Lego Makes a Fan's Dream Come True

Lego Makes A Fan's Dream Come True!
Een poosje terug had LEGO een wedstrijd met de titel "You Design It, We Make It!". Heel wat Lego fanaten hebben hun beste creaties laten zien, maar er kan er maar een de winnaar zijn. En dat is Lego fan Egor Karshiev met zijn 4x4 BOSS crawler. Cool!

Lego Art | Off Book

Lego Art
De blokjes van LEGO wie is er niet groot mee geworden. Sommige hardcore Lego fans gaan zelfs zover om met Lego kunst te maken. Zoals in deze clip te zien, waarin drie kunstenaars aan bod komen die ieder een eigen verhaal vertellen. Van prachtige mozaïeken, prachtige stop-motion video's tot echte Lego sculpturen..

Lego Factory

Lego Factory
In mijn ogen is Lego het meest fantastische speelgoed aller tijden. Oké, goedkoop is het niet maar tijdloos is het wel. De Lego steentjes gaan generaties lang mee. Laten we eens een kijkje nemen in de fabriek.

LEGO Factory Project 2.0

LEGO Factory Project 2.0
Zo vlak voor de feestdagen komen er vanzelf weer leuke filmpjes van Lego op het interweb zoals deze zichzelf bouwende Lego fabriek gebouwd met behulp van 5 Mindstorm computers en 25.000 Lego stukjes. Ook zelf zoiets inmekaar knutselen ? Meer info!

The LEGO® Story

The LEGO® Story
Vanwege het 80 jarig bestaan van de Lego bouwsteentjes uit Denemarken vandaag een super coole animated short, The Lego Story!

Lego Miniman

Lego Miniman
Lego is en blijft naar mijn mening speelgoed nummer één. Hoe jong of oud je bent, de gekleurde blokjes zullen je nooit vervelen. Nu heb je de mogelijkheid om zelf als kleine Lego miniman in een korte clip mee te spelen. Doe je best!

Lego met sneeuwbanden

Lego, hier in huis staan er bakken vol mee. Maar als je denk dat lego binnenspeelgoed is, dan kan je je nog eens goed vergissen. Je kan deze sneeuwruimers de volgende keer wel inzetten om je paadje schoon te maken.

30 Years Lego Miniman

30 years Lego Mini Man
Ik kan me de dag nog goed herinneren dat er voor het eerst kleine lego poppetjes in de verpakking aanwezig waren. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en heeft de Lego miniman net als ons van alles meegemaakt. Daarom komt Lego met deze kleine samenvatting om zijn 30 jaar te vieren.

Great Ball Contraption in Lego

Great Ball Contraption in Lego
Afgelopen week werd de grootste GBC (Great Ball Contraption) gebouwd ter wereld op de LEGO World bijeenkomst 2011 in Copenhagen, Denemarken. Dit gevaarte bestaat uit 93 verschillende Lego modules en er bouwde zelfs een nederlander aan mee, zijn naam, Maico Arts. Kijk eventjes mee!

Promo lego city #fail

20130503-lego.jpg
Als je nou een promofilmpje voor Lego opneemt, waarin je mensen oproept om naar hun facebookpagina te gaan, dan is het misschien slim om te zorgen dat je kat achter slot en grendel zit.

Lego's Digital Box

Lego's Digital Box
Lego is en blijft mooi speelgoed, maar aan de doos in de winkel kan je (buiten een plaatje) niet zien wat het resultaat is als het bouwwerk eenmaal klaar is. Na de creatieve manier van Mini's reclame campagne is nu ook lego met het idee aan de slag gegaan met als resultaat de Lego Digital Box.

Ahhh Lego

Ahhh Lego
Met Lego bouw je vanalles en kan je zelfs korte geinige stopmotion filmpjes maken waar nog een verhaallijn in zit ook, checken we eventjes Ahhh!

LEGO Invasion

LEGO Invasion
Dol op LEGO, special effects en beelden bewerken? Andrew is zo'n man. En dat is te zien ook aan de korte clip 'LEGO Invasion'.

20 Module Lego Mindstorms GBC Machine

20 Module Lego Mindstorms GBC Machine
Voor de wat extremere Lego bouwers heeft Lego Mindstorms NXT in het leven geroepen. Door middel van diversen modules te koppelen en te programmeren kun je geweldige fabrieken of indrukwekkende robots maken. Deze beste man is in ieder geval druk bezig geweest.

