sommige mensen nemen de disco gewoon mee naar buiten en maken het op straat een gezellige boel.

A Short Love Story

A Short Love Story
Er zijn verschillende mogelijkheden om op een creatieve manier een filmpje in elkaar te knutselen. Eén daarvan is door middel van stop motion. Carlos Lascano bewijst dat maar weer met dit kleine meesterwerk 'A Short Love Story'.

Checkmates

Checkmates
Zelf een trailer maken lijkt de laatste tijd in de mode, zo konden we laatst al een zelfgemaakte trailer zien van Thundercats, die door een fan werd gemaakt en enigszins nog sloeg op de welbekende cartoonserie Thundercats. Vandaag zien we een trailer die van a tot z zelf is bedacht, het verhaal in Checkmates is een beetje ongewoon maar zoals in elke film is er ook dit keer een happy ending.

Foxhole Radio

Foxhole Radio
Vandaag de dag is een radio de normaalste zaak van de wereld. Of het nou in de auto is of thuis, je hoeft niets te missen. Tijdens de tweede wereldoorlog was dat een ander verhaal. Geen stroom, geen batterijen en dan? Zie hier hoe je een Foxhole radio maakt.

Baby Talk

Baby Talk
Het blijft een bijzonder moment als je baby zijn eerste woordjes probeert te zeggen. Totaal onverstaanbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Dit meisje doet niet alleen woordjes, die komt gelijk met complete zinnen.

Viral Petstore

Viral Petstore
Huisdieren zijn een hit op Youtube, niet zo verwonderlijk dus eigenlijk dat er tegenwoordig ook een Viral Petstore is waar je huisdieren kan kopen om een internethit mee te scoren. Zo zijn normale huisdieren al lang niet meer speciaal, nee ze moeten kunnen praten, iets met lasers doen of een onuitputtelijke conditie hebben.

Earth Observed

Earth Observed

Space Invaders

Space Invaders
De wat oudere gamers onder ons zullen zich de klassieker 'Space Invaders' zeker nog wel kunnen herinneren. Retro games blijven geweldig, en al helemaal op deze manier.

I Kissed Your Mum!

lips
Iedereen kent het nummer " I Kissed a Girl" van Katy Pery wel. Deze jongeman kent het nummer ook en gebruikt het om zijn vriend te vertellen dat zijn moeder wel ontzettend lekker kust.

Escape from Boredom

Escape from Boredom
In deze animatie van Jeff Metz, een man die zijn saaie leventje beu is en bij een psychiater ten rade gaat. Die geeft de man iets zodat hij zich nooit meer hoeft te vervelen.

Always Hardcore

Always Hardcore
Voor het 48 uurs project 2008 te Utrecht maakte "Opslaan Als" producties, de shortfilm Always Hardcore. De categorie was stomme film en we zien Zwart Licht mc Akwasi met Clemens Levert, bekend van de Sjonnie en Anita clip van The Opposites, spelen in deze winnaar van de tweede juryprijs. Meer over het 48 uurs project.

Zwart Licht's debuutalbum Bliksemschicht ligt 23 jan. in de winkel.

Lekker bekkie!

lekkerbekkie
Je ziet wel eens van die filmpjes voorbij komen van parachutisten waarvan het gezicht helemaal vervormd tijdens hun sprong. Deze mensen hebben zo'n soort beeld vast gelegd op foto. Moet je volgens mij wel een hele sterke ventilator voor hebben om dit effect te krijgen.

Google Earth

google earth
Nu we toch in de ongelukken zitten gooi ik dit filmpje er maar gelijk even achteraan. Het is een compilatie van auto- en vrachtwagenongelukken die vast gelegd zijn met Google Earth. Mooi programma is dat toch! Leuk om mee te spelen.

It's your lucky day!

lucky
Toeval bestaat niet zeggen veel mensen, maar bestaat geluk dan wel? In deze gevallen wel lijkt mij! Of ze moeten een aantal beschermengeltjes op hun schouders hebben zitten, maar geluk bestaat wel degelijk!

You are Powerful

You are Powerfull
Amnesty International is begonnen met een nieuwe campagne om wederom wereldwijd aandacht te vragen voor de rechten van de mens. Dit om meteen de 60ste verjaardag van diezelfde rechten van de mens te vieren, helaas is het nog steeds nodig om hier aandacht voor te vragen. Hier vindt je de site met meer clips uit deze campagne, ik vond deze "You are Powerful" eigenlijk de mooiste.

