Incredible Island Optical Illusion

20120418-tropical.jpg
Al diverse optical illusions zijn hier op Useloos neer gezet, maar doordat deze iets bevat waar we allemaal wel naar smachten zo zoetjes aan, wilde ik hem jullie niet onthouden!

Optical Illusion

Optical illusies blijven grappig. De eigenaar van deze kamer wilde geen schilderij ophangen, maar maakte een sportauto op de muur. Nu moet je wel in de goeie hoek gaan staan wil je de gehele auto zien, want anders zijn het maar een paar blauwe strepen.

Optical Illusion

Er zijn op Useloos al diverse illusies voorbij gekomen. En we hebben weer een nieuwe. Ik moest even 3 keer goed kijken hoe het nu precies in elkaar zit. Hij heeft er een poos over gedaan om het te maken, maar dat was het dan ook zeker wel waard.

Optical illusion makes animation

Ik heb regelmatig optische illusies geplaatst op Useloos, maar eentje die gelijk een animatie maakt was ik nog niet tegen gekomen.

Optical Illusion

20130811-opticalillusion.jpg
Niet alles lijkt wat het is. Sommige dingen kunnen zo vervormen dat het bijna magie lijkt. Dit is een reden waarom veel mensen zeggen: "ik sta altijd stom op een foto!"

Gezichtsbedrog

Optical illusions
We kennen allemaal wel de plaatjes die de verwerking van de gegevens die je ogen opvangen in de war schoppen. Samsung maakte er, voor hun 'Soul' campagne, 10 op levensgroot formaat, en die worden je in een twee minuten durende commercial voorgeschoteld.

Optical Illusion

Mensen zijn geneigd om totaal op hun ogen te vertrouwen, maar soms is het toch niet wat het lijkt. Met optische illusie is duidelijk dat je ogen inderdaad niet 100% te vertrouwen zijn. In dit korte filmpje wordt uitgelegd hoe je ogen je bedriegen.

Optical Illusion

Illusies, ik ben vaak benieuwd hoe dingen dan werken. Wat maakt je hersenen denken iets anders te zien dan dat het daadwerkelijk is. Deze illusie is er zo eentje. De ruit veranderd van kleur mee, maar welke kleur is het nu daadwerkelijk? En waarom denken je hersenen dat hij zich aan de kleur aanpast, want de kleur doet dat niet, maar wij!