Lego NXT Pinball Machine

Lego NXT Pinball Machine
Een aantal jaar terug waren we als kind blij met de elektrische trein van Lego. Dat was een grote stap in de toekomst. Vandaag de dag is zelfs de trein niet meer van deze tijd. NXT, is het nieuwe 'speelgoed'. Zie hier een mooi voorbeeld, de Lego pinball machine.

Lego Hero

Lego Hero
Wie is er nu niet groot geworden met Lego ? Toch heeft dit speelgoed door de jaren heen de nodige transformaties ondergaan en is zeer zeker met z'n tijd mee gegaan. De laatste speelgoed lijn gaat Hero heten en moet de Bionicle serie gaan vervangen. Meer Lego hier!

Interactive Lego System

Interactive Lego Systems
Van ouderwets blokjes stapelen tot robots, hoe oud Lego ook is, ze blijven met de tijd meegaan. Vandaag gaan we nog een stapje verder. Zie hier het Interactive Lego System.

Bad ass Lego Guns

Bad ass Lego Guns
Met Lego kan je alles bouwen zoals we inmiddels weten en zo ook wapentuig! In deze clip een aantal coole creaties die ook nog eens stuk voor stuk allemaal werkend te zien zijn...

The Lego Artist

20121115-legoartist.jpg
Lego blijft een zeer populair stukje speelgoed en zeker nu de Sint weer in ons land komt. Maar wie maakt en verzint nu al die mooie lego sculpturen? Juist, the Lego Artist.

Lego Kopie

lego copie

Happy Father's Day in LEGO!

Happy Father's Day in LEGO!
Het is vandaag Vaderdag en dat vieren we met een epische clip gemaakt met dat o zo handige Deense speelgoed, Lego!

Lego 3D Printer

Lego 3D Printer
3D printers zijn helemaal de bom en je zou denken, dat je binnen niet al te lange tijd met zo'n 3D printer van alles en nog wat thuis kan uitprinten waarvoor je nu nog de winkel voor in moet. Met LEGO kon je al alles maken en natuurlijk ook een 3D printer..

Rymdreglage

20120806-legoblocks.jpg
Om aan een Lego-project te beginnen zal je eerst wat lego moeten sorteren. Deze heren pakte 100 dozen lego uit en sorteerde ze in 71 uur tijd. Ik ben benieuwd naar het volgende filmpje waar ze laten zien wat ze met deze lego gaan maken.

Lego Man in Space

Lego Man in Space
Twee scholieren uit Toronto stuurde een Lego mannentje gewapend met Canadese vlag en al de ruimte in via een weerballon. Ook 4 camera's gingen er mee en een GPS tracker zodat ze de ruimtevaarder na 97 minuten en nadat deze op 23km hoogte was geweest, weer terug konden vinden. Hier zijn de beelden!

Occupy Wall Street: The Lego Set

20111229-legopolitie.jpg
Lego, het eeuwen oude speelgoed waar denk ik iedereen wel mee gespeeld heeft in zijn jeugd. Lego probeert altijd up to date te blijven met zijn ontwerpen. Misschien dat deze lego set nog eens werkelijkheid wordt?

Lego Porsche 911

Lego Porsche 911
Dat je met Lego alles kan bouwen dat weet ieder kind en het wordt nog gekker als ik zo eens naar deze coole video kijk van een op een schaal gebouwde Porsche 911 die zelfs kan rijden en waar nog eens allerlei andere opties gewoon ook blijken te werken, net als in het eggie..

Lego opbergbox

Mensen die zelf lego gehad hebben of kinderen hebben die met lego spelen, herkennen de problematiek wel. Alle blokjes die door elkaar liggen, blokjes die overal in de huiskamer te vinden zijn, in je stofzuiger verdwijnen en dat je met je blote voeten op zo'n klein rot stukje te staan. Soms hebben mensen echt goede ideeën, alleen komt dat niet bij de juiste mensen aan. Ik zou het toch wel heel handig vinden om deze lego opbergbox in huis te hebben.

Game of Thrones Lego

Game of Thrones Lego
Ik moet zeggen dat ik er aardig aan verslaafd ben geraakt ondertussen en ook onze eigenste Carice van Houten speelt de sterren van de hemel in dé hit serie van het moment, Game of Thrones. Met Lego kan je alles maken en dus ook deze remake van Game of Thrones...