Stamps

stamps

The Mom Song

The Mom Song
Ze zeggen wel eens dat moeder zijn één van de zwaarste 'beroepen' ter wereld is. Persoonlijk geloofde ik dat niet zo, maar als ik 'The Mom Song' zo hoor kunnen ze best wel eens gelijk hebben.

Bumptop

Bumptop
De meeste onder ons zitten al jaren dagelijks naar een saaie desktop te kijken. Onderhand wordt het tijd voor wat anders. Wat dachten jullie van Bumptop?

The Colbert Remix

Als je tegenwoordig een beetje goed bent met videobewerkings software dan kan je in notime best leuke clips tevoorschijn toveren. Stephen Colbert daagde deze maker uit en het resultaat is best grappig te noemen.

Hier videobewerking voor gevordenen.

The Devil Went Down to Georgia

The Devil Went Down to Georgia
Primus kennen wij vooral als de band die de themesong van de serie Southpark maakte. In 1996 coverde zij het nummer "The Devil Went Down to Georgia", van origine een nummer uit 1979 van de Charlie Daniels Band. De muziek van Primus heeft metal- maar ook funkinvloeden en in dit nummer vooral veel viool. In deze clip zien we de duivel die op pad gaat om zieltjes te winnen, onderweg komt hij een viool spelend jochie tegen, die hem uitdaagd tot een duel. De duivel verliest de wedstrijd waarna die afdruipt. Deze claymotion clip is een bonus die bij het album Rhinoplasty zat.

Japanse Soundmixshow

microfoon
Ook in Japan bestaat er een soort van soundmixshow. Alleen net even wat minder serieus dan die van ons was. Dit levert hilarische acts op. We hebben er een van de Japanse Louis Amstrong, die geweldig is uitgevoerd en Freddy Mercury waar vooral de humor bovenaan staat.

Icons history

icons
Sinds 1985 bestaat het besturingsprogramma Windows al. Er werden icoontjes verzonnen voor de diverse programmaatjes die erop stonden. Met de tijd is Windows vooruit gegaan qua technologie, maar ook het uiterlijk van de icoontjes zijn niet stil blijven staan.

Wat een dag!

wat een dag
Het is je eerste werkdag en dus ga je er vanuit dat je netjes ingewerkt wordt voor je aan de slag moet. Helaas krijgt deze jongen het nogal voor zijn kiezen en wordt in het hol van de leeuwen gegooit. Maar achteraf blijkt het toch even anders in elkaar te zitten!

Timelapse

wolken
Vroeger werd mij altijd verteld dat wolken uit water bestonden. Iets wat ik toen niet zo goed begreep. Deze compilatie geeft goed weer hoe wolken ontstaan en weer verdwijnen. Wat kan de natuur toch mooi zijn zonder het te hoeven weerleggen.

Wallace & Gromit

Wallace & Gromit
Wallace & Gromit zijn animatiefiguren van de Britse filmmaker Nick Park. Wallace is een maffe uitvinder, kaasliefhebber en eigenaar van de hond Gromit. In Nederland werden een aantal Wallace & Gromit films in het verleden door de VPRO uitgezonden. Deze "A Matter of Loaf and Death" is de laatste creatie uit de studio van Aardman Animations.

Guitar Geek

Guitar Geek
Guitar Hero moet zo'n beetje het populairste spel zijn wat er momenteel op de markt is. Je moet echt niet vreemd opkijken als je zo afentoe volwassen kerels midden in de huiskamer ziet zitten al trommelent of jengelent op wat plastic instrumenten. Vandaag een online variant die je gewoon met je keyboard kan spelen.

Africa

africa

FRAG

gamer
Welk klein jochie wil dat nu niet, professioneel gamer worden. Van je hobby je beroep maken, dat zou toch mooi zijn. FRAG is een vierdelige documentaire over professioneel gamen. [1] [2] [3] [4]

Microsoft Songsmith

Microsoft Songsmith
Een goede reclame campagne is van groot belang om je producten op een succesvolle manier aan de man te brengen. Nou heb ik het persoonlijk niet zo op Microsoft, maar dit moet wel de meest trieste manier zijn om je software te promoten.