The Lego Simpsons

legosimpsons
Van lego kan je echt alles maken. Dat hebben we al eerder gezien. Dit filmpje is toch wel creatief in elkaar gezet. Waar je zin in heb om dit te maken denk ik dan wel eens, want het is er wel aan af te zien dat er heel wat tijd ingestoken is.

Lego V8

Lego V8
Lego, wie kent het speelgoed nou niet. Met Lego kun je alles maken wordt er beweert, alleen gaan de creaties van sommige mensen net even wat verder dan een vliegtuig of een leuk autotje. Neem deze V8, dat is pas creatief. Hier een wat kleinere versie die ruim 1400 toeren haalt.

LEGO Safe

LEGO Safe

Lego Secret Vault

Lego Secret Vault
Mocht er een award komen voor speelgoed van de eeuw, dan wil ik met alle plezier Lego nomineren. Sinds 1950 zijn er aardig wat bouwdozen op de markt verschenen, en die liggen stuk voor stuk nog allemaal veilig opgeborgen bij de lego fabriek. Wat zal het waard zijn?

The LEGO Movie - Teaser Trailer

The LEGO Movie - Teaser Trailer
We zien regelmatig home made Lego filmpjes voorbij komen. Maar nu is het tijd voor het echte werk. Warner Bros komt nu met een officiële LEGO movie. Voor de liefhebbers hier alvast de teaser trailer.

LEGO Batman - Arkham Short Fan Film

LEGO Batman - Arkham Short Fan Film
We hebben inmiddels al heel wat Lego film creaties voorbij zien komen. Vandaag gaan we voor de Arkham Fan Film van LEGO Batman. Blijft Awesome speelgoed!

Jan Vormann

De Duitse kunstenaar Jan Vormann, heeft drie jaar lang de wereld rond gereisd om afbrokkelende gebouwen en monumenten weer op te bouwen met Lego. Zal hij de legoblokjes gesponsord krijgen? Als ik zie wat hij allemaal 'gemaakt' heeft kan dat nog aardig in de papieren lopen.

Lego Movie Posters

Lego Movie Posters

Lego

lego
Lego, de stukjes slingeren hier regelmatig door het huis en verdwijnen zo nu en dan in de stofzuiger. De kunsternaars die dit gemaakt hebben zullen er wel voor zorgen dat dat met hun stukjes niet gebeurt!
| deel 1 | deel 2 |

Lego "freaks"

Ik moet toegeven dat als je eenmaal met lego begint te bouwen dat het behoorlijk verslavend werkt. Gelukkig kan ik mij verschuilen achter mijn zoontje dat hij het zo leuk vind, maar deze volwassenen komen er gewoon voor uit! Wat een giga verzamelingen zeg.

Bad Lego

Bad Lego
Als creatief reclameburo is het soms best lastig om een product onder de aandacht te brengen. Want laten we eerlijk wezen, een Pilot ultra fijne stift is niet echt stoer. Althans, combineer het met Lego en je staat nog versteld van het resultaat.

LEGO Pop-up Temple

LEGO Pop-up Temple
Het 'ouderwetse' Lego speelgoed wordt met de dag leuker. Vandaag de dag hebben we de auto's, huisjes en poppetjes wel gezien. Een creatieve geest gaat net een stap verder. Dit bouwwerk is gewoon awesome.

Lego Inception in 3D

Lego Inception in 3D
Het was zo'n 12 weken noestige arbeid maar toen was deze Interception in 3D Lego stijl ook helemaal af. Erg mooi gedaan!

Lego Music Album Covers

Lego Album Covers
Hoeveel herken jij er?

Lego Like Light

Lego Like Light
Ben je gek van Facebook en ben je ook nog een beetje creatief? Dan is de Lego Like Light een leuke uitdaging voor je. Best kunstig..

Lego Sniper

Lego Sniper
Het ouderwetse Lego speelgoed wordt met de dag leuker. Vandaag de dag hebben we de auto's, huisjes en poppetjes wel gezien. Een creatieve geest gaat voor een werkende sniper rifle! Nou de bouwtekening nog..

Greatest Euro Moments

Greatest Lego Moments
Het EK is momenteel in volle gang. Tijd om wat hoogtepunten op een rijtje te zetten. Maar dan wel met Lego.