Evolution Of Technology

Saturn - Evolution Of Technology
Het is over het algemeen bekend, wat je vandaag koopt is morgen al weer oud. Zeker als het gaat om electronica. Steeds nieuw spul kopen is een dure aangelegenheid. Media gigant Saturn denkt daar net zo over.

Marry me

Marry me
In deze uit Australie afkomstige award winning short film zien we een meisje dat helemaal verliefd is op een jongetje die haar niet ziet staan. Want Jason speelt veel liever in de zandbak of met zijn bmx crossfiets.

Tiltshift Maker

Tiltshift Maker
Met deze generator voor tiltshift plaatjes kun je zelf een foto uploaden, wel 'n beetje een geschikte, bijvoorbeeld een overzicht van iets en dan maakt dit grappige online tooltje daar een tilt shift focus van. Hier staan wat voorbeelden, en als je zelf iets leuks gemaakt hebt kan je dat bijvoorbeeld hier uploaden en de link bij ons in de comments droppen.

Pencil Art

pencil art

Tictac Micha

Tictac Micha
Het welbekende snoepje Tictac zorgt voor een verfrissende adem, maar wie had gedacht dat er zelfs muziek in het kleine snoepje zit. Straatmuzikant Micha laat het je even horen en zien.

The Assumption Song

The Assumption Song
Soms zijn er liedjes waarvan je aanneemt dat je de tekst wel kent. Toch blijkt dit niet in alle gevallen zo te zijn. Neem als voorbeeld 'The assumption song' waarbij je er met je aanname behoorlijk naast zit.

The Spirit

The Spirit
Net zoals de film Sin City wordt ook dit verfilmde stripverhaal geregisseert door Frank Miller. The Spirit is een strip die zich origineel afspeelde in de jaren '40 en '50 maar in deze film volgen we hem vanaf zijn laatste avontuur in onze eigen tijd. The Spirit is een overleden man die als geest terugkomt en als superheld Central City moet redden, behoeden van de ondergang. Samuel L. Jackson en Scarlett Johansson hebben een rol in deze film die op 26 februari in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Hier alvast 3 trailers!

Deep Dive Syndrom

Deep Dive Syndrom
Een man gaat elke nacht naar bed en droomt dan van een spannend leven als inbreker waarbij hij steeds riskantere kraken pleegt en waant zich in een ander universum. In real life werkt hij als administrateur een leeft een kleurloos bestaan. Psychologen vertellen hem dat dit parallel universum niet bestaat en dat zijn dromen slechts fantasieen zijn, maar hoe weet hij dat zeker. Wat als je kon kiezen tussen je echte leven en het leven van je dromen. Geinspireerd door Serge Brussolo's boek, en gemaakt door Leaphar Every.

Stop, Look and Listen

boy
Onze postbus 51 spotjes zijn er om de mensen bewust te maken van gevaren en in te lichten over bepaalde zaken in onze maatschappij. Maar niet alleen in Nederland hebben ze 'postbus 51', maar ook in andere landen zenden ze zulk soort spotjes uit. Dit keer voor de jeugd.

AMG Driving Academy

AMG Driving Academy
AMG Engine Production and Development, Ltd., opgericht door Hans Werner Aufrecht and Erhard Melcher, in een voorstadje van Stuttgart, Großaspach is sinds een jaar of 30 dé high performance division van Mercedes Benz. Tevens organiseren ze regelmatig cursussen voor de rijders van deze potente Mercedesen, hier een kleine impressie, hoe het er op Zandvoort aan toeging.

Operation Skyburst

Operation Skyburst
Tijdje geleden alweer dat we hier een spelletje konden spelen op Useloos, vandaar dat we vandaag hier verandering in brengen. Een simpel arcade spelletje is het eigenlijk dit Operation Skyburst aflevering Paratrooping waarin het de bedoeling is om heelhuids al hangend aan een parachute te landen terwijl je ook nog eens onder vijandelijk vuur ligt.

Schoon

zeepbellen
Hoe maak je een leuke, orginele reclame voor een middeltje dat de natuurlijke zuren in je vagina op peil houd, zodat de boel schoon, fris en gezond blijft? Ik moet zeggen dat ze het in deze reclame spot toch wel redelijk voor elkaar gekregen hebben. Zonder vunzigheid en zonder ook maar 1 bloot deel te laten zien.

Vingerverven op de iPhone

iphone
Een iPhone is een leuk speeltje waar je ook nog eens mee kan bellen. Maar dat je er zo makkelijk mee kon vingerverven had ik niet verwacht. Of die man is ontzettend goed in wat hij doet, of de iPhone is er uitermate voor geschikt!

Gekanteld

truck
Vaak vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat vrachtwagens kantelen. Die gigantische, grote, zware trucks die zomaar "omver waaien". Na het zien van dit filmpje gaat er een lampje branden. Wat niet weg neemt dat in sommige gevallen de vrachtwagenchauffeur geen blaam treft.

Pix-Mix 9

pixmix

Toren C

maikemeijer
Een tijdje geleden had ik het genoegen om persoonlijk kennis te maken met Maike Meijer die samen met Margot Rôs Toren C maakt. Een geweldige serie met 2 vrouwen waarbij schaamte niet in het woordenboek voorkomt. Dit levert vaak hillarische scenes op. Ik ben blij dat er een nieuw seizoen aankomt van Toren C.

Surfen

shark
Ik ben nog nooit in Florida geweest, maar het weer en de stranden staan mij wel aan. Alhoewel, als ik dit beestje tegen zou komen terwijl ik ook in het water lag met mijn surfplank, zou ik niet weten hoe snel ik eruit moest komen. Ondanks dat deze 'spinner' niet gevaarlijk schijnt te zijn voor mensen. Yeah Right! Een haai is een haai!

Koefnoen 2008

Koefnoen 2008 compilatie
Het woord 'Koefnoen' is Jiddisch en betekent 'voor niets', of volgens de makers van het programma 'vrijkaartje' en is een cabaretesk televisieprogramma van de AVRO. In dit 4e seizoen waren weer de nodige hilarische sketches te zien en op 18 december zond de Avro een compilatie uit met daarin de beste momenten van 2008.

Multiple Photo Pic

Multiple Photo Pic
Je kent ze vast wel van die pics die bestaan uit allemaal kleine plaatjes die tesamen weer één geheel vormen. Hoe je zoiets vrij makkelijk zelf kan maken wordt op een eenvoudige manier en in 8 verschillende stappen uitgelegd op deze site.

Real Life Spiderman

spiderman
Als je zoals ik al stuntelt bij het beklimmen van een keukentrapje, is wat deze
Real Life Spiderman doet des te indrukwekkender. In no time klimt hij naar de top van een gebouw en laat zich net zo handig weer afzakken.


Say A!

Say A!

Skigym

Skigym
Vandaag de dag hebben we veel randapparatuur om het gamen allemaal wat leuker en spannender te maken. Neem als voorbeeld de Wii-Fit, gitaren, drumstellen, light guns en ga zo maar door. Voor de ski liefhebber is er nu de Skigym. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

Underground Psycho

Underground Psycho
In de ondergrondse gebeuren snachts hele vreemde zaken, wederom een mooie animatie uit Frankrijk hier op Useloos. Wil je alle animaties nog eens terug zien dan is dit de categorie waar je die kan vinden.

After the Rain

After the Rain
In deze animatie After the Rain van Emmanuelle Walker zien we een jochie vissen met bananen, wanneer hij eindelijk beet heeft breken er ineens hachelijke tijden aan als de rollen worden omgedraaid en ons jochie op de vlucht moet. Uiteindelijk komt het dan toch nog goed. Hier nog de making of..

Beer Reïncarnation

tigerbeer
Na onze eigen Heineken commercial heeft ook Tiger een zeer creatieve commercial gemaakt om het bier aan de man te brengen. En ik maar denken dat alleen katten 7 levens hebben.

Macbook Wheel

macbook wheel
Apple komt met een nieuwe gadget. Een Macbook Wheel. Deze laptop heeft geen toetsenbord meer, maar 1 grote draaiknop zoals op de iPod. De ultradunne batterij doet het 20 minuten zonder opgeladen te hoeven worden. Voor een 8 gig Macbook Wheel betaal je $ 2,599,- en voor een 40 gig $ 9,960,- Ondertussen is Apple al bezig met de vernieuwde versie die zo'n 4 ons lichter moet worden. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij knap lastig lijkt om op deze manier een mailtje te schrijven. Of is het toch een grap?

Satisfaction

Satisfaction
Onze Frouk is de laatste dagen flink aan het huishouden hier op Useloos.com, vandaar dat ik speciaal voor haar deze clip heb opgezocht. Ze wil het zelf niet toegeven maar ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat ze deze net iets andere versie van Satisfaction door Benny Benassi, stiekum al op haar iPod heeft staan.

6-Jarige beton crusher

betonblokken
Je bent 6 jaar en je mag van papa en mama op een vechtsport. Daar leren ze je dan hoe je diverse betonblokken kapot moet slaan. Nee, gelukkig niet met het hoofd maar gewoon met het handje.

When you'r strange

whenyourstrange
When You're Strange, een nummer van The Doors, maar met een geheel eigen draai wat videoclip betreft. Deze kunstenaares is zeker niet de minste als ik haar tekeningen zo eens bekijk. Lekker creatief.

Simon's Cat

simonskat
Simon zijn kat heeft veel weg van onze Garfield. Hij is net zo uitgekookt alleen in het zwart wit. Ondanks ik geen katten heb, herken ik wel heel goed wat er hier gebeurd. Dat is dus ook een reden waarom ik geen katten heb.

Wii

wii
Hier staat hij al een poosje in huis. Er wordt veel mee gespeeld en de televisie is nog steeds heel. Het is naar mijn weten al een vrij oud filmpje, maar god oh god wat zijn die jongens blij met hun nieuwe speelgoed. Thank you Santa!

Heineken

heineken
Hij is al een aantal dagen op tv deze commercial, maar ik vind het zo grappig dat ik hem toch nog maar even hier neerzet. Voor het zelfde geldt heb je hem gemist en dat zou zonde zijn!

Eyewear

eyeware
Deze commercial voor de zonnebril collectie van Dolce & Gabanna komt me toch iets wat bekend voor. Ik herinner mij namelijk een reclame van een andere zonnebril merk die hier toch echt sterk op lijkt. Ik kom zo gauw niet op de naam, wie helpt ?

One man Band

one man band
Het leven van een straatmuzikant gaat niet over rozen, op elke hoek van de straat loert de concurrentie tenminste als we deze mooie animatie, One man Band, van Pixar studios mogen geloven.

Best Friends

Best Friends
Je zou denken dat als een dier een maatje zoekt dat hij dan iemand neemt van zijn eigen soort. Klinkt logisch, maar in dit geval pakte het toch iets anders uit.

Yoshimoto Cube

Yoshimoto Cube
Het wiskundige spelletje 'Rubiks cube' kennen we allemaal nog wel van een aantal jaar terug. De kubus was een vernuftig stukje techniek, maar wat dachten jullie van de Yoshimoto Cube.

VW Touareg

VW Touareg
Hoewel het de laatste tijd slecht gaat met de auto industrie blijven ze toch leuke commercials maken om de voertuigen aan de man te brengen. Zie hier de commercial voor de VW Touareg.

Menselijke Eekhoorns

wingsuit
Bij sommige sporten vraag ik mij toch een klein beetje af of deze mensen levensmoe zijn. Net als deze sport. Van de hoogste berg afspringen in een wingsuit en vliegen maar. Het zal best een ontzettend mooi uitzicht geven en een enorme adrenaline kick geven. Maar ik geloof dat ik even oversla en gewoon de filmpjes bekijk.

Notebook

notebook
Handige dingen die notebooks, lekker makkelijk op schoot voor de buis, handig mee te nemen en dus handig in gebruik. Ik moet zeggen dat ik deze notebook toch ook wel erg bijzonder vind. Hij werkt alleen op windows, beetje jammer.

Street Art

Street Art

The Curious case of Benjamin Button

The Curious case of Benjamin Button
Ik heb gisteren naar een screener van The Curious case of Benjamin Button, de laatste film met Brad Pitt en de mooie Cate Blanchett gekeken, en ik moet zeggen dat ik aardig onder de indruk was. Het lichaam van Benjamin is bij zijn geboorte als dat van een 80 jarige en zijn natuurlijke vader legt hem als vondeling bij een ouderenhuis op de stoep. Naar mate Benjamin ouder wordt, wordt zijn lichaam jonger, wat de nodige problemen geeft. Er zijn 2 trailers beschikbaar, hier en hier.

In de Nederlandse bioscoop op 29 januari 2009!

How To Deskercize

How To Deskercize
Volgens een Amerikaans onderzoek kan zelfs het gebruik van een airco op kantoor debet zijn aan het veroorzaken van overgewicht. Ons lichaam zou als het zijn eigen temperatuur regelt namelijk veel meer calorieen verbranden. In hoeverre je hier geloof aan hecht moet je natuurlijk zelf weten maar de grootste veroorzaker van overgewicht is meestal het gebrek aan voldoende beweging. Vandaar dat we vandaag dit Deskercizen introduceren, in 7 stappen.

Facebook Girl

Facebook Girl
Facebook is net als Hyves een community site waar je een eigen profiel aan kan maken en contact kan zoeken met andere leuke mensen. Met een beetje geluk tref je nog een leuke meid ook.

Fantasy

fantasy
Met Photoshop en andere soorten digitale tekenprogramma's kan je ontzettende mooie dingen maken. Dat is vaak terug te zien op deze weblog. De ene keer met een thema, de andere keer niet. In deze serie zijn het gewoon allerlei fantasiefiguren. Schitterend gemaakt!

Gluren bij de buren

schutting
Brrrr wat is het koud buiten. Ik verlang weer naar de zon, lekker in je bikini in de tuin met een boekje en een drankje bruin worden! Gelukkig heb ik een schutting staan en helaas de buren een schommel.

Blood Diamonds

diamonds
Blood Diamonds is een documentaire die laat zien dat degene die ze zoeken er een hogere prijs voor betalen dan wij in de winkel. Dit schitterende steentje is de oorzaak van vele oorlogen en veel mensenleed. Ineens kijk je dan toch anders tegen je mooie ring of ketting aan.

Graffiti

graffiti

Gadgets

gadgets
We zijn het nieuwe jaar begonnen met lekker koud vries weer. Ook zijn er weer diverse gadgets te krijgen. In deze serie zitten er toch wel erg leuke bij. Mijn favoriet is toch wel de lade in de trap. Zo ruim je lekker de rommel in de gang snel op!

Making Of

making off
Als goede fotograaf heb je vaak een goede voorbereiding nodig om maar 1 foto te maken of een fotoserie te maken. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je foto's niet worden zoals je ze graag gewild had. Hoe dat een beetje in zijn werk gaat zie je in de volgende fotoserie. Het resultaat mag er zeker wezen!

Storm Front

stormfront
Herken je deze beelden? Je rijd op de snelweg of op een landweggetje en in de verte zie je het donker worden. Regen en wind op komst. Deze compilatie geeft een mooi beeld weer van aankomend slecht weer. Best bijzonder om te zien vind ik zelf. Wat is de natuur toch een mooi verschijnsel.

Hahn Beer

hahn beer
Hahn bier heeft een lichter soort bier op de markt gebracht. Om dit aan de man te brengen hebben ze er een geniaal reclamespotje voor gemaakt.

Retro is ok!

delamas
Helaas zijn ze gestopt, De Lama's. Ik heb echt genoten van hun shows. Soms tranen met tuiten gelachen, maar helaas.. het is niet meer. Daarom een leuk fragment uit een van de shows. Een leuke Retro is ok! fragment. Heb jij zelf iets uit de oude doos wat je graag terug zou willen zien, mail dan even naar froukje@useloos.com.

Twelve

twelve
Twaalf mannen verzamelen zich in een oude gymzaal om een oordeel te vellen over een getraumatiseerde Tsjetseense jongen die ervan wordt verdacht zijn adoptievader te hebben vermoord. Als Tsjetseen lijkt zijn lot bezegeld. Totdat één van de juryleden kritische vragen begint te stellen. De feiten lijken het tegendeel te bewijzen. Fel debat volgt. Release: 8 januari 2009

Vlieger

vlieger
Vliegers heb je in verschillende maten en soorten. Kijk maar eens een daagje op het strand als het een beetje waait. Ze suizen over je hoofd heen en soms moet je zelfs bukken voor de lijnen. Maar deze vlieger vond ik toch wel heel erg grappig. Ik ben hem nog niet tegen gekomen op het strand.

Muppets

muppets
De Muppet Show, als kind zijnde vond ik dat altijd geweldig om naar te kijken. Vooral de kok en Fonzy achter de piano. En herkent u deze nog? Een muppet met zijn eigen taal en zijn eigen filmpje.

Paper City

papercity
Oude boeken kan je op de rommelmarkt leggen in de hoop dat je er nog 2 kwartjes voor vangt, maar de maker van dit animatie filmpje dacht er anders over. Hij of zij heeft er een Paper City van gemaakt.
volgende
vorige